bloggtorka de lux

Oj oj oj. Det känns som om att det var evigheter sedan jag skrev sist. Det har helt enkelt gått i ett här hemma och särskilt helgen som gick. Den bara svishade förbi som en vindpust men det var en riktigt bra helg vill jag dock påpeka! I fredags var jag J, M och J här och grillade. M körde hem sedan och följde inte med ut men var med och åt vilket var trevligt. En stund efter att vi ätit dök även E upp och snackade och skrattade med oss. Svärmor och hennes sambo kom hit vid 21-tiden då de skulle sitta barnvakt åt dottern eftersom Niklas jobbade.
När klockan närmade sig 23 drog vi iväg ner till dansgalan i byn. Det var riktigt mycket folk där båda gamla som unga och allt där i mellan. Jag dansade inte alls särskilt mycket utan träffade en massa folk som jag pratade med, bland andra Niklas kusin :-)
Kom väl hem närmare 3 på natten och gick väl och lade mig först en timme senare. Av någon anledning bad jag sambon att ta med sig cheese balls upp vilket han tyvärr gjorde. Varning jag vet, men jag kommer faktiskt inte ihåg att jag bad om dem, än mindre kommer jag ihåg att han ställde en liten skål med cheeseballs på mitt nattduksbord. På morgonen när jag vaknade var hela sängen full med dessa små orangea krispiga snacks så även lakanen som hade blivit missfärgade. Det låter som om jag skyller ifrån mig men helt ärligt så tror jag att det var dottern som fått tag i skålen och hällt ut dem för på morgonen hittade jag hennes napp i skålen och hon var vaken när jag gick och lade mig plus att hon sov i vår säng hela natten... 
Jag var visserligen inte nykter men jag var heller inte SÅ full att jag skulle ha kastat runt bollarna i hela sängen. Att jag inte kommer ihåg att sambon hämtade upp dem kan egentligen inte heller säga någonting om mitt tillstånd då jag (till mitt försvar) har riktigt dåligt minne, särskilt om jag är supertrött vilket jag såklart var då.

Hur som helst, i lördags var vi på grisfest på sambons skytteklubb. Det var både gott och trevligt! Jag somnade tidigt i lördags och i går var hela familjen i Malmö och köpte en sulky till dottern. Det blev en Carena Easy som den på bilden fasti svart och grått.

Neutrala färger så att även nästa barn kan ha den oavsett om det skulle bli en pojke eller flicka. För fler barn vill vi båda ha :-)
Vi köpte även en tyg till sambon som har sytt sig en fleecetröja (bild kommer senare) och fick lämnat in barnvagnen då vi upptäckte att det var punktering på den (den gamla). Till sist var vi inne en vända på IKEA och handlade lite smått och stort.
Idag var jag själv iväg och handlade på förmiddagen och sedan åkte vi till svärmor och fikade en försenad mors-dag-fika och nu på kvällen har jag och E gått en promenad i skogen. Nä, nu skriker sängen! Natti


Mc-runda

Nu ikväll har jag och J varit ute på en tjej-mc-runda bara vi två. J fick låna Es motorcykel och eftersom det var första gången hon körde den plus att jag har ett bakdäck som är riktigt dåligt bestämde vi oss för att köra en egen liten runda. Varje onsdag är det annars standard att man samlas i Staffanstorp på Statoil för att sedan dela in sig i olika grupper efter hastighet, och sedan i grupp köra en runda ner till den stora flygrakan i Sjöbo. Men som sagt så körde jag och J en egen runda idag. Dock vinkade vi av de andra vid Statoil innan vi körde vår egen runda ner till flygrakan.
Då sambon jobbar ikväll kom dotterns farmor över för att för första gången passa henne. Det hade gått jättebra vilket var superskönt, kanske mest för mig men även för både dottern och farmor P misstänker jag :) Dottern hade visserligen blivit lite ledsen när hon skulle sova men annars hade allt fungerat bra!
Tillbaka till mc-turen; väl nere på rakan bevittnades ett jättefint frieri :)
Både E och J hade hjälpt till att planera frieriet igår och nu idag nere på rakan hjälptes vi alla åt med att genomföra det. Det blev riktigt lyckat och J anade ingenting så det var riktigt roligt att få vara med. Jag har själv aldrig blivit friad till - ialla fall inte seriöst och jag har heller aldrig sett någon fria till någon annan seriöst så det var verkligen kul :)
Givetvis svarade J a på frieriet ;)
När jag kom hem närmare 20.30 låg dottern och sov, lyx!
Jag har precis ätit en jättegod vegetarisk lasange som Niklas lagat tidigare idag och nu tänkte jag hoppa in i duschen innan det är dags för soffläge!


Lyckad helg och skånetur

Helgen har varit riktigt lyckad måste jag säga! I lördags hade vi dubbelbokat men det blev riktigt bra i alla fall. För någon vecka sedan bestämde Niklas lite löst med sin barndomskompis att han skulle komma hit med sin familj samtidigt som jag bjöd hem tre kompisar på grillkväll. Istället för att ställa in med någon så slog vi samman det istället. Niklas kompis A med familj kom hit runt lunchtid så de hann vara här ett par timmar innan de andra kom lite senare på eftermiddagen.
Det var riktigt fint väder och de stora barnen sprang och lekte på gräsmattan och hade roligt medan vi vuxna pratade och hade trevligt. Tycker själv att det blev en riktigt lyckad kväll bortsett från att stackars J fick lite brända köttbitar då någon (inga namn nämnda men sambon är faktiskt oskydig) glömde att vända på dem.
Det blev ganska sent och jag gick nog inte och lade mig förrän klockan var närmare tre på natten men det var det helt klart värt. Igår var jag och sambon och promenerade "rundan" som vi inte gått på länge. Nu den senaste tiden har vi inte riktigt hunnit med den eller så har vädret inte varit särskilt roligt. Den tar ca två timmar att gå så man vill helst inte att det ska spöregna. Särskilt inte eftersom dottern är med och med jämna mellanrum vill komma upp och bli buren alt. gå.

Idag har jag varit iväg en heldag tillsammans med E runt om i olik mc-butiker i halva skåne. E är ute efter ett skinnställ men tyvärr är utbudet på damskinnställ pinsamt dåligt. Skulle det råka finnas så är det bara de minsta storlekarna som butikerna har hemma. Man borde egentligen satsa på att starta upp något eget och endast erbjuda mc-utrustning för damer!
Sambon tyckte att det var roligt att vi var borta så pass länge så han fick en heldag själv tillsammans med dottern och mysa bara de två. Det var faktiskt första gången jag var iväg så pass länge själv utan dottern under dagtid. Är jag borta brukar det ofta vara på kvällen och då är det ju många timmar jag hinner vara borta innan dottern ska sova. Får kanske göra fler dagsutflykter framöver :) Bra träning både för dottern och mig nu när jag ska börja jobba efter sommren...


Medveten om en egenskap...

Tidigare ikväll satt jag och funderade på alla möjliga saker varav jag blev medveten om en av mina egenskaper. Jag tillhör nämligen den kategori människor som är väldigt mån om att andra ska tycka om en. När jag tänker efter har jag mer eller mindre alltid varit sådan. Alla fungerar ju inte ihop med alla, så enkelt är det bara men om någon inte tycker om mig har jag svårt att skaka av mig det och låtsas som ingenting. Även om jag kanske inte visar någonting utåt så går jag ändå och funderar på vad det är hos mig som personen i fråga inte gillar.
Vet inte alls varför jag kom att tänka på det just nu ikväll utan det bara poppade upp. Som tur var är det inte särskilt ofta jag får höra att någon har svårt för mig, i alla fall är det ingen som säger det direkt till mig ;)

Nu är det fredagsmys själv i soffan. Har varit på systemet och köpt öl till bröderna E och cider till mig själv eftersom det står grillning på schemat. Såg att det går en film som jag vill se 21.30 så jag tror att jag tjuvstartar med en cider eller två redan ikväll :)
Trevlig helg på er!!


Varmt!!

Idag har det varit supervarmt, solen har lyst och det har bara varit en sådan där bra dag idag.
I förmiddags var jag och E hemma hos Å tillsammans med våra små. De var roligt att träffas igen, det var ett tag sedan vi alla tre träffades då vi varit upptagna på varsitt håll.
Runt lunch körde jag och E hem och sedan samåkte vi till Willys eftersom båda behövde handla. Jag lämnade först av dottern här hemma eftersom hon ändå skulle sova och Niklas var hemma.
Nu under eftermiddagen har jag och dottern spenderat en hel del tid ute i trädgården tillsammans med katterna. Dottern älskar att tulta omkring ute på gräsmattan och hon har även kommit på att det är roligt att gräva i singeln som ligger runt om huset. Våran katt Foxy och dottern kommer riktigt bra överrens. Nu när vi var ute i trädgården försökte dottern att få igång Foxy att leka genom att vifta med ett löv. Det är riktigt roligt att se att dottern är så glad för djur. Likadant när vi var hemma hos Å ville dottern gärna vara nära deras hund, Bella. Hon gillar att klappa Bella och hon älskar när Bella slickar henne i ansiktet =)

Hoppas att det blir lika bra väder till helgen och särskilt på lördag då vi tänkte grilla!!



oväntat besök



Bröderna E har sannerligen inte legat på latsidan idag. Niklas har tagit bort maskrosor från rabatterna och gräsmattan medan svågern har klippt gräsmattan plus att de har tagit bort några buskar som vi inte ville ha kvar. Så nu är det riktigt tjusigt där ute i trädgården! Själv har jag umgåtts med E som var här på förmiddagen. Vi satt och pratade och sedan gick vi en liten sväng i det varma vädret.
Efter att Niklas och A körde till jobbet gick jag och dottern ut på en promenad och stötte på G & M som vi inte träffat på jättelänge. Relationen mellan oss blev väldigt konstig i höstas då det kom fram lite saker som vare sig jag eller sambon direkt jublade över. Hur som helst så blev det en liten pratstund innan jag och dottern gick vidare på vår lilla kvällspromenad. Strax innan jag tänkte gå upp och lägga dottern hörde jag hur en motorcykel svängde in på tomten och där utanför står A, en gammal kollega till mig. Vi jobbade tillsammans fram till 2008 då jag fick fast tjänst på mitt nuvarande jobb. Tidigare jobbade jag bara timmar där A fortfarande är kvar.
Han stannade på en kopp kaffe och skvallarade lite om vad som hänt sedan sist. Lovade att jag skulle komma ut och hälsa på en dag och träffa de andra som jobbar där.
Ska försöka att ta mig ut dit under nästa vecka.... förhoppningsvis!


Shopping

I förmiddags åkte jag, dottern och J in till Lund för att shoppa. Tanken var att vi skulle ha en barnfri shoppingdag men Niklas behövde hjälpa sin mamma med att tömma vinden då de håller på att sanera och renovera huset efter branden i torktumlaren. Eftersom det är i slutet på månaden så hade jag inte så mycket pengar men jag köpte ändå två t-shirtar, ett linne, strumpor och örhängen.
Efter att vi kommit hem stannade J på en kopp kaffe innan hon körde hem.
Niklas kom hem vid 17-tiden men var bara hemma en liten stund eftersom han skulle iväg och skjuta. Strax efter att han åkt kom E förbi och stannade en stund över lite mat. Både hon och jag behövde prata av oss lite vilket var skönt!
Nä, nu är reklamen slut och DH börjar igen....


Äntligen borta!!

Ringde till lvårdcentralen här i byn tidigare i dag för att fråga om de hade någon tid ledig till mig. Jag hade egentligen en tid inbokad på onsdag men eftersom jag haft riktigt ont i handleden under helgen tänkte jag chansa och se om de kunde klämma in mig. Med turen på min sida ringde receptionisten upp mig bara någon timme efter att jag ringt och gav mig en tid 13.20 idag.
tyvärr fick jag träffa samma läkare som sist jag var där på grund av mitt magonda. Gillade inte honom men han gjorde vad han skulle i alla fall. Först kände och klämde han lite vilket gjorde sjukt ont. Sedan gick han iväg och hämtade en ganska tjock nål och stack hål på kulan. När han tryckte på den vällde det ut genomskinlig geléliknande vätska (ledvätska). Såg inte så äckligt ut som det låter och det gjorde inte heller särskilt ont, i alla fall inte ondare än vad jag hade tidigare. Skulle knutan komma tillbaka ville han att jag skulle ringa så att han kunde spruta in kortison och om inte det heller fungerade skulle jag få operera i handleden. Förhoppningsvis kommer den aldrig mer tillbaka. Känns riktigt skönt att ha blivit av med den men jag har fortfarande väldigt ont. Det onda kunde tydligen sitta i upp till ett dygn efter enligt läkaren. 
Senare i eftermiddags körde jag, Niklas, dottern, svågern och svärmor till Bo Ohlsson i Tomelilla och shoppade. Hittade en jättesöt jacka till dottern och lite annat småplock.
Nu skiner solen så jag funderar på om jag skulle ut och klippa gräsmattan...?!


Om helgen som varit

I fredags runt lunchtiden kom H och M hit. Jag trodde att de skulle komma senare så jag satt här hemma osminkad i myskläder när det knackade på dörren. Jag blev givetvis väldigt glad åt att se dem trots att jag inte kände mig särskilt "piffig". Vi hade en underbar fredag och åt tårta, snackade gamla minnen, promenerade ner till byn, åt tortillas/nachos, drack rosévin och tände en brasa och satt och mös fram till in på natten. När Niklas kom hem från jobbet hade han med sig sin bror som tillfälligt ska bo här. Det blev en sen natt och jag somnade nog inte förrän klockan var närmare 02.30-03.00 någonting. Var lite trött på morgonen när dottern skulle upp men det var absolut värt det! Det märktes tydligt att dottern gillade sina bonusmostrar och hon till och med sträckte sig efter dem vid några tillfällen :)
Tanken var att även C skulle komma med ner men hon missade bussen (kunde inte åka lika tidigt som H och M) och hittade inget annat alternativ för att ta sig ner. Tyckte så synd om henne. Hade ju varit roligt att träffa även henne. Förhoppningsvis åker jag, Niklas och dottern upp och hälsar på nu i början på juni.
På lördagen gjorde vi inte alls särskilt mycket utan satt mest i soffan och snackade. Vädret var tyvärr inte det bästa så vi hade inte någon direkt lust att gå ut. H och M åkte hem tidigt på förmiddagen och här hemma hände inte mycket förrän senare runt 17 då vi var bjudna på grillkväll hemma hos E och P. Vi var tre par och två singlar plus fyra barn. Det blev en riktigt lyckad kväll med grymt god mat och trevligt sällskap. Efter kl 23 sa vi hejdå eftersom vi båda var trötta plus att dottern sov i vagnen och började skruva på sig. Givetvis vaknade hon när vi skulle gå hem varpå jag tog upp henne och då somnade  hon ganska snabbt igen med huvudet mot min axel.
Blev återigen en ganska sen kväll då vi satt uppe tillsammans med svågern och kollade fighting på TV.
Idag har vi också mest tagit det lugnt, jag har varit iväg och handlat och svågern har bjudit på pizza. Var hem om E en liten stund nu under kvällen och efter det har vi varit bänkade i soffan framför hockeyn. Jag måste erkänna att jag egentligen inte är någon fanstast men eftersom Sverige spelar så är det okej att titta lite.. Ikväll blir det i alla fall till att gå och lägga sig i tid så jag orkar med morgondagen.
Sov faktiskt en stund idag runt lunchtid, nice!

Bild på den färdiga tårtan som faktiskt blev ganska lyckad. Lite mäktig kanske men god :)


Finbesök kräver tårtbak :)

Om bara några timmar kommer "gänget" från gymnasiet åter att vara samlade. Tyvärr kunde inte K komma med ner denna gången men jag hoppas att vi ses snart i alla fall. C kommer ner senare ikväll och då kommer 4/5 av oss att vara samlade. Vet inte riktigt hur det kom sig att det blev just vi men hur som helst så började vi att umgås med varandra och blev riktigt bra kompisar. Trots att jag flyttade ner till Skåne och att vi alla gör helt olika saker så håller vi fortfarande kontakten. Givetvis blir det inte ens i närheten av lika ofta som innan, i alla fall inte för min del men jag brukar försöka att träffa dem alla när vi är uppe hos mina föräldrar. Kommer att bli en supertrevlig kväll och eftersom både H och M har fyllt 25 och C fyller snart så har jag bakat en tårta. Den är inte riktigt färdig än då jag måste garnera den först men annars är den helt färdig och står nu i kylen och stelnar till sig lite. Tror aldrig att jag har bakat en tårta helt från scratch förr men nu är även det alltså gjort :)
Hoppas att den smakar ockå! Den ser förvisso (enligt mitt tycke) supergod ut så jag får avlägga en rapport efter ikväll. Dottern gillade i alla fall gerneringssmeten :)



 Egentligen borde jag ha köpt något åt alla tre men inser att jag inte skulle ha råd då denna månaden varit lite knaper på grund av den där elräkningen jag skrev om.

Nä, nu är det dags att göra iordning sängarna tills finbesöket anländer <3

 


Skrattat sovandes

Vi har busat så det står härliga till nu under förmiddagen vilket dottern såklart har älskat. Efter att hon ätit lunch busade vi ännu lite mer i soffan i vardagsrummet. Hon skrattade så att hon nästan kiknade när jag naffsade henne i armhålan. När jag pausade lite så lade hon handen på min mage och strök fram och tillbaka och efter bara några få sekunder sa Niklas att hon sov. När jag tittade på henne så blundade hon mycket riktigt men jag tyckte att det var lite märkligt att hon somnat så snabbt så jag lyfte på armen för att naffsa lite till och då fyrade hon av ett riktigt underbart skratt igen men med ögonen stängda. När jag slutade verkade det precis som om hon sov. Elak som jag är var jag tvungen att naffsa henne i armhålan ett par gånger till och varej gång skrattade hon hjärtligt men med stängda ögonlock. Så fort jag slutade låg hon som om hon sov så jag lät henne givetvis vara sedan och gick istället upp och lade henne i sin säng. Behöver jag säga att hon fortfarande sover?! =)


Trevlig kväll, tråkig morgon

Idag är det rikigt tråkigt väder. Det har regnat mer eller mindre hela morgonen, trist! Igår på kvällen var det dock riktigt härligt väder. Jag, J, E och J körde upp till Löddeköpinge och besökte Bröderna Hörbergs som bjudit in till tjejkväll. Jag provade ett jättesnyggt raceställl som bara fanns i herrstorlekar och därmed inte passade särskilt bra. Det fanns flera snygga hjälmar som jag fastnade för och även ett par handskar. Givetvis fanns det också riktigt snygga hojar, däribland Ducati 848 i en pärlemovit lackering. Hade jag haft 140 000kr över hade jag slagit till direkt. Men som läget ser ut nu och förmodligen kommer se ut i flera år framöver (möjligtvis hela livet) så finns inte den summan pengar på mitt funny-money-konto. Om jag nu ens hade haft något sådant konto...
Det var i alla fall roligt att vara där och träffa lite mc-tjejer och snacka skit och prova mc-kläder.



Idag är det inte lika roligt. Känner mig uttråkad och vill helst bara lägga mig i sängen och läsa en bra bok och mysa med dottern hela dagen. Hon känner dock inte alls av vädret utan är på strålande humör (vilket givetvis är bra) och vill bara busa vilket vi också gjort. Nu har Niklas fått ta över så jag får vila upp mig och busa nästa pass när han inte orkar mera :)


Trött

Jag är så för*****t trött och borde egentligen gå och lägga mig. Vaknade strax innan 08 så vi gick absolut inte upp jättetidigt utan snarare lite senare än vanligt. Efter att vi gjort oss i ordning gick hela familjen plus E och T med söner ner till babycafét här i byn. Det var riktigt mycket bebisar och mammor där idag. Har bara varit där en gång tidigare men då var det inte alls så många. Satt där nere och pratade tills närmare 12 då vi gick hemåt igen. Dottern somnade i vagnen något som inte har inträffat på lääääänge och hon sover fortfarande. Hade själv också behövt att sova lite eftersom jag är supertrött men nu när hon sover är det så mycket man ska hinna med.
Var bland annat tvugen att ringa till vattenfall då vi fått en betalningspåminnelse. Fick ringa dit och reda ut allt och det slutade med att hon strök påminnelseavgiften och räntan, skönt!
Vi får nämligen två räkningar av vattenfall vilket lett till att jag blandat ihop dem. Så den räkningen jag betalade skulle inte vara betald förrän i slutet på maj och den som jag borde betalat blev aldrig betald..
Ska iväg ikväll till Bröderna Hörbergs som bjuder in till tjejkväll. Man får bland annat provköra nya motorcyklar och så finns det förhoppningsvis en hel del tjejställ som man kan prova.
Är inte alls ute efter att köpa något utan ska bara prova och drömma :)
Borde ta och sova en liten stund innan vi ska köra men snart vaknar väl dottern så jag tror inte att det är lönt.. Får bli en tidig kväll istället!!


Fullt upp

Idag har det hänt en hel del. I morse kom E över med sin son och stannade fram till lunch. Vi snackade som vanligt om allt mellan himmel och jord och hade allmänt trevligt!
Efter att hon gått hem tog det inte lång stund innan dotterns farbror kom på besök. Riktigt roligt att han kom och hälsade på oss så snart igen. Han var ju här förra måndagen också. Idag stannade han inte lika länge men det var trevligt att ha honom här i alla fall.
Bara några minuter efter att han åkt hem igen kom en kille som ringde på min annons om babyskyddet som vi beslutat oss för att sälja. Han som nu kom hit och som skulle köpa babyskyddet (dotterns första bilbarnstol) var riktigt tråkig och inte alls särskilt trevlig. Sambon har i och för sig rätt i att han inte var direkt otrevligt men han var absolut ingen person som spred glädje omkring sig. Han svarade kort och kunde inte ens bjuda på ett leende. Likadan var han i telefonen så nu i efterhand ångrade jag mig nästan att jag sålde babyskyddet till honom. Det ringde nämligen en supertrevlig man som pratade engelska som också ville köpa bilstolen men då hade jag redan lovat tjurgubben att jag skulle hålla den till honom :(
Sent i eftermiddags gick vi ut på en promenad och avslutade med glass nere på macken tillsammans med E som var där för att posta brev.
Nu ikväll har jag spenderat lite tid i soffan framför Svenska Hollywoodfruar. Grannen har klippt gräset på framsidan som tack för att hon fick låna den och klippa sin egen gräsmatta. Det lite tråkiga i det hela var att hon klippte på framsidan och dotterns rum ligger ut mot gräsmattan. Klockan var närmare 20.30 så dottern låg och sov och hon är dessutom rädd för höga motorljud så ni kan ju gissa om hon blev rädd och vaknade med ett ryck när den satte igång och lät..
Tror inte att grannen tänkte på att dotterns rum låg precis där men det var ju snällt av henne att klippa gräset åt oss :)

Till helgen kommer H och M ner och hälsar på. Ska bli riktigt roligt att träffas igen. Blir ju inte alls särskilt ofta eftersom jag valt att bosätta mig här nere i södra skåne. Hoppas bara att det blir bra väder så att man kan sitta ute, eller i alla fall i uterummet. Nu tänkte jag gå och nanna för jag är supertrött. I morgon blir det babycafé och senare på kvällen ska jag, J, E och J iväg och på tjejkväll i en mc affär några mil bort.

Sorg...

Sent i går på kvällen kollade jag på blocket.se efter motorcykar. Jag har länge varit sugen på att byta ut Hondan mot en nyare motorcykel och en RR istället för F i beteckningen. Skit samma, igår så hittade jag en annons som verkade för bra för att vara sann. En kille i Kungälv skulle sälja sin Honda CBR 600 RR årsmodell 2003 för 35000:-!!!!!!
Den var visserligen inte i mint condition då killen hade råkat lägga den ner. Höger sida var skrapad och fotpinnen var av, blinkersen knäckt, bakdäcket helt slut plus att det hade gått hål på blåset. Egentligen bara kosmetiska och relativt billiga skador att ersätta. Tydligen orkade inte killen som ägde hojen att fixa till den utan ville istället bli av med den.
Bestämde mig för att jag skulle ringa upp honom idag eftersom jag såg annonsen närmare kl 23 igår kväll. Så idag när jag skulle visa annonsen för E så var den borta...
Jag som till och med hade drömt om motorcykeln i natt :( Jag vet att ett liknande erbjudande knappast kommer att finnas inom en rimlig framtid. Givetvis var det ett riktigt bra köp vilket förklarar att den försvann så snabbt. Tråkigt för mig men roligt för någon annan.

Funderar på att lämna in Hondan på service och tvätta henne och låta henne stå och se om jag får sålt henne. Sedan när jag börjar jobba i augusti kan jag börja att spara ihop resten till en ny hoj. Vi får se hur planerna blir... Jag var sjukt sugen på denna motorcykeln i alla fall och det stör mig något så fruktansvärt att jag inte ringde honom igår.

Ännu en helg

Så var ännu en helg snart till ända. Idag var jag och dottern själva fram tills 14 på eftermiddagen eftersom sambon varit iväg och tävlat i skytte uppe i Höganäs.
Jag fick mersmak när jag och mamma var på Skåneplantor nu när hon var nere så när sambon kom hem körde jag dit för tredje gången denna veckan. Jag köpte två Funkior eftersom jag ville ersätta de två (jättefula) växterna som jag tagit bort tidigare under förmiddagen. Jag köpte även en till Pelargon
 

och en Kalla

 

 som numera står på soffbordet samt en annan blomma som jag inte vet namnet på. Jag lämnade även tillbaka en kruka som jag köpte igår och ersatte den med en i samma stil fast rund. När jag kom hem planterade jag även jordgubbsplantorna och rensade lite ogräs så nu börjar rabatterna få sina ansiktslyft :)
Har en del kvar som jag vill ändra på men man måste ju börja någonstans! Det är faktiskt riktigt kul och avkopplande att hålla på att påta och ändra om i trädgården.
Nu till veckan tänkte jag köpa färg och måla fasaden i uterummet sedan ska vi bara köpa nya lampor och sedan är uterummet helt färdigt!
Grannen håller på att måla sitt hus i en jättesnygg grå färg så jag har fått färgkoden idag och tänkte börja med att måla ytan i uterummet. Tanken är att huset ska bli ommålat men det blir nog inte i år..
Nu är det dags för söndagsmys!!

Ha en skön kväll allihopa <3






Vilken vecka...

Ja jösses vilken vecka, i positiv bemärkelse alltså :)
Veckan började ju med att svågern kom hit på oväntat besök och stannade tills på tisdagen. I onsdags vid 14-tiden hämtade jag och dottern upp min mamma på stationen i Lund. De hade lite att göra på hennes jobb så hon tog lite kompledigt och kom ner hit själv för att hälsa på. I onsdags passade hon dottern medan sambon jobbade och jag var ute och körde hoj.
I går var vi ute och promenerade och senare på eftermiddagen åkte vi och kollade på växter. Underbara mamma köpte sex jordgubbsplantor till oss! Hon sa att hon tyckte att vi skulle ha några bärbuskar så att dottern kunde plocka lite :) Hon betalade också en fin ampelkruka och en superfin spräcklig hängpelargon som numera hänger i uterummet. Än så länge är den inte så stor men den växer nog snabbt till sig. Tyvärr har det inte varit något vidare väder nu när mamma varit nere så vi har väl egentligen inte hittat på särskilt mycket. Men vi har haft det riktigt trevligt i alla fall och mamma var så glad för att hon och dottern kommer så bra överrens. Det var till och med så att dottern sträckte sig mot mamma och ville att hon skulle bära henne vilket inte hör till vanligheterna!
Idag runt lunchtid åkte mamma hem och när vi vinkat av henne vid tåget körde jag och dottern till mitt jobb för att hälsa på. Jag hade även ett möte med min chef för att diskutera mina önskemål om deltid. Så nu efter sommaren kommer jag inte längre att jobba heltid vilket ärligt talat känns helt rätt. Med tanke på att dottern är så pass liten än så känns det skönt att hon inte behöver vara på dagis (förskola heter det numera, jag vet) från 06.45-16.30. När klockan var närmare 15.30 körde vi till sambons jobb och sa hej och sedan bar det av för att handla lite innan vi körde hem. Känner mig helt slut nu så jag hoppas på en lugn kväll framför TVn. Dottern somnade strax efter 19.30 och jag hoppas att hon sover bättre inatt nu när hon inte är lika snuvig längre.


Underbart uppvaknande

Jag och A satt uppe tills ganska sent igår, tror inte att jag gick och lade mig förrän närmare 03. Vi hade riktigt trevligt och satt här nere och pratade, skrattade och hade allmänt trevligt. Tidigare då vi bodde i Malmö umgicks jag och svågern en hel del då Niklas (sambon) jobbade kvällar. Sedan vi flyttade ut hit och efter att A träffade sin flickvän så har vi knappt sett varandra mer än kanske 10 gånger per år (och då tar jag ändå i lite) vilket naturligtvis är jättetrist, särskilt när man tänker på hur nära vi faktiskt bor varandra. Hur som helst så insåg jag igår hur mycket jag faktiskt har saknat A. 
I morse strax innan 07.30 vaknade alla tre i vår lilla familj upp i våra sängar av att A kommer in med två tallrikar med smörgåsar, kaffe och vatten till mig och Niklas och yoghurt och två kex till dottern. Jag behöver väl knappast skriva att det var supermysigt?! A stannade och höll mig och sambon sällskap medan vi åt samtidigt som A matade dottern.
En stund efter att vi klivit upp var det dags för A att bege sig hemåt igen eftersom han skulle jobba nu ikväll.
Det blev ett riktigt trevligt dygn i alla fall och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi kan träffas nästa gång. Dottern tyckte också att det var roligt med lite besök och särskilt nu i morse då hon och A busade :)


övernattande besök

Det har varit en riktigt trevlig dag idag.
På förmiddagen kom A, svågern hit på beösk och han är fortfarande kvar och åker inte hem förrän i morgon :)
Nu ikväll har vi suttit framför datorerna (varning, jag vet) men vi har haft riktigt trevligt och pratat om allt mellan himmel och jord.
Sambon har troligtvis somnat där uppe med dottern för det har varit helt tyst sedan den senaste halvtimmen. Jag har inte hjärta att gå upp och väcka honom så de får sova vidare medan jag och A sitter här nere och pratar gamla minnen och annat trevligt.
Snart är det nog ändå dags för oss att lämna över oss till John Blund, klockan tickar på!
Blir förmodligen en tidig morgon i morgon också så det är bäst att se till att få några timmars sömn så att man orkar med.



Natti natti


Över 10 härliga mil

Idag bar det iväg till Statoil i Staffanstorp för att rasta hojen på ett mc-gazz.
Trots att det var ganska varmt idag var det relativt dålig uppslutning. Hur som helst så blev det väl ca närmare 10 hojar som lämnade macken strax efter kl 11 i förmiddags.
Vi körde på riktigt roliga vägar, vissa som jag aldrig kört på innan. Trodde att jag kört på de flesta bra vägarna här nere i södra Skåne men ack så fel jag hade. Kul var det i alla fall och tempot var helt okej. Det enda som var lite tråkigt var att när vi kom till Rydsgård skulle vi svänga vänster precis vid en hästhage. Hästarna i hagen blev väldigt rädda för motorljudet trots att vi körde långsamt (under 50km/h) och två av dem hoppade över stängslet i hagen och ut på vägen. Som tur var fanns ägarna ute på sin gård som låg i anslutning till hagen så en kvinna var snabbt ute för att få tag på de två hästarna som hoppat över. Hennes man fick hålla i hunden så att den inte skulle skrämma hästarna ännu mer. Vi stannade och stängde av våra motorcyklar men efter en liten stund körde vi vidare då.
Rundan avslutades i grannbyn hos ett par som också kör hoj men som inte var med på rundan idag. De hade renoverat köket, hallen och badrummet i sitt hus och gissa om jag blev sugen på att kopiera det mesta?! Det var riktigt snyggt inrett! Någon dag när jag vinner alla de där pengarna ska vi också sätta igång och storrenovera!!

Trevlig kväll på er alla!
Själv säger jag skål för nu ska jag och sambon titta film med lite gott att dricka till :)


RSS 2.0