Påskpaus...?

"Före detta strippan Robin har en kraftig påverkan på Susans vänner,
när Desperate Housewives kommer tillbaka från påskpausen".

Taget direkt från kanal 5s hemsida.
Varför har man en påskpaus från en serie för att istället sända ett avsnitt av en annan serie (CSI NY)?!?!
Riktigt dåligt kanal 5! Jag som hade laddat för att se DH ikväll. Jag vet, det är bara en serie
och nästa tisdag sänds den som vanligt igen men ändå!
Finns ingen annan serie som jag följt så troget under så pass lång tid. Finns väl helt enkelt inget annat att göra
än att hitta på något annat..


Jä*la skit

Satt framför TVn och försökte få dottern att somna utan framsteg. Istället gick jag upp med henne i sovrummet för att se om det skulle gå lite lättare. Jag ville helst att hon skulle somna innan kl 21, främst för att hon brukar sova vid 20.30 men även för att Desperate Housewives börjar kl 21 och det är alltid skönast om hon är i säng till dess. 21.05 somnade hon varpå jag gick ner och redan i trappan började jag ana oråd. Istället för de välbekanta Visteria Lane rösterna hörs någon låt som inte alls verkade tillhöra min älskade serie. Kommer ner och ser till min förvåning att det visas CSI på kanal 5 en tisdag på bästa Desperate-tid?!?!?!?! Försökte att gå in på kanal 5s hemsida för att se om det finns någon förklaring på mitt problem men icke. Går inte alls att komma in på deras hemsida. Antagligen för att den är för belastad med besökare. Tur att sambon redan är på väg hem så man har lite sällskap ikväll!!

Här kommer en bild på dottern tillägnad H ;)
Hoppas att vi ses snart, saknar dig!



Oväntat besök

Nu ikväll, strax innan kl 18 knackade det på dörren och där står A som jag inte träffat på snart två år. När jag och sambon var lite mer aktiva med MC-körningen och tävlade långloppsrace lärde vi känna A som bor i Småland genom en annan kille här i närheten. Det visade sig att A skulle sova hemma hos J (som vi lärde känna A igenom) eftersom han var nere i Skåne i jobbärende. Dock hade inte J kommit hem från jobbet så A svängde hem till oss för att hälsa på, trevligt! Det blev en hel del MC-snack vilket alltid är trevligt :)

Surfade runt lite på styleroom och letade egentligen efter inspiration till dotterns rum. Har inte riktigt bestämt vilka färger vi ska måla hennes rum i. Antingen blir det rosa, vitt och brunt eller rosa, vitt och ljusgrönt eller bara rosa och vitt. Hur som helst hittade jag flera bilder på halltrappor så nu blev jag helt pepp på att sätta igång med att måla trappan. Men samtidigt börjar det ju bli varmare ute och då känns det trist att ha projekt inomhus. Får se hur jag gör. Idag har vi varit produktiva i alla fall, sambon är mer eller mindre färdig med väggarna i dotterns rum så nu är det bara till att börja måla. Han påbörjade även vitlasering av taket men hann inte riktigt färdigt. Själv har jag laserat alla taklister till dotterns rum så de är färdiga att sättas upp. Satsar på att bli klara med målning osv till påsk :) 


suck..

Så var det dags igen. Har känt på mig att det varit på gång i över en vecka men så i natt var det alltså dags....igen!
Dottern har varit lite halvtäppt i näsan på mornarna men det har släppt igen ganska kort efter att hon vaknat. Men så i natt har hon knappt kunnat sova alls eftersom hon varit så täppt i näsan. Sackarn har vridit och vänt på sig och snörvlat och haft sig. Jag behöver väl knappast säga att det inte släppte nu på morgonen?! Så nu är dottern förkyld för tredje gången i år. Vet ingen annan som varit förkylda/sjuka så mycket som vi har varit denna vintern. Börjar nästan fundera över om det är något fel på dotterns imunförsvar... Hoppas i alla fall att det går över snabbt för henne eftersom hon inte får sova ordentligt. Tycker verkligen synd om henne men hon är tapper och är på bra humör trots att hon andas med munnen så läpparna blir alldeles torra. Hoppas nu bara att det bara är en liten nätt förkylning hon drabbats av så att hon slipper ha feber och så att hon kan sova ordentligt på nätterna... Hoppas hoppas hoppas


En söndagstur till Malmö



Glömde helt bort att det var tid att ställa fram klockan en timme och detta trots att vi pratade om sommartid senast igår på kalaset. Minnet är bra men kort eller hur var det nu?!
När jag och dottern ätit frukost gjorde jag mig iordning och sedan åkte vi två in till Malmö för att handla och beställa födelsedagstårta. Eftersom vi inte hade pratat om hur den skulle se ut kändes det dumt att stressa fram något så jag ska ringa in beställningen senare i veckan istället. Jag lider ju av beslutsångest som gör sig väldigt framträdande då det gäller att fatta förhållandevis små beslut och vid de tillfällen jag plötsligt ställs inför en valmöjlighet. Jag behöver ofta lite tid på mig innan jag kan ta några bra beslut som jag blir nöjd med. Lika viktigt är det att jag får resonera med mig själv fram och tillbaka ett par gånger :)
Hur som helst så handlade vi bara några få varor eftersom det var tårtan som var huvudorsaken till varför vi var på ICA. Efter ICA gick vi in till Blomsterlandet där jag köpte lite nya blommor till utekrukorna. Det blev klassiska blommor nu i början på våren, Pensér och Påskliljor. Passade även på att köpa några små växter till krukan jag köpte på IKEA för snart en månad sedan. Tyckte att det passade bra på köksbordet så där står nu mina små miniväxter.
Blir det bra väder till veckan funderar jag på att börja rensa lite i rabatterna, finns en del att ta tag i där :)


Kalas ikväll

Kom nyss hem från sambons morbror som fyller år idag och bjöd till kalas. Kände mig egentligen inte alls sugen på att åka eftersom jag var riktigt trött. Samtidigt visste jag att det alltid brukar bli bra när man väl kommer fram vilket det blev även denna gången. Dottern roade sig kungligt tillsammans med sambons kusin och hennes mamma. Hon var riktigt duktig under hela kvällen vilket jag blev lite förvånad över eftersom vi varit iväg nästan hela veckan -dottern alltså! Det gick som sagt hur bra som helst vilket kändes jätteroligt. Det bjöds på supergod mat och vi pratade och hade trevligt :)
När klockan började närma sig 21.30 bestämde vi oss för att åka hem eftersom dottern var så trött så att ögonen nästan gick ihop på henne. Nu när hon har blivit lite äldre så har hon jättesvårt för att sova när man är borta så vi tyckte att det var enklast att åka hem istället. Tog inte många minuter innan dottern sov i sin bilbarnstol.
Själv har jag tvättat av mig sminket och tänkte väl kanske snart krypa till kojs jag med. Är jättetrött eftersom dottern sov så pass lite under dagen igår vilket resulterade i en orolig natt. Hoppas att hon sover bättre i natt för det hade varit så fruktansvärt skönt att få sova hela natten...

I morgon ska sambon ordna med gipsskivor så att vi kan få ordning till dotterns rum innan hon fyller år. Själv tänkte jag ta med mig dottern till Blomsterlandet i Malmö och köpa blommor till krukorna där ute. Blir väl Påskliljor och Pensér misstänker jag, får se vad jag hittar.

hmm, tror att jag hörde sängen ropa...


Min nyfunna kärlek, symaskinen

Eftersom det har regnat mer eller mindre hela dagen, beslutade jag mig för att sy upp panelgardinerna som hänger i köket. Nu när vi var uppe hos mina föräldrar och hälsade på fick vi en sprillans ny symaskin som de köpt till oss. Ett gigantiskt stort TACK till mamma och pappa!!
Det var evigheter sedan jag sydde på maskin sist men mamma visade mig hur maskinen fungerar (hon har en likadan) och den var inte särskilt komplicerad. Så nu idag bestämde jag mig alltså för att det var dags att sy upp panelerna. Innan har jag bara nålat upp dem vilket inte varit sådär jättesnyggt precis. Kan ju inte påstå att det alla sömmar blev exakt raka men det blev faktiskt riktigt bra. Ser faktiskt inte alls så tokigt ut om jag får lov att säga det själv. Blev snarare lite överraskad över hur bra det faktiskt blev :) Tittar man riktigt noga så ser man ju såklart att det inte är milimeter-rakt men å andra sidan tror jag inte att någon tänker syna mina gardnier så in i minsta detalj. Fick lite mersmak så jag är sugen på att köpa fler gardiner som jag kan sy upp. Eller så kanske man ska ge sig på något projekt och så något klädesplagg?! Fast det är nog lite väl tidigt än, kanske får bli kuddfodral eller något liknande som är lite lättare. Dock vill jag påpeka att jag en gång i tiden sytt ett sidennattlinne till min mamma och ett flanellnattlinne till min syster :)


BlondinBella

Lyssnade på P3 under tiden jag och dottern åt lunch idag. Det var pogrammet återvinningen där BlondinBella var dagens gäst. Hon fick en fråga om hur hon tyckte den svenska överklassen såg ut, kommer inte riktigt ihåg men det var något liknande. Hon svarade i alla fall att hon inte tyckte att skillnaderna här i Sverige var så pass stora så att man kunde tala om en överklass. Höll nästan på att sätta lasangen i halsen när jag hörde det.
Visst är skillnaderna mellan rika och fattiga mycket större/tydligare i många andra länder men visst har vi en överklass här i Sverige och de ekonomiska skillnaderna finns absolut även här och ja, det kan faktiskt vara riktigt stora skillnader (därmed inte sagt att det är fult att ha det bra ställt ekonomiskt!).
Vet knappt ens hur BlondinBella ser ut eller vem hon är men det uttalandet gjorde mig inte direkt mer intresserad av henne som person, hennes blogg, hennes politiska engagemang för moderaterna eller vad det nu är hon är känd för..

Nä, nu ska jag istället gå ut med dottern på en promenad i det ljuvliga vårvädret


Mörk söndag

I söndags på eftermiddagen åkte sambon iväg tillsammans med en kompis för att gå på deras skytteklubbs årsmöte. Jag och dottern satt i datarummet där hemma och tittade runt på internet när det knackade på dörren. Utanför stod svärmor med sambo, svärmors syster och hennes äldsta dotter. Blev först väldigt paff över det oväntade besöket samtidigt som jag tyckte att det var lite konstigt eftersom jag pratat med svärmor tidigare under dagen och berättat att sambon skulle iväg. Hur som helst kom de alla in och vi satte oss i köket när de berättade att svärmor och hennes sambo haft en brand i deras hus.
Efter att jag pratat med henne i telefonen tidigt på eftermiddagen hade de gått ut med sina två hundar. När de kommit hem igen hade de lämnat hundarna för att åka och handla i den lokala ICA-affären för att sedan köpa blommor. Det hela hade inte tagit mer än 30-45 minuter men när de var på väg tillbaka hade det varit fullt pådrag vid deras hus.
Torktumlaren hade stått på när de åkte iväg för att handla och har blivit överhättad och börjat att brinna. Tidningskillen som brukar komma varje söndag hade märkt att det var fullt med rök i huset men eftersom ingen öppnade hade han gått till grannen som sedan ringt polisen. När brandkåren kom var hela köket och tvättstugan totalförstörda och resten av huset var helt svart och rökskadat. Deras två hundar och tre katter var alla hemma och tyvärr klarade sig ingen... Så otroligt sorgligt och läskigt. Själv har jag lämnat torktumlaren igång ett flertal gånger när jag gått ut med dottern på promenad eller gått ner för att handla etc.
Blev helt paff när de berättade vad som hade hänt och det gick rysningar över hela kroppen.
I måndags hade vi planerat att åka upp till mina föräldrar vilket vi också gjorde men innan vi begav oss norrut körde vi hem till sambons morfar där svärmor och hennes sambo nu bor under tiden huset blir sanerat. Vi hade med oss en säck med lite kläder som vi rensat ihop, förhoppningsvis får de använding för något.
Givetvis är det fruktansvärt att ens hus är helt obeboligt men det värsta är såklart deras husdjur som alla miste sina liv. En liten tröst är dock att det med all sannolikhet har gått fort, tre fyra andetag och sedan har de somnat in.
Från och med då ska jag aldrig mer lämna huset med vare sig tvättmaskin, tumlare eller diskmaskin igång.

Jag vill passa på att uppmana alla er som läser detta att aldrig gå hemifrån eller sova med maskinerna påslagna!
Hade brandmännen varit där två minuter senare hade hela huset varit övertänt.
Ta hand om er och var rädda om varandra!

Sänder en tanke till Neo, Tyson, Adde, Jenna och Triton som numera njuter i djurhimlen




Trevlig lördag

Igår under dagen ringde C och frågade om vi ville komma över på middag under kvällen. Eftersom vi inte hade något inplanerat tackade vi ja och det blev en riktigt lyckad kväll!!! C och Ts son är tre veckor yngre än dottern så först när vi kom satte vi oss i deras vardagsrum och lät barnen leka lite medan vi vuxna åt en underbar förrätt! C hade gjort en romröra med philadelphiaost, creme fraiche, rödlök, gräslök och löjrom (har säkert glömt något) som serverades med ungsrostat bröd. Det var fantastiskt gott så den röran blir det till att göra här hemma många gånger om ;)
Till huvudrätt åt vi grillad fransyska, revbensspjäll och potatisgratäng med den godaste såsen i hela världen, Rydbergs chilibearnaise. Då C också har slutat att amma drack vi vin och cider och alla blev nog lite "glada i hatten", inte alls stupfulla utan sådär lagom perfekt goa och glada :)
Slutligen blev vi bjudna på chokladpudding med grädde till efterrätt vilket slank ner ganska fort! Sedan satt vi kvar och pratade och hade en riktigt trevlig kväll, kul!
Dottern somnade inte förrän 22.30 så det blev en riktigt sen kväll för henne men hon var på bra humör och sprang omkring i Ms gåstol efter att han somnat (C och Ts son alltså). Dottern har otroligt svårt för att sova borta och vaknade efter drygt en timme igen och kunde inte somna om så vi beslutade oss för att gå hem.
Tänkte snart hoppa in i duschen och göra mig i ordning och äta lite frukost osv för att sedan traska bort med vagnen till C och T och hämta hem bilen som har fått övernatta där.

Tack C och T för en riktigt trevlig kväll!!


Inte okej...

Kl 21.15 somnade hon, det tog över en timme att få dottern att somna ikväll. Så blev det med den egentiden. 
Snart är det ju tid för en annan att gå och lägga sig om man ska orka upp kl 7 i morgon. Zzzznark....


Nu rör det på sig...

Nu börjar det att hända saker här hemma etfter att ha varit en ganska stillastående vinter vad gäller renoveringssidan. Vi hade ju planer på att hinna med en hel del men ekonomin och handlingskraften satte stopp för det. Det är mest sambon som står för den produktiva delen och nu har han snart målat färdigt listerna till uterummet. Vi målade om uterummet i somras/höstas men listerna hann vi aldrig med eftersom det blev för kallt i garaget för att de skulle torka. Eftersom dotterns rum fortfarande inte ens är i närheten av färdigt står sambon där inne och målar. Idag har han även hållt på med projektet gömma-TVkabeln-i-listerna så att det slipper att ligga en lång sladd genom hela vardagsrummet. Tyvärr hann han inte färdigt eftersom dottern somnade i vardagsrummet och det återstod en del spikande. Själv har jag inte helt legat på latsidan utan jag har städat ut hörnhyllan som stod i datarummet så nu åker den ut. Till helgen hade vi tänkt att köpa gipsskivor så att dotterns rum kan bli färdigt någon gång. Hade varit roligt om det i alla fall blir klart till hennes 1års dag som närmar sig med stormsteg, 11 april.
Själv blev jag sugen på att börja projektet med att måla om trappan men samitidigt vet jag inte om jag är riktigt SÅ motiverad för att faktiskt kunna slutföra det. Pratade med grannen som håller på att måla om deras trappa. Hon avslöjade att det inte var ett jätteroligt projkekt precis. Dessutom försvinner snön snart så att man kan vara ute i trädgården och göra fint och då vill jag absolut inte vara inne. Å andra sidan kan man ju ha flera projekt på G, vi får se hur det blir. Ska nog skriva en lista på allt som ska göras och sedan se vilket jag känner mig mest lockad av ;)


Js födelsedag!!

Igår fyllde J år (grattis igen fina)!!
Kl 19 hade hon bjudit hem ett gäng tjejer för att sitta och snacka skit och förfesta för att sedan gå ut i Ystad.
När vi som bäst satt hemma hos J och snackade och förtärde alkoholhaltiga drycker ringer Ms sambo P för att berätta att han hittat en plånbok i sin bil, gissa vems?! Givetvis hade jag råkat tappa ut min plånbok i deras bil på väg hem till J och hade inte alls lagt märke till att den var borta. Skulle iofs kunna vara alkoholens fel att jag inte saknade den...
Vi hade jättetrevligt hemma hos J och när klockan började bli närmare 23 visade det sig att det inte var särskilt många som var sugna på att gå ut så vi satt kvar hemma hos J istället. Jag och E lyxade till det och tog taxi hem närmare 02 på natten. En stor buss var det som kom och plockade upp oss. Fanns säkert sittplatser till i alla fall 12 personer :P
Både E och jag var lite på pickalurven och försökte ordna en dejt till J med den 33årige taxichaffören men han var sambo och hade tre barn så vi insåg ganska snabbt att J inte skulle vara intresserad. Taxichaffören frågade ändå några frågor om J så lite intresserad var han kanske..
När jag kom hem låg sambon i soffan och snarkade och dottern låg i sin säng och sov sött. Så jag gjorde mig redo och kröp ner i sängen alldeles ensam. Dottern vaknade redan innan sju i morse och jag vaknade såklart även om sambon gick ner med henne efter en stund. Jag somnade om men vaknade ändå vid 8 av att det haglade utanför och att dottern skrek. Tyckte inte det var någon idé att försöka somna om så jag klev upp, inte bakfull men jag kände mig däremot fortfarande full. Runt lunch körde vi in till IKEA för att köpa en grind till trappan då den har blivit dotterns nya upptäcktsobjekt. Passade på att handla lite på vägen hem och trots att vi egentligen inte köpte särskilt mycket eller tog lång tid på oss så kom vi inte hem förrän 15.30. Dottern sover nu så jag funderar på att vila ögonen lite...


Kanske borde man?

Sambon visade mig ett klipp på youtube som han hade hittat på ett skytteforum där han håller till.
Man kan ju undra vad detta klippet har med skytte att göra?! Eller ja, ett visst samband finns det kanske när jag tänker efter lite ;)
Man kanske skulle ta och öva lite inför lördagens utgång då J fyller år, eller kanske inte...
Kolla 0.40 sekunder in i klippet, jisses... Undra vad folk skulle göra om man dansade så på något uteställe.
Kan lova er att jag inte ska ta reda på det (precis som om jag skulle kunna dansa så ens om jag ville..)


Svenska Hollywoodfruar är tillbaka!!!

Har ju helt glömt att skriva om premiären i måndags, Svenska Hollywoodfruar! Tycker personligen inte att de nya fruarna är sådär jätteintressanta men någon som jag däremot gillar skarpt Maria Montazami, hon är bara för läcker :) Till min stora glädje fick hon ganska stort utrymme i säsongspremiären och jag hoppas att det fortsätter så! Bjuder på ett litet klipp från förra säsongen där Maria talar om sina läppstift. Hennes bästa citat någonsin är dock när hon talar om hur hon och maken har delat upp ekonomin: "Cameron betalar allt...toppen" ;)


Välkommen hem!!

Idag landade min lillasyster på Landvetter men tyvärr var jag inte där. Har faktiskt inte haft så ont i bihålorna som jag hade i förrgår men det kunde jag ju inte veta på förhand. Därför känns det trots allt som om att jag fattade rätt beslut! Jag har i alla fall pratat med henne i telefon en liten stund och allt var bra och hon var glad över att vara hemma igen. Hon hade såklart köpt en massa kläder i Thailand så hon hade fått köpa sig en extra resväska för att få hem allt. Avis? Jag? Nej varför då?! Thailand lockar inte mig alls men en hel resväska full med kläder?
- alltid! ;)
Det var ett bra tag sedan jag åkte iväg för att bara shoppa kläder till mig själv och som det ut just nu tillåter inte ekonomin någon shoppingrunda precis. Hade hur som helst varit roligt att handla lite nytt nu inför våren.
En helt annan sak, min kusin skrev på facebook att hon skulle försöka dra ihop en släktträff till sommaren. Jag och sambon har redan pratat om att åka upp och att få träffa alla släktingarna under en släktträff hade varit riktigt kul. Vissa har jag inte sett på många många år så det hade jag absolut sett fram emot. Kollade för skoj skull upp hur mkt det skulle kosta för oss tre att åka ToR mellan Lund och Boden och gissa om det slutade att vara skoj. SJUTUSEN KRONOR skulle det kosta för att åka upp TUR OCH RETUR!!! Det är ju mer än vad en charter till södra europa kostar. Kan inte säga annat än att jag blev mörkrädd... Så vi får väl se hur det blir i sommar :/


Beslutsångest, vem? Jag?

Såklart har bihålsinfektionen varit bättre idag. Har velat fram och tillbaka halva dagen om jag skulle åka upp eller inte. Vid lunch gick jag ut och monterade in dotterns nya bilstol och var väl ganska inställd på att jag skulle åka. Men så funderade jag en stund till och kom fram till att det nog är bäst att åka upp näst nästa vecka istället.
Hade givetvis sett fram emot att träffa min syster eftersom jag inte har träffat henne sedan i november. Men men, har hon nu varit borta i flera månader så är två veckor inte så lång tid. Tills dess hinner hon bli kvitt jetlagen plus att hon har hunnit träffa sin pojkvän ett tag och alla kompisar osv så då kan vi umgås mer tillsammans utan att hon har en massa uppbokat med kompisar osv. Man får försöka se det positiva i allt, eller hur?!
Kanske kanske åker jag och dottern upp i morgon ändå....?


Vuxet beslut som känns värdelöst..

På onsdag runt lunchtid landar min lillasyster på Landvetter efter drygt tre månader på resande fot! Tanken var att hela familjen skulle åka upp i morgon och vara där ett par dagar för att bland annat träffa min syster. Redan i går på kvällen kände sig sambon kass och i morse hade han feber och var riktigt förkyld. Jag och dottern är mer eller mindre friska bortsett från att jag har fått bihåleinflammation som nu har suttit i över en vecka. Dottern hostar fortfarande en del och får hostmedicin och vi båda är snuviga. Dock inte mer än att vi fortfarande hade siktet inställt på att åka upp, sambon var det visserligen tveksamt med.
Hur som helst så var jag och dottern på mammafika hos Å idag som bjöd på en jättegod köttfärspaj. Strax innan vi skulle gå hem fick jag kanonont i bihålorna igen och det satt i hur länge som helst. Igår kände jag mig bättre och trodde därför att jag var på väg att bli kvitt infektionen men ack nej. Eftersom sambon är dålig skulle han troligast blivit hemma men med tanke på hur ont jag har så känner jag att det är dumt att köra över 30 mil själv med dottern. Tidigare idag körde jag till apoteket för att fylla på med nässpray och så köpte jag Sinovatabletter som ev. skulle kunna hjälpa mot bihålsinfektionen. Kan avslöja att det var en riktig pers att ta sig den knappa milen till apoteket och tillbaka igen. Mitt huvud dunkar till varje steg jag tar, jag kan inte böja ner huvudet ens lite grann utan att det känns som om att huvudet ska spricka och varje steg jag tar dunkar det. Trodde faktiskt att jag skulle kräkas innan så ont jag hade, mådde riktigt kasst.
Tog beslutet att inte köra upp i morgon utan skjuta på det till nästa vecka eller kanske veckan därpå. Känns riktigt tråkigt eftersom jag hade sett fram emot att få träffa syrran igen men det får helt enkelt dröja någon vecka till. Samtidigt som jag tycker att jag tog rätt beslut kan jag ändå inte låta bli att tänka på att jag kanske skulle åka upp med dottern ändå?! Innerst inne så vet jag att jag inte borde åka utan stanna hemma och kurera mig istället och så kommer det också att bli, tyvärr!


Damer och herrar: Movits!



Dagens låt!
Visserligen ingen nyhet men de uppträdde nyss på SVT med just denna låten och jag blir lika glad varje gång jag hör den.
Så vassego, som man säger i Götet; Äppelknyckarjazz


Bra start på dagen

Idag var jag och dottern över till underbara E sombjöd på frukost. Hon hade köpt nybakta frallor (bullar här nere i södern) och avokado som hon vet att jag älskar och det smakade underbart! Ibland är det faktiskt godare att äta borta, så var det i alla fall idag! Efter att vi ätit lekte barnen en stund och sedan gick vi ut och promenerade i det fantastiska vårvädret. Solen skiner, fåglarna kvittrar och snön smälter.. Missförstå mig inte, jag har ÄLSKAT denna vintern. Den har verkligen varit helt perfekt med tanke på all snö men nu när det väl har börjat att töa får snön gärna försvinna helt så att våren kan få ta plats. Visserligen hör väl töandet till våren... Hur som helst så var det en jättehärlig promenad.
Älskar att våren har kommit!!


Dotterns framsteg

För bara en liten stund sedan stod dottern vid soffbordet och jag satt bredvid henne på golvet och skulle ge henne hostmedicin. Hon tycker inte att den smakar jättegott så det sista kan vara svårt att få i henne. När jag kom med sprutan (sprutar in medicinen i munnen) släppte hon bordet och stod helt själv utan någonting att hålla sig i. Jag var givetvis tvungen att se om hon kunde göra om bedriften och det kunde hon!!!
Hon står inte hur länge som helst men det var i alla fall i över fem sekunder, alltid en början :)
Kan man bli stoltare? Först var hon superduktig hos audiologen och nu står hon själv utan hjälpmedel.
Kan det bli en bättre avslutning på dagen?! :)


Hos audiologen

Strax efter kl 10 i förmiddags packade vi in oss i bilen och körde in till Lund. Det var allt annat än lätt att hitta en ledig parkeringsplats på sjukhusområdet men efter en liten stunds letande hittade vi till slut en plats en bit bort från audiologen. Eftersom parkeringsletandet drog ut på tiden hade vi bara fem minuter på oss från det att vi parkerat tills dess att vi skulle träffa läkaren så vi pinnade på bäst vi kunde fram till Öron-/näsa-/halsavdelningen. När vi kom fram till kassan visade det sig att det var fel byggnad och vi skulle till en annan byggnad bakom som hette Öronvård.. Hur som helst kom vi dit med två minuters marginal.
I väntrummet hade det ett runt litet bord i barnhöjd med massor av kulbanor som dottern fastnade för. Det visade sig såklart att läkarna var sena med patientbesöken eftersom de haft en vattenläcka. I vanliga fall hade jag nog blivit irriterad men nu gjorde det ingenting eftersom vi fick hämta andan och dottern njöt av leksakerna. Efter en stund öppnades dörren och patienten innan oss var färdig. Det var en flicka i kanske 7 års åldern med downs syndrom som rusade fram till dottern och kramade om henne och blev helt till sig och med ett leende på läpparna utbrast hon "ååååh, en baby". Dottern såg helt chockad ut men blev inte rädd eller ledsen och den andra flickan verkligen lös när hon satte sig bredvid dottern, tog leksaksbilen hon höll på med och sprang sedan iväg till de andra leksakerna :)
Sedan blev det dags för oss att gå in i rummet och läkaren började med en gång då hon menade på att det var bättre om vi pratade efter testet så inte dottern skulle bli uttråkad. Testet gick ut på att hon spelade upp en ton och om dottern reagerade på ljudet visade hon en dansande ko i en glasmonter. Efter en stund släckte hon lampan igen och visade inte kossan förrän dottern reagerat på nästa ljud. Redan efter första ko-visningen fattade dottern galoppen och hon tyckte verkligen att det var riktigt roligt.
Jag hade innan berättat att dottern är förkyld och det var två ljud som läkaren själv kallade för "förkylningsljuden" som hon fick ta om en gång vardera varpå dottern klarade av båda ljuden på andra försöket. Efter ko-visningen plingade hon med två olika bjällror medan dottern satt med ryggen mot läkaren vilket också gick hur bra som helst. För att vara på den säkra sidan var jag tvungen att fråga läkaren hur tillförlitlig metoden var och hon sa att hon haft rätt hittills under sina 35 år som hon jobbat där. Så nu har jag helt släppt tankarna om att dottern skulle ha nedsatt hörsel. Läkaren påpekade att BVC-sköterskan hade fel vad gällde hörseltestet på BB eftersom jag frågade henne vad det testet egentligen mätte. BVC-sköterskan sa till mig att man kollade efter missbildningar men läkaren tyckte att BVC-sköterskan borde gå på utbildning eftersom man visst kollade hörseln och inte tittade efter missbildningar!

Blev ett långt inlägg ser jag. Hur som helst så är hörseltestet avklarat med ett positivt resultat :)
Förresten, våren är verkligen här nu. Puma fångade årets första mus tidigare idag. Hon har väl haft lite svårt att hitta några innan med tanke på all snö. Men eftersom det har töat rejält på sina ställen har hon väl lättare att hitta sina byten. Kanske inget trevligt vårtecken men definitivt ett vårtecken! ;)


Sanningens ögonblick

Om fem minuter ska vi åka in till Audiologen på Lunds universitetssjukhus för att få reda på hur det ligger till med dotterns hörsel. Jag har inte alls varit nervös men nu börjar jag att känna mig lite pirrig i magen. Men om det nu mot all förmodan skulle vara så att dottern har nedsatt hörsel på ena örat så är det ju inte hela världen, eller hur?! Förhoppningsvis kanske man kan åtgärda det på något sätt.. Det skulle ju trots allt kunna vara mycket mycket värre. Nä, nu är det dags att åka, skriver mer när vi kommit hem igen!


Fylld av energi

Idag har jag och dottern varit på mammalunch hemma hos G som bjöd på nachos, gott!
Det har varit strålande väder precis hela dagen och jag känner mig helt fylld av energi. Förkylningen är långsamt men säkert på väg att försvinna och solens strålar gör att jag varit på gott humör hela dagen. Känner för att putsa fönster, rensa i rabatterna osv men jag inser ju att det är lite väl tidigt...än! Sambon har varit riktigt produktiv medan jag och dottern varit iväg och det smittade av sig. Dock har han åkt till jobbet nu och det är inte det lättaste att påbörja några större projekt när man är ensam med dottern. Är det väder till helgen också så ska jag nog sätta igång med en ordentlig vårstädning!


Trött på att klaga

Jag är jättetrött på att bara klaga på hur sjuka vi är hela tiden. Jag vet att det egentligen inte är så farligt men jag är helt enkelt så less på att varken jag eller dottern är friska. I går började dottern hosta som bara den och i morse när hon skulle äta gröt fick hon knappt någonting i sig eftersom hon fick sådana hostattacker. Hon blev helt röd i ansiktet och fick nästan kväljningar, stackaren. På morgonen ringde jag ner till BVC för att höra om de hade någon tid idag och som tur var ringde sköterskan tillbaka och berättade att läkaren kunde träffa oss 11.45. Riktigt flyt med tanke på att läkaren bara är där vissa dagar i veckan. Själva besöket gick väldigt snabbt och dottern fick utrskrivet en hostmedicin som jag senare åkte och hämtade ut på apoteket i grannbyn.
Själv har jag bihåleinflammation. Hade det en gång för ett par år sedan och nu får jag det väldigt lätt om/när jag är förkyld. Denna gången har det satt sig i den högra näsgången i höjd med ögat så varje gång jag böjer mig ner känns det som att näsan ska spricka och att ögat ska ploppa ut ur ögonhålan. Känner ingen smak heller vilket är riktigt tråkigt men förhoppningsvis går det snart över. Undra om dottern känner någon smak?!

Nä en glad nyhet är att det är säsongspremiär ikväll för Desperate Housewives, yey!!!
Den andra goda nyheten är att våren är verkligen här. Snön håller på att töa och solen har lyst i all sin prakt nu en stund på eftermiddagen. Tänker på hur det var förra året när jag var höggravid och väntade på förlossningen och inte minst tiden efter. Vilken påsk det var förra året, helt underbar! I år kommer det säkert att bli minst lika bra. En sådan lycka det är att vara förälder! Är så otroligt tacksam för att jag får vara med om det!

RSS 2.0