Puma vs rådjur

Nu ikväll när sambon var på ovanvåningen så ropade han att jag skulle komma upp. Sagt och gjort, jag tog dottern i famnen och gick upp på ovanvåningen och tittade ut över änven där det gick ett rådjur som var på väg mot våran tomt.
Den kom aldrig in på tomten men stannade och betade två meter från tomtgränsen. Våran minsta katt Puma, som var ute fick syn på rådjuret och intog spaningsläge bland Berberishäcken och spanade in vad hon trodde skulle bli sitt byte. När rådjuret började röra sig bort från tomten smög Puma efter. Man märkte att rådjuret kände att det var någon fara i närheten men det var ändå lite lustigt att det inte såg Puma med tanke på att hon till största delen är kritvit med några få svarta fläckar, hon syns alltså väldigt tydligt. Hur som helst så när Puma var mindre än två meter ifrån rådjuret satte hon in stöten och försökte (vad det såg ut som i alla fall) fälla rådjuret. Givetvis hade hon inte ens en liten chans eftersom rådjuret flydde i en rasande fart när det såg hennes språng. Som vi skrattade jag och sambon, visst att Puma är en duktig jägare men ett rådjur?! Hon försöker i alla fall göra skäl för sitt namn =)

     VS     
         0 - 1

Det där om att inte shoppa..

har gått rent åt helvete för att tala klarspråk. Igår var E här och föreslog att vi skulle åka till Bo Ohlsson i Tomelilla, sagt och gjort så körde vi dit med våra små. Köpte egentligen inte så mycket, mest småsaker som servetter, värmeljus, en leksak till dottern och lite annat. Det som kostade var rabattpinnar eller vad det nu heter, ca 20cm höga och 4cm breda som vi ska ha mellan våran röda Berberishäck och rabatten, behövde 12m så det blev ju lite pengar av det. Idag hade vi sagt att vi inte skulle iväg och handla men guess what?! Jo, vi åkte till Malmö för att handla kostym till sambon vilket iofs var på tiden. Vi ska på bröllop nästa helg och sambon äger ingen kostym så nu var det tvunget att vi köpte en. Sambon jobbar imorgon och på lördag och nästa vecka jobbar han kväll. Så vi kände att vi inte hade annat väl än att åka in och kolla efter en kostym. Idag körde vi till Dressman i Malmö och  killen som expiderade oss var väldigt trevlig och duktig och tog fram två kostymer varav den ena var sjukt grymt snygg. Jag tycker själv att sambon är galet fin i blått så vi köpte en ljusblå skjorta och en snygg slips till, damn vad het han blev. Jag tycker givetvis att han alltid är het men det blev lite extra nu eftersom det tillhör ovanligheterna att han har kostym på sig. Därefter köpte vi ett par skor som han ska ha till kostymen och sedan körde vi till IKEA där vi köpte lite smått som behövdes för att fullborda dekorationen i uterummet. Efter IKEA körde vi till Willys i Staffanstorp och sedan hem. Nu ska vi inte handla på ett tag men jag antar att det blivit så här den senaste veckan just eftersom vi inte haft möjlighet att handla så mkt när vi har lånat svärmors lilla Golf. Barnvagnen har inte fått plats vilket inneburit att vi fått ha dottern i babyskyddet vilket väger en del. Dessutom har det inte funnits särskilt stort utrymme till att transportera hem inhandlade varor. Så den senaste shoppingen skulle egentligen ha varit utspridd från den 14 juni och fram tills nu men istället kom allt under de senaste två veckorna. Imorgon ska jag och dottern ha sovmorgon och sedan hoppas jag på bra väder så vi kan ut och promenera..

There's no stop...

Så har jag och sambon spenderat ytterligare en dag i materialismens tecken. Det var nog billigare när bilen var trasig så vi inte kunde åka iväg till alla affärer och handla. Idag begav vi oss till Ystad och beställde ett soffbord på Mio Möbler, det blev ett Plaine i svartbetsad ekfanér med de högre benen till. Tyvärr var det en leveranstid på drygt 3 veckor så den 20 augusti skulle bordet komma, drygt. Men den som väntar på något gott =)
Hittade en glasvas och svart dekorationssten på ÖB som jag köpte och på Hemtex köpte jag vit dekorationssten att ha i vasen som nu står i uterummet på den nymålade bänken. Köpte även limegröna ljus på Hemtex som nu står på soffbordet vid TVn, blev riktigt bra!! Blir finare och finare för var dag som går. Imorgon tänkte jag måla färdigt stolen i utreummet. Senare på eftermiddagen besökte jag, sambon, dottern, J och hennes pojkvän M, P och M eftersom jag och J behövde kränga mc-däck. Snackade lite skit och sedan promenerade vi alla ner till byn och åt pizza. Jag köpte faktiskt inte en Hawaii med lök utan en "Husets Värsting" med ost, bacon, champinjoner, oxfilé och vitlök på. Den var god men inte alls i närheten av en Hawaii med lök men jag testade i alla fall något annat. Vilken beslutsånget jag hade, men jag klarade det!! Efter vi ätit och snackat en stund gick vi alla hem hit och snackade en stund. Nu har alla gått så jag tänkte ta med mig dottern och gå upp och lägga mig. Imorgon ska vi inte spendera några pengar, i alla fall inte på möbler eller inredning.


Kvällsgrillning

Även idag var vi i affärer eller i en i alla fall , Leander Pherson som finns här i byn (räknar bort Konsum). E och hennes son Z som är två veckor yngre än våran dotter C, följde med. Tanken var att vi skulle hitta ett snyggt soffbord vilket vi iofs gjorde men inte till det priset vi hade tänkt oss. När vi tittat och suttit färdigt promenerade vi till byns enda café och fikade. Senare när vi kom hem målade jag färdigt bänken i uterummet. Det blev ganska bra, hade kunnat bli bättre om jag hade slipat innan men jag pallade inte. Började även måla en stol som stått i uterummet även den i vitt, så nu börjar det allt att ta form. Nu på kvällen kom E över med familjen minus dottern, för att grilla vilket var mycket trevligt. Snackade om allt mellan himmel och jord tills de skulle gå hem. Blev inte så sent i kväll eftersom P ska jobba imorgon så jag och sambon ska kolla film, om det går någon bra på TV vill säga.


Ännu en shoppingdag

uterummet

Hade lite dåligt samvete gentemot sambon eftersom vi nästan bara var inne i klädaffärer igår -han är inte speciellt tokig i att kolla på kläder så idag lovade jag honom en dag där vi bara skulle gå i affärer som han ville. Sagt och gjort så körde vi först till Staffanstorp för att kolla runt på EM/Härliga Hem där vi hittade en vagnkudde till dottern. Sedan gick vi över till Bygg Max men vi hittade ingenting så vi körde till Malmö, St Bernstorp. Först var vi inne på Jula och hittade siffror att sätta på huset. Det visade sig att de hade rea på högtryckstvättar men vi köpte ingen idag utan vi ska först bestämma oss för vilken sort och sedan blir det till att handla. Rean gäller tom. 5 augusti så vi har ungefär en vecka på oss.. Efter Jula var vi inne på Hornbach och köpte kedjor att ha som förlängning till de lyktor vi köpte igår. Så vi köpte egentligen inte så mycket idag men kikade runt och planerade desto mer =). När vi kom hem fortsatte jag att måla bänken som står i uterummet och sedan satte vi upp lyktorna, det blev riktigt bra! Sedan lagade sambon en jättegod middag medan jag ammade dottern. Jag blev serverad klyftpotatis, pepperbiff och egen svampsås som vi åt i utrerummet. I morgon funderar vi på att sticka till Malmö igen och kolla på soffbord. Har ändrat om lite här hemma så det soffbordet vi hade vid soffgruppen står nu vid TVn (som köptes på sambons födelsedag för snart två veckor sedan). Det blev mycket bra så nu saknas bara limegröna ljus att ha på bordet istället för de svarta, väggen bakom TVmöbeln ska målas svart, något att ha på vänstra sidan om TVmöblen och så en vit kruka till växten på den högra sidan. 
TV

Shoppingtur

Idag sov jag och dottern längre än vi brukar, sambon har jobbat kväll denna veckan så han brukar därför också sova lite längre. Hur som helst så vaknade jag och dottern först närmare 11...!! När hela familjen gjort sig iordning så hoppade vi, nåja kanske inte bokstavligt talat, in i bilen. Precis när vi skulle åka ringde E och undrade om jag hade lust att följa med till Nova i Lund. Lite lustigt, precis dit vi skulle åka!! Så vi körde dit och styrde direkt in till Gina Tricot. Har ju inte kunnat köpa kläder där på ett tag med tanke på att magen har varit större än vad deras sortiment har kunnat erbjuda. Hittade en stickad grå tröja som kan vara mysig att ha nu under sommaren när det inte är strålande väder eller senare på kvällen när det börjar bli lite kallare. Sedan hittade E en tunika/linne i turkost som hon själv har och som jag själv gärna ville ha. Visade sig att den var på rea och kostade 49:- så därför kändes det idiotiskt att inte köpa den. E hade ingenting emot det så saken var biff. Köpte givetvis en del kläder till dottern och även sambon hittade kläder, ett par byxor. Var inne på Indiska och hittade fyra jättefina lyktor som jag tänkte ha i uterummet och så lunchade vi ihop. När vi handlat färdigt på Nova sa vi hejdå till E och kollade själva runt lite på Plantagen och i en outletbutik. Sedan hann vi inte mycket mer eftersom alla affärerna stängde, hann inte ens med hälften av vad vi planerat. På hemvägen körde vi förbi Dalby stenbrott, så himla vackert. Hade gärna stannat där lite längre men vi hade bilen full med matkassar så det blev bara ett snabbt besök. När vi kom hem fortsatte jag att måla bänken som vi har i uterummet, har bara ovansidan kvar så imorgon blir den nog färdig. Nu har klockan slagit 20 över filmtime så jag ska lägga mig i soffan =)

Stenbrottet  

Besök

Idag har vi haft besök större delen av dagen, mycket trevligt =)
Först kom J över, vi träffas egentligen inte så ofta som vi skulle kunna göra med tanke på att vi bor 10min bilfärd ifrån varandra. Hur som helst var det trevligt att träffas och snacka lite skit. Efter någon timme dök min kollega M upp med sin familj, hennes man två döttrar och minsta sonen - äldsta sonen var hos en kompis . Så vi satt alla i uterummet och åt kladdkaka med vaniljglass vilket verkade gå hem! När M med famillj hade åkt stannade J kvar så vi fortsatte att snacka en massa. Även om vi inte träffas på länge så när vi väl träffas är det alltid som det brukar vara. Hon är väldigt lätt att umgås med och vi har alltid lika roligt ihop. Vi träffades när vi båda två var ganska gröna på mc-körningen och hade anmält oss till en körskola som J dåblivande pojkvän annordnade (han är idag ett ex). Hur som helst så var jag och J de enda tjejerna som körde så vi började snacka och på den vägen är det.. Har känt varandra i tre år bara men så har vi också umgåtts en hel del eftersom vi tävlade ihop mellan 2007-2008.
Nu har även J åkt hem så jag ska väl sätta mig framför dumburken. Behöver vika tvätt och lite sånt och senare tänkte jag glo på någon film. En av de få fördelarna som faktiskt existerar när sambon jobbar kväll är att jag kan se filmer som han absolut inte vill se =)

Äntligen....!!

                                                   Dodge Durango

Det tog inte mer än ca 1,5 månad och 12 600:- men nu kan vi äntligen använda våran bil igen.
Niklas körde iväg kl 8 igår och besiktade bilen i Ystad och denna gången gick den igenom utan en enda anmärkning =)
Jag har verkligen varit riktigt förbannad över att vi köpte bilen eftersom den behövt repareras ungefär en gång om året sedan vi köpte den 2006. Det har ju givetvis inte varit småfel heller och det har gått mååånga tusenlappar till att reparera Electra (corny jag vet men alla våra fordon har ett namn). Vet inte hur många gånger jag sagt till sambon att det var onödigt för oss att köpa en så stor bil eftersom vi inte är så många, har blivit irriterad varje gång bensinpriset höjts och när jag öppnat räkningarna från Statoil. Har velat göra mig av med bilen åtskilliga gånger eftersom jag ofta tycker att den kostar alldeles för mycket och oftast när jag velat lägga pengar på annat. Men ärligt talat så har jag sedan första gången jag körde bilen ÄLSKAT den!! Den är helt underbar både att köra och att åka i, man kan lasta mycket i den och så tycker jag själv att den är rätt snygg. Onödig? Utan tvekan! Men ärligt talat, pengar kommer ju faktiskt nya även om vi inte direkt badar i guldmynt. Nu hoppas jag i alla fall att bilen håller sig hel ett tag så att vi kan börja lägga pengarna på att få i ordning huset som vi planerat!


En lugn dag

Idag har det varit en ganska lugn dag och hela familjen gick upp relativt sent, dottern vaknade sist av oss alla.
Hon har börjat sova riktigt bra och sov hela natten utan att vilja äta. Det var inte förrän efter 6.30 som hon vaknade och var hungrig och sedan somnade hon om och sov till 9.30, lyxigt =)
Dagen började riktigt bra, sambon var nere i byn och nu fick vi äntligen hem bilen. Förhoppningsvis dröjer det lääääänge innan vi behöver lämna in den på reparation igen. Eller ja, den kommer snart lämnas in igen men inte för att vi behöver bekosta någon dyr reparation utanför att sambon blev påkörd i våras och bilen fick lite skönhetsskador som ska fixas till.
Imorgon ska den besiktas igen, letade runt efter tider på bilprovningens hemsida och hittade som tur var en tid imorgon på bilprovningen i Ystad. Annars var det rätt dåligt med tider så vi hade tur. Hoppas nu bara att bilen går igenom utan anmärkningar. Orkar verkligen inte med att lägga ner mer pengar på dyra reparationer, har en lång lista med saker som skall göras med huset. Närmst på tur står vit och grå färg till uterummet. Behöver till IKEA en sväng och köpa lite småsaker som jag tänkte ha som dekoration i uterummet. Kommer säkert att hitta en hel del annat också, brukar vara svårt för mig att komma hem med enstaka saker efter ett IKEAbesök. Har tittat efter ett soffbord på Mio och det lutar åt det här:

Plaine - MIO
Jag vill dock ha det i svartbetsad ekfanér.. får se vad det blir i slutändan. Har två soffgrupper varav den ena gruppen redan har detta soffbordet så vi borde kanske ta ett helt annat till den andra soffgruppen. Hmm... tåls att tänka på.
Har varit ute i trädgården lite och krattat i rabatterna och trimmat buxbumskloten. Det är sådär lätt att få till den perfekta runda formen men jag tycker själv att de såg rätt skapliga ut när jag var färdig. Har lånat ut kameran så jag kan tyvärr inte lägga upp någon bild. Men det kommer kanske någon annan gång. Annars har jag inte gjort så mkt mer, tagit det lugnt och busat med dottern. Pratat med min lillasyster som ringde för att grattulera på namnsdagen =)
Ska gå och lägga mig snart så jag orkar upp imorgon, ska besikta bilen redan kl 8.50 *gäsp* Nä, nu kallar sängen

En fullspäckad dag

Har nu försökt att skriva detta blogginlägg fyra gånger men misslyckas fatalt eftersom jag är riktigt dålig på att förkorta saker jag vill berätta. Så därför kommer jag inte alls gå in på hela bilhistorien. Det enda jag kan säga är att bilen varit obrukbar sedan den 14 juni av olika anledningar.. Haha, se där, gick ju hur bra som helst. Min milslånga berättelse blev nu inte mer än en mening, YES! =)
Okej, idag är en av mycket få dagar som jag faktiskt vaknade till ljudet av alarmet på mobilen.
Sedan dottern föddes har gångerna jag behövt ställa klockan varit lätträknade, men
idag blev ett undantag. Jag ställde klockan på 8.30 (egentligen 8.25 eftersom mobilklockan går fem min. för fort)
för att ringa till Bilgruppen i Lund för att få det underbara beskedet att navet jag beställt till bilen hade kommit. Sambon körde iväg och hämtade navet medan jag gjorde iordning mig själv och dottern. När sambon kom tillbaka var vi redo för att bege oss till MVC för att jag skulle få insatt en sådan här:
 En sådan finns nu inuti mig
Det gjorde inte alls lika ont som jag hade föreställt mig att det skulle göra. En kvar senare när jag satt i bilen och ammade dottern började en molandevärk ge sig till känna. Det blev bara värre så när vi kom hem lade jag mig på soffan och kved lite och var givetvis tvungen att bli som ett barn och dra lite fördel av det. Nu är jag en av de lyckliga som hittat mannen i mitt liv som jag älskar över allt annat som utan att klaga spelade med och bredde två mackor när jag ynkligt
förklarade jag att jag var hungrig. Som tur är (för oss båda) så är det ganska sällan jag blir som ett gnälligt barn och att sambon spelar med i mina dåliga försök att få medlidande när jag egentligen inte behöver det.. Hur som helst så blev det bättre ca 30 minuter efter att vi kom hem så när C ringde följde jag med henne ner till byn för att köpa present till G som hade kalas idag (hon fyller år imorgon). Vi gick sedan tillsammans med våra små till kalaset dit sambon slöt upp lite senare. Efter kalaset beslutade jag och sambon att vi skulle gå förbi verkstaden där bilen står för att sedan inhandla nödvändig föda nere i byn (när jag och C var på väg till kalaset såg jag "verkstadsgubben" testköra våran bil). Väl utanför verkstaden visade det sig givetvis att de hade stängt tidigare idag. När vi sedan skulle handla insåg jag skamset att vi faktiskt inte behövde mer än en avokado. Så vi gick till byns andra affär och köpte choklad, min tog slut redan innan vi kom hem =O
Blev en sen middag även idag och vid 22-tiden kom E på besök. Alltid lika trevligt att träffas och snacka lite skit. Hon hade med sig ännu mer choklad så vi satt på golvet framför TVn med våra små och pigglade (haha, hon har precis lärt mig ett nytt påhittat ord) lite och snackade om världsliga ting. Nu tänkte jag ta den sovande dottern och gå upp och lägga henne i sin spjälsäng och bädda ner mig själv i min säng och läsa lite. Detta blev ju ett ganska långt inlägg även om jag utelämnade bilhistorien. Den kommer kanske en annan gång... eller inte =)
Nu ska jag lägga mig, natti!


Sen middag i uterummet

Ikväll hade jag och sambon idétorka när det gällde vad vi skulle äta till middag.
Vi hade/har inte något roligt i kylen och jag var inte alls upplagd för att ställa mig i
köket och börja laga mat. Särskilt inte eftersom klockans visare började visa kvällstid
och jag sällan är upplagd för matlagning efter klockan 20. Så när sambon föreslog
pizza föreföll det som en ypperlig idé, snabbt, gott och enkelt.
I vanlig ordning (de få gånger jag äter pizza) så tittade jag igenom menyn för att
beställa något nytt, men nej. Återigen blev det den gamla vanliga hederliga favoriten;
Hawaii med lök. Vill gärna beställa något annorlunda som jag aldrig ätit förr men
är väl rädd för att bli besviken. Jag vet ju att en Hawaii med lök sällan kan bli fel och det
blev det inte ikväll heller. Är egentligen inte särskilt tokig i pizza, föredrar hamburgare vad
gäller snabbmat men ikväll smakade det riktigt gott. Nästa gång det är dags för pizza 
ska jag verkligen göra slag i saken och beställa någon annan pizza än Hawaii med lök.

Hawaii med lök


Om min blogg

Jaha, så har även jag skaffat mig en blogg. Är nästan själv lite förvånad men å andra sidan så har jag alltid gillat att skriva dagbok så jag borde kanske inte bli så förvånad. Antar att en blogg är lite som en dagbok?! Oavsett så kommer min blogg att fungera som en
Jag vet inte riktigt vem som kommer att läsa här eller hur själva bloggandet fungerar riktigt men jag lär mig förhoppningsvis. Om inte så har min kära lillasyster skrivit sitt projektarbete om bloggens värld så jag får väl rådfråga henne.
Jaha, nu är bloggen i alla fall startad - there's no turning back now!
Känner mig förväntansfull och lite nervös, ungefär som att börja i en ny klass.
Så hjärtligt välkommen hit, till min lilla värld!

RSS 2.0