Bra dag

Det blev faktiskt en riktigt bra dag idag :)
Strax efter att vi ätit frukost kom sambons bror hit och lånade bilen och när han åkt gjorde vi oss i ordning för att gå ut på en promenad. Det var strålande väder då solen sken och temperaturen hade letat sig upp några grader från frostnivå. Jag har alltid med mig en flaska med vatten eftersom jag ammar och lätt blir törstig men just idag glömde jag flaskan påfylld ståendes på bänken i tvättstugan. Eftersom vi var i närheten av Å så ringde jag till henne för att tigga lite vatten i en pet-flaska men det visade sig att hon precis hade tänkt att skicka ett sms och fråga om vi ville komma förbi om vi skulle ut på promenad. Så vi gick hem till Å och A och satt och pratade och fikade en stund vilket var mycket trevligt! När dottern började skruva på sig beslöt vi oss för att fortsätta promenaden så vi gick en sväng och avslutade med ett besök nere på Konsum och därefter ICA. När vi kom hem gjorde sambon chokladbollar och medan han lagade mat rullade jag dem i pärlsocker. Sambon gjorde klyftpotatis och stekte gott kött som han marinerat och till det hade vi såsen som vi båda två är tokiga i, Rydbergs Gourmet Chili Bearnaise. När vi hade ätit låg jag och dottern i soffan framför TVn och busade en bra stund medan sambon satte sig framför datorn. Efter att jag matat dottern märkte jag att hon var trött så vi förflyttade oss till den andra soffan (som inte står framför TVn) och somnade båda två. Så för 20 minuter sedan när jag vaknade efter drygt en timmes sömn, gick jag upp och lade dottern i spjälsängen och ärligt talat känns det som att jag skulle kunna gå och lägga mig snart jag med. Det blev en riktigt bra dag idag och i morgon ska sambon tävla i pistolskytte så jag och dottern åker med som stöd :)
Natti!

Mums

Scones

Dagens frukost: nygräddade scones, björnbärssylt, ost, räksallad från charken på Konsum och en kopp varmt grönt te, nice!
Jag gillar skarpt hur denna dagen har startat, känns som att det kommer bli en bra dag idag!


Tidig morgon

Fär en liten stund sedan när jag skulle släppa ut katterna slog det mig vilken fantastiskt vacker natur vi har så här tidigt på höstmorgonen. Så istället för att vika tvätt tog jag på mig vinterskor, jacka och mössa och gick ut och fotograferde. Man får passa på att fånga naturen på bild eftersom kommunen har stora planer att bygga en massa flervåningshus/enplanshus ute på fältet..

Fältet


Backspegeln

Foxy

buske

morgonfrost

Trädgårdsstolen

Puma


Alla dessa val..

Funderar på att åka hem och hälsa på mina föräldrar och syster men det tråkiga är att sambon jobbar och inte kan följa med. Alltid när vi åker upp brukar vi stanna från fre-sön men jag hade gärna stannat lite längre och eftersom jag är föräldraledig så har jag ju all tid i världen. Antingen åker vi nästa vecka på tisdag eller onsdag och då skulle sambon kunna komma upp på lördagen efter att han slutat jobbet och så åker vi hem allihop på söndagen. Alternativet är att vi åker sista veckan i november och då åker jag och dottern upp ev. på onsdagen och så kommer sambon på lördagen och så åker vi hem allihopa på måndagen... BESLUTSÅNGEST!!
Vill så gärna åka upp eftersom det kommer att bli sista gången jag har chans att träffa min syster innan hon åker iväg på sin 3 månaders resa. Får prata med sambon i kväll/morgon och höra vad han tycker!

Fullspäckat!

Idag har det varit fullt på schemat. Igår när jag och Å var på mamma/babygympan bestämde vi oss för att åka in till Lund och shoppa idag. Sagt och gjort, kl 10 hämtade jag upp henne och lille S, E följde också med men åkte dit i egen bil. Första anhalten blev Lindex där jag handlade kläder till dottern och som vanligt blev det mycket mer än vad jag hade tänkt. Jag köpte bland annat tre bodys i storlek 74 (snart kommer 68 vara för litet), ett par bruna/rosa byxor, strumpbyxor och en pyjamas. Å hittade en jättesöt röd klänning till dottern som jag fastnade för. Den hade varit jättefin till henne nu i jul men av någon anledning köpte jag den aldrig men å andra sidan finns den säkert kvar ett tag till. Givetvis hade jag kunnat köpa ännu mer till dottern men tanken var egentligen att jag skulle hitta något till mig själv. När vi kom in på Gina Tricot hittade jag äntligen lite kläder till mig själv. Jag köpte ett par svarta långa leggings eftersom alla svarta leggings jag har i byrån är mer eller mindre trasiga (välanvända och vältumlade, en jättefin stickad tröja som mer blev som en tunika eftersom jag köpte den alldeles för stor (XL) eftersom jag tyckte den blev mer mysig så. Sist men inte minst köpte jag en vit jättemjuk och fin stickad tröja med polokrage som förmodligen kommer bli vinterns favorit! Egentligen tänkte E köpa den först men hon ångrade sig så jag passade på att roffa åt mig den ;)

Vi körde från Lund kl 13 eftersom jag och sambon skulle med dottern till BCV för att väga och mäta. På grund av alla rödljus, vägbyggen och optimism från min sida så kom vi 13.40 (skulle vara där halv) men det gjorde ingenting eftersom sköterskan själv var lite sen tack och lov :)
Dottern väger 7515g och är 66cm lång så det var tur att jag köpte lite nya kläder i nästa storlek. Troligtvis kan hon ha dem redan nu men man får kanske vika upp lite i ärmarna.

När vi kommit hem från BCV åt vi lite innan sambon stack iväg till jobbet. Sedan gjorde jag och dottern oss i ordning och mötte upp med E och Å och barnen och sedan gick vi till en lekplats i närheten av där vi bor så deras äldsta kunde leka lite. Vid femtiden traskade vi hemåt och sedan dess har jag inte gjort mycket för världen, ätit, matat dottern och slökollat på TV.

Jo, det knackade på dörren strax efter nio och mina tankar gick direkt till "tyskan" och mordet på de två små barnen i Arboga. Så jag ringde sambon innan jag öppnade för jag tänkte att om det är en mördare eller någon annan skummis så kan sambon höra allt och ringa 112. Gissa om jag kände mig lite fånig när det var en granne från gatan bredvid som samlade in namnunderskrifter då de ska bygga på fältet bakom våra hus...


Konstigt telefonsamtal från pappa

I morse låg hela familjen och sov som bäst i dubbelsängen då hemtelefonen ringde. Sambon svarade och jag hörde honom säga "nej, Johanna är här", ungefär som att någon trodde att de ringt fel fastän de inte har det. Så fick jag luren och så hörde jag min pappa säga "Har Rickard din telefon?". Jag blev helt snurrig och förstod inte alls vad han pratade om och tyckte att det var ritkigt märkligt att han kallade Niklas för Rickard, vi har ju trots allt varit tillsammans i över fyra år så han borde ju ha lärt sig hans namn nu men å andra sidan kan ju alla säga fel ibland. Hur som helst så svarade jag att han ju ringt på hemtelefonen och att det var därför som Niklas svarat varpå pappa förvånat frågar om jag har blivit dålig (=sjuk). Jag begrep verkligen ingenting och undrade för en sekund om det kanske inte var min pappa i andra änden trots att det lät precis som honom så jag sa rätt ut att jag började bli orolig. Jag trodde att pappa kanske hade råkat ut för en olycka och var helt snurrig eller fått någon demenssjukdom som ingen berättat för mig om eller något liknande. Men helt plötsligt kom han på sig att det var mig han pratade med. Det visade sig att han skulle ringa till någon Johanna på sitt jobb och så hade han ringt upp den första Johanna som fanns i hans telefonbok vilket visade sig vara hem till oss. Så pappa blev lika förvånad som mig om inte mer, haha :)


Stackars barn...

För ett par timmar sedan bytte jag om på dottern för natten och strax därefter somnade hon. Av någon anledning vaknade hon nu vid 21.30 och somnade inte om så strax efter 22 gick jag upp och gav henne mat och lade henne sovandes i sin spjälsäng. Sedan gick jag ner och satte mig framför min dator bredvid sambon som slutat riktigt tidigt idag (kvällsvecka). Efter en liten stund hörde vi att dottern var ledsen så jag gick upp för att trösta henne men innan jag hann in till sovrummet var det tyst igen men för säkerhets skull gick jag ändå in för att titta till henne. När jag böjer mig över spjälsängskanten ser jag dottern sovandes, fira av ett riktigt stort leende och kunde inget annat än att le själv. När jag rättade till henne täcke kände jag att hon var jättevarm så jag beslöt mig för att byta pyjamas till den svalare men eftersom den är smutsig fick jag ta en begagnad pyjamas med fötter som visade sig vara för liten. Klädbytet gick utmärkt och dottern sov hela tiden och verkade inte lägga märke till vad jag höll på med. Det tog inte lång stund efter att jag satte mig vid datorn som jag fick dåligt samvete över att ha tagit på henne en alldeles för liten pyjamas som -tack vare fötterna på pyjamasen, gjorde att hon knappt kunde räta på benen. Så än en gång gick jag upp för att byta och istället sätta på henne en långärmad body. Denna gången gick det inte lika lätt då hon tvunget skulle ligga på sidan (fortfarande sovandes) vilket försvårade klädbytet en aning. När jag äntligen var färdig och skulle gå ut från rummet ser jag hur hon vänt sig på mage och börjat att leka med sin nalle och såg helt klarvaken ut, stackare! Så jag gick tillbaka och tog upp henne och vaggade henne tills hon somnade vilket gick så snabbt att jag undrar över om hon verkligen var vaken trots att hon hade öppna ögon. Stackars barn som inte får sova ifred :) Nu blir det till att inhandla en ny tunn pyjamas till dottern så hon slipper att svettas om nätterna alternativt vara en sovandes mannekäng..
Så gott folk, dagens minus:

Babypyjamas m fot


Att ställa om klockan

Idag vaknade vi alla tidigare än vanligt med tanke på att vi glömt att ställa tillbaka klockorna så strax innan klockan sju (vad jag trodde var kl åtta) väckte jag sambon eftersom Viasat Motor direktsände MotoGP tävlingen från Malaysia. Jag ville själv se racet men kände att jag var alldeles för trött för att stiga upp plus att dottern låg i våran säng och sov så istället låg jag kvar i sängen och slumrade till lite. Efter en liten stund kände jag att jag inte skulle kunna somna om (har väldigt svårt för att somna om om jag vaknat på morgonen) och eftersom jag ville se tävlingen gick jag upp och satte på TVn i allrummet och vred den så att jag kunde ligga kvar i sängen men ändå se TVn. När dottern vaknade gjorde jag iordning henne och gick ner till sambon och det var inte förrän då jag insåg att vi skulle ha ställt om klockorna eftersom racet ännu inte startat..

Annars har det inte hänt särskilt mycket, jag har dammsugit huset, varit ner till byn och handlat, hälsat på E och P en sväng och varit ute i trädgården och tagit bort en massa nedvissna växter. Dottern somnade i sin vagn medan vi höll på ute i trädgården så när vi var klara bestämde vi oss för att gå en liten runda och ta med oss Foxy och Puma, katterna. Det hela började när vi flyttade ut hit och Foxy började följa efter oss när vi skulle ut och gå så vi började ta små promenader med henne, utan koppel! Men nu har alltså även Puma blivit deltagare i våra små promenader. Båda katterna gillar att vara ute med flocken och spatserar snällt med ibland framför och ibland bakom. Foxy kan vara lite jobbig om man får möte eftersom hon lägger sig ner till en liten boll, rör inte en fena och stirrar ut de som ska passera oavsett om det är människor, hundar eller andra djur. Så ibland får man gå tillbaka och hämta henne och sedan går hon med precis som vanligt igen.

Förresten, en av våra porslinsblommor blommar och jag tycker att de är så fina. Kanske inte den mest intressanta informationen men de är vackra att titta på, tycker jag i alla fall
Porslinsblomman som blommar


Hemma hos svärmor

I eftermiddags efter att sambon kommit hem och duschat åkte vi till dotterns farmor och hennes sambo som bor ett par mil härifrån. Vi har inte varit där sedan i somras då min syster och hennes kille var nere och hälsade på, illa! Dottern fick lite nya leksaker och bekantade sig med hundarna och det gick faktiskt riktigt bra denna gången. Innan har hon blivit ledsen bara en liten stund efter att hon suttit i farmors knä men idag blev hon inte gnällig förrän det var dags att äta så det var ett stort framsteg =)
Vi testade på och spela lite bowling på Wii och shit vad roligt det var. Jag slog sambon i första omgången men slutade som tvåa tätt efter honom i omgång två. Borde kanske införskaffa ett Wii i julklapp till oss själva?! Farmor/svärmor hade bakat en äppelpaj som var försvinnande god!!

Efter att vi kommit hem har vi ätit god mat, kycklingfilé med Quinoasallad och limesås. När disken var diskad och undanplockade lade vi oss alla tre i soffan framför TVn och både dottern och jag somnade framför CSI. Dottern somnade för kvällen och det känns ärligt talat som om att jag skulle kunna göra samma sak, är riktigt trött. Känns lite trist att lägga sig så tidigt en lördagskväll men å andra sidan börjar MotoGP kl 8 i morgon så man kanske borde?!

Förkylning nr3

Det oundvikliga har nu inträffat, jag har smittat dottern så hon är förkyld för tredje gången sedan september...
Snart kommer jag att bli frisk och så kommer hon smitta ner mig och sedan håller det väl på så resten av vintern?! Såååå drygt. Tycker givetvis mest synd om dottern eftersom en förkylning för mig egentligen inte är något att gnälla över. Hoppas bara att hon inte får feber och blir jättesnuvig för snuvan är nästan värst.. Nu sover hon i alla fall och jag hade gärna gått ut och gått lite men det spöregnar ute så det känns som att en promenad kan vänta lite. Tog på dottern de lila/rosa/vitrandiga byxorna och den lila bodyn jag vann för ett par dagar sedan och upptäckte att det var ett hål i grenen, inget som inte går att laga men det är ändå störigt. Vann förresten en auktion på tradera på ett par jättefina rosa adidasbyxor till dottern! 


Promenad och fika

Eftersom sambon jobbar dag denna veckan lyfte jag över dottern till dubbelsängen efter att hon ätit vid sju-tiden. Sedan somnade vi om eller rättare sagt; dottern somnade om medan jag låg och tänkte på allt möjligt mellan himmel och jord. Jag ville gärna somna om men jag var alldeles för pigg... 8.30 vaknade dottern och sedan låg vi i sängen en stund och busade och myste. E skickade ett sms om promenad så efter att vi ätit frukost bytte jag först om på dottern. Medan hon lekte med sina leksaker på madrassen i vardagsrummet gick jag och bytte om. Väl tillbaka upptäcker jag att dottern har kräkts på golvet och sedan lagt sig i det så jag var tvungen att tvätta hennes hår. Eftersom vi badade dottern i förrgår ville jag inte göra om samma procedur idag igen så jag beslöt mig för att endast tvätta hennes hår i duschen vilket gick sådär. Håret blev rent men bodyn hon hade på sig blev alldeles blöt så jag fick byta på henne (så egentligen hade jag kunnat bada hela henne eftersom jag ändå blev tvungen att byta kläder). När håret var färdigtvättat och kammat bytte jag om och gjorde mig iordning och när jag för andra gången skulle ta dottern för att sätta på henne ytterkläderna ser jag att hon har kräkts på den nya bodyn. Så det var bara till att ta av allt en gång till och göra om igen och sedan kunde vi äntligen bege oss ut. Mötte upp med E och Z nere i byn och sedan gick vi en promenad och tittade in en snabbis i byns möbelaffär. Det har varit rätt ruggigt väder idag, visserligen inte jättekallt men grått och lite halvrått i vinden så vi gick till cafét och jag beställde varm choklad med grädde och så köpte jag en chokladboll med pärlsocker till. Oj oj oj så gott det var =)
Nu leker dottern med sina leksaker och jag funderar på att lägga mig i soffan en stund, känner mig riktigt trött och har lite ont i huvudet. Hade egentligen kanske behövt sova en liten stund men dottern är allt annat än trött så jag får vänta tills sambon kommer hem istället!!

Jag och E gick förbi T & C när vi var ute och nu är det bestämt att de ska ha nyårsfest så vi ska fira nyår hos dem i år. Ska bli riktigt roligt =)


Heldag med dottern

Idag körde jag och dottern (utan sambon) till Malmö för att hälsa på mitt jobb. Jag hade tänkt mig att vi senast skulle komma iväg 10.30 men så blev det givetvis inte. Jag sov fram till kl 9 och dottern och sambon tog båda två en ordentlig sovmorgon och vaknade inte förrän 9.30. Istället för att stressa tog vi det lugnt och åt frukost tillsammans och busade lite. Det var allt ett tag sedan jag körde själv med dottern och det gick faktiskt ganska bra. Halva ditvägen skrek hon lite, antagligen för att hon var arg över att sitta fastspänd själv därbak men efter en stund somnade hon. Det var roligt att träffa alla kollegor igen och alla medlemmar och prata lite. Vi stannade väl på jobbet i 2,5 timme ungefär innan jag kände att det var dags att bege sig. Precis när vi kommit fram till bilen kände jag att jag var extremt kissnödig men jag pallade inte gå tillbaka för att låna toaletten -vi skulle ju bara hem. Men på vägen kom jag på att jag ju skulle köra inom Willys och handla vilket jag också gjorde. När jag stannade bilen sov dottern och precis då jag klev ut mötte en äldre dam mig och bad mig hjälpa henne och hennes man med deras bil som inte ville starta, jag hade ju "en så stor och fin bil". Eftersom jag inte kunde neka henne hjälp körde jag bort till hennes man som stod redo med startkablar. Det hela var ju fixat på ganska kort tid och sedan snabbade jag mig in på Willys och handlade. När jag lastat in allt och skulle lyfta in dottern i bilen vaknade hon givetvis och var inte särskilt glad. Men jag lastade in allt och startade bilen ändå eftersom jag visste att hon skrek eftersom hon var trött och jag behövde verkligen gå på toaletten vid det här laget. Mycket riktigt hann jag inte köra ut från Willys parkering innan dottern somnade så jag styrde hemåt tills jag kom på att jag var tvungen att köra inom apoteket i grannbyn... *suck*.
Som alltid när man är på apoteket och ska ha något som är receptbelagt brukar det ta ganska lång tid, idag inget undantag och detta trots att det bara var tre nummer före mig i kön. Vid det här laget kändes min blåsa sprickfärdig men som tur var satt dottern tyst men vaken resten av vägen hem.
Ikväll har vi varit ute på en promenad hela familjen och jag har både gjort pannkakssmet och gräddat pannkakor för första gången. Annars är det alltid sambon som står för det i vårat hushåll! Nu är jag mätt och belåten och ska invänta kl 21 då lyxfällan börjar!

Jo just det ja, fick två bodies och ett par byxor till dottern i brevlådan idag. Dock tyckte jag nog att de var finare på bilden än i verkligheten då vissa detaljer som jag trodde var lila på en av bodyn i själva verket var röda :/
Kläderna var i alla fall i fint skick!


Så tröttsamt

Den 13e september blev dottern förkyld, anledningen till varför jag vet det är att vi var uppe hos mina föräldrar då eftersom min pappa fyllt år. Hon var förkyld i drygt en vecka och sedan frisk en för att sedan drabbas av en ny förkylning som höll i sig i närmare två veckor. Sambon blev också förkyld när dottern var sjuk första gången men tack och lov så klarade jag mig. Sedan i slutet på september blev även jag förkyld och min förkylning satt mer eller mindre i fram tills i fredags och sedan dess har jag känt mig bra i både halsen och inte varit snuvig. Men säg den lycka som varar för evigt, i söndags när vi varit i Malmö hela dagen så kände jag av snuva på kvällen och natten till måndagen kunde jag knappt sova, har hostat, haft ont i halsen och huvudet och varit snuvig. Det är bättre med snuvan idag men så har jag också använt nässpray. Huvudvärken är fortfarande kvar... Som toppen på allt detta är jag hungrig som en varg med tanke på gårdagens skrala intag av föda (frukost, omelett till lunch och bröd/riskakor med yoghurt till middag).
Så nu blir det till att ladda upp med te och nässpray och hoppas på att denna förkylningen bara är på en blixtvisit och att jag slipper feber denna gången..


Middagsplaner som gick i kras

Idag var sambon sugen på pannkakor så vi tog en promenad ner till byns centrum för att handla. En stund efter att vi kom hem började sambon med pannkakssmeten men insåg att det enda mjölet vi hade var rågmjöl som jag köpt då jag gjorde scones i helgen. Hur som helst så tog han rågmjölet, vad kunde gå fel mjöl som mjöl..
Medan sambon gräddade pannkakor underhöll jag dottern och dukade framför TVn (brukar äta i köket men idag blev det ett undantag). När vi skulle hugga in på pannkakorna hungriga som vi var, visade det sig att det där med rågmjöl inte riktigt var en hit. Alla pannkakor såg ut precis som vanligt bortsett från att de var alldeles mjuka i mitten, som ett blött knäckebröd ungefär. Konsistensen gjorde att jag inte kunde få ner mer än två tuggor medan sambon tyckte att smaken var vidrig men själv upplevde jag endast att konsistensen var allt annat än tillfredsställande.
Vi beslutade oss för att ringa till puben för att beställa mat istället, sambon kebab och jag kycklingsallad. Men när jag som bäst står med luren i handen och tittar efter telenr ser jag att de har stängt på måndagar.. Efter mycket om och men kom vi fram till att vi bara skulle äta smörgåsar och lite yoghurt istället men när jag öppnar kylen för att ta fram smör och pålägg så inser jag att vi har fyra skivor rökt skinka kvar och ost som sambon alltid har som pålägg är slut!
Det slutade med att vi tog fram riskakor, bröd och yoghurt men i morgon blir det pannkakor :)


tradera.com

Idag kom paketet med jeansen jag köpte till dottern för hissnande EN krona ;) Satte mig vid datorn och har precis vunnit ytterligare en auktion på två bodies och ett par matchande byxor. Denna gången slutade auktionen på 36:- men med tanke på att kläderna var "sparsamt" använda så tycker jag att det var kanonpris. Jag har alltid varit lite tveksam till att köpa begagnat över internet eftersom jag gärna vill kunna se och ta på det jag ska köpa. Men hittills har jag varit nöjd i alla fall så det lär säkerligen bli fler traderaköp framöver. Älskar att köpa kläder till dottern och särskilt med tanke på att det finns så väldigt mycket som är superfint. Som igår när vi var i Malmö hade jag inte tänkt att köpa några kläder alls men eftersom vi gick förbi flera klädaffärer råkade jag givetvis se en jättesöt mössa och skor till dottern. Att det passade perfekt ihop till dotterns päls bortsett från en liten nyansskillnad, gjorde att jag helt enkelt var tvungen =)

pälsytterkläder


En lugn myshelg

I lördags åkte sambon iväg rätt tidigt för att hjälpa till nere på skytteklubben så jag och dottern var ensamma hemma. Först slappade vi lite på morgonen och dottern lekte på madrassen med sina leksaker medan jag ordnade med mitt. Runt lunchtid ställde jag mig och bakade scones, så gott! Dottern höll mig sällskap medan jag åt och när vi var färdiga tog jag på oss och gick en runda vid eljusspåret. Det var otroligt vackert att gå där när löven skiftade i alla olika färger, solen sken och vinden kändes lite kall. Sambon mötte oss på väg hem så vi hade sällskap den sista biten. När vi kom hem började jag göra mig iordning för jag E och M var hembjudna till J på tjejmys, eftersom jag fortfarande ammar fick även dottern följa med! J bjöd på jättegod mat och senare på kvällen dukades vardagsrumsbordet upp med diverse godsaker :) Vi åt och skrattade åt allt möjligt och hade riktigt mysigt. Lika mycket som jag kan älska att gå ut och festa järnet en kväll så uppskattar jag lugna kvällar tillsammans med bra vänner. Strax efter 12 på natten styrde vi hem mot vår lilla by igen, mätta, tröttna och belåtna. Någon gång nu under hösten skulle man kanske själv ta och bjuda hem lite tjejkompisar..

Igår (söndags) körde vi i familjen till Malmö för att köpa en ny barnstol till dottern. Hon kan fortfarande ha den hon åker i nu men förr eller senare kommer den att bli för liten. E köpte en ny till sin son i fredags då han vuxit ur sitt babyskydd och det visade sig att Babyproffsen hade kampanjpriser på två olika sorter. Det tog nog närmare 30 minuter för expediten att hjälpa oss att montera fast barnstolen då våra säkerhetsbälten visade sig vara för korta för just den modellen vi ville ha. Men efter mycket om och men så provade hon ut en alternativ lösning som givetvis är godkänd så vi kunde till slut köpa barnstolen (1100kr billigare, nice)!! Med tanke på att vi har en amerikansk bil tyckte jag att det var märkligt att bilbältena inte räckte till. Men tydligen var det några bilmärken där just den bilstolen vi köpte (Akta Graco Cosmic xtp) inte alls passade, däribland Volvo. Sedan körde vi in till stan och handlade i "våran" gamla ICA-butik där vi bodde innan vi köpte huset. Ibland kan jag sakna den butiken eftersom personalen där alltid var så trevliga och kunde prata med en längre stunder, så även igår. När klockan närmade sig 17 begav vi oss till Vä Hamnen i Malmö för att hälsa på dotterns morbror och vid 19-19.30 körde vi hemåt igen, en heldag i Malmö alltså.


Anders Svensson; skillnaderna är inte SÅ stora!

Lyssnade på P3 vid frukosten i morse där de hade en intressant debatt om hur vida Pia Sundhage skulle passa som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Hela diskussionen bottnade i att krönikören Johan Esk föreslog Pia Sundhage som alternativ till den nya förbundskaptenen till det svenska herrlandslaget eftersom Lars Lagerbäck nu slutat. Esks förslag har väckt otroliga reaktioner och på P3 i morse sändes en intervju från Radio sjuhärad i P4 med Anders Svensson (landslaget) som inte alls kunde tänka sig Sundhage som förbundskapten. Han menade på att det är alldeles för stora skillnader mellan damfotboll och herrfotboll och att "det är två helt olika sporter".
Jag har själv spelat fotboll under flera år (givetvis inte på elitnivå) och jag har varit på en och annan allsvensk fotbollsmatch och följer alltid det svenska herrlandslaget under större mästerskap som EM och VM och jag började nästan koka över Svenssons uttalande. Hur korkad får man lov att vara? Visst finns det skillnader mellan dam- vs herrfotboll, exempelvis så är tempot något lägre i damfotboll och alla på planen är kvinnor. Men de är lika många spelare på planen en målvakt och tio utespelare, man spelar med en rund boll i samma storlek, en match spelas under lika lång tid, planen är lika stor, de kör med samma regelverk osv osv.
Att man inte vill se Sundhage som förbundskapten köper jag men att backa upp det med argumentet att det är för stora skillnader mellan dam och herrfotboll går fetbort. Det är ju för f*n inte Sundhage själv som ska springa och prestera på planen utan hon ska coacha spelarna till att prestera, lägga upp/träna på olika taktiker inför matcherna. Nej Anders Svensson, efter ditt uttlande sjönk du likt Titanic för mig..

Anders Svenssons uttalande i radio Sjuhärad 
(lyssna efter 1.23, där ställs frågan om vad Anders Svensson anser om Pia Sundhage som förbundskapten för svenska herrlandslaget).


Missade föräldraträffen

I morse efter att jag och dottern ätit frukost klädde jag på dottern sin vinterpäls (no worries, den är absolut inte äkta) och mössa och själv pälsade jag också på mig med tjock halsduk och tjocka vantar och så gav vi oss ut på en promenad, bara vi två. Målet var att handla mat till middagen idag på ICA nere i byn men vi gick en omväg så vi hann faktiskt bli lite rosiga om kinderna :)
För bara en liten stund sedan så pratade jag och sambon om vilket datum det är idag och när jag kollade i almanackan så ser jag till min förfäran (kanske en smula överdrivet men ändå) att jag missat föräldraträffen idag som BVC annordnar. Dagens tema handlade om säkerhet vilket jag gärna hade gått på, känns som att man troligtvis hade fått någon matnyttig information med tanke på att dottern är första barnet. Som tur är var både Å och C där så man har ju ialla fall någon att fråga om vad som sades :)

BTW så har Puma fångat en mullvad så förhopningsvis kommer de inte hit till våran tomt. Än så länge har vi ialla fall klarat oss!! Puma vs mullvaden 1 - 0

 mullvad


Det där med viktminskning...

Kan väl avslöja att det där med att gå ner i vikt inte gått riktigt som jag tänkt mig.
Jag har visserligen börjat att träna vilket jag är stolt över. Tyvärr har det inte blivit så mycket de senaste två veckorna då jag varit förkyld men igår var jag och dottern på mamma/babygympa. Mitt problem är snarare att jag äter sötsaker alldeles för ofta. Jag har som tur var inte lagt på mig heller men däremot har det blivit för mycket för ofta, i alla fall sedan jag fyllde år eftersom det blev tårta över osv.. I tisdags när jag hade mammaträffen så bjöd jag ju på snickerskaka och ni tror väl inte att det finns något kvar? Nej för i detta hushållet är det näst intill omöjligt att ha kakor och särskilt när det gäller hembakat. Jag köpte glass i tisdags eftersom det var Desperate Housewives men eftersom det fanns snickerkaka kvar blev det kakor istället för glass så jag tänkte äta liiiiite glass nu ikväll. Nästa vecka då MÅSTE jag ta tag i det här på allvar, hade varit kul om man kunde gå ner en klädstorlek eller två..

Jag vann!!!!

För ett par minuter sedan loggade jag in på min hotmail och såg till min fasa att jag hade 59 olästa mail. Eftersom jag inte kollar mailen varje dag så brukar det se ut ungefär så, tyvärr brukar även 90% av dessa mail vara skräp som jag kastar utan att öppna dem med tanken på virus osv. Men så idag bland all skräpmail fanns ett vinnermail från tradera.com!!

För flera dagar sedan lade jag ett bud på ett par jeans till dottern -vilket jag helt hade glömt bort. Eftersom dottern inte har några jeans i rätt storlek och jag inte kommit mig iväg till stan för att shoppa så kollade jag in tradera och hittade dessa helt vanliga jeans. Det var ingen som hade lagt något bud på jeansen så jag startade med en krona och uppenbarligen har ingen annan varit intresserad och jag vann, helt otroligt!! Jag blev så till mig att jag sprang och hämtade plånboken och satte mig framför datorn med en gång men så blev jag så nervös att jag var tvungen att ringa till E (som introducerat mig till denna för mig, nya auktionsvärld). Anledningen till varför jag blev nervös var för att buden du lägger är bindande och jag vann auktionen redan den 11/10 och oftast brukar säljaren ange att man vill ha pengarna insatta på sitt konto redan efter tre dagar. I mailet jag fick stod dock inga bankkontouppgifter så jag visste ju inte till vilket konto pengarna skulle sättas in. Nu i efterhand kan man ju fråga sig vad jag trodde att jag skulle med plånboken till... =)
I alla fall så såg jag efter någon minut att säljaren skickat ett mail till mig med sina kontouppgifter den 12/10 så jag skyndade mig att föra över de 25:- på studs (köparen betalar frakten). Så nu återstår väntan på att paketet med jeansen ska dimpa ner i brevlådan!


Vet man inte så vet man inte..

Tidigare idag satt jag, sambon och dottern och åt lunch och hade på radion i bakgrunden (P3). Kommer inte ihåg exakt vilken figur det diskuterades om men den ena radioprataren sa något om en amerikans seriefigur som radiopratare nr2 inte kände till varpå radiopratare 1 sa - Vet du verkligen inte vem det är?? Jo, men klart att du vet, det vet du väl?! Egentligen är det ju ingenting att reta upp sig på men mig störde det tydligen eftersom jag nu sitter och skriver ett blogginlägg om det, kanske inte egentligen så mycket just den specifika situationen med radiopratarna utan snarare alla liknande situationer.
Det är väl bättre att fråga vem det pratas om än att bara vara tyst och låtsas följa med i samtalet? Istället för spydiga kommentarer så kan man väl istället bara svara på vem man talar om och sedan är det hela ur världen? Varje gång det kommer fram att jag inte sett filmen Bodyguard blir alla lika förvånade och frågar om gång på gång om jag verkligen inte har sett den och nej, det har jag inte. Som sagt, egentligen inget att reta upp sig på men just idag är jag väl kanske lite lättirriterad..


Mammafika

Idag var det min tur att bjuda mammorna på fika/lunch. I somras var det ju lite si och så med mammaträffarna eftersom alla hade olika saker för sig under semestertider osv men nu de senaste tre gångerna har alla varit med vilket är roligt och så blev det även idag. E kom hit lite tidigare än de andra och höll mig sällskap medan jag gjorde scones. Passade faktiskt perfekt för idag har det varit en riktigt fin höstdag, det är kallt men solen skiner i all sin prakt :)  Så jag bjöd alltså på scones och te/kaffe vilket blev lyckat. Det höll på att bli katastrof då jag gräddade två plåtar med scones på en och samma gång. Trots att vi har en varmluftsugn så värmdes bröden ändå lite ojämnt men det blev bra till slut i alla fall. Som lite efterrätt bjöd jag på snickerskaka som verkade gå hem hos alla!
Efter fikan gick jag och dottern till en lekplats i närheten tillsammans med Å och hennes söner. Efter en liten stund kom E med sina två barn. Tyvärr stannade jag inte så länge då jag inte hade några hemnycklar med mig och sambon skulle iväg och jobba. Yes, tråkigt men sant så har han börjat att jobba igen efter sin fem veckor långa semester så ikväll är jag och dottern hemma själva. Men som tur är börjar Desperate Housewives kl 21 :)

Det suger!

90 minuter spelde och Danmark leder med 1-0, det blir alltså inget VM för Sverige nästa år...

Störigt värre

Puzzel

För ett par veckor sedan köpte jag och sambon ett puzzel på 1000 bitar som vi började lägga. Eftersom det varit fullt upp med min fest och lite annat så har det gått rätt segt men så nu i förrgår återupptog vi puzzlandet. Vi är inte riktigt färdiga då den yttersta kantraden inte kommit på plats än och till vår fasa har vi upptäckt att tre bitar saknas!!!! Vi har letat i och under sofforna, under mattan, under fotöljen, under bokhyllan och vitrinskåpet, under sängen, ja nästan överallt och ingenstans hittar vi bitarna. Kan även tillägga att vi givetvis letat bland de andra bitarna och inte en enda passar in.
Det känns lite märkligt att tre bitar som ska sitta ihop saknas för om man råkar slarva bort några bitar är det troligtvis inte de tre som ska sitta ihop med varandra (så resonerar jag i alla fall). Förhoppningsvis dyker de saknade bitarna upp för just nu är det otroligt störigt att ens titta på bordet där puzzlet ligger.


Längtan efter ett till barn

Var precis inne på familjeliv.se och surfade runt lite. Vet att jag nämnt det innan men herrejisses så sugen jag blir på att skaffa ett syskon till dottern. Blir nästan lite sjuk av längtan men samtidigt vill jag ändå vänta lite eftersom jag tycker att det blir lite väl tätt om man skulle bli gravid i år redan. Känner mig så kluven för samtidigt som jag mer än gärna vill vara gravid och gå igenom allt en gång till så vill jag ändå njuta av att kunna ägna all min tid enbart till dottern. Men om ett år hade jag kunnat tänka mig att bli gravid igen.. den som lever får se...

 

Dessa underbara små söta marsipanbebisar, hur skulle man någonsin kunna äta upp dem?



Så var det dags..

Det är oundvikligt, förr eller senare skulle det ju hända men jag trodde att det skulle dröja någon månad till - min mens har kommit tillbaka. Trodde att det skulle dröja tills jag slutat att amma dottern men nej. Det har verkligen varit ljuvligt att ha sluppit mens i över ett år så jag ska inte klaga utan jag får se det från den ljusa sidan istället, skönt att kroppen fungerar som den ska!


Svenska Hollywoodfruar

Säga  vad man vill om Anna Ankas uttalanden, Maria Montazamis tonfall och Agnes-Nicole Winters plastikoperationer men jag tycker att det är lite trist att kanal 3 sände det sista avsnittet av miniserien "Svenska Hollywoodfruar". Själv har jag sett alla avsnittet och faktiskt tyckt att det varit rätt underhållande. Jag begriper ju att serien i stort är otroligt vinklad och att tanken är att det ska skapas rubriker men ärligt talat så finns det faktiskt någonting att gilla hos dem alla tre :)
Min personliga favorit är Maria Montazami som verkar helskön. Hon verkar vara en ganska lättsam person som visat sig vara mån om sina vänner och tar livet med en klackspark och har ganska roliga saker för sig.
I vilket fall som helst så är hon i alla fall den som underhållt mig mest på måndagskvällarna medan sambon varit iväg på sjukbanan. Så på måndag visas ett avsnitt med alla "snaskiga" klipp som inte visats tidigare. Jag vet att jag i alla fall kommer att sitta i soffan och titta på fruarna för sista gången!

Fru Montazami


Bihåleinflammation?!

Jag är fortfarande förkyld och nu verkar det som om jag fått bihåleinflammation, joy! Jag har inte alls ont i halsen längre och känner mig piggare men så fort jag böjer mig framåt så får jag fruktansvärt ont i pannan, mitt mellan ögonen och lite högre upp. Skulle snyta mig efter att jag, sambon och dottern varit ute på promenad och det kommer nog dröja tills jag snyter mig igen för aj så ont det gjorde. Som alltid när jag känner av minsta lilla åkomma så ringde jag även denna gången till min mamma. Hon tyckte att jag skulle använda nässpray och ringa till vårdcentralen i morgon för att få utskrivet antibiotika. Vill inte vara sjuk mer.. eller ja, sjuk är jag ju egentligen inte, bara lite förkylning som nästan är borta, om det nu inte hade varit för bihåleinflammationen. Jag frågade mamma vad som kunde hända om man bara lät infektionen vara och hon sa att i värsta fall kan man behöva käkspolas...? Lät inte som ett alternativ så jag tänkte ringa byns nya vårdcentral i morgon.
Annars har det inte hänt så mycket idag, dottern har ätit barnmat tre gånger idag varav det som fungerade bäst idag var broccolipuré utblandat i margarin, mums!


Bilder från dagens promenad

flugsvamp

Bär

Annan svamp

och så en bild på dottern i sin senaste outfit som hon fått av mormor och morfar

dottern


No more bloggtorka

I lördags hade jag min födelsedagsfest. Det var tyvärr många som inte kunde komma men å andra sidan var jag ganska sent ute med inbjudningarna så alltså får jag skylla mig själv, hur som helst blev vi i slutändan ungefär sammanlagt 20 personer. Redan på natten till lördagen vaknade jag av att jag hade ont i halsen men det släppte senare på förmiddagen. Min familj som kom ner tidigt på eftermiddagen hjälpte till att städa och att förbereda maten. Strax innan kl 17 kom de första gästerna, svärmor med sambo och sedan dröjde det väl ca 30 minuter till innan C-H dök upp som den första "kompisgästen". Det blev en ganska lugn men trevlig kväll och de sista gästerna gick efter kl 03. Jag fick faktiskt enbart bra presenter och inte en enda som jag inte tyckte om, nice!
Eftersom jag hatar att stiga upp ur sängen dagen efter en fest, komma ner och se alla ölburkar, tallrikar och annat skräp överallt var jag givetvis tvungen att städa undan på natten vilket resulterade att vi kom ganska sent i säng. Sambon hjälpte såklart till! I söndags gjorde vi inte många knop, åt rester från lördagen och E & P med barn tittade in en sväng och hjälpte oss att få bort en tacopaj. Så skönt med vänner som är spontana och gillar det enkla, att det inte alltid ska behöva förberedas en massa och att man måste göra sig till (även om det också är roligt ibland så var jag inte alls upplagd för det i söndags). Vi hade i alla fall trevligt och jag och E satt och snackade medan våra sambos kollade på MotoGP (Lorenzo vann för övrigt, nice nr2).

I måndags var jag och E hemma hos Å tillsammans med våra barn, eller ja, deras två barn och min dotter. Å bjöd på scones och te vilket var sjukt gott. Så till nästa mammafika som jag ska ha (blir troligtvis på tisdag) så tänkte jag bjuda på scones. Har faktiskt köpt ingredienser till en snickerskaka idag så det blir eventuellt lite onyttigheter efteråt :)

I tisdags hade vi frukostgäster, Å och E var ute och promenerade i kvarteret efter att de lämnat sina stora barn så de tittade de förbi oss. Det var faktiskt riktigt fint väder ute så vi satt i uterummet och åt, mysigt! Under dagen var vi nere på BCV med dottern för halvårskontroll. Allt gick bra bortsett från att hon inte hade ökat särskilt mycket i vikt så nu blir det till att bruka allvar med smakportionerna. Jag måste erkänna att jag varit slarvig med det och jag har ju inte tänkt att amma i all evighet, så idag har vi köpt en liten barnmatstol till dottern så att man slipper att ha henne i knät när man ska mata henne.

Idag har jag och dottern varit hos G på mammafika, trevligt att träffa alla igen. Därefter åkte jag och sambon till Malmö och shoppade på IKEA, Hornbach och Coop. Förkylningen känns bättre idag men jag har inte tränat alls än så länge av denna veckan.. men det kanske kommer. Nu känner jag mig helt färdig så jag tänkte inta soffläge. Måste lägga in bilder från systemkameran på datorn också....


Det kanske blir fest trots allt..

Jag har haft riktig ångest ikväll över festen som jag ska ha imorgon (med tanke på klockan så är det ju iofs idag festen hålls). Vi var iväg idag och handlade det sista till maten som jag ska bjuda på imorgon och när vi kom hem började jag med ens bli orolig för om det skulle räcka. Pratade med mamma i telefonen som erbjöd sig att hjälpa till så hon har med sig två formar imorgon när de kommer på förmiddagen och Å (tack snälla för din generositet) hade också ordnat med en form trots att jag inte ens bett henne, så snällt!!.
Sedan började jag fundera över om det blir en tråkig fest, de som kommer hit kanske inte har roligt??! Tänk om maten smakar illa? Tänk om jag inte hinner med allt? Ja.. TÄNK OM JOHANNA!! Så nu, fem pajer senare så har jag faktiskt tänkt om. Jag tänker ha roligt imorgon och jag hoppas att gästerna har samma inställning. Då kan det ju inte gå fel :)

Dottern ligger och sover där uppe i sin säng och jag känner mig helt slut så jag bäddar nog ner mig snart jag med. Det blir en lååååång dag imorgon. Jag ska dammsuga, göra sallad och såser, städa toaletterna, bränna över musik på CD-skivor, vattna blommor, städa i uterummet, tvätta lite filtarna i uterummet (om någon vill gå ut så kan det vara skönt med en filt om sig med tanke på vädret), lägga färdigt puzzlet som ligger på vardagsrumsbordet, duscha, bada dottern och slappa lite innan gästerna kommer! Nä, nu ropar sängen på mig..


Bra födelsedag

Och så var man ett år äldre i år igen! Jag hade en riktigt bra födelsedag igår även om det började lite sådär på natten när vi satte upp bänkskåpen. Igår på morgonen ordnade sambon en god frukost och sedan gav jag och dottern oss iväg eftersom C bjöd oss mammor på fika. Först gick jag och dottern hem till C där ett stort paket väntade på mig. Det innehöll en jättesnygg kamouflageskötväska. Den ser inte direkt ut som en skötväska så man kan utan problem använda den som en vanlig väska när skötväsketiden är över! Som om det inte räckte med väskan fick jag ett av de absolut betydelsefulla gratulationskort jag någonsin fått som föreställde två flodhästar (mig och E ;) och texten på kortet fick det att tåra sig i ögonen på mig...
Hemma hos C bjöds det på minibaguetter och som efterrätt hade C själv gjort saffransglass med hallonsås till. Har aldrig ätit det tidigare men det var faktiskt riktigt gott :) Kul med något annorlunda!

Eftersom det spöregnade och haglade om vartannat bad jag sambon hämta mig och dottern vid 14-tiden. Jag hade varken med mig paraply eller regnkläder så jag var inte särskilt sugen på att gå hem i ovädret. Väl hemma stod det blommor på köksbordet och inte bara en utan två tårtor stod i kylen. Min present från sambon och dottern är att jag för första gången ska gå på spa på The Lodge. Kunde inte ha fått en bättre present! Ska bli skönt att få åka iväg och lyxa till det lite för sig själv, även om att bara vakna upp varje morgon och få se sambon och dottern är en lyx i sig.

På kvällen kom svärmor med pappa och sambo över och fikade. Jag fick en riktigt snygg taklampa som jag tror att vi ska hänga upp i köket. Den passar även in i vardagsrummet så vi har inte riktigt bestämt vilket rum den ska lysa upp än. Vi som har letat så efter lampor men inte hittat någon som vi fastnat för men denna var riktigt snygg!

Idag har vi varit iväg till Malmö och hämtat tårtor, handlat mat, köpt present till N som också fyllt 25 och varit på IKEA. Jag har börjat att städa så smått och snart tänkte jag och sambon förbereda maten inför imorgon. Tyvärr är det några stycken som lämnat återbud men å andra sidan har jag ju inte varit ute i särskilt god tid, som vanligt! Men det blir säkert bra, man får ta det för vad det är helt enkelt. Kan ju aldrig bli fel med goda vänners sällskap?! :)
Nä, om man skulle ta att fortsätta med städningen... hörde dessvärre precis att sambon slog över till Viasat motor där MotoGP börjat :S


Grattis till mig själv!!!

Yes, nu är jag 25 år fyllda!
Än så länge känns det som att födelsedagen börjat lite sisådär. Sambon, jag och dottern var på IKEA idag och köpte bänkskåp som vi ska ha i tvättstugan. Givetvis kunde vi inte vänta tills imorgon utan började sätta ihop det vid 21-tiden (i ärlighetens namn ska sambon ha all cred, jag skruvade inte i en enda skruv för att få ihop skåpen). Medan sambon skruvade nattade jag dottern, diskade och plockade undan lite i köket. När jag var färdig fick jag snilleidén att jag skulle skruva i handtagen till skåpsdörrarna.. Lättare sagt än gjort då jag absolut inte är någon snickare utan helst vill ha förborrade hål till skruvar för att få det exakt så som 'det ska vara'. Efter lite uppmuntrande ord från sambon beslutade jag mig för att testa på borren igen -senast var när jag skulle sätta upp husnummer på garaget vilket såg ut som om en full person varit ifarten. Denna gången gick det bättre men det ena hålet blev 1mm för långt bort från det andra vilket resulterade i att handtaget inte gick att sätta dit. För att göra en ganska kort historia ännu kortare, en skruv gick sönder, jag har en minimal sågspånsbit som irriterar i ögat och inget handtag är i skruvat. För att inte bli arg sa jag lugnt men bestämt till sambon att jag nu ska gå och lägga mig..

Har redan fått tre gratulationshälsningar, första från sambon förstås men även E och M har skickat grattis-sms - TACK!!!




RSS 2.0