så var det måndag igen..

Det blev inget Malmö idag eftersom sambon inte alls var pigg på att åka in till IKEA. Sanningen att säga så var jag själv inte heller särskilt sugen på att gå runt på IKEA eftersom jag var riktigt trött då dottern sovit dåligt i natt. Så vi stannade hemma och tog en promenad ner till det lokala kabelTVföretaget och köpte oss en CA modul så att vi kan titta på digitala sändningar istället. Vi stoppade in kortet i TVn och trodde att det skulle fungera men ack som vi bedrog oss. Ska ringa ner i morgon och höra hur man skall gå till väga och om inte de kan hjälpa mig får jag väl ringa Samsung och fråga om det är någon inställning man måste ändra på TVn.

Skulle ju ha träffat N idag men det blev tyvärr inte heller av eftersom hon jobbat inatt och sov länge idag plus att hon ska iväg och jobba ikväll igen så vi bokade in morgondagen istället. Dottern ska ju vaccineras mot svininfluensan imrogon så vi får se hur hon känner sig efteråt. Blir kanske att vi får stanna hemma men förhoppningsvis så får hon ingen biverkning av vaccinet.


Julskyltningen

Igår på kvällen gick vi ner till byn för att kolla på julskyltningen. Det småregnade på vägen ner så regnskyddet åkte på vagnen och efter en liten stund somnade dottern. Vad jag kommer ihåg av förra året så var det mycket mer folk ut plus att det verkade som om att det fanns mer att titta på. Hur som helst var det mysigt att strosa runt bland alla de olika försäljningsstånden och vi träffade faktiskt på några bekanta ansikten :)

Idag är planen att jag ska in till Malmö och träffa N som jag inte har sett sedan i somras någon gång, länge sedan var det i alla fall. Just nu håller jag på att försöka övertala sambon att åka in till IKEA nu om en stund så att vi kan bocka av några punkter på min inköpslista! Får se hur det går med övertalningen, än verkar jag inte ha gjort några framsteg...


1a advent

I morse vaknade dottern redan halv åtta i våran säng men jag orkade verkligen inte gå upp eftersom jag var supertrött. Efter bara en liten stund sa sambon att han skulle gå upp med henne, han som i vanliga fall är den som stiger upp sist... Vilket fall så steg han i alla fall upp med henne och gick ner och jag somnade snabbt om. När klockan var strax efter nio vaknade jag första gången men kände att ögonlocken var supertunga så jag slumrade till igen men vaknade 9.15 och beslöt mig för att gå upp. När jag höll på att göra i ordning mig där uppe hörde jag hur sambon slamrade i köket så jag önskade att han hade diskat undan disken från gårdagen. När jag först kom ner för trappan möttes jag av dottern som var i sin gåstol och firade av ett stort smile och när jag sedan kommer in i köket ser jag att sambon har bakat scones, en sådan perfekt morgon, helt ljuvlig!!
När vi ätit frukost bestämde vi oss för att gå ut och promenera i det fina adventsvädret och strax efter kl 11 kom vi oss iväg. Det slutade med en 2,5 timmes lång promenad i skogenoch dottern sov nästan hela vägen vilket måste betyda att sittdelen fick ett bra betyg ;) Snart ska sambon upp på vinden och hämta ner julsakerna och senare i eftermiddag ska vi ner till byn och kolla på julskyltningen!
Denna dagen hade inte kunnat vara mer perfekt :)

skogen

naturen



sumpmark

stigen

fällt träd


Om dagens tur

Nu har vi bytt från liggdelen till sittdelen på vagnen och det blev faktiskt riktigt bra. Vid lunchtid när vi satte oss i bilen körde vi direkt till Babyproffsen i Malmö/Toftanäs för att kolla efter åkpåsar. I närheten av kassorna hade de en stor låda med en massa åkpåsar men dock ingen som föll mig direkt i smaken så efter en liten stund frågade vi om hjälp. Hittade en åkpåse som vi båda blev nöjda med, enda nackdelen är att själva fodret på insidan är svart. Med tanke på att vi har tre katter här hemma så kommer det förmodligen att bli en del synliga katthår så vi får väl tänka på att "rolla" den ofta ;)

Efter Malmö körde vi raka vägen till Åkarp för att kolla på en Skoda Felicia som vi tänkt att ha som pendlarbil. Men när vi väl kom fram till bilhandlaren fick jag med en gång negativa vibbar och när vi såg bilen på parkeringen blev de knappast bättre. Visserligen startade bilen med en gång och verkade gå fint i motorn men den skulle besiktas nu i januari plus att den var riktigt rostig så vi körde till Staffanstorp och handlade mat på Willys istället, utan pendlarbil. Hoppade över Lund för jag kände inte alls för att gå i stan och kolla på bröllopspresent och trängas tillsammans med alla. Känner mig helt färdig nu och skulle lätt kunna somna bredvid dottern som sover på sin madrass i vardagsrummet..


Hög tid

I morse märkte jag att det är hög tid för oss att sänka dotterns spjälsäng. Utan problem höll hon med båda händerna överst på spjälsängens långsida och drog sig upp på knä och fyrade av ett jätteleende. Känns inte särskilt säkert att ha det så med tanke på att hon kan få för sig att vilja ha fatt i något på mitt nattygsbord eller liknande och sträcka sig över och sedan är olyckan ett faktum. Så idag blir det till att sänka spjälsängen! Men nu ska vi bege oss iväg till Malmö, Åkarp, Lund och Staffanstorp, en heldag med andra ord :)


Julkort

Jag har precis beställt 30st julkort från Fuji direkt och det hela kostade inte mer än 88 kr!!! Helt otroligt billigt om ni frågar mig. Förra året köpte jag julkort och de var inte särskilt billiga kan jag säga, i alla fall inte om man jämför. Dessutom blir julkorten mer personliga i år eftersom det är en bild vi själva har tagit. Den blev kanske inte nödvändigtvis så julaktig som jag först föreställde mig men det blev riktigt bra ändå :)
Så om ni ska beställa julkort med eget motiv så kan jag varmt rekomendera Fujidirekt. Har beställt därifrån tidigare och det finns absolut ingenting att klaga på och särskilt inte med tanke på det billiga priset!
Nu tänkte jag försöka få dottern att sova lite eftersom hon bara har sovit i 20 minuter sedan kl 8.40 i morse.
Ikväll blir det godis och Idol tillsammans med dottern och i morgon blir det till att städa inför advent och så ska vi åka och kolla på en bil och köpa åkpåse till dottern. Söndagen är bokad till byns egna julskyltning där det brukar vara tjockt med folk. Så jag spår en mysig helg tillsammans med familjen :)


Skralt på bankkontot

Då var räkningarna betalda och pengarna är slut och det är bara 30 dagar kvar tills de nya kommer. Eller ja, det är väl inte riktigt hela sanningen eftersom man brukar få pengarna lite tidigare i december eftersom det är jul. Men jag ska inte klaga för det hade kunnat vara mycket värre. Från och med denna utbetalningen så tar jag numer bara ut 4 föräldradagar/vecka vilket resulterat i ca 2000:- mindre men jag hoppas att vi klarar det ändå. Innan har jag tagit ut 5 dagar men eftersom dagarna måste räcka tills augusti nästa år så blir det till att leva snålt. Som tur är har jag ju en sambo som jobbar så vi är inte helt barskrapade men just i december är det ju så mycket som ska köpas. Satt och gjorde en lista igår efter att jag bloggat och det vi verkligen måste köpa är bröllopspresent till V & D som gifter sig den 22/12, åkpåse till vagnen, julklappar, födelsedagspresent till min mamma och till svärmor. Julpynt och få färdigt i dotterns rum är ju ingenting som måste göras nu men det hade varit skönt att få färdigt i hennes rum och lite julpynt har vi ju faktiskt men jag tänkte att vi kunde ha lite mer jul i år än förra. Vi får se vad pengarna räcker till helt enkelt.

Har för övrigt varit ute i två timmar och promenerat tillsammans med C och hennes son. Vi gick i ett område här i byn som jag aldrig gått i tidigare och kollade in husen och sökte inspiration till våra egna hus :) Passade på att köpa färsk fisk från fiskbilen. Har aldrig gjort det förr eftersom jag har haft dålig koll på när den kommer hit till byn. Kändes som att jag plockade några vuxenpoäng där faktiskt eftersom jag tidigare bara varit i närheten av en fiskbil när jag bodde hemma och mamma skulle köpa fisk :)


Listor

Jag älskar att göra listor! Jag gör matlistor, shoppinglistor, packningslistor, listor över vad som behöver fixas etc. Just nu känns det som att det vore tid för en lista över de inköp vi behöver göra nu i december. Bland annat ska vi köpa en åkpåse till dottern eftersom vi behöver byta ut liggdelen till sittdelen i hennes vagn. Vi behöver köpa bröllopspresent, en pendlarbil, gipsskivor till dotterns rum osv. Började faktiskt på en lista igår men hann inte skriva ner särskilt mycket innan jag skulle ut på promenad. Men det går ingenting bra på TV just nu, sambon jobbar och dottern sover, alltså ett ypperligt tillfälle att skriva ihop en lista :)


det går i ett

Idag var det dags för mammagympa igen. Egentligen borde jag ha varit på något av de andra gruppassen som hålls på kvällarna men det var ett tag sedan. Känner mig ändå stolt över att jag faktiskt går på mamma/babygympan :) Idag var vi bara tre stycken bortsett från hon som håller i träningen, så det fanns gott om plats att breda ut sig på. Dottern och tränarens son "bondade" faktiskt lite idag. Han är drygt ett år gammal och var jättesöt och försökte att ge dottern nappen när hon gjorde lite ljud ifrån sig.
Efter gympan var det raka spåret hem för att förbereda för mammafika/lunch. Tyvärr lämnade hälften återbud på grund av sömnlösa nätter och förkylningar. Men jag E och C hade en mycket trevlig lunch ändå :) Efter en stund gick vi ut på en promenad och när jag och dottern kom tillbaka satt svärmor i köket och fikade med sambon. Svärmor åkte hem för snart en timme sedan och jag kunde äntligen ta mig en dusch. Så ja, jag har varit ganska funky idag!
Snart ska sambon åka iväg och jobba och dottern verkar vara övertrött så förhoppningsvis kan jag få henne att sova en stund så att inte kvällen blir så jobbig. Nä, plikten kallar :)


Äcklad

Jag blir så otroligt arg och äcklad över de hemska nyheterna om hur man uppföder grisar runt om i landet. Såg nyss på 19-nyheterna på kanal 4 där de visade fruktansvärda bilder på grisar som avlidit men ändå ligger kvar i boxarna och andra grisar som äter på kadavren. Över 20 gårdar i Skåne är nu anmälda för vanvård av sina grisar. Nu framöver känner jag mig osäker på om jag kommer att köpa griskött eftersom man uppenbarligen inte kan lita på djurhållningen. Vad som också känns fruktansvärt skrämmande är att Lars Hultström, styrelseledamot i Svenska djurhälsovården är en av dem som anmälts då några av hans grisar ätit av en död gris som legat kvar i boxen. Klarade knappt av att se på nyheterna då de visade bilderna som djurrättsgruppen (som avslöjat förhållandena ute på gårdarna) filmat. 

När sånt här kommer fram så funderar jag allvarligt talat på att bli vegetarian.


Hundvalpar

Grannens Berner sennen har fått två jättesöta tikvalpar för ca två veckor sedan och igår var jag över och tittade på de små underverken och herrejisses så söta de är! Den ena heter Cayenne och den andra Curry och jag hade mer än gärna köpt en av dem men så har vi ju tre katter vilket kanske inte är helt optimalt. Dessutom jobbar både jag och sambon i Malmö och har ingen möjligthet att ha med hunden på jobbet vilket skulle innebära väldigt långa dagar för valpen. Så när dottern blir äldre så även hon kan vara med och sköta om en hund så kanske vi skaffar en..

vad har annars hänt? Kl 23 igår somnade dottern i våran säng och så även jag, nedbäddad med kläderna på. Jag vakande först vid halv ett och då låg även sambon nerbäddad i sängen, gissa om jag blev paff. Han blev minst lika förvånad när han insåg att jag inte hade lagt mig för natten utan låg fullt påklädd i mysbyxor, linne och luvtröja. Vi sov alla lite längre än vanligt idag så rutinerna blev inte riktigt som de brukar och vi blev klara bra mycket senare än vanligt. Efter frukosten gick vi alla ut på en liten runda vid eljusspåret och när vi kommit in pausade jag en liten stund för att sedan gå ut igen och möta upp Å med hunden och båda sönerna. Efter en stund träffade vi även på E och C och så gick vi alla fyra en liten runda tillsammans.

I morgon ska jag ha mammafika här hemma, blev bestämt lite i sista minuten eftersom det egentligen var Gs tur så jag var nere i byn en snabbis och handlade. Hade inte hunnit att handla imorgon eftersom det först är mamma/babygympa på morgonen och sambon åker ju snart iväg för att jobba. Men jag fick i alla fall handlat lite så det blir säkert bra. Nä, nu ska sambon åka så jag får väl slita mig. Har förresten köpt en ny glassort idag (de tär ju glassdag idag = Desperate Housewives), det blev Punchchoklad och jag har redan provsmakat den och den är riiiiktigt god. Men å andra sidan är all glass som jag ätit från otto & glassfabriken genialiskt god, dyr men god :)

Ottos glass

Bild från Ottos glassfabrik :)


275:- och 18 plagg

Det blev dagens skörd på klädbytardagen här i byn. Hittade en massa fint och blev till slut tvungen att lägga ifrån mig vissa kläder som jag inte kände mig riktigt säker på. Hittade bland annat en jättefin klänning med röda kalasbyxor från Polarn o Pyret i nyskick som jag tänkte att dottern skulle ha på julafton. Köpte flera bodys, en med lappen kvar med en av Beatles låttitlar på bröstet, en dress från Moomin, jöttefräcka jeans och en massa annat fint. Efter att jag shoppat färdigt följde jag med C hem för dottern var hungrig. Sambon och Cs man T var iväg på skyttetävling tillsammans så jag stannade kvar tills de var tillbaka.
Hoppas verkligen att det blir fler klädbytardagar fram över!! :)


Hundbajs

I morse efter att jag och dottern ätit frukost ihop gick vi ut på en promenad. Behövde handla mat till middagen ikväll men eftersom solen strålade även idag gick jag en omväg både på dit- och hemvägen. När vi nästan var hemma upptäckte jag att ett stort löv satt sig på ett av hjulen på barnvagnen men när jag stannade för att ta bort lövet insåg jag att det inte alls var något stort höstlöv utan en stor hjundskit som mosats ut på däcket. Under hela promenaden gick jag inte på några konstiga ställen utan höll mig till trottoarer och gångstigar. Blev så otroligt arg, om man nu gillar djur och skaffar sig en hund får man ju ta sitt ansvar och plocka upp hundskit också. Ska jag slänga dotterns bajsblöjor på gatan om jag är ute och behöver byta blöja? MAN PLOCKAR UPP EFTER SIN HUND!!!!! Hur svårt kan det vara att förstå?! Jag tog en pinne och tog bort det värsta och när vi kom hem spolade jag av resten med trädgårdsslangen vilket inte tog särskilt lång tid men ändå. Det är äckligt som bara den och dessutom luktar det. Tur i oturen att hundskiten var så stor så att jag upptäckte den, man vill ju inte direkt ha med sig hundbajs in i huset. Vet att jag kanske låter som en gammal tråkig tant som bara gnäller men det är så jädra idiotiskt att inte plocka upp efter sin hund om den bajsar på trottoarer och liknande. Inne i skogen, fine men när man går på asfalterade vägar?! Hur svårt är det? Hundbajspåsar är inte SÅ dyra och de tar ingen plats i jackfickan/runt kopplet.. Hatar verkligen människor som inte plockar upp efter sina hundar. Jag vet att det är ett starkt ord men ja, hatar är rätta ordet.


Äntligen sol!!!

Känns som att det har varit regnväder och mörka moln i flera veckor och så idag sken solen i all sin prakt.
På förmiddagen promenerade jag och dottern hem till E som hade ordnat mammafika. Eftersom hon vet att jag ääälskar avokado hade hon köpt och skivat upp avokado och köpt konsums egna räksallad som är snuskigt god och dessutom lagt upp allt väldigt dekorativt på en assiett. Det fanns även jättegott köttpålägg så som rostbiff som hon också hade lagt upp riktigt snyggt, kul!! Man äter ju faktiskt med ögat också ;)
När klockan närmade sig ett beslöt vi oss för att gå ut och ta en promenad i det fina vädret. Jag och C passade även på att springa in på konsum en snabbis för att handla lite mat och blöjor..
Var helt underbart att vara ute i solen och promenera så jag röstar för mer sol i helgen!


Det blir jul även hos oss i år

Idag på förmiddagen kom Å förbi och hämtade upp mig och dottern och så åkte vi till Tomelilla för att shoppa på Bo Ohlsson. Egentligen hade/har jag inga pengar, i alla fall inte som borde användas till shopping så jag köpte inte alls mycket. Det blev en kruka till dotterns rum med motiv av Nalle Puh och hans vänner, hårklämmor till dottern, hundgodis till grannens hund som fått två jättesöta valpar, tvättservetter och julgardiner (hör och häpna!!). Hade gärna köpt lite ljusstakar och någon löpare att ha på bordet i köket men jag kände att pengarna inte räckte till så det får bli att åka dit i nästa vecka igen. Tänkte för en gång skull få lite julstämning här hemma eftersom vi aldrig tidigare julpyntat särskilt mycket. Förra året åkte faktiskt några julstjärnor upp i några av fönstren och en julstjärna på fot stod på jalusiskänken i köket. Så i år blir det i alla fall julgardiner och förhoppningsvis lite mer pynt. Vill gärna få lite julfint i dotterns rum men sambon beslutade sig för att riva ner gipsskivorna på ena långsidan i rummet så nu är det ännu mer att göra innan vi kan börja måla. Å andra sidan är ju tanken att han ska regla om så väggen inte buktar ut så konstigt som den har gjort tidigare (de som satt upp väggen har skarvat två halva reglar genom att spika ihop dem vilket gjort att de under åren har flyttat på sig).

Hade även tänkt att köpa en riktig julgran detta året så den vita vi köpte förra året får stå i allrummet på ovanvåningen. Här ska det allt kunna bli jul :)


Oväder

Jag, sambon och dottern har precis kommit in efter en promenad ner till byn för att handla i ett riktigt oväder. Det regnade och blåste som bara den men vi bestämde oss ändå för att gå ut och gå. Trots vädret eller kanske snarare på grund av vädret var det riktigt mysigt. Vi dragit på oss regntäta jackor och regnbyxor och regnskyddet sattes på vagnen innan vi lämnade huset så vi behövde inte skynda oss för att inte bli blöta. När vi gick började det redan att bli mörkt och gatulamporna var tända vilket höjde mysfaktorn. Nu i efterhand ångrar jag att vi inte köpte en säck ved som sambon föreslog så hade mysfaktorn höjts även här hemma. Men å andra sidan ska vi äta god mat, marinerad karré, klyftpotatis med Rydbergs Gourmet Chili Bearnaise. Vi får se till att tända lite värmeljus vilka kan ha minst lika hög mysfaktor som att elda i den öppna spisen.

Härlig promenad

E var över i morse och åt frukost tillsammans med mig och sambon. Vid 11-snåret körde hon hem och knappt en timme senare möttes vi upp och gick gemensamt hem till C och hämtade upp henne för att tillsammans gå ut på en promenad. Vi var ute i över tre timmar, skönt! Det var inte alls kallt idag och trots att solen inte sken så var det faktiskt riktigt härligt promenadväder. Var inom konsum en snabbis och handlade lite förnödenheter, behövde bla sopsäckar med tanke på att det samlats en hel del skräp i dotterns rum nu när tapeterna ska väck. Ikväll ska sambon iväg och skjuta och eftersom det är Desperate-dag idag så står glassen redo i frysen!

Till er som läser i bloggen, glöm inte att rädda julen och sprid gärna budskapet vidare ;)


Riva tapet

Förra veckan var det tänkt att vi skulle börja att riva strukturtapterna i dotterns rum eftersom vi ska måla och börja göra i ordning där men av någon anledning kom vi aldrig igång och i helgen har vi inte orkat. Jag har känt mig riktigt seg hela helgen så vi har bara tagit det lugnt (blev bjudna på middag hem till E och P igår, lyx! :) så vi bestämde oss för att börja idag istället. De som bodde här innan oss har satt upp tapet på tapet så det är flera lager tjock tapet som ska tas bort vilket gör att det tar lite längre tid än vad jag hade väntat mig. Den första tapeten som fanns längst in är ruskigt 70-tals ful, röda/bruna blommor och någon senapsgul bakgrund. Det är så man nästan får lite kräk i munnen bara man ser den så jag är glad att både jag och sambon inte är 70-tals freak. När vi hållt på en stund kom svärmor förbi med lite fika så vi fick en välförtjänt paus på två timmar ungefär innan det var dags att sätta igång igen. Trots att vi hållt på större delen av dagen har vi ändå bara kommit halvvägs. Men så vaknade vi sent, dottern sov tills efter 9 och så låg vi kvar och drog oss lite så det blev en lite senare frukost än vanligt plus att vi inte hade tagit ner lister och annat innan vilket tog lite av tiden innan vi kunde sätta igång och riva.

Nu ska vi hålla kväll så vi fortsätter med tapetrivandet i morgon. Dock har jag beslutat mig för att ta en paus mitt på dagen för att komma ut på en promenad. Känns alltid bättre om man varit ute i friska luften i alla fall en liten stund varje dag.
Tänkte kolla in den nya dokumentärserien "mamma till en mördare" som börjar kl 21 i 4an.


Mission accomplished

Hela familjen körde iväg till Staffanstorp på eftermiddagen för att inhandla föda och andra förnödenheter. Innan vi lämnade byn slängde vi allt skräp som jag smyglastat in i bilen för att sambon inte skulle kunna protestera. Alltid om jag frågar om vi inte ska slänga saker på återvinningsstationen blir svaret ett rakt nej. Så för att undvika ett negativt svar packade jag in allt i bilen en stund innan vi skulle åka så att han aldrig hann protestera. Dottern somnade för en liten stund sedan och jag är också sjukt trött men jag vill egentligen inte sova. Hade gärna läst en bok men jag vet med mig att jag bara kommer att hinna läsa några sidor innan jag kommer att sova. Får se till att börja med middagen istället så man aktiverar sig lite och blir pigg...


Mens = produktiv

Idag känns det mycket bättre i armen men jag är fortfarande lite öm så förhoppningsvis går det helt över tills i morgon.

Nu på morgonen har jag tvättat, diskat, städat ur kattlådan, dammtorkat, sorterat sopor - glas, palst, kartonger etc. Känns skönt att få undan sånt tråkigt på morgonen så behöver man inte ha ångest under dagen när man ser all skit. Så målet för dagen blir alltså att slänga de sorterade soporna och att åka och storhandla. Hade varit skönt att komma ut på en promenad också men vi får se vad det blir för väder. Nä, om man skulle ta och göra sig i ordning för att möta dagen...


Om otursdagen som varit riktigt bra

Idag vaknade jag för en gång skull innan dottern vilket inte har inträffat på ett par veckor. Så jag snabbade mig ner för att duscha och göra mig i ordning eftersom det var föräldraträff i kyrkans hus kl 10 och barnpsykologen skulle komma dit och prata. Strax efter 9.30 gav vi oss iväg och mötte upp med E och senare även C. Kändes riktigt matnyttigt att få prata lite med psykologen eftersom man lärde sig ett och annat. Vi diskuterade mest kring matvanor eftersom alla våra små är den åldern då de börjar äta "riktig" mat plus att vi även pratade om sömn och om att få eget rum och sova själv/i föräldrarnas säng. Dottern har ju varit lite svår när det gäller vanlig mat och det enda hon äter sig mätt på (förutom amningen) är olika fruktyoghurtar och i viss mån även gröt. Hur som helst så var det bra att få prata med henne och nu känner jag mig mycket lugnare och tänker inte stressa upp mig över att dottern inte kastar i sig all mat som erbjuds henne.

Efter att vi varit på kyrkans hus begav vi oss alla hem till C som stod redo med lunch. Hon hade gjort en jättegod tomatsoppa, pizzabullar och äppelpaj till efterrätt, ruskigt gott och ordentligt mätt blev man :)
Eftersom det faktiskt är fredag så har jag precis slängt ihop en kladdkakssmet som jag tänkte sätta in i ugnen snart.

kan slutligen meddela att jag är riktigt öm i min axel efter vaccineringen i går. Jag har en svullnad som är alldeles hård runt själva sticket plus att jag har lite ont i nacken och huvudet och dessutom mens att toppa allt med. Så den där kladdkakan kommer sitta riktigt fint ;)


Vaccinerad

Idag har jag blivit vaccinerad mot svininfluensan men jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk. För det första handlar det om att jag har bilden av att hela sjukdomen har blivit uppblåst i media och dels känns vaccinet ganska osäkert i den mån att man inte forskat särskilt länge på det. Men efter mycket om och men så kom jag fram till att för dotterns skulle så vaccinerar jag mig, sambon blev kallad först i nästa vecka. Så nu är det gjort i alla fall och det känns faktiskt som att jag fattade rätt beslut. Efter vaccinationen träffade vi E på ICA och kom överrens om att vi skulle äta frukost ihop hemma hos oss.  Jag, sambon och dottern som hade tagit en promenad ner till byn tittade in hos C en snabbis på vägen hem så även hon och hennes son kom över lite senare. Senare på eftermiddagen när det var dags för E att hämta dottern hos dagmamman gick jag och C ut på en promenad med våra små eftersom båda två var trötta. Efter att vi kom hem umgicks jag lite med sambon innan han stack iväg och jobbade så nu är jag och dottern ensamma.

Förresten, igår på hennes sjumånadersdag kom hon på hur hon skulle göra för att ta sig framåt :) Hon kryper inte utan drar sig framåt och skjuter på med bakbenen, det går inte snabbt och det är inga längre sträckor men hon har ändå kommit på hur hon ska göra! Varje litet framsteg är helt underbart att få vara med om och fler blir det!


Bröllopsinbjudan

Vi har fått inbjudan till Ds och Vs bröllop och jag som tidigare bara varit på ett enda bröllop. Det bröllopet var dessutom för så länge sedan att jag knappt ens kommer ihåg det och om jag inte minns helt tokigt så var vi bara i kyrkan. Hur som helst så ska alltså D och V gifta sig vilket är jätteroligt men dessvärre känns datumet lite illa valt, den 22 december kl 18. Än så länge har vi inte bestämt oss hur vi ska göra men det hade ju helt klart varit roligt att gå på bröllop igen. Själva julafton ska vi fira hos svärmor så den biten gör väl inte så mkt utan det handlar väl mer om vi ska åka upp till mina föräldrar innan och fira lite jul. De åker ju iväg på kvällen den 23e men å andra sidan är ju inte min syster hemma plus att det faktiskt bara handlar om en julafton som vi inte firar tillsammans, dock dotterns första... Vi behöver ju inte svara förrän den 25 november så än finns det tid kvar att diskutera hur vi ska göra.


Sömnbrist

Dottern har under hela dagen lyckats att sova i 20 minuter. Med tanke på hur mkt hon var vaken i natt/tidigt i morse så hade jag legat däckad någonstans. Funderar starkt på att ta på mig regnkläder och gå ut och gå en runda med henne i vagnen så att hon kanske skulle kunna sova en stund. Kommer att bli en låååååång kväll annars känns det som.


Gårdagen/natten/morgonen

Av någon anledning började jag igår fundera var min plånbok höll hus. När vi åkte hem från mina föräldrar i söndags hade jag lagt den i bilen mellan framsätena. Då vi stannade för att byta blöja på dotten bad jag sambon köpa något gott på macken och sa att han kunde ta kontanter från min plånbok, det var sista gången någon av oss såg den.. Så jag började leta runt men kunde inte hitta den, inte sambon heller vilket gjorde att mitt humör sjönk ganska snabbt och jag blev irriterad. 
Strax efter kl 9 dök E upp och hade med sig.....*trumvirvel* snickerskakor, hon är en verkligen en underbar guldklimp och med tanke på att det var en hel vecka sedan vi sist sågs (vilket nog aldrig har inträffat tidigare) vände mitt humör till det bättre ganska snabbt igen.
Vi satt och snackade och drack te medan sambon bakade scones och efter att vi ätit matade vi de små och sedan gick vi ut på en promenad. Jag lyckades hämta ut böckerna jag beställt från Bokus trots att jag inte hade någon legitimation och trots att det var den "sura tanten" som stod i kassan på ICA. Så nu har jag helt ändrat uppfattning om henne, hon drog faktiskt lite på smilbanden när jag skämtade lite med henne, inte illa!
Väl hemma igen återupptog jag letandet efter plånboken och hittade den...!!!! I luvan på min jacka, vilket jä*la ställe att lägga sig på.

Nu i natt har dottern inte alls varit som hon brukar. Hon vaknade strax efter ett och somnade inte förrän jag bar över henne till våran säng. Någon gång närmare fyra var det dags igen men då somnade hon inte om förrän halv sex på morgonen och vaknade sedan och var klarvaken en stund innan 8. Eftersom jag var pisstrött tänkte jag skita i mamma/babygympan men så tänkte jag att då jag ändå var uppe kunde jag lika gärna masa mig iväg och träna. Har blivit lite för lite av den varan och för mycket av the goodie stuff och för er som undrar så kan jag väl erkänna att jag inte har gått ner ett endaste kg, bara ett halvt... I 20 minuter sov dottern efter gympan och min förhoppning är att hon ska somna snart så att jag också kan lägga mig och slumra till en stund..


Bekännelse..

Jag måste erkänna en sak, för ungefär en vecka sedan fick sambon mig att börja spela World of Warcraft. Oh yes ni läste rätt, spelet som jag älskat att reta honom för att spela sitter jag nu själv och spelar. Får se hur länge det håller i sig, än har jag inte blivit lika biten som sambon och jag hoppas att jag inte blir det heller.. Sambon kom hem tidigt från jobbet ikväll och gissa vad vi ska göra nu?!


Produktiv morgon

Idag vaknade jag faktiskt innan dottern så när hon väl vaknade strax innan 8 var jag klarvaken och kände att jag hade energi jag behövde göra mig av med. Så sambon låg i sängen och lekte med dottern medan jag gick ner och började dammsuga. Sambon tyckte att det var en helt galen idé att få så tidigt på morgonen men jag kände att jag verkligen var på humör för att dammsuga, sagt och gjort så dammsög jag nedanvåningen innan dottern blev hungrig. Efter att jag ammat henne gjorde sambon i ordning hennes badbalja och så badade jag henne medan sambon gjorde sig iordning och dukade fram frukost. Efter att vi ätit började jag röja på dotterns rum, tanken är att vi ska börja riva tapeter där nu i veckan så att vi kan börja måla och möblera på riktigt. Medan jag röjde dammsög sambon ovanvåningen och när dottern somnade vid 10.30-tiden vek jag tvätt och duschade medans sambon gick ut med alla möbler osv som ska slängas. Nu är vi mer eller mindre färdiga och klockan är inte ens 12, känns ruskigt bra :)


dagarna som gått..

Äntligen är hela familjen samlad igen :)
Sambon åkte tåg upp till Göteborg efter jobbet idag så nu är vi alla tre tillsammans igen, som jag har saknat honom! Vi är sällan ifrån varandra så när vi väl är det känns det väldigt annorlunda trots att jag har varit hos mina föräldrar och haft dottern med mig. Värst var det väl egentligen i bilen på vägen upp eftersom dottern sov mestadels och jag inte hade någon att prata med.

I torsdags vid lunchtid åkte jag in till Gbg och hem till H dit även C befann sig. H hade gjort en jättegod paj, sallad och dressing som vi slukade med hull och hår. Till efterrätt bjöds det på tårta, även den en riktig hit! H & C hade tillsammans köpt ett jättesött gosedjur till dottern, en Åsna som snabbt döptes av H till Herman :) Jag fick också presenter minsann, ett jättefint halsband med matchande armband som jag blev helt förälskad i, är tokig i dansk smyckesdesign. Så om ni läser detta: Ett stort TACK!! Ni träffade mitt i prick ;)

armbandet och halsbandet jag fick av H & C

Senare på eftermiddagen dök E upp och henne har jag inte träffat sedan december förra året så det var kul att få träffa även henne trots att det bara blev i knappt en timme.

I går var jag mamma, min syster och dottern (såklart) på stan och shoppade lite. Mamma köpte en overall, vantar och strumpor till sitt barnbarn och själv köpte jag en body och strumpor till henne. Jag hittade faktiskt två par jeans till mig själv så nu slipper jag använda mammabyxorna något mer. Har egentligen varit ute efter nya byxor länge men oftast när jag ska prova byxor blir jag på dåligt humör eftersom det alltid slutar med att jag känner mig fet och så struntar jag i att köpa några, men alltså inte denna gången. När vi shoppat färdigt gick vi till stans nyöppnade café/resturang/nattklubb och OJ vad gott det var. Jag beställde en chai latte (obligatoriskt när jag fikar) och en kladdkaka med hasselnötter och kolarippel.. Gissa om det satt där det skulle?!
Blir nog ett besök där i morgon innan vi ska åka hem :)


Framme

4 timmar, två stopp, en död fågel och 36 mil senare är jag och dottern nu framme hos mina föräldrar. Det gick över förväntan att köra så långt och dessutom själv med dottern där bak. Det har blåst som bara den hela vägen upp och med tanke på att det inte varit mer än 2/3 grader kallt ute så är jag glad att det inte började regna. Båda mina föräldrar och min syster jobbar idag så än så länge är vi själva här men mamma slutar kl 15 så hon kommer nog när som helst. Skönt i alla fall att vara framme :)

Det heter b e s l u t s å n g e s t

Gaaaahh, jag vet inte hur jag ska göra. Ikväll trodde jag att jag bestämt mig så jag ringde och pratade med mamma och sa att jag och dottern åker upp i morgon men gissa vad, jag tror att jag har ångrat mig... Det är trots allt sambons dagvecka vilket innebär att han bara jobbar två dagar. Om vi istället åker upp när sambon jobbar kväll hade vi inte "gått miste" om lika mycket tid tillsammans eftersom han under dessa veckor jobbar mån-fre. Dessutom gillar jag ju som bekant inte att vara själv på kvällarna eftersom jag lider av mörkrädsla.. Fast om man vänder på det så är det ju egentligen bara bra att jag är själv på kvällarna så jag kanske kan träna bort mörkrädslan. Usch, jag vet varken ut eller in. Jag kommer ju givetvis att åka upp i morgon om inget oförutsätt inträffar som att jag eller dottern blir sjuka eller liknande. Men även om jag faktiskt är inställd på att åka så känns det ändå inte riktigt som ett beslut jag är nöjd med. Hade jag väntat till sambons kvällsvecka så hade vi varit tvugna att ha skaffat en till bil till dess eftersom bussarna inte längre går då sambons skift är slut.. Men vi har ju faktiskt hittat två bilar som vi skulle kunna tänka oss att köpa och i så fall hade det ju problemet varit löst. Vilket egentligen är det största skälet till varför jag inte åker upp då sambon jobbar kvällsvecka. Men nu har jag ju sagt att jag ska komma upp och de hade med all säkerhet blivit besvikna om jag ställer in det... Alla dessa beslut och alla dessa men.....


Januari 2011

Har precis haft ett kortare samtal med en kvinna från kundservice på försäkringskassan. OM jag ska vara hemma fram till augusti nästa år, börja jobba 80 % och ändå få föräldrapenning grundat på min heltidstjänst så MÅSTE vi bli gravida senast i januari 2011. Med tanke på att denna informationen precis stressade upp mig något helt otroligt så lär det ju dröja till 2021 innan vi får ett till barn... Ibland är det helt enkelt bättre att ingenting veta. Men, å andra sidan är ju pengar bara pengar men samtidigt måste man ju ha råd att bo och leva också. Men å den tredje sidan så vill jag inte klaga eftersom jag faktiskt har allting jag någonsin kunnat drömma om, en underbar man, världens bästa dotter, ett hus jag trivs i, snälla föräldrar/syskon och vänner som jag älskar att umgås med... Men ändå... januari 2011.....

Renoveringslust

Den senaste veckan har jag fått en otrolig längtan efter att börja renovera här hemma. Planen är att vi ska börja med dotterns rum i nästa vecka och när det är färdigt ska vi ge oss på allrummet på ovanvåningen. Så jag har börjat googla runt efter lite inspiration och vi har nu bestämt oss för färg i dotterns rum och i allrummet MEN så har jag även hittat en massa annat som jag vill göra, såklart! Någon gång i framtiden ska vi ju göra om båda våra badrum (ovanvåningens badrum kommer först) och nyss hittade jag duschen som jag troligtvis endast kommer att äga i mina drömmar, en takdusch. Men med tanke på att inget av våra badrum är särskilt stora så hade vi behövt flytta för att det ens skulle kunna bli snyggt och passa in.
Varsågoda, titta och njut..  
(Jag skulle dock ha valt helt andra färger på ex. kaklet).


Takdusch

Hittade även en bild från kakelspecialisten på hur jag skulle kunna tänka mig att kakla där uppe i badrummet:

kakel

på samma hemsida hittade jag även kaklet jag vill ha i köket som ska göras om inom de närmaste två åren (om ni frågar mig).



och så hittade jag en bild även den från kakelspecialisten, på hur jag vill ha handfatet/vasken i något av badrummen:

 

OM jag hade pengar......


Skyttetävling

Igår åkte hela familjen iväg till ett litet ställe som heter Hardeberga och ligger mellan Södra Sandby och Lund eftersom sambon skulle vara med i en skyttetävling. Precis som förra gången var vädret kanske inte det bästa men det regnade i alla fall inte :) Vi åkte hemifrån redan vid 11 trots att sambon inte skulle skjuta förrän vid 13.30-tiden. Detta eftersom sambon inte äger någon pistol och var tvungen att kvittera ut en av en man som även han skulle tävla. Som tur var fanns det ett reltativt stort klubbhus eller vad man ska kalla det för, där vi satte oss och åt korv med bröd och pratade med sambons skyttekompisar. När det väl var dags för sambons patrull att bege sig iväg lade jag dottern i vagnen och precis som sist hann vi inte ens fram till den första stationen innan hon hade somnat (givetvis med hörselkåpor). När vi hade kommit till den femte stationen vaknade dottern och började gråta. Eftersom klockan började närma sig matdags beslöt jag mig för att gå tillbaka till bilen istället för att försöka få henne nöjd under de tre sista stationerna. När det hade gått närmare en timme kom sambon och hans patrull tillbaka och vi körde hem.

Sambon

Idag var tanken att jag och E skulle gå ut på en liten promenad men när jag skulle upp och byta om började det att regna plus att det är ganska kallt idag så vi bestämde oss för att avvakta och se vad som händer med vädret. Det är alldeles grått ute så förmodligen blir det nog en inner-sittar-dag. Dottern har precis somnat så jag tänkte kolla om jag kunde hitta något på tradera, är sugen på att köpa någonting till mig själv för en gång skull.
Funderar fortfarande på om jag ska åka upp till mina föräldrar på onsdag, att det kan vara så svårt att bestämma sig. Just nu känns det ungefär 80% säkert att jag åker upp men å andra sidan har jag gett mig själv fram tills imorgon att bestämma mig..


Efterlysning!!!!

När jag var liten spelade jag in en tecknad film från TV som handlade om en brunbjörn som hette Bruno. Bruno träffar en isbjörn som heter Isa och de blir kära och i slutet av filmen gifter de sig och ger varandra en eskimåpuss. Jag kommer ärligt talat inte ihåg mer av handlingen men jag minns så väl att jag ääääälskade denna filmen men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad den hette. Varje gång jag var sjuk ville jag kolla på just den här filmen. Man skulle ju kunna tycka att det bara är för mig att leta upp videobandet och kolla på filmen men ack nej! Någon i min familj spelade över filmen ca ett halvår efter att jag spelat in den och den enda som minns filmen är min syster men inte ens hon kommer ihåg vad den hette. Så är det någon som har någon aning om vilken film jag menar, hör av er!


RSS 2.0