Sovit gott

I natt har jag faktiskt sovit riktigt bra och det gäller nog för övriga familjen också. Jag vill absolut inte klaga på sommarvärmen som har kommit men hos oss är det olidligt varmt på ovanvåningen (där alla sovrummen finns) vilket gör att det är riktigt svårt att sova. Men nu i natt har det faktiskt varit lite svalare så det har varit en fröjd att ligga i sängen.
I dag har jag lite planer på att åka in till Skåneplantor i Staffanstorp och köpa lite nya växter till rabatterna. Vi skulle behöva passa på att fylla kylen dessutom och tanka bilen så en tur till S-torp känns ganska behövlig.
Med tanke på att det är svalare så tänkte jag kanske måla färdigt den delen på uterummet som jag och Niklas målade för en vecka sedan. Ser ut som att det behövs ett lager med färg till för att det ska bli bra.
Nä, dags att sätta igång med dagens planer :)


Grannar

Bara två hus ifrån oss har det ganska nyligen flyttat in ett par i 30års åldern. Jag har inte träffat dom än utan bara heja när man kört förbi deras hus. Igår strax innan kl 22 hördes ett fruktansvärt högt motorljud och när J och J kom förbi stod vi ute och pratade och då fick jag se vad det var.. De nya grannarna har köpt/lånat en fyrhjuling som de körde omkring med på gatan fram och tilbaka, fram och tillbaka. Till saken hör att de även drog på innan de tvärnitade och vände och gjorde samma sak igen. Med tanke på värmen så sover vi med öppna fönster och givetvis har både jag och Niklas och dottern våra sovrum ut mot gatan. Behöver jag ens nämna att dottern vaknade och var vettskrämd?! Jag vet att jag låter fruktansvärt gammal men kom igen. Måste man bröla runt på med en fyrhjuling fram till kl 22.25 en fredagskvälll??
Grannpar nr 2 har också nyligen flyttat hit och är också i 30års åldern. Dom har jag träffat på fler gånger än de andra nyinflyttade men jag har inte pratat med dom mer än att vi hejar när de går förbi då de rastar sina hundar. Nu till problemet! Dessa grannarna har för vana att lämna sina hundar ute i hundgården medan de åker iväg och då skäller hundarna ikapp flera timmar i sträck. Sist skällde de från kl 22 fram till kl 00.30 då jag lyckades att somna.  Jag vet inte säkert att de inte är hemma men jag antar att de inte kan vara riktigt så dumma att de låter hundarna skälla utan att ta in dom. Eftersom jag förmodar att de inte är hemma när hundarna skäller på det viset är det ju inte heller så lätt för grannarna att veta vad som sker. Men även då de har varit hemma skäller hundarna i hundgården. Borde man då inte fatta att problemet kvarstår även när man åker iväg??
Och jag som tyckte att det var roligt med lite yngre folk som flyttat in här på gatan... *suck*


Hörbymarknad

Vilket sommarväder vi har fått!!! Så otroligt skönt att den långa väntan på sommarvärmen är över!
Det verkar ju faktiskt som om att sommaren är här för att stanna :)
Idag har jag varit på Hörbymarknad tillsammans med J och E. Det blev inte särskilt mycket köpt men det var
trevligt att komma i väg och titta lite. Kom inte hem helt tomhänt utan fick med mig ett nagellack och en tåring. Tänkte att jag skulle ha lite pedikyr här hemma i morgon!
Under eftermiddagen då Niklas kört till jobbet åkte jag och dottern in till Lund för att köpa skor/sandaler till henne. Hennes fötter har blivit så stora att det var dags för nästa skostorlek. Kom hem med två sandaler varav de ena paret är lite mer rejäla än de andra. Dottern var på riktigt strålande humör både när vi kollade skor, på vägen in och hem. När vi kom tillbaka till byn körde vi inom Preem eftersom jag hade ett paket att hämta ut (min mobil). Den har precis laddat klart så jag har inte hunnit kolla igenom den än men den verkar vara vad jag ville ha.
Senare på kvällen var vi hemma hos E och blev bjudna på middag, trevligt. Man skulle kunna säga att denna dagen har gått i ett. Just nu är jag så trött att jag skulle kunna somna här vid tagentbordet så jag ska nog gå och lägga mig. Ska iväg på förmiddagen i morgon hem till M och kolla in deras nybyggda hus. Var där förra veckan och kikade lite men nu ska det gå riktig husesyn ;)
Nä, nu blir det sängen. Natti natti


RSS 2.0