Helgen

Gårdagen började lite sisådär. Först vid 12-tiden kom V & D över med hund och dotter och hälsade på. Vi gick först en liten runda och efter ca 15 minuter började jag känna mig yr. Det blev bara värre och till slut kändes det som om att jag skulle trilla ihop och svimma. Tack och lov klarade jag mig hem utan någon incident men det var ruskigt jobbigt. Jag mådde illa och miljön runt omkring mig gungade som om jag vore på en båt. När vi kom hem satte vi oss i uterummet och fikade lite och pratade och det kändes lite bättre men bara lite. Efter att de åkte hem lade jag mig på soffan och sov i en timme och sedan när jag vaknade kände jag mig bättre. Har inte alls känt av någon yrsel sedan dess.. Skumt!

På kvällen var vi bjudna på middag hemma hos E & P och som alltid hade vi jättetrevligt. De bjöd på den maträtten som vi åt hos dem första gången de bjöd oss på middag när de små fortfarande låg i magen. Vi satt och pratade om allt möjligt och givetvis blev det ganska mycket hojsnack vilket alltid är roligt. Tanken är att E också ska ta A-kort under nästa säsong vilket hade varit skitkul. Gissa om vi ska ut och köra då?! :)

Idag ringde E på förmiddagen och föreslog att vi skulle hitta på något tillsammans. Så jag och dottern hoppade (inte bokstavligt) in duschen tillsammans för första gången. Det var lite bökigt men väldigt mysigt att duscha ihop. Dottern var helt facinerad av vattnet som strömmade ut ur duschmunstycket och försökte ta i strålarna. Sambon hjälpte till när det var dags att tvätta dotterns hår. Efter att vi gjort oss klara körde vi upp till Eslöv med E & P och barnen. Jag har inte varit i Eslöv sedan P dog 2005 och det kändes lite annorlunda att vara där igen och se hans gamla lägenhet osv. Anledningen till varför vi körde till Eslöv var för att det var marknad där idag. Så vi strosade lite och N åkte karuseller och jag fotograferade med nya kameran. Har inte lagt över några bilder på datorn än men det kommer så småningom :) Vi avslutade Eslövsbesöket med att besöka Mc Donalds så det blev ingen träning idag. Om 45min är vi bjudna hem till G & M på äpplepaj så jag tänkte slänga mig i soffan och vila mig i form. Känner mig mätt och trött just nu och dottern sover fortfarande efter bilfärden så det gäller att passa på!!

Hipp hipp-Anders mamma

Idag runt lunchtid åkte hela famijen mot Lund med målet att hitta lite kläder till dottern (vilket aldrig brukar vara särskilt svårt). Vi var inne på Lindex ett bra tag tills sambon menade att vi inte var tvugna att handla alla dotterns kläder i en och samma affär. Så vi betalade och gick till H&M där vi hittade ytterligare två plagg till dottern, en velourdress i en skrikig rosa färg och en polotröja till mig.
När vi var färdiga med shoppandet satte vi oss i närheten av domkyrkan i centrala Lund för att dottern var hungrig. På bänken bredvid oss satte sig ett äldre par och när vi skulle gå därifrån började den äldre kvinnan att prata med oss. Hon presenterade sig som Anders Janssons mamma, kändisen från Hipp Hipp. Hon berättade att hon hade fem barn, var hon bodde, att hon var från Finland, hade jobbat som apotekare, och tyckte inte alls om att unga tjejer rökte, att hennes sällskap och hennes respektive båda gått bort i cancer och mannen hon satt med på bänken var en världsberömd professor i mattematik och var även pappa till sonen Anders vän. Så långt var samtalet på en ganska vardaglig nivå men efter en stund började hon prata om att "jag är 74 år och då kan man fortfarande ha sex, så var inte orolig. Det ända man får tänka på är att använda sin kropp på ett annat sätt och säg gärna till din man att han får ligga still så att du får sköta jobbet, då blir det mycket enklare".
Jag är absolut inte pryd på något sätt men det kändes inte alls riktigt rätt att stå och prata sexställningar vid en parkbänk med en äldre dam jag aldrig träffat och som dessutom påstod sig vara Anders Janssons mamma.
Hon pratade på ett tag till om sin Anders och att hon haft problem med ryggen som hon fått operera och då avråtts av läkare att skaffa fler barn. Men så ville hon ha ett till barn men sade inget till sin man men "han betäckte mig ändå om ni förstår vad jag menar" och det var tydligen så Anders blev till. Kände att jag var tvungen att googla det hela nu ikväll och damen vi pratade med idag har varit med i TV-programmet Boston Tea Party med Filip och Fredrik, även där påstod hon sig att vara Anders Janssons mamma. Även om hon inte är Anders Janssons mamma så finns det ju en stor sannolikhet att hon är någons mamma. Nu verkade hon enligt mig lite dement men jag hoppas innerligt att min mamma inte blir likadan på ålderns kant...

Hittade tyvärr ingen bild på mamman men väl på den berömda sonen :)

Anders Jansson


Klädbehov

Hela familjen är i akut behov av kläder, mest dottern. Hon håller på att växa ur alla sina kläder i storlek 62 och kan endast ha ett fåtal plagg numer. Vi har en del kläder i nästa storlek (68) men det mesta är sommarkläder som vi fått vilka är alldeles för kalla med de 16 grader som termometern visar.
Själv går jag fortfarande runt med mammabyxor, inte jättehett eller särskilt roligt. Skulle behöva köpa mig lite nya byxor för de byxorna jag hade innan graviditeten är antingen för stora/små eller för fula. Lite nya tröjor och ett par skor hade inte heller skadat. Vad gäller sambon så skulle han nog själv aldrig erkänna att han behövde lite nytt men själv anser jag att vissa av hans t-shirts och tröjor passar bättre i soppåsen än på honom då de är riktigt slitna. Så lite nya t-shirtar och tröjor till honom hade varit bra. Undra om jag kan få med honom in till Lund eller Malmö för en shoppingtur...?


Om kvällen

Jag känner mig fortfarande lite halvkass i halsen och är slö och trött men det blir aldrig något mer. Hade hoppats på att det skulle försvinna men icke så nu ikväll har jag och E varit på spinning. Förhoppningen var att mitt imunförsvar skulle byggas upp lite extra om jag motionerade idag. Jag har ju knappast tränat särskilt mkt i veckan då jag hoppade över mamma/babygympan i onsdags.

Btw, kollade på Lyxfällan nu ikväll och i detta avsnittet fick man följa ett par i min ålder som hade en son på tre år och en till på väg. Familjen hade närmare en miljon i skulder som de byggt på sig på endast 30 månader. Det jag tyckte var allra värst var egentligen inte skuldsumman utan parets totala likgiltighet för den situation de försatt sig i. De verkade inte alls särskilt bekymrade över sin situation eller det faktum att huset de bodde i var angripet av mögel och hussvamp osv. Jag blir förvånad om paret i kvällens program klarar att förändra sin livssituation då deras inställning var så ofattbart omogen. Blir arg bara jag tänker på det. Om man nu försatt sig i en ekonomisk krissituation men får experthjälp tar man då inte chansen och anstränger sig till sitt yttersta för att göra en förändring? Och hur kan man låta det gå så långt att man tar av sina/sitt barns pengar och köper elektronikprylar när man måste låna ihop pengar till mat för att få det att gå ihop? Oansvarigt och omoget är bara förnamnet...


Bilder

Lite bilder som är tagna med den nya kameran, är så sjukt nöjd med den...


Syster

Bärbuske

Trollslända

Vit anka

Lusten att ta bilder har äntligen kommit tillbaka =)


Förkylning på G?

De senaste tre dygnen har jag vaknat på morgonen och känt mig lite sådär. Halsen har känts alldeles tjock och svullen men jag har inte haft feber eller varit snuvig osv. Igår åkte jag och dottern tillsammans med J till IKEA i Malmö. Det var jättetrevligt och jag fick köpt en del men det var precis som att det tog slut på alla krafter jag hade för när vi kom hem var jag alldeles slut. Både sambon och dottern har varit ordentligt förkylda med feber, snuva osv men jag har *peppar peppar* klarat mig, eller kanske inte trots allt?
Skulle behöva lasera färdigt i uterummet men jag har ingen ork till någonting.. Har vaccinerat dottern idag på förmiddagen och hon har varit lite gnällig sedan dess så idag tänker jag inte lägga fokus på något annat projekt än att ta hand om dottern och vila. Förhoppningsvis utvecklar jag ingen förkylning om jag tar det lite lugnt =)

Om helgen

Nu har jag lättat mitt hjärta och pratat med G. Jag berättade för henne att jag tyckte att det kändes olustigt och att jag inte alls delar hennes värderingar. Hon sa i sin tur att hon och hennes man inte hade sagt något därför att hon ville att vi skulle lära känna de som personer och inte skapa oss en förutfattad mening med tanke på deras partipolitiska tillhörighet.. Så nu är det sagt och det känns mycket bättre.

I går var jag och familjen över hos makarna M & R som bjöd på rådjursadel och oj oj oj så gott det var!! Vi skrattade och pratade om allt och inget hela kvällen. Både jag och sambon gillar att umgås tillsammans med dem då de är väldigt lättsamma och roliga. När klockan blev bortåt ett på natten tackade vi för oss och körde hem. Igår var faktiskt första gången som vi helt lyckades glömma skötväskan hemma. Tack och lov befann vi oss i Malmö där det faktiskt går att få tag i blöjor efter kl 17 en lördag (går inte här i byn) så sambon traskade iväg och köpte blöjor och en liten bitleksak till dottern. Det gick faktiskt oförskämt bra med dottern trots att hon varit lite gnälligare och mammigare sedan hon blev förkyld.

Idag har vi röstat i kyrkovalet! Kändes bra att rösta även om vi först hade tänkt att skippa det hela. Eftersom det varit kanonväder idag tog vi en promenad ner till byn när vi skulle rösta. När vi kom hem igen körde vi hem till M & N och hälsade på. De bor i grannbyn men trots närheten har vi inte träffats sedan i början på augusti så det var roligt att träffas igen. När vi suttit där ett par timmar begav vi oss ut mot Sturup raceway eftersom Sydskånes EMSE hade körning där idag. Vi träffade allt på en del bekanta ansikten men många som körde där idag var nya. Just nu är jag fruktansvärt trött och hade egentligen helst av allt gått upp och lagt mig. Men jag lovade sambon en rygg/nackmassage och jag tror att det kan bli svårt att komma undan :S

Trött i huvudet

usch, vissa människor är riktiga energitjuvar. På något sätt måste jag släppa det hela och gå vidare men först känns det som att jag behöver svar, eller? Kommer svaren att förändra något?

Om öppenhet

Om man har en stark övertygelse eller en stark tro på något, varför kan man inte bara vara ärlig och öppen med det? Varför försöker man dölja något som är ens värderingar och ens tro? Jag kan bara inte begripa det.. Tyvärr blir det så mycket värre när saker och ting kommer fram på omvägar och när man döljer saker trots att man fått en ärlig chans att berätta...


Det gör ont...

Jag har sådan ofattbar träningsvärk i mina lår just nu. Igår tränade jag ju Body Pump och idag på morgonen var jag och dottern iväg på mamma/babygympa. Jag hade inställningen att mamma/babygympa mest skulle innebära stretchövningar och inte vara särskilt svettigt, think again! Idag använde vi oss dessutom av pilatesbollar för att träna magmusklerna. Gissa om mina gömda magmuskler fick sig en chock, men jag ska inte klaga. På något sjukt sätt känns det ganska bra att knappt kunna ta sig ner för trappan på grund av att benen värker eftersom jag vet att det beror på att jag har tränat! Ska försöka att komma iväg på spinning på lördag förmiddag. Det var säkert två år sedan jag var på spinning sist så det skulle vara roligt om det blir av. Men om jag inte minns fel har sambon nämnt att han skulle iväg till skytteklubben, vi får se hur det blir.

Jag är lat

Jag har sedan ett tag tillbaka bestämt mig för att ha en födelsedagsfest. Men jag har så fruktansvärt svårt för att komma igång med planeringen och att skicka ut inbjudningar... Jag är lat helt enkelt. Det enda som jag har ordnat hittills är alkoholen. Men alkoholen känns lite överflödig om jag inte skickar ut inbjudningar så folk faktiskt vet om att och när jag ska min fest. Annars kan ju jag och sambon sitta där med all öl, cider, vin osv. Nej, jag måste ta mig i kragen och bjuda hit folk innan alla hinner boka upp sig på annat. Usch, hatar att jag är så slö när det gäller att komma igång med vissa saker. I morgon måste jag verkligen ta tag i det här. Kom på att jag fortfarande inte skickat iväg alla tackkort i samband med dotterns födelse, illa!! I morgon, i morgon, i morgon, i morgon....


Helt slut

Jag kommer att ha grym träningsvärk imorgon men det kommer  att ha varit värt det. Det var riktigt roligt (och svettigt) att träna Body pump. Imorgon blir det mamma/babygympa ev. utan dottern för min del, det beror på om hon är bättre... Nu: soffläge!!

Promenad i sensommarvädret

För en liten stund sedan kom hela familjen hem efter en promenad ner till byn för att handla. Eftersom vi varit borta i ett par dagar så stod våran kyl här hemma och ekade. Det brukar den för visso göra men nu var det värre än vanligt så det var bara till att bege sig ner i byn. Eftersom det var/är så härligt väder så passade vi på att gå en liten omväg och matade fåglarna på vägen hem. Nere i byn träffade vi på en äldre kvinna som började småprata med mig i somras när jag var ute och gick med dottern. Hon stannade idag också och började prata på om dottern, babycafét som börjat i byn, om sitt barnbarn osv. Hon verkar vara en riktig mysdam så det var roligt att stå och prata med henne. Vi kommer förmodligen stöta på varandra igen eftersom hon brukar vara på någon syjunta i samma lokal som babycafét är.

Kändes som att dottern tyckte att det var skönt att komma ut lite, både hon och sambon är riktigt förkylda så jag hoppas att jag klarar mig undan. Ikväll ska jag, Å och E iväg och träna vilket ska bli kul, var ju snart en vecka sedan sist..


Hemma igen..

Idag åkte vi ner till sköna södern igen och vi har haft en jättemysig helg hemma hos min familj. Helst hade man behövt ett par dagar till så att man kunde hinna med att träffa alla som man vill träffa och göra det man vill göra. En helg är alldeles för lite för att hinna med allt.

I lördags spenderade vi större delen av dagen i Göteborg där jag och sambon köpte oss varsin tröja. Vi mötte även upp med C, H och K för en fika på Espresso och sedan promenerade vi upp längs Avenyn, genom Vasastan mot Haga och sedan till Kungsgatan via Järntorget, en promenad runt själva centrum kan man säga. På kvällen kom några kompisar till mina föräldrar över så vi grillade och åt gott och snackade hela kvällen. I söndags promenerade vi ner till stan där mina föräldrar bor där jag och sambon köpte nya kläder till dottern och två nya lampor till hennes rum. Därefter promenerade vi till min syster på hennes jobb och hälsade på en snabbis. Vi var säkert ute i fyra/fem timmar och promenerade och tog en massa bilder med nya kameran. Ska lägga upp lite bilder imorgon..

Vi kom hem strax efter 17-tiden idag och efter att vi packat ur bilen körde sambon iväg till skytteklubben där han går en licenskurs. Jag och förkylda dottern satt och tittade på TV när E kom förbi. Hon hade med sig två par skor och hakklappar som hennes dotter vuxit ifrån (ett stort tack :). Vi satt och snackade en hel del och kollade på den nya serien "Svenska Hollywood fruar". Givetvis var den inte bra men det fanns ändå ett litet underhållningsvärde i den så vi glodde lite på TV samtidigt som vi snackade...mest snackade :)

E åkte i samma veva som sambon kom hem. Blev med ens så trött så jag ska snart ta med mig dottern upp och gå och lägga mig. Ska bli skönt att sova i sin egen säng igen!


Lita på dina instinkter

Igår körde vi upp till mina föräldrar för att överraska pappa på födelsedagen. Det var lite tveksamt om vi skulle hinna hem innan honom men det gjorde vi. Så vi parkerade bilen på skolans parkering och gömde undan skorna i garderoben och satte oss på ovanvåningen och umgicks med mamma och min syster tills pappa kom hem. Han blev glatt överraskad när han såg att vi var hemma och han hade inte anat något heller, roligt.

Senare på kvällen hade ju mamma bokat bord på en resturang och på vägen dit somnade dottern i vagnen men givetvis vaknade hon när vi satt där och väntade på maten och sedan blev hon lite halvgnällig. Inget som hade stört mig i vanliga fall men en man som satt vid bordet snett emot tittade på mig så fort dottern gjorde ett litet missnöjt ljud vilket fick mig att bli rätt obekväm. Därför gick jag ut en sväng med henne i väntan på maten och senare avlöste jag och sambon varandra eftersom hon var jättetrött men inte kunde komma till ro. Det hela slutade i alla fall med att vi åt i omgångar och till slut somnade hon i vagnen. Kan säga att jag inte är jättesugen på ett resturangbesök snart igen, dottern får helst komma in i sina vanliga rutiner först.

Efter resturangbesöket promenerade vi hem och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord när mamma sa att jag och sambon också hade en present som väntade. Sambon fyllde 35 i juli och jag blir 25 i oktober så vi fick presenten igår. Gissa om jag blev glad när jag såg vad det var, en digital systemkamera!!!!! Jag och sambon har planerat att köpa en i över ett år men hittills har vi inte haft råd då vi istället lagt en hel del pengar på möbler och huset. Är så otroligt glad, nu jäklar ska det ut och fotograferas.. Istället för en kamera blir det till att inhandla en extern hårddisk att föra över alla bilder till!

Ett nytaget smakprov =)


Jag har syndat

Dagens bekännelse: Jag har nyss ätit TRE kladdmuffins. Dessa delikatesser bakade jag förra helgen och under veckan har jag inte ätit en enda - förrän nu! Illa.. Jag vet, man ljuger bara för sig själv men om ett par minuter är det fredag vilket skulle kunna räknas som helg..eller?! Blir nog till att inte äta så mkt onyttigt i helgen istället med tanke på att jag inledde helgen lite väl tidigt. Men jag måste berömma mig själv lite grann för att jag var duktig och avstod från glass tidigare under dagen när vi firat E. Att avstå från glass är för mig som att få en tomte att avstå från gröt..


Nej det är ingen vanlig dag...

...för det är Es 28e födelsedag, hurra hurra hurra hurra!!!
Idag träffades vi nästan alla mammor (Å saknades tyvärr) vid kyrkans hus och sedan gick vi till Johannas café och födelsedagslunchade. Vi satt och pratade, skrattade, ammade och matade och hade precis så trevligt som vi alltid har när vi träffas. Är jätteglad över att vi kommer så bra överrens och att vi faktiskt träffas så ofta som vi faktiskt gör.

Pratade med M för ett par dagar sedan om att ev följa med jobbet till Bo Ohlsson i Tomelilla. Men jag har haft huvudet någon helt annan stans och glömde givetvis bort att höra av mig... Men sådan är jag numera, huvudet under armen. Jag har tack och lov blivit bättre på att komma ihåg mina husnycklar. Ett tag var det riktigt illa, så illa att jag trodde att det kanske var ngt allvarligt fel i huvudet på mig (jag var inte ensam om dessa misstankar). En vecka glömde jag nycklarna då sambon jobbade kväll så han fick köra hem från jobbet för att låsa upp :S

Hela familjen önskar dig en underbar födelsedag E!!
(Psst, E.. jag ska baka en sådan här kaka till dig nästa vecka...ser du vilken det är?! ;)


Resturang eller inte

Jag har träningsvärk i vaderna, låren, ryggen, magen och axlarna. Känns som att det vore en bra idé att vila kroppen lite. Är egentligen sugen på att träna bodypump imorgon men det får vänta tills tisdag istället. Imorgon ska jag låta kroppen vila och på fredag ska vi åka upp till mina föräldrar och lillasyster eftersom pappa fyller år. Tanken är att det hela ska bli en överraskning för pappa så när han kommer hem från jobbet ska vi vara där. Senare på kvällen har mamma beställt bord på en resturang men jag är lite tveksam till om det är så klokt med tanke på dottern. Sedan i söndags har dottern somnat närmare 22-tiden istället för runt 20. Då hon somnar senare är det lätt att tro att hon helt enkelt är pigg och vill vara vaken så länge, well think again. Hon är riktigt trött och lägger man henne så gnyr hon och rullar runt på alla möjliga håll och kanter och lägger kudden/filten över huvudet för att i nästa sekund titta upp och fyra av ett riktigt smile. Men där i mellan blir hon ledsen, gnäller, skriker, skrattar, pillar på saker och är som vanligt, en salig blandning av olika sinnesstämmningar alltså. Känns sådär kul att sitta på en resturang om hon blir ledsen och börjar skrika när andra kanske sitter där för att avnjuta en romantisk middag. Jag själv hade inte uppskattat det om någon annans bebis hade skrikit en middag igenom.. Desto mer jag tänker på det desto mindre vill jag gå ut och äta. Dessutom känns det inte helt kul att sitta ute och äta och vara nervös för om dottern skulle bli ledsen och skrika eller inte..

Svettigt

Den senaste en och en halvtimmen har jag ätit, försökt att natta dottern, slappat i soffan framför TVn duschat, och blivit flätad av sambon och nu är jag trött! Var lite nervös precis innan Powerboxpasset började men shit vad det var roligt. Jag och Å hjälptes åt och gjorde övningarna tillsammans. Det gick lite knackligt innan man förstod vilken teknik man skulle använda sig av och det kommer nog att ta ett par gånger innan man får kläm på de olika slagen. Jag blev ordentligt svettig och det kändes i hela kroppen att man tränade, kul!! Å tyckte också att det var rolgit och även hon var nöjd med passet så vi kommer med all sannolikhet att göra om det. Blev på riktigt hurtigt humör efter passet så jag joggade hem -jo ni läste rätt, jag joggade!! Sedan att vi bara bor 700m från träningslokalen är en helt annan sak men för mig kändes det som att jag hade joggat i flera km (hatar att jogga). Jag var i alla fall riktigt svettig när jag kom hem och det var inte bara joggingturens förtjänst.
Nu är det dags för soffläge för att se Little Britain USA!


Fat Fighters, enjoy :)


Powerbox

Om exakt en timme ska jag möta Å vid träningslokalen och äntligen komma iväg och träna =)
Vi har bestämt oss för att träna Powerbox, helst hade vi velat träna Bodypump men det passet var fullbokat. C hade tur och kom med trots att hon stod som reserv. Egentligen är jag skittrött och hade helst av allt velat sova i en timme eller två men det ska bli skönt att komma iväg och träna lite och röra på hela kroppen. Hoppas att man blir helt slut, älskar känslan när man tränat sig helt genomsvettig, kommer hem duschar och det riktigt känns i hela kroppen att man tränat. Nä, dax att börja ladda lite

Roast på Berns



Satt nyss och tittade på premiären av programmet Roast på Berns som sändes i kanal 5. Det är ett program där några av sveriges humorelit sitter i en panel och skall driva med varandra och den som roastas. I kvällens program var det komikern Björn Gustafsson som roastades och gästkomiker var Soran Ismail och Özz Nûjen, gissa om det var bra? Shit vad jag och sambon skrattade, mest sambon. Jag är ganska tråkig när jag kollar på roliga saker på TV/film. Jag vill gärna skratta skithögt men jag skrattar inombords istället och ler mest, skittråkigt jag vet men idag skrattade jag faktiskt högt, så roligt var det =)
Nästa vecka ska Pernilla Whalgren roastas, känns som om att man aldrig mer behöver titta på programmet igen. I alla fall inte nästa vecka!!


Höst

Det märks att sommaren sjunger på sista refrängen. Igår började det skymma redan innan 20 och 20.30 var det helt mörkt ute. Trots min mörkrädsla så tycker jag att hösten är riktigt mysig då man kan ligga kvar i en varm säng och mysa. Dessutom börjar det bli tid för att elda i den öppna spisen och det är helt ljuvligt :)
Men det kommer nog att bli några fler dagar med solsken och värme innan sommaren helt är över..

Besök av svåger och svärmor

Nu på eftermiddagen har vi haft besök i två omgångar. Först kom dotterns farbror förbi när vi satt och åt middag. Jag har själv inte träffat honom på länge så det var roligt att han dök upp. Han stannade inte jättelänge men vi satt och pratade en stund i alla fall. Han och hans flickvän och hennes son har ganska nyligen flyttat in i en lägenhet i Vä Hamnen i Malmö. Jag har själv inte varit där och tittat än men han visade bilder på mobilen och det verkar vara en riktigt fin lägenhet. Dock hade jag själv aldrig betalat så mycket pengar i hyra för en lägenhet men det är en helt annan sak.. Nu vid 20-tiden dök dotterns farmor och palstfarfar upp. De har varit på semester på Gotland och tog vägen förbi oss för att hälsa på dottern och lämna lite presenter :)
Dottern fick en jättesöt mössa, en bitleksak och ett gosedjur föreställande en kanin. Vi fick ett svart gotlandsägg. De satt här en stund och drack kaffe och nu har även de åkt. Dottern vaknade när svärmor kom och verkar inte riktigt komma till ro och kunna somna om utan hon ligger på sin filt på golvet och rullar runt och pillar med nappen. Funderar själv på att snart gå och lägga mig, känner mig trött och misstänker att dottern kommer att vakna lika tidigt som vanligt, trots att hon borde ha somnat för snart två timmar sedan...


Dåligt humör

Vaknade idag och redan efter 10 minuter var jag på dåligt humör. Det hela började med att jag bad sambon att gå upp och byta blöja på dottern. Jag vet att jag välsingats med otroligt dåligt tålamod men då sambon bara låg kvar i sängen och efter en stund somnade om gick jag själv upp och bytte blöja osv. Jag har infört att sisten upp ur sängen bäddar till den så att det i alla fall ser lite inbjudande ut att gå och lägga sig. Men sambon bara traskade ner och hade istället bråttom att få på kaffet och eftersom jag inte ville gnälla bäddade jag sängen vilket resulterade i att jag blev på riktigt tjurigt humör. Det blev inte bättre av att jag bad honom ta på dottern en tjockare tröja då jag tyckte att det var kallt i huset. Sambon som själv tagit på sig en hoodie över t-shirten tyckte tydligen inte att dottern behövde sin men svarade ändå jakande när jag frågade honom. Sambon som märkt av mitt dåliga humör använde sig av strategin att ge mig korta svar för att undvika en diskussion då jag ifrågasatte honom och mitt humör sjönk ännu mer! När jag blir irriterad och på dåligt humör behöver jag få ur mig min frustration genom att ha en diskussion om det som irriterar mig eller så vill jag bli bemött med en ursäkt då jag anser att det är på sin plats alternativt snälla och romantiska kommentarer/handlingar -det sitnämnda fattar till och med jag är uteslutet då jag är på dåligt humör. Men det är så jag fungerar! Det hela slutade med att jag laserade i uterummet, tjurandes och snart är färgen slut...



"This used to be our funhouse
But now it's full of evil clowns..."


Kom att tänka på...

Ser inte Nadya "octomum" Suleman oförskämt fit ut vad gäller hennes figur med tanke på att hon har fött 14 barn mellan 2001-2009??? Dessutom tycker jag att hon ser sjukligt pigg ut. Själv blev jag helt trött bara jag såg dokumentären om hur hennes liv var, ett ständigt liv med skrikande och ouppfostrade barn i kombination med att inte få någon som helst egen tid.. Hon påstod själv i dokumentären att hon inte hade genomgått någon skönhetsoperation. Eller?!
   


Övernaturliga ting?

Ganska nyligen kom vi alla hem från P & M som bjöd på middag ikväll. J var också där och kom hem till oss först så hade vi alla sällskap dit. Först när vi kom dit började dottern att skrika precis när vi klev innanför dörren. Det var inte alls att hon var gnällig, hungrig, trött eller hade ont utan hon bara började helt utan fövarning. Både jag och sambon trodde att det skulle gå över men nej.. Hon fortsatte och fortsatte till sambon sa att han skulle gå ut med henne lite, väl utanför dörren slutar hon att gråta. Efter en stund sa jag till honom att vi skulle försöka igen men återigen börjar dottern gallskrika precis innanför dörren. Som gången innan slutade hon så fort sambon gick ut med henne på P & Ms tomt. Hel skumt! Detta fortsatte ytterligare tre gånger och vi provade även att gå in en annan ingång, jag försökte amma henne, vi försökte vänta ut hennes utbrott, sambon försökte busa med henne men ingenting lyckades. Så fort vi var inomhus skrek hon som bara den. Till slut bestämde jag mig för att ta med henne ut och gå lite. Så fort vi kommit iväg slutade hon att skrika och började leka med sina leksaker, från ena sekunden till den andra.. Promenaden slutade med att vi gick hem till oss igen. Jag lade ner dottern på sin filt på golvet och hon började leka med leksakerna och jollrade på som vanligt precis som om ingenting hade hänt. När det hade gått närmare två timmar gick jag och dottern tillbaka men precis innanför dörren hos P & M så började underläppen att darra. Dock gick det mycket bättre denna gången och efter ca 40 minuter somnade hon. Det hela var i alla fall väldigt märkligt, hon har aldrig reagerat på det här viset tidigare och det var tydligt att det var något hemma hos P & M som hon inte tyckte om/var rädd för. De har katter men det har vi med, vet inte om det var någon lukt eller ngt som hon inte klarade av men något var det som hon inte gillade.. Hon kan knappast ha varit för varm då vi kom in från det kalla regnvädret, hon kan inte ha varit för kall för då hade hon blivit ledsen även då vi gick ut med henne. Hon hade precis ätit innan vi gick dit och hon verkade inte ha ont någonstans men ändå vrålskrek hon så fort vi kom innanför dörren... Jag tror inte på övernaturliga ting men dotterns reaktion fick mig att börja tänka om..


Äntligen lördag men...

Idag kan jag äntligen få äta något onyttigt så som choklad och gissa om jag har längtat.
Eftersom vi hade två påsar "Lidel-M&M"s hemma öppnade jag en påse och hällde upp. Så förvånad jag blev när jag stoppade den första i munnen för det var nämligen inte alls så gott som jag mindes. Åt kanske 1/4 av påsen
(250g) när jag inte ville ha mer utan gick ut för att fortsätta att lasera i uterummet. Jag/vi har fortfarande inte ätit upp påsen som i vanliga fall skulle ha varit slut för flera timmar sedan. Känns ärligt talat riktigt bra fastän jag vet med mig att jag inte kommer att tillåta mig själv att äta godis osv förrän om en vecka. Så förhoppningsvis kan jag/vi (sambon försöker också gå ner i vikt) hålla detta och gå ner lite i vikt :)
Sambon vägde sig idag och har gått ner 4kg medan jag själv fortfarande "bara" har gått ner 2,5kg. Men hellre att det går långsamt och jag kan hålla vikten än att jag rasar i vikt och sedan går upp allt igen.

För övrigt så gick det oförskämt bra i veckan då sambon jobbat kväll och kommit hem riktigt sent på nätterna. Jag kan ärligt säga att jag inte varit rädd överhuvudtaget. Visst har en och en annan tanke dykt upp och jag måste erkänna att jag snabbt zappade förbi Efterlyst men annars har det gått ruskigt bra. Så förhoppningsvis kanske jag håller på att bli växa ifrån min mörkrädsla!!


Lyxfällan..

Säsongspremiären av Lyxfällan började nu ikväll kl 21 på 3an och jag hoppas innerligt att varken jag eller någon jag känner försätter sig själva i en sådan situation som paret i kvällens program har gjort. Jag vet att jag är lite väl extrem när det gäller pärmar och papper precis som min pappa fast jag är nog till och med lite värre. Men så glad jag är för att jag faktiskt håller reda på räkningar, sorterar i pärmar osv. Ibland känner jag själv att jag kanske har lite för många pärmar i de fall då det till och med kan vara svårt att avgöra i vilken pärm ett visst papper bör sättas in i. Men jag lever 1000 gånger om mitt liv fullt med pärmar och sortering än det fullständiga kaos familjen i programmet lever i. Jag har två skulder, en till CSN på ca 160.000SEK och huslånet som jag och sambon har tillsammans. Hur mycket det är på idag har jag dålig koll på då sambon betalar huslån och försäkringar och jag resterande räkningar.

Länge leve pärmar och ordning och reda, hallelujah!


Det blir fest..

För er som undrat kan jag berätta att vi nu bestämt oss en gång för alla, vi kommer inte att döpa dottern. Hon får istället själv välja om hon vill döpas och vara medlem i svenska kyrkan vilket var vad vi hade bestämt oss för från början. Men det blir fest ändå eftersom jag nu har bestämt mig för att ha fest när jag fyller 25. Först ville jag inte ha någon fest eftersom jag har sådan beslutsångest och har svårt att komma fram till vilken sorts fest jag vill ha. Ska det bara vara för vänner, släkt eller både och? Ska jag bjuda på mat, tårta, alkohol eller hur ska jag göra? Då J var här igår kom jag fram till att jag ska ha fest och förmodligen servera mat. Men då det blir en hel del som kommer att bli bjudna och vårat hus inte är en herrgård med oförskämt många sittplatser att erbjuda så kommer maten att serveras under olika klockslag, vilken tid har jag inte bestämt än men ev. mellan kl 17-19/20 kanske? Vill inte säga för mkt men jag har bestämt lite annat också. Men ni som läser detta och som kommer att få en inbjudan, räkna inte med att få äta på något finporslin för det äger jag inget. Jag äger inte ens porslin som kommer att räcka till alla så var förberedda på en plastic fantastic upplevelse vad gäller bestick osv ;)


Besök av J

I går kom J över efter att hon slutat jobba. Vi åt middag ihop och snackade en massa vilket alltid är lika trevligt. Även om vi bor närmre varandra nu än vad vi gjorde då vi hade lägenhet i Malmö så träffas vi inte så ofta vilket är lite synd. Men vi sa båda att vi skulle ta tag i det där och försöka träffas lite oftare.
Jag och J har inte känt varandra sådär väldigt länge utan träffades då vi var de enda tjejerna som körde mc på en inofficiell körskola som Js då kommande pojkvän (idag ett ex) höll i 2006. J är grymt bra på att peppa så nu är jag helt taggad på att jag verkligen SKA gå ner i vikt genom att äta mindre, bara äta "onyttigt" på lördagar, skriva kostdagbok och börja träna. Om det är väder tänkte vi köra ut till Sturup nu på söndag och kolla när SSEMSE har körning.  P & M tänkte bjuda på middag till helgen så då kommer vi träffas även där =)

Sambon blev färdig med hästjobbet att lägga singel i rabatterna runt huset redan i tisdags förmiddag. Helt otroligt att det gick så fort och snyggt blev det också! Så till våren ska det inhandlas lite snygga växter som jag tänkte ha i krukor i västerläget (mittenbilden)
           


Nadya Suleman

Jisses, satt och kollade på TV4 dokumentären igår som handlade om Nadya Suleman i USA som födde åttlingar då hon under de tidigare sju åren redan fött SEX barn!!!! Hon är ensamstående och har blivit gravid genom insemination. När hon "bara" hade sex barn tog hon hand om alla själv vilket måste ha varit ett hästjobb med tanke på att hon fick barnen så tätt varav de yngsta är ett tvillingpar. Men att sedan sätta in åtta embryon?! I dokumentären som sändes igår sa hon att hon endast trodde att hon skulle få ett barn, max två. Men snälla, man måste väl ha i åtanke att det finns en risk att alla åtta embryon fäster och faktiskt utvecklas till att bli små foster? Givetvis klarar hon inte av alla barnen själv utan har hjälp av vad jag förstod, dygnet runt. För hur man än vrider och vänder på det så behöver ju alla barnen uppmärksamhet av sina föräldrar/sin förälder. När bebisar är nyfödda behöver de få känna närhet och få tid till att knyta an till föräldrarna. Jag själv tycker att det är helt uppåt väggarna knasigt men jag hoppas innerligt för Nadya Sulemans skull och framför allt hennes barns skull, att de får ett bra liv men jag tyckte själv att man tydligt kunde se att de äldre barnen inte mådde helt okej. Om det sedan berodde på att dokumentären var vinklad eller inte låter jag vara osagt. Som jag har sagt innan så vill jag absolut ha fler barn men jag kommer aldrig att tillåta mig själv att skaffa fler barn än vad jag känner att vi skulle klara av ekonomiskt och emotionellt. Det viktigaste är ju trots allt att man ska kunna ge sina barn en bra uppväxt och att de får må bra men även att man själv ska orka med och må bra.

Nu ska jag ta med mig min enda underbara dotter och för första gången gå på mamma/babygympa =)

RSS 2.0