BOEL-test nr2

Idag kl 13.30 hade vi tid på BVC för att göra om BOELtestet eftersom dottern inte alls hade lyssnat till varken efter klockan eller bjällran på vänster sida. Sist var dottern supertrött eftersom hon bara hade sovit i 20 minuter så vi fick medvetet en senare tid vilket var bra. Hon hann att sova i närmare en timme innan det var dags att gå och hon hann även att få i sig lite grött så vi kunde varken skylla på trötthet eller hunger om det inte skulle gå vägen, dock är hon ju förkyld vilket kan ställa till det när man gör just ett BOELtest. Hur som helst så var sambon ledig idag så vi gick ner till byn alla tre.
När vi kom in bad jag även att få väga dottern eftersom BVC-T tyckte att hon gått upp alldeles för lite i vikt sist. Vi började först med BOEL testet och dottern satt i mitt knä och T började med en gång att kolla vänster sida (håller båda händerna strax bakom dotterns öra och plingar med en bjällra och en klocka) men dottern reagerade inte alls utan satt bara och tittade på T. Sedan plingade hon på höger sida och dottern vände sig efter ljudet, en paus och sedan gjorde hon om det och denna gången tittade dottern även på vänster sida och sedan åt höger men slutade sedan att titta på vänster sida igen. Denna gången sa BVC-T att hon tyckte att det verkade som om att dottern är social av sig och hellre ville titta på henne än att följa ljudet men att hon ändå verkade höra. T erbjöd oss en ny tid för att göra om allt en tredje gång men sa samtidigt att det kanske skulle bli likadant även då eftersom dottern helt enkelt verkade mer intresserad av annat. Hon frågade också om dottern reagerar på när telefonen ringer osv så vi berättade om allt dottern reagerar på här hemma från ljudet när man sätter på TVn, telefonen, katthalsbanden med bjällra, musik, leksaker som låter osv. Nästa gång man kollar hörseln är inte förrän barnen är fyra år vilket T menade på kunde kännas långt bort så hon erbjöd oss som ett alternativ att istället skicka in en remiss till Lunds Universitetssjukhus så att vi fick svart på vitt hur det egentligen ligger till. Både jag och sambon tyckte att det lät som en bra idé så slipper vi gå och fundera och oroa oss. Förmodligen kommer det att dröja innan vi blir kallade men det känns i alla fall bra att få göra ett riktigt test istället för BOEL-testet som jag själv anser inte vara en allt för tillförlitlig metod.
Sedan vägde vi dottern som hade gått upp rejält i vikt, 8095g visade vågen!! Exakt 5kg mer än vad hon vägde när hon föddes :) Sist vi vägde henne för mindre än två veckor sedan vägde hon 7785g så hon har gått upp 310g!! Jag bad även att få mäta henne och T tyckte absolut att vi kunde göra det även om hon sa att det troligtvis inte skulle visa någon förändring eftersom det bara gått ca 10 dagar sedan sist. Men ack så fel hon hade, en hel centimeter hade dottern vuxit så nu är hon 68cm. Trots att det känns lite tråkigt att BOEL-testet inte gick som det skulle så kändes dagens BVCbesök faktiskt bra på det stora hela. Mest för att dottern faktiskt vände sig om på vänster sida men även för att hon ökat så bra i vikt!!
Blev visst ett ganska långt inlägg men oj vilken lättnad att dottern ökat så pass mkt i vikt (och längd) så att man slipper oroa sig över det. Har ju fått några uppmaningar om att ha i mer fett i hennes mat under de senaste BVC-besöken. Förhoppningsvis lugnar det sig lite framöver på den fronten :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0