Inte alls min musikstil men ändå en favorit...

Har precis funnit min nya favoritlåt. Är inte alls säker på vad det är för genre men det spelar ju mindre roll. Här kommer den i alla fall:

 

Har även hittat Maria Montazamis blogg, vassegoda!!! :)


Ytterligare ett par...

Jag är ledsen gott folk men jag hittade nyss dessa skorna, även dessa married to the MOB fast från Reebok. MÅSTE HA!!!!!


Skofetishen börjar vakna igen :S

Ibland rasslar det allt till i bloggskrivarnerverna...

Jag har hittat ett par nya skor som jag jättegärna vill ha. Såg dem igår på sneakers'n stuffs hemsida. De finns i lila och guld och jag skulle lätt kunna tänka mig båda två. Men nu kostar de ju så pass mycket att jag inte har råd att köpa i båda färgerna.. Egentligen har jag väl kanske inte ens råd till ett par, får se över mina tillgångar!
Lacoste är det som gjort skorna och Married to the MOB heter modellen.
Köpa, inte köpa? Köpa, inte köpa?.....




Fångst

Puma (katten) har blivit en riktigt skicklig jägare. För ett par dagar sedan fångade hon sin andra mullvad. Möjligt att hon har fångat fler tidigare men det var hur som helst den andra som jag sett henne fånga. Möss fångar hon lite titt som tätt och nu ikväll var det dags igen men denna musen var otroligt stor. Bara kroppen var säkert 20cm lång. Lyckades fånga henne på bild tillsammans med sitt byte men det är svårt att få en uppfattning hur stor musen faktiskt var eftersom den var död plus att den inte låg raklång. Jag börjar nästan misstänka att det är råttor hon fångar men de har väl en jättelång och äcklig svans? Denna hade visserligen en äcklig svans men den var inte särskilt lång och lite hårig.
Uppäten är den i alla fall!!!


Sommarvärme

Idag har det varit näst intill sommarvärme, nice!
På förmiddagen blev det inte många ryck gjorda. E var här på morgonen och drack kaffe och snackade lite skit. När hon åkte hem började jag att dammsuga och pilla lite här hemma. På eftermiddagen följde jag med Å hem efter att hon hämtat sin stora kille på dagiset (eller förskola som det numera heter) som dottern ska börja på efter sommaren!
Det var riktigt skönt ute så vi satte oss ute på deras trädäck och snackade medan barnen kröp runt. Fast det var väl egentligen bara dottern som kröp, hennes minsta kille springer mer eller mindre vart han än ska fram. Dottern tog dock ett par steg men än så länge går det ju betydligt mycket fortare att krypa.
Hur som helst, efter en stund kom även E med sin lille son och strax därefter flyttade vi in och satte oss inomhus. Å har en jättesöt springerspaniel, Bella. Dottern älskar ju djur och särskilt Bella. När vi satt vid matbordet och snackade låg Bella på golvet vid bordet. Dottern var inte precis sen med att krypa fram till Bella som då slickade dottern i ansiktet varpå dottern blev helt till sig. Hon verkligen älskade det och kröp tillbaka flera gånger för att få fler pussar. Så dottern har funnit en ny vän skulle man kunna säga :)


Valborg

Först vill jag börja med att berätta, dottern sover redan och det tog bara 10 minuter att lägga henne istället för en timme som det varit under den senaste tiden. Tänk vad lite förändringar i rutiner kan göra :)

Ja, så var det valborg nu till helgen. Egentligen ingen superviktig högtid som jag känner att jag måste fira. Men så ska det vara en stor mc-fest mellan Trelleborg och Svedala. Både jag och sambon kan tänka oss att gå men då måste vi lämna bort dottern för jag vägrar att ta med henne då jag vet att det kommer bli en fyllefest. Svärmor får mer än gärna passa henne men hon har aldrig gjort det förr och därför känner jag mig inte riktigt bekväm med att lämna dottern från mitt på dagen fram tills på natten. Inte för att jag tror att svärmor skulle ha något emot det men jag tycker inte det känns rätt mot dottern och jag själv hade nog inte riktigt kunnat slappna av och då går ju hela tanken med att gå på festen förlorad.
Alternativ två som sambon själv föreslog var att jag själv skulle gå på festen tillsammans med J, E och P. Visst hade jag kunnat göra det men samtidigt känns det inte riktigt bra heller och åka iväg och festa på valborg och lämna sambon och dottern hemma. Som sagt har sambon ingenting emot det men det känns bara fel.
Alternativ nummer tre är att vi båda stannar hemma och har en lugn valborg tillsammans bara vi i familjen. Kanske grillar till middag och tar en promenad ner och ser på majbrasan och deltar i valborgsfirandet här i byn. Detta alternativet känns faktiskt som det bästa valet just nu. Har inte riktigt bestämt mig än men egentligen hade det varit rätt mysigt att bara vara tillsammans med familjen och ha en skön och lugn kväll tillsammans.
Det är ju bara onsdag så än så länge finns det tid till att fundera...


Lycka!!!!

Så otroligt underbart, dottern har blivit erbjuden en plats på förskolan som vi hade som förstaval :)
Känns verkligen helt fantastiskt bra! Det var ju lite ovisst var hon skulle hamna eftersom de har haft en stor omorganisation på just den förskolan plus att det inte var så många av de större barnen som skulle vidare till skolan. Vi fick hur som helst en plats till dottern vilket känns så kul. Hoppas nu bara att inskolningen går bra, men det finns väl egentligen ingen anledning till varför den inte skulle gå bra?!

L Y C K A!!!!!


Jaha...

Jag vet att jag har sagt att jag inte ska klaga så därför tänker jag inte göra det heller. Men, jag vill bara informera om att jag nu har blivit förkyld... igen! Än så länge sträcker förkylningen sig inte längre än till att jag snorar som bara den. Dottern är lite hostig men än så länge har hon klarat sig från snuvan. Hoppas hoppas att hon klarar sig ifrån den.

Ikväll är jag och E bjudna hem till J på lite tjejmiddag i all enkelhet. Mysigt initiativ av J!
Ringde henne precis och sa att jag och dottern kommer (sambon skjuter ikväll) men att jag
stannar hemma om jag känner mig sämre.
Nu under dagen har jag hunnit med att tanka, handla mat och shoppat lite antiförkylningspreparat på apoteket.
Det är inte lika fint väder som igår men jag funderar på att lägga mig i rabatterna i en timme eller så och ta väck ogräset som poppat upp. Tänkte övertala sambon till att hjälpa mig men hans ursäkt var att han är tvungen att vila armarna/händerna till skyttet ikväll =)


Min idol

Idag har det varit fullt upp från morgonen fram tills sent ikväll. I morse efter att dottern ätit frukost vid kl 08 började jag att dammtorka och dammsuga på nedervåningen. En gång varje månad precis innan eller samma dag som jag får mens blir jag ett städfreak. Jag vet, det låter skitkonstigt men så har jag haft det så länge jag kan minnas.
När dottern sov vid lunchtid var det tänkt att jag skulle börja våttorka golven men så blev det inte. Jag fastnade framför datorn istället. Nu ikväll kom P och M förbi eftersom de inte kunde komma på dotterns födelsedagskalas. De hade köpt ett gosedjur som föreställde Kalle-Anka som liten. Dottern vanan trogen, slet upp paketet i en väldans fart. Efter en stund gick vi till en resturang här i byn och åt och tyvärr drog det hela ut på tiden och dottern var supertrött så jag blev lite irriterad -kan bero på mensen också.
Efter att jag lagt dottern hade jag och sambon en diskussion vilket gjorde att jag blev ännu mer irriterad. Sedan satte jag mig i soffan och slog på Svenska Hollywoodfruar. Maria Montazami har blivit en av mina största idoler, tycker att hon är så läcker och har störtsköna uttalanden. Tack vare henne blev jag på bra humör och satt faktiskt och småskrattade högt i soffan. Efter det bad jag sambon om ursäkt för mitt taskiga humör och så var allt frid och fröjd. Vore inte världen lite bättre om fler vore som Maria Montazami?! ;)


Shopping och kalas

Igår på förmiddagen körde jag, Å och E till grannbyn för att gå på klädbytardag. Vi var där minst sagt i god tid vilket iofs var tur för efter en liten stund var det knökfullt med människor (i huvudsak mammor) som trängdes bland borden.
Klädbytardagen innebär inte att man byter kläder med varandra utan att de som vill sälja barnkläder och andra barnartiklar själva sätter humana priser på det de vill bli av med och får sedan ett säljarnummer. De som ansvarar för själva organiserandet lägger upp kläderna på långa bord och sorterar efter storlek. Sedan får vem som helst komma och köpa precis som i en vanlig affär. Efter dagens slut går man igenom hur mycket varje säljare sålt för varpå han eller hon får pengar för de kläder man sålt.
Jag hade med mig 200kr för jag tänkte inte köpa så värst mycket utan var mest ute efter t-shirtar och byxor till dottern. Det slutade med att jag fick pengar av Åsa för att jag skulle komma ut genom dörren med mina inköp. Totalt handlade jag för 255kr vilket egentligen inte är särskilt mycket om man ser till alla kläderna jag fick för pengarna. Blev riktigt nöjd med mina inköp men hade väl egentligen kunnat handla för minst lika mkt ytterligare :)



På eftermiddagen var hela familjen på Zs ettårskalas!
Det bjöds på dödskalletårta och kakor som även dottern tyckte om. Man märker
tydligt att hon är glad för sötsaker. Eftersom det var kalas fick hon äta lite tårta och smaka på några av kakorna men till vardags äts det inte en massa sött.
Efter kalaset gick vi hem och matade dottern och sedan gick vi och familjen S tillbaka för att grilla.
Vi gick hem strax efter kl 21 eftersom dottern var supertrött men inte hade tid att sova så i morse tog vi sovmorgon i 40 minuter. Nu sover dottern så snart hade jag tänkt att ta itu med att våttorka golven!


So far so good

Hittills har fredagskvällen varit bättre än väntat. När dottern vaknat efter sin eftermiddagslur åt vi middag tillsammans. Som efterrätt lät jag dottern smaka på glassen jag köpte innan. Gissa om hon gillade den?! :)
Hon fick bara lite grann men slukade allt ganska så fort och det trots att hon åt några skedar alldeles själv!!
Dottern är faktiskt ganska duktig på att äta med sked. Det behövs bara lite hjälp att skopa upp maten (eller vad hon nu äter) på skeden. Själva färden från skålen/tallriken och in i munnen går ganska skapligt!
Hur som helst, efter att vi ätit gick vi ut på en promenad. Jag hade egentligen inte tänkt att vara ute så länge men så fick vi sällskap av familjen S plus att vi gjorde ett depåstopp hos E som var själv med barnen. Sammanlagt var vi ute i lite drygt en timme!
När vi kom hem var det dags att förbereda dottern för sängen. Om nattningen hade tagit lite kortare tid hade fredagskvällen så långt varit helt perfekt. Hon somnade i alla fall innan 20.30 så det var ändå godkänt (tror klockan var 20.25, haha). Nu blir det snart lite glass framför TVn och sedan får jag se vad jag ska ta mig för :)

Trevlig fredags-mys-kväll på er alla!!!


Mysfredag

Idag har det än så länge varit en ganska händelselös dag. Jag stack iväg en sväng och handlade eftersom dottern knappt hade någon mat. Hon brukar visserligen äta våran mat men vi äter vanligtvis bara lagad mat en gång om dagen och dottern äter två mål. Efter att jag kom hem har det inte hänt mycket för världen. Hade hoppats på att det skulle gå någon bra film på TV ikväll men det var tydligen till att hoppas på för mycket. Antingen har jag sett det som visats eller så är det bara skit. Får trolla fram en bra film för jag köpte god glass när jag handlade. Det är ju faktiskt mysfredag även om jag coh dottern är själva hemma ikväll.

 


Drömhoj till salu för 57'

Hittade precis motorcykeln som jag gått och småtrånat efter i ett par år nu, en Honda CBR600RR...
Skulle tyvärr inte få särskilt mkt för Hondan jag har idag varpå mellanskillnaden skulle bli för stor. Men kanske nästa år?!


Inställd mc-tur

Jag och J hade planerat att åka ut och köra lite hoj idag. I söndags när vi var på kalas hos sambons kusin frågade jag svärmor om hon kunde passa dottern eftersom sambon jobbar kväll denna veckan. Hon ställde mer än gärna upp men tyvärr satte vädret stopp för våra planer. Igår snöade det och dessutom STORA snöflingor. I morse låg det lite vita stänk i gräsmattan plus att det har varit blåsigt, halgat, regnat och varit solsken om vart annat hela dagen. Det känns som att jag och J tog rätt beslut i att ställa in. Sommaren har ju inte ens börjat så det lär bli många mc-turer innan hösten kommer!

I förmiddags var jag och dottern på promenad tillsammans med Å och E och deras små. J var här och snackade lite skit över en kopp kaffe senare på eftermiddagen och efter det har jag lagat mat (tacopaj) och busat med dottern. Hon har bara sovit i drygt en timme idag och somnade innan kl 20. Hoppas att hon sover bra i natt trots bristen på sömn under dagen. Tvärtemot vad man skulle kunna tro brukar hon sova ganska oroligt om hon sovit lite under dagen. Hela helgen är inplanerad och på schemat står ytterligare ett kalas, Z blir ett år på söndag och söndagen därpå fyller M ett år. Har varit kalas varje söndag sedan dottern fyllde år, I like :)


Snö och framsteg

I eftermiddags har det snöat och då talar jag inte bara om lite snöblandat regn, även om det var så det började. Först var snöflingorna så pass små att man knappt ens insåg att det snöade men efter en stund blev de stora som enkronor. Eftersom det regnat innan var marken blöt och det var fortfarande närmare fem plusgrader så snön lade sig aldrig. En stund senare när jag tittade ut var snöflingorna större än femkronor och gräsmattan började bli lite vitprickig. Som tur är övergick snöandet till regn igen tack och lov. Snö i all ära men nu är det snart maj så jag vill helst ha sol och sommar nu!

Dottern har gjort ytterligare ett framsteg. Idag tog hon hela sju steg alldeles själv!!! :)
Egentligen tror jag att hon hade klarat av det tidigare men hon har inte riktigt vågat. När hon stod
upp höll jag henne löst runt midjan och så började hon att gå. Efter några steg släppte jag och först blev det ett steg och så ett till och sedan satte hon sig ner. Då vi prövat två tre gånger tog hon hela sju steg innan hon satte sig ner :)


Klagomuren är upprättad:



Ringde precis till 3 för jag ville höra om jag kunde förlänga mitt abbonemang och därmed "få" en ny mobil. Egentligen är jag inte alls nöjd med 3 men är däremot sugen på ny mobil. Hur som helst, ringde första gången och gick igenom alla fem knappvalen man skulle göra. Lyssnade på musik i någon minut - frånkopplad. Ringde upp en andra gång, tänkte att jag skulle ha större lycka om jag knappade in mig som ny kund. Gjorde om samma procedur igen - frånkopplad. Ringde en tredje gång och en överdrivet glad och inställsam kille vid namn Daniel svarade. Blev nästan ännu mer irriterad över hans överdrivna glada humör. Sa till honom att deras kösystem fungerade ganska dåligt vilket han redan visste. Men hallå?! Kan man inte skriva ut det på hemsidan då? Givetvis kunde han inte svara på de frågor jag hade och avdelningen jag skulle till gick inte att ringa till utan alla samtal kopplades direkt till försäljningsavdelningen... Jösses! Så han bad mig att ringa flera gånger och hoppas på att bli kopplad rätt eller att avvakta tills ikväll. Känner mig mer övertygad om att det enda rätta vore att byta bort sig så långt från tre man kan komma. Skitföretag som lovar större än vad de kan hålla.


Så var ännu en helg bakom oss

Så har det varit lite bloggtorka i helgen...
Har varit en riktigt bra helg med mc-körning med grillning på kvällen. Vi har även hunnit med ett kalas och sambon var iväg i lördags och tävlade i pistolskytte.
Idag var jag iväg och besiktade min motorcykel som gick igenom, yes!
Besiktningsmannen var minst sagt lite skum och verkade inte riktigt ha koll på vissa, ganska enkla saker.
Jag menar jag är absolut ingen mc-meckare men jag vet så pass mycket som att kedjan blir slappare när man/någon sitter på motorcykeln än om den står på stödet. Det hade dock inte han koll på vilket jag tycker känns lite underligt med tanke på att hans arbete går ut på att besikta motorcyklar. Han var dessutom lite väl het på gasen när han skulle ut och testköra så jag blev minst sagt nervös när han försvann runt hörnet på bilprovningen. Men hojen kom tillbaka utan en skråma och jag hörde honom accelerera rätt friskt när han var utom synhåll så jag drar slutsatsen att han tyckte det var rätt roligt att få köra riktig hoj ;)
(både innan och efter var det glidarhojar som skulle besiktas).

Har kommit halvvägs i boken jag håller på att läsa, snabba cash.
I början tyckte jag att den var riktigt seg och dåligt skriven men jag läste ändå vidare vilket var tur. Den har bara blivit bättre och mer intressant. Ska nog gå och lägga mig i sängen snart och läsa lite till :)


Just nu..

Den stora frågan just nu är var vi får förskoleplats till dottern. Givetvis hoppas vi på vårat förstahandsval men efter att ha pratat med rektorn här i byn plus en annan kvinna som har hand om förskoleplatserna är jag tveksam. Har fått olika besked från de båda personerna och vad gäller rektorn fick jag två olika svar då jag talade med honom på hans kontor i förrgår och idag när jag pratade med honom i telefonen...
Håller tummarna för att vi får in dottern på förstahandsvalet. Får eventuellt besked under nästa vecka, nervöst!


Bra dag

Idag har det varit en riktigt bra dag. Det började med att Å och E kom hit med sina söner i morse och sedan gick vi ut på en promenad. Sedan följde jag med E hem och åt lite mackor och drack te och snackade lite skit medan de små lekte. Eftersom dottern inte sov något alls under hela förmiddagen och eftersom jag var supertrött på grund av utebliven sömn under de tidiga morgontimmarna gick jag hem runt 12-tiden.
När dottern utmattad somnade i min famn vid köksbordet satte jag mig i fåtöljen i vardagsrummet och somnade. Det var riktigt skönt och välbehövligt. Brukar annars ha svårt att sova mitt på ljusa dagen men inte idag :)
Vaknade en stund innan sambon skulle iväg till jobbet så vi satt i vardagsrummet och planerade lite om vad vi ska göra i huset. När han åkt till jobbet satte jag mig i uterummet och läste, mysigt!
Dottern har varit på riktigt bra humör nu under kvällen och vi har busat och lagat mat. Eller ja, hon har suttit i sin barnstol (och ibland på köksbänken) och lekt med hushållsrullen och en oskalad lök. För andra dagen i rad åt hon maten jag lagat till middag och hon åt mycket även idag. Hon somnade redan strax innan 20-tiden så nu inväntar jag lyxfällan och sedan ska jag nog gå upp och lägga mig i sängen och fortsätta att läsa Snabba cash, boken som pappa tog med sig ner till mig.


Handelsbanken - de svenska bankernas r****l

Handelsbanken står numera inte särskilt högt på min lista över bra banker.
Har å andra sidan bara haft att göra med en annan bank Swedbank, som jag nu hyser all min bank-kärlek till (om det nu finns något sådant fenomen).
Tidigare har både jag och sambon haft BankID via Handelsbanken. För ett tag sedan skickade Handelsbanken hem en dosa till sambon så att han skall kunna logga in med men av någon anledning fick inte jag någon. Jag kan inte direkt påstå att jag saknat någon dosa heller förrän idag. Ringde till Försäkringskassan och skulle kolla hur jag länge jag sökt föräldrapenning. Det visade sig att jag bara sökt fram till den 10 april vilket var för några dagar sedan. Tidigare har jag bett de på kundtjänst att förlänga min föräldraledighet men mannen jag talade med idag sa att det inte gick (?!?!) utan att jag fick ta det via BankID eller skicka in en pappersansökan. No problem tänkte jag och skulle logga in med mitt BankID men tji fick jag. Eftersom jag inte har någon dosa som sambon fått hem kan jag inte logga in mig på mitt BankID.... Så nu frågar jag mig varför jag inte fått någon dosa hemskickad av Handelsbanken...  Så typiskt!


Ett år!!



I söndags fyllde vår älskade prinsessa ett år!!
Helt ofattbart att tiden har gått så fort.
Mina föräldrar kom ner i lördags och min underbara mamma hade som vanligt med sig hemlagad mat som bara var att värma på spisen, gott! Hon hade dessutom bakat två sorters kakor och bullar till dotterns kalas. Hon är allt bra snäll min mamma :)
I söndags var mamma och pappa ute och tog en långpromenad med dottern medan jag och sambon städade här hemma inför kalaset. Strax innan kl 13 började gästerna att trilla in och kort därefter åkte min pappa in till Lund för att hämta min syster på tågstationen.
Redan på morgonen när vi vaknade grattade jag och sambon dottern i sängen och hon fick öppna ett paket vilket visade sig bli en omtyckt sysselsättning under dagen.
Helt ärligt måste jag säga att dottern inte fick en enda dålig present vilket var riktigt roligt!
Hon njöt i fulla drag men när vi ställde oss upp och sjöng för henne blev hon livrädd och började gråta. Men det gick över lika fort igen när sången tystnade. Hurrandet uteblev vilket jag tror att hon uppskattade.
Vad jag hört mig för så brukar det vara tradition att ettåringen skall äta tårtan själv vilket ävenv i ville följa. Dottern satt med en sked i ena handen och lyckades faktiskt att fiska upp några bitar tårta lite då och då. Men hon kom ganska snabbt på att det var lättare att äta med handen och oj som hon åt, både tårta och kakor (tror att hon fått det efter sina föräldrar - förtjusningen över sötsaker alltså :).
Det blev ett riktigt lyckat kalas och dottern somnade ganska omgående när som när på alla gästerna hade gått hem. Mina föräldrar åkte strax efter 16 men min syster stannade kvar och åkte hem först idag. Så därför har det blivit lite bloggtorka nu de senaste dagarna.

Ett stort tack till alla er som kom för att fira dottern på hennes födelsedag
och tack till alla för hennes fina presenter!


Frisk!!!

Så har ännu en dag gått då dottern fått vara helt kräkfri så nu känns det safe att säga att hon är helt frisk från sin hemska kräkssjuka. Däremot är hon lite hes och snuvig men det är väl de flesta såhär års? Ja, alltså snuviga. Kanske man inte ska säga som mamma men jag tycker att det är lite gulligt att hon är hes. Låter inte riktigt så jobbigt när hon skriker ;)

Idag har jag och dottern varit på den sista föräldraträffen som BVC ordnar. Trodde att vi i alla fall skulle bli några stycken men det var bara jag och E som var där. Lite lyxigt att vi fick så pass lång tid med bvc-sköterskan alldeles själva. Däremot hade det ju varit roligt att träffa de andra och se deras små. Efter träffen var jag och dottern och handlade tillbehör för en fredagsmyskväll och sedna traskade vi hem.

Dotterns rum är helt färdigmålat nu och igår var vi på IKEA och handlade lite möbler. Själva rummet är målat i vitt och rosa men så har vi inrett med lite gröna möbler utöver det vita och rosa. Jag blev lite feg när vi var på IKEA och ville inte handla på mig för mycket innan jag sett hur rummet såg ut med de möbler vi köpt. Senare på kvällen när vi kom hem och började möblera insåg jag ganska snabbt att jag varit lite feg i min uppskattning av rummets storlek. Det enda som fattas är att få upp de två hyllplanen, montera bokhyllan, hänga upp en tavla med nalle puh-motiv (hittade en fin plansch på internet som vi ska beställa och rama in). Tänkte även köpa ett litet bord och två stolar att ha till. Rummet är alltså inte riktigt färdigmöblerat men hon flyttade in dit igår i alla fall. Igår sov hon bara fem timmar i sin säng innan hon fick komma över in till oss, får se hur det går i natt. Än så länge verkar det gå bra *peppar peppar*


Kräkfridag, yes!!

Hela dagen har gått och hon har inte kräkts en enda gång, NICE!!! :)
I morgon är det exakt en vecka sedan hon blev sjuk så jag hoppas att det inte bara var en tillfällighet
att det gick bra idag.. I förrgår kräktes hon inte en enda gång heller men igår blev det till och med tre gånger så jag känner mig inte alls lugn än. Är faktiskt lite jobbigt när man matar henne för man sitter lite på helspänn, är hela tiden redo ifall hon skulle börja hulka. Riktigt så illa är det väl kanske inte men man håller uppsikt över henne medan hon äter så att hon inte blir dålig helt plötsligt.

Hittade en låt på youtube för någon timme sedan som jag har spelat om och om och om igen
Fastnade lite för den skulle man kunna säga ;)
Gillar själva musiken som bara den, sitter och nynnar den hela tiden.





Berg- och dalbana

Det gick ganska bra för dottern igår under kvällen. Hon kräktes dock två gånger men jag och sambon var eniga om att det var vi själva som var orsaken. Först gav jag henne lite för mycket mat på för kort tid och senare gav sambon dottern yoghurt liggandes och hon satte troligtvis i halsen och kräktes sedan.
Stackaren, sicka föräldrar hon har...
Resten av kvällen gick hur bra som helst och hon fick i sig både vätska och lite vaniljyoghurt. Hon var fortfarande trött och slö och sov mestadels men hon gjorde mer ljud i från sig plus att hon rörde sig betydligt mer än vad vi sett de senaste dagarna.
Varken jag eller sambon tyckte att det kändes bra att gå upp och lägga henne medan vi satt kvar där nere trots att vi har babyvakt. Så dottern låg här nere på en madrass tills jag gick upp och lade mig.
04.30 vaknade jag av att dottern började gråta och det var alldeles blött i sängen. Jag trodde såklart att hon hade kräkts igen men när jag tände lampan såg jag en gul fläck på lakanet (dottern sov i våran säng hela natten) och hennes pyjamas var alldeles blöt på magen och hon verkade inte alls ha kräkt. Trodde först att hon kissat ner sig alldeles men det har aldrig inträffat förut. Med tanke på den mängden hon kissat nu under tiden hon varit sjuk kändes det underligt att det skulle ha kommit så mycket på så kort tid och blöjan kändes dessutom inte särskilt tung. När jag tog av henne pyjamasen kunde vi ganska snabbt konstatera att dottern varit superlös i magen och att det varken var kräk eller kiss. Så jag och dottern tog av oss och gick ner och duschade tillsammans medan sambon bytte sängkläder och sedan somnade vi om.
Vi gick upp närmare 8.30 och sedan dess har hon varken kräkts eller haft diarré, skönt! Hon har varit mycket piggare och har suttit upp i sin barnstol och ätit lite majskrokar, kosttillskottsersättning, vatten, bröd och lite lite gröt. Det går på rätt håll med andra ord :)
Nu hoppas jag att hon kommer igång med maten snart också så att allt kan bli som vanligt igen. Är dock lättad över att det värsta är över (så länge det inte kommer något bakslag).
Pratade med sjukvårdsrådgivningen imorse då vi duschat och kvinnan jag talade (som jag för övrigt talade med i torsdagsnatt) med gav en hel del matnyttiga råd och tips och tyckte att det verkade som att det höll på att vända men att vi skulle vara observanta på att dottern inte blir uttorkad då risken finns vid diarrér.

Nu hoppas jag innerligt att
1. dottern snart blir helt återställd
2. varken jag eller sambon blir magsjuka/kräkssjuka
3. vi får vara friska för att långt tag framöver. I alla fall fram till hösten


Ser en liten ljusglimt

tack och lov så har dottern fått behålla den vätska vi gett henne sedan kl 17 igår. Inatt vaknade hon och var supertörstig och drack nästan en hel nappflaska med vatten. Vi gav henne dock bara lite i taget för att hon skulle få behålla det men oj så arg hon blev när hon inte fick dricka mer. Har nog aldrig blivit så glad tidigare när dottern blivit så arg eftersom det betydde att hon piggnat till. Under hela gårdagen kom det inte många ljud ur henne och hon har mest bara sovit och inte alls visat intresse för någonting. Nu på morgonen har hon till och med fått i sig en halv yoggi (ca 60g) vilket iofs inte är så mycket men bra mycket mer än de senaste dygnen.
Hon har sovit mer eller mindre hela morgonen men det är å andra sidan bra så att hon får vila kroppen ordentligt. Hoppas innerligt att vi slipper att vara sjuka på ett lååååångt tag framöver. Om bara dottern kan få skonas så är jag mer än nöjd!
Ska försöka att inte gnälla nästa gång vi är förkylda. Kräksjukan -from hell (eller vad det nu är hon har fått) är bra mycket värre än lite snor i näsan. Tyvärr har hon ju lyckats få båda på en gång =(
Känns i alla fall som att vi kan andas ut lite och släppa oron för uttorka då hon får behålla vätska! 


Tufft dygn

Det har varit ett riktigt tufft dygn för dottern men som tur är känns det som om att det börjar vända.
Dottern har ju varit förkyld i ett par dagar nu - inget konstigt med det men igår när hon skulle äta vid 17-tiden kräktes hon upp all mat. Jag trodde att det berodde på att jag hade gett henne en helt ny sort som hon inte ätit tidigare men jag tyckte ändå att det var konstigt om det skulle bero på att hon inte gillade maten eftersom hon nästan åt upp allt. Hur som helst så fortsatte vi som vanligt att leka lite osv.
När det började bli tid för att henne att bli redo för natten tyckte jag att hon kunde äta lite yoghurt så hon inte skulle somna på tom mage. En sked blev det och sedan kräktes hon igen men var i övrigt som vanligt. Hon somnade runt 20.30 som hon brukar och jag satte mig där nere för att kolla på TV (sambon jobbade). Hörde via babyvakten att hon sov ganska oroligt och kl 21.30 vaknade hon och grät och jag gick upp. Som vanligt tände jag ingen lampa i rummet eftersom det oftast bara är att sätta in nappen eller ta upp henne i famnen någon minut och sedan somnar hon om. När jag lyfte upp henne kände jag att hon var alldeles blöt så jag tände lampan och ser att hon har kräkt ner hela sängen. Tog med henne in till badrummet för att bada av henne men hon var jätteledsen och ville inte alls sitta själv så jag satte mig på golvet i duschen med henne i knät och duschade av henne och tvättade håret som var alldeles klumpigt av kräk. När vi duschat färdigt svpete jag en stor handduk om henne och tog med henne ner framför TVn då jag inte ville låta henne var själv.
En kort stund efter att jag tagit på henne en ny blöja så kräktes hon igen... mycket. Hon var inte alls lika pigg som hon varit innan utan låg i famnen och tittade bara rätt in i väggen eller igenom TVn. Hon brydde sig inte alls om vare sig min mobil eller hemtelefonen som man aldrig kan ha i vanliga fall utan att hon ska pilla. Kände riktigt hur oron började växa så jag ringde först sambon och sedan till sjukvårdsupplysningen. När jag talade med sköterskan på sjukvårdsrådgivninge sa hon att jag skulle prova att ge henne en majskrok så jag bröt av en bit för att ge dottern men den kom upp lika snabbt igen. Jag och sambon tog ett gemensamt beslut att vi skulle åka in till barnakuten med henne eftersom hon inte fick behålla någonting.
Under tiden sambon var på väg hem kräktes hon igen men denna gången var det bara galla. Ringde rådgivningen på nytt och fick tala med en ny sköterska som tvärtemot från den första jag talat med, inte tyckte att vi skulle åka in. Hon tyckte att vi skulle fortsätta med en tesked vatten/15 min. fram tills kl 04. Om dottern fortfarande kräkte då eller om hon inte hade kissat skulle vi åka in med henne. När jag återigen ringde sambon var han redan på väg hem så vi satt uppe tillsammans för att vaka över dottern och ge henne vatten.
Runt 01 gick jag och lade mig och sov fram tills kl 06 då vi löste av varandra. Dottern kissade lite på morgonen och hade inte kräkts mer så vi trodde att hon började bli bättre. Men säg den lycka som varar för evigt. Runt 09 på morgonen när jag var uppe i sovrummet för att ta på mig mina myskläder kräktes dottern igen. När det gått ett par timmar och dottern verkade piggna till lite mer försökte jag att ge henne två skedar med yoghurt som hon gladeligen gapade efter. Även denna gången kom det upp. Eftersom det är röd dag fanns det inget apotek i närheten som hade öppet så sambon åkte till grannbyn och köpte äppeljuice och kosttillskottsersättning som dottern druckit under dagen. Verkade gå på rätt håll men nu kl 17 kräktes hon igen men som tur är var det inte så mycket som kom vilket betyder att hon fått behålla det mesta.
Känns jättesvårt att veta vad man ska göra och på rådgivningen har de sagt att det viktigaste är att hon får i sig vätska och att hon kissar vilket hon har gjort. Nu senast då hon kräktes skulle det kunna bero på att hon fick vätska lite för tätt mellan gångerna.
Som sagt är hon piggare än igår och hon är med på ett helt annat sätt men hon har sovit större delen av dagen vilket inte är särskilt konstigt. Tycker att det är konstigt att hon blev sjuk sådär pang på med tanke på att vi knappt träffat folk eftersom vi varit förkylda och de vi har träffat har inte varit magsjuka, om det nu är det hon har fått (i så fall andra gången för i år men dessvärre en betydligt värre variant än förra gången).
Förhoppningsvis får hon behålla vätskan fortsättningsvis men om hon fortsätter att kräka så känner jag att det inte finns något annat val än att åka in även om hon det är betydligt längre tid mellan kräkningarna och att hon är piggare..

Shit, vilken uppsats det blev! Kändes skönt att få skriva av sig lite i alla fall.
Fortsättning följer...


RSS 2.0