Nattligt besök

Igår kväll efter att dottern somnat satt jag och sambon framför varsin dator och spenderade kvällen tillsammans med en nybakad kladdkaka :)
När klockan närmade sig 00.30 hörde jag att det knackade på ett av fönstren i vardagsrummet. Vild fantasi som jag har började tusen tankar att snurra i huvudet samtidigt som sambon gick för att kolla vem som var där. När jag hörde honom öppna ytterdörren hörde jag en ganska högljudd mansröst och jag började fantisera ihop något om en skadad man som blivit överfallen eller något liknande, sjukt jag vet!
Hur som helst så märkte jag att mannen kom in i köket och jag tyckte mig känna igen rösten men ändå inte. Nyfiken som jag var gick jag in i köket i klädd mina pyjamasbyxor och myströja och blev mött av G och M som vi köpte huset av. Blev minst sagt lite paff över att se dom i vårat kök men å andra sidan dyker de upp när man minst anar det :) Förra hösten låg jag sjuk och gravid hemma på soffan och slökollade på TV när jag såg någon smyga omkring i trädgården och kolla in genom fönstrena. Det visade sig att G och M skulle besöka några vänner här i byn och kom förbi för att säga hej. Jag tvättade och hörde inte när de hade knackat så G beslöt sig för att ta en titt i sin gamla trädgård.
Hur som helst, igår hade de varit hemma hos några vänner här i byn och skulle sedan ta bussen hem till Lund. Men de hade kollat fel i tidtabellen eftersom sista bussen gick strax efter 23. G hade glömt sin mobil hos vännerna de besökt och kunde därför inte ringa någon taxi men strax innan de skulle gå ringde det i Ms handväska. Tanken slog mig att de kanske bara ville komma förbi och titta hur det såg ut i deras gamla hus :)
Eftersom det var tänt hemma hos oss så knackade de på för att låna telefonen vilket de i efterhand aldrig hade behövt eftersom de hade fått med sig mobilen... :)


Dotterns utveckling

Det händer så grymt mycket i dotterns utveckling just nu. Hon ställer sig upp själv nu och försöker hela tiden att resa sig upp mot allt och hon lyckas för det mesta men ibland när hon står på parkettgolvet blir det lite för halt så soffbordet går lättast eftersom hon då står på mattan, borde nog ta och införskaffa ett par ordentliga halksockar till henne :) Hon har blivit riktigt kaxig också och kan utan någon som helst förvarning släppa bordet med ena handen och vända sig om mot en om man sitter bakom henne. Någon gång har hon till och med försökt att släppa båda händerna men då har hon själv märkt att det inte riktigt skulle gå vägen och har snabbt tagit tag i bordet igen. 
Hur som helst, idag tog dottern sina första "riktiga" krypsteg. Innan har hon ju hasat sig fram som en liten larv ungefär men nu ställde hon sig upp på alla fyra och tog två krypsteg innan hon lade sig ner och fortsatte fram på det gamla hederliga sättet!
Har för mig att det var i går kväll som jag tittade i dotterns mun och tyckte mig se något vitt i underkäken men jag kände mig inte alls säker på vad jag sett och hon var inte särskilt road av att ha sin mamma pillandes i munnen. Så idag var jag och dottern ute på promenad tillsammans med C och hennes son och då var dottern mer sammarbetsvillig så jag visade C och hon bekräftade mina misstankar. Tanden har inte brytit igenom tandköttet än men man ser att den är där precis under och snart är på väg att stick upp. Likadant med tanden bredvid fast man ser inte den riktigt lika tydligt.
Så roligt med alla nya saker som sker hela tiden, nästan varje vecka lär sig dottern något nytt eller så säger hon något nytt ljud när hon pratar. Hon pratar ju inte med riktiga ord än men hon kan säga mamma och dada/baba men hon förstår inte alls innebörden... än :)


Boken och dödsångesten



Klockan 8 vaknade jag och kunde bara inte somna om. Så jag gick upp och satte mig i fåtöljen på ovanvåningen, drog fram fotpallen och satte mig och började läsa boken Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. Fastnade med en gång och satt och läste i närmare en timme. För er som inte har läst boken så är det en självbiografi där Ulla-Carin (arbetade som Rapports nyhetsankare under många år) själv berättar om då hon diagnostiserades med den dödliga sjukdomen ALS och livet därefter. Det är en otroligt lättläst bok som är intressant och välskriven men jisses vilken dödsångest jag får när jag läser i den. Det är nästan så att jag inte vill fortsätta att läsa den eftersom jag inte kan sluta tänka på att jag själv en dag ska dö. Nu i morse när jag läste kom jag på mig själv med att fundera på om jag själv kanske har ALS?! Jag har ju faktiskt känt mig svag och haft ont i höger ankel ett tag...
Jag vet med mig att jag med största sannolikhet inte har ALS men när jag läser boken så får den mig att tänka på om jag själv kommer att drabbas av denna hemska sjukdom där musklerna förtvinar och kroppen lägger av tills man slutligen kvävs till döds samtidigt som man är vid fullt medvetande hela tiden.
Nä, kanske borde ta och läsa en annan bok där slutet inte innebär döden?!
Jag har nog mer eller mindre alltid varit rädd för att dö men sedan dottern föddes har det blivit mycket värre. Jag vill absolut inte dö men samtidigt vill jag inte leva tills jag blir 200 år heller. Nä, tänk vad bra det hade varit om man kunde sluta att åldras om 20 år och sedan leva som då fast för evigt...


Mycket på dagens schema

Nu är vi hemma igen efter Js födelsedagskalas! Vi körde hemifrån strax efter 19 och planerade inte att stanna särskilt länge eftersom vi hade dottern med oss. Men hon charmade alla och var på gott humör så vi blev kvar där längre än vad vi först hade räknat med vilket iofs var trevligt.
Träffade några  mc-kompisar som vi inte sett på väldigt länge, bland andra J och H. Träffade även en del nya människor som alla var mkt trevliga. Blev en hel del mc-snack så man började längta efter att kunna köra igen :)
Tidigare i dag var vi iväg till Malmö för att 1. kolla efter en babyvakt 2. byta storlek på en tröja jag köpte igår (ej rea) 3. köpa skjorta till sambon 4. köpa present till J 5. Lämna julklapp till svågerns bonusson. Vi började med att kolla efter babyvakt på Jula men vi hittade ingen till "rätt" pris så vi körde vidare in till stan och det nya köpcentrat Entré. Jag bytte min tröja och hittade faktiskt två andra på rean!!! :) Tycker annars att det mest är skräp de rear ut så jag blev glatt överraskad! Sambon hittade en skjorta och två slipsar men nyss när han provade den var den alldeles för stor vilket man kanske inte ska förvånas över eftersom han envisades med att köpa en XXL...!
Hur som helst så kollade vi (jag) runt lite i andra klädaffärer men hittade ingenting så efter någon timme körde vi hem till sambons bror istället där vi fikade lite och umgicks. Efter drygt en timme körde vi vidare mot IKEA där vi hittade en billig babyvakt 249:- för IKEA Familymedlemmar!!! :) Hittade även en reflexväst som vi köpte till J i födelsedagspresent. Givetvis köpte vi lite annat smått vilket är svårt att undvika när man är på IKEA.

Nu sitter vi här nere framför datorerna med babyvakten igång, än har hon inte gjort något ljud ifrån sig men vi provade den innan och den verkade fungera!


Om julafton

Så har snön försvunnit och julafton är förbi. Trots att vi fortfarande inte är riktigt 100 någon av oss i familjen så var det en riktigt mysig jul i år. Tack vare att vi haft ögoninflamationer och förkylningar så har vi mest varit hemma hela familjen tillsammans vilket varit supermysigt!
Själva julaftonen gick hur bra som helst, först satt vi hemma och mös hela dagen och när klockan närmade sig 17.30 körde vi hem till svärmor för att fira jul. Dottern var otroligt duktig och höll sig vaken fram tills vi körde hem närmare 23-tiden. Hon blev lite rastlös under själva middagen så hon fick krypa runt på golvet och "klappa" hundarna och sedan var hon nöjd igen :)
Blev väl egentligen inte överraskad av att dottern var den som fick flest julklappar i år (stort tack till er alla!). Över 20st fick hon allt som allt och julklappen som för tillfället varit den mest uppskattade fick hon av sambons moster med familj, en gåbil med Nalle Puh och hans vänner på! Det finns en massa olika knappa att trycka på så spelas olika melodier men vad som verkar roligast av allt är den stora runda lampan längst fram som både kan spela melodier, vibrera OCH blinka i olika färger. Än är dottern lite liten för att kunna sitta på den själv utan stöd eftersom hon inte riktigt når ner men ge det någon månad eller tre så ska hon nog kunna hantera den lite bättre :)
Hon fick världens coolaste body av bonusmostrarna i Göteborg, en helvit med ett stort rött hjärta på bröstet där det står "H C K M (alla bonusmostrarnas namn) älskar mig". Hon fick även jättefina gosedjur som alla numera sover tillsammans med dottern i hennes spjälsäng, hon fick kläder, lära-gåvagn, bok, leksaker och en massa annat fint!

I kväll ska vi iväg till J som ska ha lite kalas då han fyller år. Vi ska ta med oss dottern så vi stannar väl inte så värst länge men det ska bli roligt att åka dit i alla fall.

Tack till er alla för era underbara julklappar och god fortsättning till alla fina vänner där ute!


God Jul

Hoppas nu att ni alla får en riktigt god jul med massor av god mat tillsammans med trevligt sällskap! Paketen är ju visserligen inte allt men jag hoppas att ni bara får bra julklappar ;)
Nu ska vi till Skivarp för att fira jul

Kram till er alla


I huvudet dagen efter

Någon gång ska den pryda mitt vänstra ringfinger...


Om den stressiga gårdagen och bröllopet som aldrig blev...

Igår skottade sambon fram den stora bilen och så begav vi oss iväg till Lund för att köpa bröllopspresent och hitta något som jag kunde  ha på mig kvällen till ära. Vi körde först till Nova köpcenter och gick in på Cervera eftersom brudparet hade sin önskelista där. Eftersom vi var ute i sista minuten var det bara de allra dyraste sakerna som fanns kvar på listan där den billigaste presenten kostade drygt 900:- alltså alldeles för mycket mot vad vi tänkt oss. Det slutade i alla fall med att vi köpte sex st dricksglas från Eva Solo då det fanns flera artiklar från henne som stod med på listan. Att hitta klänning till mig var desto svårare men väl inne på H&M hittade jag en klänning som jag tyckte mycket om men dock i storlek 36. Kan inte ens minnas när jag sist kunde få på mig någonting i den storleken.. Som tur var fanns det en klänning kvar på H&M i Malmö, dock en storlek större än vad jag brukar ha men vi åkte ändå dit för att se om den skulle kunna vara något.
Dottern somnade i bilen och sov även när vi kom fram till Malmö så jag hoppade ut ur bilen medan sambon snurrade runt med dottern sovandes därbak under tiden jag provade klänningen. Givetvis satt den inte alls snyggt på mig vilket jag har mig själv att skylla då magen fortfarande är lite plöffsig efter graviditeten..
Hur som helst, när jag skulle hänga tillbaka klänningen hittade jag en annan riktigt snygg klänning som jag fastnade för. Den var egentligen inte lika festlig som klänningen jag provat men den var däremot användbar till flera olika tillfällen så jag var ju bara tvungen att prova även den. Tyvärr fanns den inte heller i min storlek så jag fick ta en storlek större än vad jag brukar ha. Provade den och visst, den satt lite löst på sina ställen men den var ändå helt okej så jag köpte den och sprang till bilen där dottern fortfarande sov (!!) och så körde vi hemåt. Dessvärre hade det börjat att snöa varpå det inte gick särskilt fort på vägen. Efter ett rejält släpp som fick både mig och sambon att känna bajssmak i munnen körde vi in till grannbyn för att lägga i fyrhjulsdriften (måste vara stillastående). Allt gjorde ju givetvis att tidsmarginalerna hela tiden sjönk och när vi väl parkerade bilen på uppfarten var klockan redan 16.15. Så vi slängde snabbt i oss lite köttfärspaj jag lagat kvällen innan, jag bytte om dapå mig och dottern och sminkade mig lite grann medan sambon rakade sig och duschade (jag duschade redan på morgonen då jag anade att vi skulle få dåligt med tid dock inte riktigt så lite tid som vi nu faktiskt fick).
17.15 körde vi återigen hemifrån för att försöka hinna i tid till bröllopet som skulle börja kl 18. Trots att det inte gått mer än en timme sedan vi sist befann oss ute på vägarna så var de nu redan helt snötäckta. I kombination med att mörkret nu hade infunnit sig och att det hela tiden snöade rejält tog det sin lilla tid innan vi kom fram. Givetvis hittade vi inte direkt till kyrkan heller..
Vi var i alla fall inte de sista gästerna på plats och vi hade gott och väl kunnat komma ytterligare en timme senare än vad vi gjorde för allt drog inte igång förrän strax efter 19.
Brudparet kom in och givetvis var de jättefina och brudklänningen var helt fantastisk, en enkel klänning med släp och fastbroderade vita stenar över bysten. Under vigseln som visade sig inte alls vara en vigsel, kom det fram att brudparet redan hade gift sig under deras resa till USA förra året. Sedan de kom hem har de försökt att hålla allt hemligt så igår var alltså exakt ett år sedan de gifte sig i Las Vegas.
Vi stannade bara tills kl 21.30 eftersom både jag och dottern har ögoninflamtation och hela familjen är förkyld men vi hade väldigt trevligt den stund vi var där. Tyvärr gick vi miste om chokladfontänen (attans alltså) men maten var riktigt god så det gjorde inte så mkt :)

Denis och Virginia:
Önskar er all lycka i erat äktenskap


Raderat

Dottern lyckades precis ta bort allt som jag skrivit så jag måste samla mig lite innan jag orkar/vill skriva om allt igen. Men kan man annat än att le mot henne när hon tittar på en med världens leende?! :)

Det där med att vara kortfattad

Sambon såväl som några av mina vänner har påpekat att jag är fruktansvärt dålig på att vara kortfattad, särskilt när det gäller att tala in på telesvar (förlåt att ni får spendera en massa pengar på att lyssna av minuterlånga telesvar från mig, hihi). Nu börjar jag inse att jag är minst lika dålig på att göra korta och koncisa blogginlägg... Ser att majoriteten av mina inlägg är milslånga. Så nu ska jag i alla fall se till att ett kort inlägg görs, sådär!

Första julklapparna är öppnade

Igår kom mina föräldrar ner för att hälsa på och fira lite jul tillsammans med oss.
Eftersom min syster åkt iväg på en långresa passar mamma och pappa på att åka upp till sina hemtrakter (norrland) för att fira jul och nyår. De brukar oftast inte åka upp men så i år kände de att det skulle passa bra, dessutom börjar farmor bli gammal och kanske blir detta hennes sista jul, vem vet?!

I alla fall så kom de hit efter 11 på förmiddagen och de blev förvånade över hur mycket snö vi har här. Hemma hade de knappt någon snö alls men däremot var det betydligt kallare där än här. Vi fikade lite och sedan satte de igång :) Mina föräldrar kan aldrig vara här nere och hälsa på utan att ta tag i grejer och fixa och dona vilket absolut uppskattas. Först skottade pappa uppfarten så att vi kunde ta oss fram med vagnen (i natt har det snöat upp emot 20cm så jag får nog ut och skotta igen). Därefter hjälptes han och mamma till med att kapa bänkskivan vi köpt till tvättstugan. Sist de var nere och hälsade på sågade pappa till bänkskivan men sågen han hade med sig var inte särskilt bra och drog snett varpå pappa skämdes så mkt att han betalade en ny skiva och lite mer därtill och nu var det alltså dax att rätta till sitt misstag.

Mamma hade med sig massor med god mat som hon donade med medans jag försökte hålla dottern nöjd. Igår var hennes ögoninfektion sämre än vad den varit tidigare och det rann och kletade mest hela tiden. Att hennes näsa stod som en öppen kran gjorde inte saken direkt bättre. Idag är det tack och lov bättre både med ögonen och näsan! Det blev en riktigt god trerättersmiddag igår, först åt vi räckmackor till förrätt och sedan bjöds det på älgstek med potatisgratäng och kantarellsås med en god sallad med avokado i (kan inte få nog av denna goda stenfrukt/grönsak, måste erkänna att jag var tvungen att kolla upp vilken sort den tillhör).
Till efterrätt hade mamma med sig en jättegod kesotårta med björnbärssylt och skivad mandel :) Efter att vi ätit huvudrätten kom sambon hem från jobbet, det hade tagit lite tid att ta sig hem på grund av långa köbildningar som ett resultat av all snö. När vi ätit färdigt tårtan var det dags för lite julklappsutdelning. Dottern tyckte att de glittriga presentbanden var absolut roligast men hon blev även lite nyfiken av webkameran som hon fick så att mormor och morfar har chans att se henne lite oftare :) Hon fick även en ny pyjamas från Moomin, två par halksockar, en overall och sängkläder. Jag och sambon fick ett nytt bestickset med över 48 delar plus pengar att köpa oss något för. Helt perfekt eftersom jag skulle behöva lite nya kläder. Vi har dessutom pratat om att köpa en symaskin.. Mamma och pappa åkte hem igen närmare 19 på kvällen och halv tio gick jag och dottern och lade oss i våran dubbelsäng. Jag hade så ont i halsen och var så trött att jag somnade med nästan en gång men idag känns det bättre :) Nu är klockan snart halv tolv och jag går runt i pyjamasbyxor och dottern har fortfarande sin nya Moomin på sig, kanske dax att byta om?! ;)






Nu är det verkligen vinter

I morse pratade jag med Å som ville avboka sitt BOEL-test. Precis som dottern har hennes son inte heller klarat testet de två tidigare gångerna och nu kände hon att det var bättre med en remiss så man kan kolla upp det ordentligt så man får svart på vitt hur det ligger till (kan inget annat än att hålla med).
Hur som helst så berättade jag för Å att jag själv hade behövt komma iväg till BVC för att visa upp dotterns ögon och snäll som hon är (Å alltså) erbjöd hon sig att fråga om jag kunde ta hennes tid när hon ringde för att avboka sin egen.
Några minuter efter att vi lagt på ringde BVC-T upp och gav oss en tid vid 10.30. Inte långt efter att vi lagt på hörde M av sig eftersom det var tänkt att vi skulle ut med jobbet ikväll. Först skulle vi bowla och därefter skulle vi ut och äta men med tanke på all snö kände ingen av oss för att köra in till Malmö. Vi två är de som bor längst ifrån jobbet och vi har dessutom mest snö. Pratade senare med A som vikarierar för mig och hon berättade att allt var inställt och att vi skulle ta det en annan gång vilket kändes bra.

När det var dags att bege sig ner till byn och jag öppnade dörren fick jag forcera upp den eftersom det hade snöat så pass mkt. Sedan fick jag skotta fram en fin liten gång så att jag kunde komma fram med vagnen. Nästan hela gång-/cykelbanan ner till byn var okej att gå på men på sina ställen fick man knuffa fram vagnen. Det snöade ju hela tiden så det samlade på sig ganska snabbt. Hur som helst så skrev T ut ett recept på antibiotikadroppar men hon tyckte att vi skulle avvakta och badda ögonen med ljummet vatten och byta örngott till dottern varje kväll så skulle det förmodligen läka ut sig självt inom några dagar.
Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har försökt att städa lite eftersom mamma och pappa kommer imorgon och så har jag tvättat två maskiner, bytt sängkläder osv. Det har faktiskt varit en riktigt mysig dag och jag riktigt njuter av snön, så otroligt vackert det är!




Framsteg

Dottern lärde sig något nytt igår :) Hon låg och sov i sin spjälsäng på eftermiddagen och när jag kom in i rummet eftersom jag hörde att hon var vaken, stod hon upp!! Hon stod alltså inte på knä utan stod rakt upp med fötterna på madrassen och sög på överkanten av spjälsängens ram :) Senare på kvällen ställde hon sig upp själv genom att dra sig upp mot en kruka vi har här hemma. Kan tillägga att krukan är riktigt stor och väger säkert minst 30kg så det är knappast någon risk för henne att välta den. Händer mycket nytt just nu vilket är roligt och samtidigt inser man hur fort tiden går. Tänk att vår lilla prinsessa redan är över åtta månader...


ögoninflammation?!

Jag tyckte på förmiddagen att dotterns förkylning blivit bättre så i eftermiddags gick hela familjen ut på en promenad (sambon är föräldraledig idag) och dottern somnade i vagnen. När hon vaknade efter ca en timme var hennes högra öga alldeles kletigt. Så när vi kom hem tvättade jag rent med ljummet vatten men nu ikväll har det bara blivit värre. Efter att hon sovit sin kvällslur var även vänster öga lite kletigt men inte alls lika mkt som höger, stackare! Tänkte ringa BVC redan nu ikväll och lämna ett meddelande på svararen så kanske vi kan få komma imorgon. Dessvärre stänger de tidigare på fredagar så chansen att vi får en tid är kanske inte så stor, hoppas i alla fall!

Usch, känner själv att det börjar klia i ögonen och att huvudet värker. Nä, om man inte skulle ta och känna efter så mkt ;)


Så vackert!!!

Tittade ut för en liten stund sedan och det snöar fortfarande! Det har i princip snöat hela kvällen och det är så otroligt vackert därute. Särskilt nu när det är mörkt och endast snön, gatubelysning och julbelysning lyser upp natten. Kände att jag var tvungen att gå ut och ta några bilder så jag kom precis in. Det var inte det lättaste att ta bilder nu när det är mörkt ute eftersom slutartiden blir så lång vilket ofta resulterar i att bilderna blir suddiga då det är svårt att hålla kameran blixtstilla (haha, där fick jag till det;) utan stativ.











Även om det är mörkt så är jag sjukligt sugen på att gå ut och promenera. Man skulle kunna tro att det är en undanflykt för min mörkrädsla men faktum är att jag nog borde gå och lägga mig istället. Blir kanske en kvällspromenad till helgen istället för en nattpromenad nu :)


Jag ser det snöar...

Det har snöat mer eller mindre hela morgonen och just nu snöar det riktigt ordentligt. Så underbart och mysigt :) Snön från igår ligger kvar även om det inte kom så pass mycket att det blev helt vitt på marken. Tänk om det snöar och håller i sig ända fram tills efter nyår, det hade jag gillat!!

Igår var jag och dottern hemma hos Å på mammalunch och vilken lunch det bjöds på, jisses!! Å hade gjort en vegetarisk lassange som var löjligt god och till den fick vi skivade baguetter och sallad med dressing. Jag lagar själv sällan vegetarisk mat och har inte alls någon fantasi när det gäller vegetarisk mat. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska ha istället för kött. Men som sagt, lassangen igår var jättegod och som om inte det var nog med det fick vi en vit chokladkaka med glassyr ovanpå. Fick recept på den så jag funderar på att återskapa den till helgen då mamma och pappa kommer ner.

Idag var/är sista mamma/babygympan men eftersom både jag och dottern fortfarande är snuviga känns det bara dumt att gå dit och riskera att förkylningen sitter i ännu längre eller att det sätter sig på hjärtat eller något annat lika läskigt. Så vi blir hemma idag och njuter av att vara hemma tillsammans alla tre och av det vackra vita landskapet utanför fönstren. Körde en snabb sväng till Bo Ohlsson igår och köpte en ny ljusslinga att ha i granen. Den vi har sedan tidigare var bara med 50 ljus men så satt den också i vår mindre vita plastgran och kommer aldrig att räcka till åt en "riktig" stor gran.

Hoppas nu bara att snön håller i sig...


Förresten

Jag känner mig mycket bättre från förkylningen nu. Både huvudvärken och det halsonda är borta och kvar återstår snvan och avsaknaden för smak vilket suger. Dottern verkar också bättre och är inte alls lika snuvig som igår. Så om vi är ännu lite bättre imorgon och får sova i natt blir det mammafika hemma hos Å imorgon.


Julen är räddad!!!

Pralinen som får lämna Aladdinasken i år är.... *trumvirvel* ägglikör!!
Jag röstade på Gräddnougat som kom på 2a plats och 1a kom vilket i alla fall överraskde mig, Körsbär i likör (blääää).
Ska bli spännande att se vilken pralin som blir ersättare. Om jag ska vara riktigt ärlig så är det kanske inte SÅ spännande men men.
Det är hur som helst en kul idé och för att inte tala om smart att låta konsumenterna rösta på favoritpralinen!
Här kommer en länk till aftonbladets artikel
http://www.aftonbladet.se/julshopping/article6289089.ab




Alddinask


BOEL-test nr2

Idag kl 13.30 hade vi tid på BVC för att göra om BOELtestet eftersom dottern inte alls hade lyssnat till varken efter klockan eller bjällran på vänster sida. Sist var dottern supertrött eftersom hon bara hade sovit i 20 minuter så vi fick medvetet en senare tid vilket var bra. Hon hann att sova i närmare en timme innan det var dags att gå och hon hann även att få i sig lite grött så vi kunde varken skylla på trötthet eller hunger om det inte skulle gå vägen, dock är hon ju förkyld vilket kan ställa till det när man gör just ett BOELtest. Hur som helst så var sambon ledig idag så vi gick ner till byn alla tre.
När vi kom in bad jag även att få väga dottern eftersom BVC-T tyckte att hon gått upp alldeles för lite i vikt sist. Vi började först med BOEL testet och dottern satt i mitt knä och T började med en gång att kolla vänster sida (håller båda händerna strax bakom dotterns öra och plingar med en bjällra och en klocka) men dottern reagerade inte alls utan satt bara och tittade på T. Sedan plingade hon på höger sida och dottern vände sig efter ljudet, en paus och sedan gjorde hon om det och denna gången tittade dottern även på vänster sida och sedan åt höger men slutade sedan att titta på vänster sida igen. Denna gången sa BVC-T att hon tyckte att det verkade som om att dottern är social av sig och hellre ville titta på henne än att följa ljudet men att hon ändå verkade höra. T erbjöd oss en ny tid för att göra om allt en tredje gång men sa samtidigt att det kanske skulle bli likadant även då eftersom dottern helt enkelt verkade mer intresserad av annat. Hon frågade också om dottern reagerar på när telefonen ringer osv så vi berättade om allt dottern reagerar på här hemma från ljudet när man sätter på TVn, telefonen, katthalsbanden med bjällra, musik, leksaker som låter osv. Nästa gång man kollar hörseln är inte förrän barnen är fyra år vilket T menade på kunde kännas långt bort så hon erbjöd oss som ett alternativ att istället skicka in en remiss till Lunds Universitetssjukhus så att vi fick svart på vitt hur det egentligen ligger till. Både jag och sambon tyckte att det lät som en bra idé så slipper vi gå och fundera och oroa oss. Förmodligen kommer det att dröja innan vi blir kallade men det känns i alla fall bra att få göra ett riktigt test istället för BOEL-testet som jag själv anser inte vara en allt för tillförlitlig metod.
Sedan vägde vi dottern som hade gått upp rejält i vikt, 8095g visade vågen!! Exakt 5kg mer än vad hon vägde när hon föddes :) Sist vi vägde henne för mindre än två veckor sedan vägde hon 7785g så hon har gått upp 310g!! Jag bad även att få mäta henne och T tyckte absolut att vi kunde göra det även om hon sa att det troligtvis inte skulle visa någon förändring eftersom det bara gått ca 10 dagar sedan sist. Men ack så fel hon hade, en hel centimeter hade dottern vuxit så nu är hon 68cm. Trots att det känns lite tråkigt att BOEL-testet inte gick som det skulle så kändes dagens BVCbesök faktiskt bra på det stora hela. Mest för att dottern faktiskt vände sig om på vänster sida men även för att hon ökat så bra i vikt!!
Blev visst ett ganska långt inlägg men oj vilken lättnad att dottern ökat så pass mkt i vikt (och längd) så att man slipper oroa sig över det. Har ju fått några uppmaningar om att ha i mer fett i hennes mat under de senaste BVC-besöken. Förhoppningsvis lugnar det sig lite framöver på den fronten :)


Luciadagen m luccekatter

Jodå, förkylningen sitter fortfarande i och den har dessutom blivit värre. I natt sov dottern i våran säng hela natten vilket faktiskt inte har inträffat på snart en vecka då hon dessutom har sovit hela natten fram till ca 7.30. Men i och med att även hon är förkyld så vaknar hon upp ibland eftersom hon är så täppt i näsan, stackarn!
Som sagt var/är förkylningen värre både för mig och dottern idag och jag har snytit mig så mkt att jag är alldeles öm under näsan, men jobbigst är det såklart för dottern. Men hon har varit vid gott mod hela dagen fram tills nu på kvällen då hon varit lite kinkig. Nu ligger hon i sin säng och sover medan jag och sambon sitter framför varsin dator och premiäreldar för året i öppna spisen. 
Förkylningar till trots var vi ute och tog en promenad tidigt i eftermiddags, gick till ICA och handlade lite proviant för att kunna baka luccekatter vilket jag och sambon gjorde när vi kommit hem. De blev riktigt goda kan jag meddela :)
Nu har nörden i mig vaknat så jag tänkte spela lite World of Warcraft (jag spelar ännu inte varje dag vill jag poängtera) och sedan blir det sängen. 

Natti! 


Förkylda familjen

Hela familjen är mer eller mindre förkylda igen. Halva september och oktober var vi också förkylda och nu är det tillbaka igen. Givetvis gillar jag inte att vara förkyld men det absolut värsta är att dottern är jättesnuvig. Mitt mammahjärta gråter lite varje gång jag hör henne andas när hon ligger i sin säng och sover med nappen i munnen (jodå, hon vill ha den trots att hon är förkyld).
Ingen av oss har feber än så länge vilket trots allt känns skönt.
Förkylningarna till trots har vi varit en snabb vända i Tomelilla och besökt Bo Ohlsson. Fick äntligen tag i en löpare att ha på köksbordet. Köpte lite röda och juliga tygblommor att ha i de vaser som står på ställen dit solljuset sällan når, två presenter till Es dotter, hygienartiklar, lite godis, en julgransfot och lite annat. Hittade ingen snygg julgransmatta men måste man ha en sådan? Hittade bara nån variant i filttyg som inte kändes jättepraktisk med tre katter i huset. Den andra varianten de hade var av säckväv och tilltalade inte alls mig. Så imorgon blir det nog till att köpa en julgran, mattan får vi klara oss utan för man kan ju inte ha hur mkt jul som helst. Bara att vi har en löpare på bordet och att vi ska ha en riktig julgran för första gången är ett stort steg för oss :)
Funderar allvarligt talat på att gå och lägga mig nu. Klockan är visserligen inte mer än 22.21 men jag är fruktansvärt trött och fryser gör jag också. Hör nästan hur sängen ropar mitt namn...


Mörkerrädslan

Denna veckan har sambon jobbat kväll och jag måste säga att det bara blir bättre och bättre trots att det blir mörkt mycket tidigare än innan. Idag när sambon åkte vid 15-tiden satte jag dottern i vagnen och promenerade ner till byn för att handla på ICA. Redan när vi kom ut från affären hade det börjat skymma ordentligt. Det var inte mörkt när vi kom hem men det var absolut inte dagsljust. I onsdags satt jag i datarummet en bra stund efter att jag varit upp och lagt dottern. Vanligtvis tycker jag att datarummet är det rummet i hela huset som jag känner mig som mest obekväm att vara i när jag är själv på kvällarna eftersom det känns som att man kan bli iaktagen från alla fönstren som vetter ut mot uterummet. Själv ser jag inte mer än det som reflekteras och lite av grannarnas julbelysning.. Så det går med andra ord mycket bättre nu vilket känns otroligt bra! Men jag är långt ifrån att säga att jag inte är mörkrädd längre men även små framsteg räknas ;)


Julmarknad

I förmiddags åkte jag och dottern till Malmö för att besöka mitt jobb som annordnade julmarknad idag. Det var roligt att träffa alla kollegor och medlemmar igen och se alla förändringar som skett sedan sist jag var där. Dottern fick minst sagt ett varmt välkomnande och många kommenterade att hon är söt vilket alltid är roligt som mamma att få höra :)
Jag hade till en början inte tänkt att stanna i mer än två timmar men det blev faktiskt lite längre än så vilket bara var trevligt. Blev bjuden på en jättegod lunch där M hade gjort en egen fransk potatissallad som var riktigt god. Jag har i vanliga fall väldigt svårt för kryddan Anis men det gick hur bra som helst att äta upp hela salladen!
Köpte med mig lite te hem och en godispåse till sambon. I textilavdelningen hade de gjort jättefina änglar som jag gärna hade velat köpa men den ekande plånboken sa tyvärr ifrån. Fattar inte hur vi ska få ihop till alla julklappar, julgran och allt annat som vi skulle behöva köpa. Men det löser sig alltid, det brukar ju göra det och jag borde inte klaga för vi har sparpengar som vi kan ta av om det skulle krisa sig riktigt. Nog om det ekonomiska läget!
När klockan närmade sig halv två begav vi oss hemåt igen och för första gången någonsin kunde jag inte hitta dotterns napp. Kunde inte hitta den någonstans så antingen har hon haft den i munnen och själv tagit ut den och tappat den på golvet/marken eller så har jag lagt den på ett bra gömställe. Vi hade i alla fall inte med den hem och ingen extranapp hade jag heller lyckats få med. Bilfärden hem gick bra i alla fall, trots avsaknaden av napp. Kan bero på att dottern inte hade sovit en enda sekund sedan vi kommit fram så hon var rejält trött.
 Nä nu ska jag hålla natt och krypa ner i sängen.

Natti


Nutrilett

Strax innan kl 18 ikväll tog jag bilen och körde upp till Å som bjöd på luccekatter och pepparkakor. Ås man A berättade att han börjat dricka Nutrilett och har på mindre än en månad gått ner 7kg. Egentligen är väl tanken att man ska byta ut alla matmål mot en Nutrilett men han äter lagad lunch på jobbet och dricker 4 mål Nutrilett om dagen. Uppenbarligen fungerar det ju men jag har alltid varit skeptisk till pulverdieter eftersom jag har åsikten att all den vikt man gått ner lägger man på sig så fort man börjar att äta igen. Hur som helst så bjöd A mig på en påse med Nutrilett och jag måste erkänna att den smakade bättre än vad jag hade förväntat mig. Det är inte heller så dyrt som jag trodde att det skulle vara, 8kr/portion är ju svårt att slå om man lagar egen mat eller äter ett mellanmål. 
Har inte känt mig hungrig under kvällen men inte direkt mätt heller så jag var "tvungen" att ta några riskakor och en banan. Kanske inte helt optimalt men det kändes bättre efteråt i alla fall :)
Som A sa så går man såklart upp lite i vikt när man slutat med dieten men han menade på att han nu äter mindre portioner och att hans sötsug hade försvunnit vilket måste ses som ett plus. Så det är kanske inte så dumt att testa på i alla fall?! Vilket fall så tänker jag inte påbörja någon diet under tiden jag ammar och frågan är om jag är villig att byta ut mat mot pulverdryck under en längre tid. Samtidigt hade det ju varit rätt skönt att förlora några kilon... Dagens dilemma!




Mammalunch

Eftersom det är onsdag så hade jag siktet inställt på mamma/babygympan men det blev aldrig av. Dottern sov fram tills kl var närmare 8.30 och så skulle hon äta osv och jag ville inte stressa iväg eftersom vi skulle hem till G på mammafika kl 11. Så vi tog det lilla lugna och gjorde oss iordning i lagom takt :)
Strax efter 10 kom E förbi och så gick vi en runda med våra små. Tanken var att de skulle hinna somna innan vi kom hem till G. Es son Z somnade med en gång men dottern var inte alls inställd på att sova och satt upp i vagnen och tittade sig omkring hela tiden. Alla var hemma hos G förutom C som tyvärr var uppbokad med annat. Strax efter 13 gick vi även om vi brukar bryta upp närmare 14. Dottern sov inte en enda sekund hemma hos G och eftersom hon var riktigt trött tog jag E och CS en runda och alla bebisarna somnade innan vi hann ut från Gs område.
Sedan vi kom hem har jag inte gjort så många knop, matat dottern och idag åt hon upp en halvburk med vanlig mat och till efterrätt åt hon en hel burk med fruktsalladspuré :)
Å hade bakat luccekatter idag så jag och dottern ska hem till henne lite senare. Just nu sover hon (dottern alltså) så det får bli när hon vaknat. Om man skulle laga sig lite middag innan kanske?!


Mathandlat ensam

E kom över i morse när klockan närmade sig 9.30 och hälsade på med sonen. Eftersom sambon låg och sov (jobbar kväll denna veckan) så åt jag och E frukost tillsammans med våra små. Lite senare på förmiddagen gick vi ut och promenerade en liten sväng och avslutade hemma hos E där vi satt och snackade en stund. De hade köpt riktigt snygga luckor till sina bokhyllor i vardagsrummet som lyfte hela rummet. Det blev riktigt bra så jag kände nästan att det var lite synd att vi inte har någon bokhylla vi skulle kunna sätta luckor på. Fast iofs så har vi en mindre bokhylla där uppe på ovanvåningen... Men frågan är om det finns några luckor som passar till just den bokhyllan vi har. Skit samma, snyggt blev det i alla fall!
Eftersom våran kyl (och frys för den delen) stod och ekade hade jag tidigare på morgonen bestämt mig för att passa på att åka och handla själv innan sambon åkte och jobbade så han kunde ta dottern. Snälla E hjälpte mig att skriva en inköpslista (både jag och sambon är kassa på att storhandla) och efter luchtid promenerade jag hem för att köra och handla.
Kändes riktigt skönt att åka och handla alldeles själv eftersom sambon oftast blir uttråkad redan innan man hunnit igenom frukt-/grönsaksavdelningen (första sektionen på Willys i S-torp). Eftersom dottern inte heller var med kunde jag vara helt fokuserad på vad jag skulle handla vilket gick betydligt snabbare än vad jag hade väntat mig.
När jag kom hem stod sambon och lagade mat som vi tyvärr ska äta på varsitt håll ikväll. Men han ska ha ett plus i kanten för att han lagade mat :)


Lystring

Gott folk

Min och sambons älskade underbara dotter har precis ätit EN HEL alltså inte en halv eller två tredjedelar utan EN HEL burk med grönsaker och kalvkött och en hel del päronpuré till. Detta kan tyckas vara en ganska tråkig sak att blogga om men för mig är det en sådan otrolig lycka att jag nästan fick en tår i ögat. Nu jäklar ska vi visa BVCsköterskan T att vi gör på vårat sätt och vårat sätt är helt enkelt det bästa för oss men viktigast av allt: det fungerar!!
Visserligen var det en mindre barnmatsburk för 5 månaders bebisar men det känns oväsentligt. Hon åt faktiskt upp hela burken och dagens lycka är total!


Pratade med mamma för en stund sedan också och det visade sig att min syster och hennes kompis hade åkt med samma plan som Westlife från Landvetter till London. Jag är inget större fan men det är ändå ett ganska roligt sätt att börja sin resa på :)
Nu ska det bytas blöja och sedan ut och gå innan det blir kolsvart.


Måste rätta mig själv..

Såg i bilannonsen att han inte alls hette Leif som jag fick för mig utan Lars. Inte för att det egentligen spelar någon som helst roll men rätt ska ju vara rätt heter det :)
Så ursäkta mig Lars (som om han överhuvudtaget skulle läsa i min blogg, haha).


Provkört

Hela natten har dottern sovit i sin spjälsäng, det har inte hänt på flera veckor. Ändå var jag skittrött i morse eftersom vi inte gick och la oss förrän närmare kl 2 i natt. När dottern vaknade kl 9 så gick sambon upp med henne och jag låg kvar tills klockan var närmare 10, nice!!
När jag varit uppe ett tag kom jag på att jag inte provkört den nya bilen än så jag bestämde mig för att köra en runda och ta en sväng förbi ICA och köpa frallor (bullar här nere i söderland). En stor nackdel är att det inte finns någon CD-/kasettspelare, inte ens en radio men å andra sidan har vi en som sitter i racebussen som vi tänkte flytta över. Bortsett från avsaknaden av musik så var den faktiskt riktigt skön att köra och jag blev faktiskt förvånad över hur bra den accelererar och ärligt talat fick vi ganska mkt bil för pengarna. Stolsvärme i framsätena, bara en sån sak :) Den lyxen har vi tyvärr inte i Dodgen vilket är en nackdel nu under vinterhalvåret när temperaturen faller.. Vi tankade för 78:- igår och det blev 1/4 tank!!! 300:- så är den fulltankad, återigen en enorm skillnad mot Dodgen men tro nu inte att vi tänker göra oss av med den stora svarta. Vi är båda två alldeles för fast för att kunna göra oss av med den även om det egentligen inte finns något bättre argument att behålla den mer än att den är skön att köra, bra att lasta, krocksäker och att vi älskar den!

Nybilen

Annonsbilden på vårat senaste inköp i fordonsväg. Känns som att ett dubbelgarage inte hade varit fel..


Ni räddar väl julen?

Innan jag går och lägger mig tänkte jag bara påminna er som råkar trilla över min blogg att rösta på raddajulen.nu :) Visserligen föredrar jag Paradis eftersom det bara är goda praliner i den men Aladdin ligger inte långt efter. Funderar på om jag ska göra luccekatter imorgon eller så väntar jag tills nästa helg. Känner att jag vill ha någon plan att strukturera kring, kanske får göra en lista imorgon :)

God natt på er!

Favoriten


Bilköp och födelsedagskalas

Dottern vaknade inte förrän kl 8.40 idag och sedan låg vi och drog oss extra länge, mysigt! Vad som blev mindre mysigt var att hon kissade i dubbelsängen för andra morgonen i rad. Man skulle ju lätt kunna tro att jag borde ha lärt mig att inte lägga henne utan blöja i sängen men då tror man fel :) Så det var bara till att tvätta lakanet idag igen men jag klagar absolut inte!! Hur som helst så badade jag dottern och sedan åt vi frukost tillsammans.

När sambon kom hem från jobbet ringde jag på en annons från blocket på en bil och när klockan var lite drygt 16 körde vi mot Trelleborg för att kolla på bilen. Jag har haft kontakt med mannen som ägde bilen tidigare under veckan och egentligen skulle vi kollat på den igår men det blev aldrig av eftersom han endast kunde innan kl 17 och sambon skulle inte ha haft en chans att hinna hem från jobbet innan dess. I alla fall så ringde jag mannen (kommer inte ihåg hans namn men jag kallar honom för Leif i fortsättningen) strax efter 16 när vi hade packat in oss i bilen för att berätta att vi var på G. Precis som gårdagen kunde han endast träffa oss innan kl 17 så vi var lite sent ute med tanke på tiden. När jag ringde visade det sig att han skulle äta kl 17 och det  var därför det inte passade att vi kom just då men efter gick bra... Är man SÅ låst vid sina principer att man inte kan rucka på sina mattider när man vill ha sålt sitt fordon?! Jag kan ju givetvis inte veta vad som ligger bakom, han kanske lider av en njur-/tarmsjukdom som tvingar honom att ha fasta tider vad gäller matintag så egentligen borde jag inte döma honom för det men jag måste erkänna att jag tycker att det var märkligt.

Det hela slutade i alla fall med att vi tog med oss bilen hem, 11000:- gav vi för den, egentligen skulle vi ha prutat mer men jag var inte alls i form och sambon skulle aldrig få för sig att pruta. Så 1500.- billigare än vad han begärde i annonsen är ju ändå lite att hurra för :)

Från Trelleborg körde vi raka vägen till svärmor som skulle fira sin födelsedag. Eftersom Leif tvunget skulle äta kl 17 var vi tvugna att snurra runt lite i Trelleborg så att vi inte skulle komma mitt i middagen. Men när vi ringde strax innan halv var Leif på väg för att handla mat?! Märklig karl det där.. Hur som helst så drog det  hela ut på tiden mer än vad vi räknat med så vi kom lite sent till kalaset för övrigt var väldigt trevligt. Dottern verkade trivas bra hos sambons moster T och kusinerna R & M (Ts döttrar) vilket var kul. Med tanke på att dottern är väldigt mammig av sig och är ganska kinkig när det kommer till att sitta i knät hos andra än mig eller sambon så kändes det lite extra roligt.

Nu sitter min syster förmodligen på ett flygplan, i morgon kl 10 svensk tid beräknas hon vara framme i Sydney/Australien :)


Så är det...

Jag lever min dröm


Nu har hon åkt..

I morse kl 7 lyfte planet från Landvetter till London och just nu gissar jag att plan nummer två precis har/ska lyfta med destination Singapore. Min lillasyster ska tillsammans med en kompis vara borta i drygt tre månader för att resa runt i Australien och Asien. Jag måste erkänna att jag har dålig koll på deras planerade rutt men som tur var tänker jag följa deras resa via min systers blogg. Fastän vi inte har bott tillsammans och inte träffas särskilt ofta så kommer jag ändå att sakna henne jättemycket. Tänk att min lillasyster ska resa iväg till främmande länder alldeles själv, hon har med andra ord blivit vuxen men när hände det?! :) Kommer att kännas konstigt att åka upp och hälsa på mamma och pappa när inte min syster är hemma men som tur är kommer väl tiden att gå ganska fort och dessutom har hon lovat att maila och ringa. Jag hoppas att de får en riktigt bra och rolig upplevelse och att de hinner med att se mycket under resans gång, ska bli roligt att höra om allt när de kommer hem igen.

Så lycka till på resan Elin och ta hand om varandra och glöm inte att din storasyster älskar dig och vill ha dig tillbaks hem helbehållen ;)



Det håller i sig

De små framstegen håller i sig...än i alla fall :)
Idag var jag och dottern på mammafika hemma hos C där det serverades julmat, årets första för min del!
Det var väldigt trevligt vilket det alltid brukar vara när vi träffas. Fick pratat av mig lite om dotterns matvanor och vad T sa under BVC-besöket i onsdags och det verkar helt enkelt som att T fokuserar oerhört mkt på vikt och matvanor då de andra upplevt/fått uppfattning om samma sak. Hemma hos C åt dottern över en halv burk (stor) gröt med mangosmak. Lite senare när vi kommit hem åt hon den andra halvan av burkmaten jag gav henne igår men idag behövdes det en aaaaningen mer päronpuré. Vissa äter ju äppelmos till kött och potatis så jag tänkte att päronpurén skulle fungera som ett alternativ till äppelmos för dottern och det verkar ju fungera. Nu under kvällen när jag och sambon åt smakade dottern flera skedar av potatis, skinkfärsbiffar och sås.

Imorgon ska vi hem till svärmor som ska fira sin födelsedag. Blir eventuellt att vi åker till Trelleborg och tittar på en bil innan kalaset beroende på om sambon kommer iväg i tid från jobbet. Nä, nu ska jag vara lite social med mannen jag håller kär :)


Det känns bättre

Idag känns det mycket bättre och jag är nu helt övertygad om att dottern inte är döv på vänster öra. Jag har testat med olika leksaker som piper och jag har gjort ljud osv bredvid hennes öra och ibland vänder hon sig om och tittar och ibland inte, det är precis likadant på höger öra. Så både jag och sambon tror att dottern helt enkelt inte var intresserad i kombination med att hon var nyvaken. Men trots att hon visat tydliga tecken på att hon hör på vänster öra så kan jag inte hjälpa att jag ändå går och funderar på om hon ändå har nedsatt hörsel eller är döv.. Det vore ju iofs inte hela världen om så nu skulle vara fallet men man vill ju alltid att ens barn ska må bra och inte ha någon funktionsnedsättning.

Dagens glada överraskning var att dottern nästan åt en halvburk med potatis, majs och kött till lunch nu vid 13-tiden :) För att få i henne det så serverades lunchen med tre stora teskedar med päronpure till. Hon älskade det inte men hon åt i alla fall upp allt utan att knipa igen munnen! Även små framsteg är värdefulla :)


Dålig dag

Jag skulle ljuga om jag sa att idag var en toppendag... Först i morse så skulle jag och dottern iväg till mamma/babygympan samtidigt som de ringde in sambon från jobbet eftersom hans bror (de jobbar inom samma företag) körde omkull med motorcykeln igår. Dottern var inte riktigt på humör men efter mycket om och men kom vi oss i alla fall iväg till träningen. Kl 11 idag hade vi tid på BVC för att göra BOEL-test (barnet orienter efter ljud) så jag smet iväg från träningen lite tidigare eftersom dottern alltid somnar efter träningen på väg hem och så även denna gång. Hon hann dessvärre inte att sova i mer än 20 minuter innan det var dags att gå in till sköterskan så hon var alldels nyvaken när vi kom in.
Först höll T (sköterskan) en pinne i handen som dottern skulle följa med blicken varpå T då kunde se om dottern var skelögd. Till en början ville dottern inte ens titta på pinnen utan satt istället och tittade på T men när hon knackade på pinnen tittade sig dottern om och som jag redan visste var hon inte skelögd. Värre var det med test nr 2 som gick ut på att T satt framför dottern och höll ut sina armar med knutna nävar bredvid dotterns huvud. I varje hand hade hon två små klockor som hon plingade med för att se om dottern reagerade på ljudet. Höger sida gick hur bra som helst och dottern vände sig om båda gångerna då hon plingade med klockorna (den ena lät svagare än den andra) men på vänster sida satt dottern och tittade rakt fram på T utan att ens röra ögonen åt vänster.  
Sedan var det dags för vägning och mätning och dottern väger 7785g och är 67cm lång vilket bara var en ökning med 250g och 1 cm sedan sist (ca en månad). Detta var en alldeles för liten ökning enligt T som menade på att dottern borde äta två lagade mål om dagen. Eftersom dottern äter max 10 skedar med varm lagad mat kände jag hur ångesten började växa och självförtroendet som förälder sjönk till botten. Dotter är ganska svår vad gäller lagad mat och äter egentligen bara barnmatsyoghurt och gröt förutom amningen. Så framöver är siktet inställt på att få dottern att äta mer lagad mat MEN jag tänker inte tvinga i henne maten eller stressa fram något utan hon får ta den tid hon behöver. Sköterskan hade dock en uppfattning om att dottern borde äta minst ett helt mål med varm mat tills nästa träff om två veckor då vi ska göra om BOEL-testet.   
Så om det vill sig riktigt illa är dottern döv på vänster öra och lider av näringsbrist.. känner mig verkligen som en superförälder, not!


Sconessäsongen har åter startat

Det blev scones till frukost idag också men idag var det jag som stod för baket. Det har varit ännu en natt där dottern sovit dåligt trots att hon fått ligga hos oss och när klockan närmade sig 8 var det dags att stiga upp. Trots att vi har varit vakna i flera timmar så har det inte blivit mycket gjort här hemma. Jag har kollat runt på blocket efter en liten, billig, bensinsnål, relativt nybesiktad bil med bra däck och som inte är äldre än -94 och hittills har jag inte hittat någon som varit värd att åka och titta på. Ringde på en Kia Pride i Arlöv som en bilhandlare säljer men den var bara besiktad tom februari plus att bilsäljaren inte kunde lämna någon garanti eftersom det var en så pass billig bil.

Snart ska vi ner till byn och vaccinera dottern mot svininfluensan och sedan bär det av till Malmö för ett besök på det nya IKEA. Behöver köpa lite kläder till dottern också plus att vi ska träffa N också :)
Hoppas nu bara att vaccinationen går bra!


RSS 2.0