Det stavas F E S T

Ikväll smäller det!!
Jag J och E ska in till Malmö och gå på födelsedagsfest och jag är så himla taggad :)
Det var ju snart 1,5 år sedan jag var ute och festade eftersom jag varit gravid och sedan ammat.
Känns faktiskt lite som första gången man skulle på en riktig fest och dricka Pepino (alkoläsk som fanns när jag var tonåring vilket alla som inte drack öl hade istället). Jag har precis målat nagalarna i en skrikig rosa färg eftersom alla ska ha något rosa. Det ska bli så grymt roligt och jag har riktigt längtat efter att den här dagen eller snarare kvällen, ska komma!


Snö i mängder


snö

(Absolut ingen bra bild men man såg verkligen ingenting framför bilen)

Strax innan kl 11 idag körde vi in till IKEA i Malmö för att shoppa lite. Vi var främst ute efter en bänk/bokhylla att ha i datarummet och visste redan innan vilken vi ville ha, Expedit som är en kär vän i detta huset :)
Vi köpte mest småsaker men notan slutade ändå på lite drygt 1000kr. När vi var färdiga på IKEA körde vi in till Lund och för att leta present till svärmors sambo som fyller 41 år idag. När klockan närmade sig 16 hade jag fått nog och ville hem innan det var dags att bege sig iväg igen.
En liten stund innan vi skulle köra till svärmor började det att snöa och blåsa så sambon fick köra. När vi kommit en bit utanför byn var vi tvugna att lägga i fyrhjulsdriften för det blåste riktigt ordentligt så snön yrde på vägen men vi kom fram utan problem. När vi sedan skulle åka hem närmare 21.30 då hade det snöat kopiösa mängder eller nåväl, i alla fall en decimeter. Eftersom det blåste så pass mycket låg det drivor på vägen och sikten var allt annat än bra. Det tog ungefär en timme att komma hem vilket vanligtvis hade tagit knappt 30 minuter.
Hoppas nu bara att det inte blir alldeles för hemskt väder så att bussarna inte går i morgon när det står fest på schemat :)


Ny jacka

Egentligen skulle jag ha suttit på Fagans i Malmö och avnjutit en god kycklingfilé med potatisgratäng med mina kollegor men så blev det uppenbarligen inte. Igår snöade det ju som bara den och under dagen har det varit strålande sol och nu är det minusgrader igen så det är snorhalt ute.
Jag, dottern och J spenderade ett par timmar på köpcentrat Nova i Lund nu i eftermiddags för att leta efter födelsedagspresent till på lördag. J skulle även leta efter något rosa att ha på sig eftersom alla gäster ska ha något rosa på sig då hon som fyller år är grundaren av "The Pink Ladies" (tjejer som kör mc). J hittade en jättesnygg lite längre tight t-shirt som var riktigt snygg. Själv hittade jag ett illrosa nagellack för halva priset som jag köpte OCH en jacka. Det var ju egentligen inte alls tänkt att jag skulle köpa några kläder men så när vi var inne på HM strax innan provrummen så bara hängde den där. Jackan som jag sneglat på i HMs katalogen och som jag även har letat efter vid två tidigare tillfällen men som inte funnits i min storlek hände nu mitt framför näsan på mig. Det är visserligen en vinterjacka men man kan absolut ha den en bit in på våren och den satt riktigt bra och var bara SÅ snygg så jag köpte den. Har ju faktiskt inte lagt ner allt för många riksdaler på mig själv sedan dotten föddes eftersom det är bra mycket roligare att köpa kläder till henne. Så det kändes kul att shoppa lite till sig själv för en gång skull :)
Anledningen till varför jag vet att det är snorhalt förresten är för att jag körde in och då var det ingen fara alls. Men nu när vi skulle hem hade solen gått ner och minusgraderna började att bli allt fler och när jag skulle svänga av in på våran gata här hemma gled bilen rakt fram när jag skulle svänga av. Den fick fäste igen och sladdade till lite men det gick så pass långsamt att det aldrig var någon direkt fara. Eftersom vi skulle samlas kl 18.30 i Malmö kändes det som ett bra beslut att stanna hemma. Dessutom var det en bilolycka när vi körde från Lund...
Imorgon ska hela familjen en sväng till IKEA och shoppa lite, I like :)


S N Ö

Shit vad det har snöat idag :)
När jag vaknade vid 8-tiden i morse snöade det och det har snöat mer eller mindre hela dagen. Tyvärr har det blåst riktigt ordentligt så idag har jag och dottern varit inomhus. E och Å var över på lite mammalunch, G kunde inte komma eftersom hon skulle ha lite egen tid tillsammans med sin man. Både C och C har ju börjat att jobba så det blev "bara" vi tre men vi hade väldigt trevligt i alla fall. Jag bjöd på scones idag med precis som igår men givetvis bakade jag nya idag!
I morgon ska jag och J eventuellt åka in till Lund för att hitta födelsedagspresent till på lördag då vi ska på födelsedagsfest :) Tanken är att jag ska åka in till Malmö på kvällen för att gå ut och äta med mina kollegor men vi får se hur vädret är. Jag kör INTE in till Malmö om det är halt och dåligt väglag, har blivit en riktig mes men så är det så imorgon får vädret styra planerna!


Succeduon

Ja, jag har precis lärt mig hur man lägger upp youtube-klipp i bloggen (kommer med stor sannolikhet att dyka upp många fler klipp) men denna scenen är bara så skön!
Helt i min smak när det gäller humor :)
Nä, köttbullar var det ja...


Sällskap hela dagen, trevligt!

Idag har jag och dottern haft sällskap av U, E och lille Z. Jag och U känner varandra genom hennes sambo som bodde i samma stundethus som jag bodde i då jag flyttade ner till Malmö. Jag och L som hennes sambo heter, blev vänner och efter ett tag träffade han U och de blev tillsammans. Till en början umgicks jag lite tillsammans med dem men så träffade jag min sambo och så rann kontakten ut i sanden. En sommar jobbade jag och U på samma ålderdomshem men vi umgicks väl inte direkt ändå, mer pratade när vi träffade på varandra på jobbet. För drygt ett år sedan gjorde U sin praktik på mitt jobb så våra vägar korsades igen och denna gången bytte vi nummer men vi har ändå inte träffats sedan innan jul förra året. Hur som helst så har vi pratat lite grann på facebook och idag hade vi bestämt att hon skulle komma ut hit och hälsa på. U och L väntar en liten dotter som är beräknad till 14 april, nästan samma datum som våran lilla skrutt här hemma :)
Lång bakgrundsbeskrivning där, i alla fall så hade vi väldigt trevligt och pratade mycket om bebisar, förlossningar och graviditeter. Runt lunch åt vi lite scones och sedan gick vi ut på en liten promenad för de små behövde sova och E skulle iväg för att hämta sin stora tjej.
Jag och U gick en runda förbi blomsteraffären där jag köpte en bukett tulpaner till grannen som opererades i fredags och sedan gick vi hem hit och kollade på lite kort och pratade ännu lite mer innan hon åkte hem strax efter 15.
Nu blir det matlagning och senare ikväll ska sambon iväg och skjuta. Ev kommer C över med sin son eftersom hennes man och sambon skjuter tillsammans. I morgon blir det scones igen för då kommer två från mammagänget över på lite lunch plus en till som fått en liten för 5-6 veckor sedan, trevligt!
Nä, köttbullarna steker inte sig själva...


Ny vecka

Så var det måndag och ny vecka. Idag har jag och dottern bara tagit det lugnt och fixat här hemma. Jag har tvättat, vikt tvätt, ringt en massa samtal som jag hade på en lista däribland IF eftersom våra försäkringar på katterna ökat från ca 800-1000kr/år vilket är en ganska stor ökning enligt mig. Tydligen berodde det på att veterinärkostnaderna ökat i och med att de får bättre utrustning och mer kunskap så där ser man! Jag har även betalat räkningar och ringt och bokat in en läkartid eftersom jag får ont i magen när jag äter. Känns ungefär som när jag inte äter laktosfritt fastän jag gör det, skumt.
Kom på att jag även är uppbokad i morgon, U kommer ju ut hit och hälsar på. Hon är gravid och ska ha bebis nu i april. Vilken lycka!!! :) En promenad på drygt en timme har vi också hunnit med och nu lutar det åt att slappa lite!


Kommande vecka

Veckan som kommer är mer eller mindre fullspäckad. Tycker att det var ett tag sedan vi/jag hade en riktigt så fulltecknad kalender vilket har varit skönt samtidigt som det ska bli roligt med allt som är inbokat :)
Imorgon måndag vet jag väl egentligen inte om något står på schemat och det samma gäller väl tisdagen men på onsdag ska jag ha mammalunch, torsdag ska jag ut med jobbet på Fagans i Malmö (ett riktigt trevligt ställe f.ö.), fredag fyller svärmors sambo år så då ska vi dit och kalasa lite och på lördag ska jag och J ut och göra Malmö osäkert då vi ska på födelsedagsfest i byggnaden där jag bodde då jag först flyttade ner hit.
Kan inte komma ihåg sist jag var ute och festade, eller jo det kan jag men det var länge sedan, sommaren 2008 närmare bestämt. Jag har inte alls saknat alkohol eller så och fester har jag ju varit på men utan att dricka men nu ska jag alltså festa på riktigt vis ;) Det ska verkligen bli superroligt att komma ut och träffa lite nytt folk, dricka en Minttu eller två och bara ha roligt tillsammans med J för vi två har i alla fall inte festat ihop på evigheter.
Låter kanske som om jag ska bäla i mig hela kvällen men det är inte alls min tanke, är bara glad att få komma ut och ha lite kul. Sedan ska vi i mammagruppen också gå ut och festa till det när alla är färdigammade och det ska också bli superkul :)
I kväll är en kär vän åter, fruktsallad! Misstänker att det kommer att bli ett återkommande tema om kvällen under helgerna. Gott och nyttigt på en och samma gång, hur bra som helst (glassen äter vi ju faktiskt inte SÅ mycket av)!


Grymt bra låt med en sjukt otippad video, enjoy:)


Vegetarisk lasange och kladdkaka...

Vi har ganska precis ätit middag så nu är man mätt och belåten. Idag åt vi vegetarisk lasange med keso och spenat vilket smakade mycket bra trots att jag glömde att varva med lasangeplattor mellan ett lager. Lite senare tänkte vi äta fruktsallad som vi båda två blivit helt sålda på.. Sist när vi var uppe hos mina föräldrar åt vi det en av kvällarna och jösses vad gott det var. Givetvis åt vi fruktsalladen med en liten klick glass till och så tänkte vi även göra ikväll. Eller ja, liten vet jag väl inte om den var men den var i alla fall mindre än vad den normalt skulle ha varit.
Förresten på tal om det, varför går jag inte ner i vikt?? Jag har inte ätit en enda kaka eller godisbit sedan den 1 januari och jag har inte gått ner ett endaste gram. Helt sjukt!!!! Sambon har gått ner hela fem kilo men själv står man kvar och stampar på samma vikt och då är jag ändå den av oss som bär på flest extrakilon. Ja, ibland kan livet vara orättvist! Kanske är det så att jag inte går ner i vikt eftersom jag tänkt mycket på godsaker de senaste dagarna. Har inte alls varit svårt att avstå tidigare men just idag har det varit riktigt jobbigt. Såg ett paket margarin i kylen och började med ens tänka på kladdkaka med vaniljglass till....
Gaaaahhhh! Så kanske är det mina tankar som hindrar mig från att gå ner i vikt, eller? Någon annan som vet får gärna berätta ;)


Trött

Jag är så grymt trött och hade egentligen velat lägga mig på soffan och sova en liten stund men jag brukar alltid ha jättesvårt att sova mitt på dagen och OM jag mot all förmodan skulle somna så blir jag ändå inte piggare till kvällen. Dottern håller nämligen på att få sin andra tand vilke troligtvis var orsaken till att hon inte sov särskilt bra i natt och även om sambon var uppe med henne så vaknade jag och fick svårt att somna om. Sedan har vi nyligen varit ute på en promenad på en och en halv timme vilket givetvis bidragit med sitt. Så nu sitter vi här framför varsin dator med dottern mitt i mellan som leker med pennställ och allt annat hon kan komma åt :)


Mötet

Igår vid 10.30 körde jag ensam till mitt jobb för att hälsa på och ha möte med chefen medan sambon var hemma tillsammans med dottern. Nu i efterhand slog det mig att det var den längsta stunden jag har varit ifrån henne sedan hon föddes och det gick hur bra som helst. Måste iofs erkänna att jag längtade efter henne när jag satt i bilen på väg hem. Hur som helst var det trevligt att komma iväg och göra någonting alldeles ensam samtidigt som det var ganska bra eftersom jag skulle ha samtal med min chef. Nu är min chef visserligen en väldigt avslappnad person så det gått utmärkt även om dottern varit med men nu kunde vi alltså helt fokusera på det vi skulle prata om.
Det slutade i alla fall med att jag förlängde min föräldraledighet och börjar därför att jobba den 16 augusti. Ska bli skönt att vara hemma denna sommaren också, hoppas på bra väder bara!! Jag och min chef ska ha ett till möte någon gång under maj och då ska jag även fylla i papper för att ansöka om deltid vilket min chef inte hade någonting alls emot. Fortsättningsvis kommer jag att jobba mån-tis till kl. 15, onsd kl.16, tors-fre kl.14 så det kommer att bli hur bra som helst!!! Sedan får vi väl se hur det blir med sambon om han får något nytt jobb eller hur hans schema kommer att se ut framöver, allt är väldigt ovisst än...


En bra dålig dag

Idag har det varit en riktigt bra dag men ur matsynpunkt har det varit en riktigt dålig dag. Dagen började med mammalunch hemma hos E som bjöd på pastasallad, tsatziki och bröd vilket var väldigt gott. Det var till och med så gott att jag åt alldeles för mycket mot vad jag egentligen borde göra :/
Två av mammorna har börjat att jobba så nu är vi bara fyra stycken kvar från ursprungsgruppen. Dock fick vi ett trevligt tillskott idag av S som var med tillsammans med sin fem veckor gamla dotter som jag fick hålla. Jösses så liten hon var, kan inte alls komma ihåg att dottern faktiskt har varit riktigt SÅ liten men jo det har hon ju faktiskt. Blev givetvis ännu mer sugen på att skaffa en nummer två men samtidigt kände jag att jag absolut inte skulle vilja ha en så liten just nu när dottern är så pass liten. MEN å andra sidan är man ju faktiskt gravid i nio månader lite drygt, om allt går som det ska vill säga... Nåväl, sipralen sitter ju där den sitter så än blir det inga barn gjorda här inte!
Nu ikväll visade det sig att sambon inte ska jobba i morgon så vi åt lite helgmat idag med egenmarinerat kött, klyftpotatis och den alldeles underbara chili bearnaisen och återigen åt jag på tok för mycket. Magen är glad men mitt sinne säger annat. Rom byggdes ju iofs inte på en dag så hur i hela friden ska min kropp bli smal och slank på någon vecka?! 19 steg fram och ett litet steg tillbaka idag men sånt händer ju, eller hur?!

Nä, nu ska vi fortsätta att fira helg och mysa tillsammans framför TVn HELA familjen :)


Ont i brösten

Idag åkte jag, E och Å in till Malmö och gick på Entré (shoppingcenter) tillsammans med våra små. Jag hittade ingenting till mig själv men i vanlig ordning fick dottern lite nya kläder :)

I söndags tog jag beslutet att sluta att amma dottern på nätterna. Hon har mer eller mindre alltid sovit hela nätter men så ett tag innan jul då hon blev sjuk vaknade hon på nätterna och ville amma vilket jag givetvis gick med på. Men även nu sedan förkylningen och ögoninflammationen är över och tanden har kommit upp så sover hon riktigt dåligt och vaknar flera gånger och vill amma men bara i några sekunder tills hon somnar om igen. Därför bestämde jag att det är dags för henne att sluta helt. Under dagtid har jag inte ammat henne sedan några månader tillbaka utan det har bara varit under kvällen, natten och tidig morgon (så att vi kan sova lite längre :).
Hur som helst så går det faktiskt ganska bra och i natt sov dottern hela natten i sin egen säng och vaknade bara en gång då jag fick gå upp och gå med henne tills hon somnade om igen MEN jag har så sjuuuuukt ont i mina bröst, särskilt i det högra. Nu har det även börjat att göra ont i det vänstra med men det är inte alls lika jobbigt...än! Jag kan inte alls bära dottern på höger sida och jag kan absolut inte råka röra vid bröstet utan att jag har lust att skrika av smärta. Har ju haft mjölkstockning en gång då dottern var någon månad och jag hoppas inte att jag får det igen men det verkar tyvärr inte bättre. Sambon ska iväg och skjuta ikväll och tanken är att jag ska hem till C under tiden våra karlar roar sig på skjutbanan. Men frågan är om jag pallar med, trist. Borde kanske ta någon alvedon och gå och lägga mig tidigt ikväll istället...


hajar

Jag är så trött så att ögonen nästan svider lite så jag tänkte snart gå och lägga mig fast än klockan bara knappt är 22. Jag har faktiskt fått sova ganska skapligt i natt dock, skönt!!

I helgen pratade jag med min syster i telefonen, så länge sedan jag hörde hennes röst. Hon hade det bara bra och hade ganska nyligen kommit tillbaka från en 3-dagars kryssning där de hade snorklat i stora barriärrevet och gjort en massa annat trevligt. Ska bli roligt att få se alla bilderna när hon kommer hem :)
När de var på Bondi Beach hade hon fått respekt för de australienska vattnet då en vithaj hade synts till i havet och livräddarna hade fått upp alla badare på mindre än två minuter. Vet i tusan om jag hade vågat gå i havet igen efter det... feg som jag är. Kommer ihåg när familjen semestrade på Korfu och jag låg och flöt själv på en luftmadrass och när jag tittade ner mot havsbottnen såg jag bara mörka skuggor (som i mitt huvud blev till farliga vithajar). Man ser ju i olika dokumentärer att hajar misstar människor som paddlar med armarna liggandes på en luftmadrass för sälar så jag vågade inte paddla in mot stranden igen. Eftersom jag var relativt långt ut och ingen annan fanns särskilt nära tog jag mod till mig och paddlade försiktigt in mot land igen!

Nä, dags att gå och sussa för i morgon kommer E och hämtar upp oss 9.15 (hoppas att vi kommer upp i tid) och sedan bär det av in till Malmö.
Natti natti


Bloggtorka

Det blir inte så mycket skrivande numera och stor del beror nog på att jag helt enkelt haft fullt upp om dagarna med att vara mamma. Sambon jobbar numera bara dagtid och dottern som nu lärt sig att resa sig upp mot det mesta måste passas precis hela tiden. Hon är för visso duktig men ibland blir hon kaxig och släpper med ena eller båda händerna. Nu den senaste veckan har hon dessutom varit väldigt klängig och mammig då hennes tand kommit upp allt mer vilket också resulterat i att hon sover mycket sämre under dagarna.
Det har med andra ord varit fullt upp och bloggandet har väl kanske inte stått överst på listan direkt.
De tillfällen då dottern faktiskt sover finns det så mycket annat som skall hinnas med.

Annars mår vi bara bra hela familjen. Just nu sover både sambon och dottern bredvid varandra, ser så otroligt mysigt ut. Ser faktiskt ut som om att det finns en liten plats över till mig med :)


Produktiv

Dottern sov inte särskilt länge nu efter lunch men hon har varit på strålande humör efter den knappa sovstunden så jag har städat i allt-i-allo-lådan i köket. En sådan där låda som de flesta har där man bara slänger ner en massa skit och där allt ligger i en enda röra. Men så idag tog jag tag i saken och städade ur den så nu får jag hopaps att den hinner vara lite prydlig ett tag i alla fall. När jag var klar med lådan fick jag lite blodad tand och dottern var fortfarande på bra humör så jag dammsög nedanvåningen, vek tvätt och rensade i lådorna i städskrubben. Jisses vad skit vi (läs jag) har samlat på oss.. Dottern somnade för en liten stund sedan så nu har jag lagt all ren tvätt på dess ställe och nu tänkte jag lägga mig på soffan och läsa en bok.
Det har varit en helt underbar dag även om det kanske inte har hänt något speciellt. Dottern har varit på bra humör och sovit bra, jag har hunnit med en hel del här hemma plus att vi varit ute och gått i över en timme, me like!!

Funderar fram och tillbaka på om vi skulle åka upp till mina föräldrar på torsdag efter att sambon slutat på jobbet. Han tyckte själv att det lät som en bra idé då han också ville åka upp men den eviga boven i dramat, katterna. Någon måste ju komma hit och ge mat och nytt vatten vilket de flesta tycker är okej. Men kattlådan måste också rensas vilket inte lockar så värst många.. Borde kanske ta och ringa P och M och höra om de kan ställa upp, det rör sig ju trots allt bara om fredagen och lördagen i så fall. P & M brukar oftast vara kattvakter när vi är iväg och som tack för hjälpen skulle vi ju kunna bjuda på middag helgen därpå. Hmm, tåls att tänka på!

Nä, nu är det dags att inta ryggläge och läsa lite :)


Börjar vända

Har varit lite dålig på att blogga hittills i år tycker jag. Mycket beror på att dottern har varit lite kläning och haft svårt med sömnen i och med tänderna som börjar komma. Igår natt sov hon riktigt dåligt, tror inte att det varit riktigt så jobbigt någonsin. Under dagen var hon inte riktigt heller i form men på kvällen började hon bli sitt vanliga glada jag igen och innan hon somnade för kvällen gav vi henne lite alvedon eftersom det märktes att hon besvärades av tänderna. Det verkade fungera för inatt har hon sovit hela natten fram tills klockan 7 och därefter somnade hon om fram till kl 9. Vi ska absolut inte börja med en alvedondos varje kväll men de kvällar/dagar då hon har riktigt ont känns det ju bra att ha något som verkar fungera.

Idag vaknade dottern som sagt vid 9 och sedan var det dags för henne att bada. Numera älskar hon att bada och plaska i vattnet. De senaste fem gångerna har hon blivit riktigt arg när man tagit upp henne ur badbaljan eftersom hon vill plaska vidare, lite skillnad mot första gången hon badade då hon snarare blev arg för att hon skulle bada :)
Efter frukosten gick vi ut i snövädret och promenerade ner till ICA för att handla smör som jag glömde köpa igår och på vägen hem mötte vi upp med E och en kompis till henne som hade sin tre veckors dotter i vagnen. Såååå sugen jag blev på en till men det är inte dags riktigt än. Vill att dottern ska bli lite äldre innan det är dags att börja jobba på tvåan.
Tanken var att jag och dottern skulle fortsätt att promenera men hon blev riktigt kinkig efter ett tag så det kändes inte lönt att vara ute mer så vi gick hem och nu sover hon. Tänkte passa på att ta tag i lite här hemma nu medans det är lite lugnt.


födelsedagsfest

Igår under några timmar på kvällen var vi hemma hos E & P eftersom P firade sin födelsedag. Dottern och C & Ts son var de enda barnen men det gick hur bra som helst. Stundtals spelades det ganska hög musik men vi satt med de små i köket så de fick krypa runt och leka lite så det var inga problem. När klockan närmade sig 21 började dottern bli lite kinkig eftersom hon var trött varpå vi bestämde oss för att gå hem och vi hann knappt ens ut innan hon somnade i vagnen.
Det blåste riktigt ordentligt igår och det var svinkallt ute men trots det var det riktigt varmt här hemma. Det hindrade oss dock inte från att höja mysfaktorn och tända en brasa. Så vi satt framför TVn och kollade på Independence Day innan vi gick och la oss.

Idag verkar det inte vara mkt varmare ute, det blåser och ser riktigt kallt ut så idag blir det till att stanna inne. Har egentligen en del tvätt att ta hand om och julen borde städas ut. Hade i alla fall velat bli av med granen eftersom den börjat att barra mer nu. Får se vad som orkas med...

Gårdagen och kvällens födesledagsfest

I går var jag  och dottern hemma hos J och hälsade på. Jag har tänkt på det ett tag att nu när vi har två bilar så borde jag åka dit och hälsa på men så har det inte blivit av men så igår kom jag och dottern iväg. Det var riktigt roligt att träffas bara vi två (tre med dottern) och snacka en massa skit :) Trots att vi pratade hela tiden så hann vi inte prata om allt kom jag på sedan i bilen på väg hem.

Ikväll ska P ha födelsedagsfest och planen är att vi ska dit hela familjen. Det är visserligen uttalat att det ska bli en riktig fyllefest men vi tänkte gå dit en liten stund i alla fall och visa oss och säga hej. Tanken är att vi ska gå dit tidigt och hinna stanna ett tag innan folk börjar bli allt för fulla eftersom det känns fel att ha dottern i en sådan miljö. Eventuellt ska C och T också dit en liten sväng tillsammans med deras son. Ska faktiskt ringa C och fråga hur de tänkt att göra nu medan de andra sover. Både jag och sambon, dottern och Keso och Foxy (två av de tre katterna) somnade här nere i vardagsrummet för snart en timme sedan, så skönt! Jag vaknade dock för en stund sedan och även om jag hade kunnat sova lite till kände jag att det var dags att gå upp och göra lite nytta. Nä, dags att ringa C :)


Småpirrigt

Tidigare idag skickade jag iväg ett mail till min chef eftersom jag ville prata med honom om när jag hade tänkt att komma tillbaka samt att jag vill jobba deltid då det är dags för mig att börja jobba igen.
Jag försökte först att ringa men fick inget svar så jag skickade iväg ett mail istället.
Läste nyss svaret och vi ska ha möte fredagen den 22 januari och prata vidare om mina önskemål och vad som blir bäst för verksamheten. Känner mig helt nervös nu... Tänk om det inte alls fungerar för verksamheten om jag vill jobba deltid?! Jag vill verkligen inte arbeta 100% nu när dottern är så pass liten eftersom det skulle innebära väldigt långa dagar på dagis för hennes del. Tyvärr är den bistra sanningen den att sambon tjänar så pass mkt mer än vad jag gör så vi förlorar mycket mer om han går ner i tjänst än om jag gör det.
Hoppas nu att det löser sig och att mina önskemål blir genomförbara...


Blev med ens lite smånervös..


Hon sover...

I dag väckte jag dottern 8.30 eftersom jag inte ville att hon skulle vara uppe till midnatt även ikväll. Vanligtvis brukar hon sova till närmare 9.30 vilket har fungerat innan men eftersom hon inte vill sova har hennes sovtider under dagen förskjutits. Nu i förmiddags var hon jättetrött strax innan 11 och somnade i min famn men så fort jag skulle lägga ner henne vaknade hon. Så allt som allt blev det väl inte mer än 30 minuters sömn och sedan på eftermiddagen somnade hon vid 15 och sov till 17.30 och tro det eller ej men nu sover hon. Vi åt sen middag idag och efter att vi ätit märkte jag på dottern att hon var trött så vi bytte om till pyjamas på henne och nu vid 20.30 somnade hon och hon sover fortfarande!!! Så himla skönt att hon kunde komma till ro och somna utan att vakna så fort man lade ner henne. 

I morgon är planen att åka hem till J och hälsa på en stund. Egentligen hade jag behövt storhandla vilket jag egentligen tänkt att göra idag men sambon hade av misstag fått med sig mitt VISAkort till jobbet så jag hade inga pengar. I morgon behöver jag verkligen åka iväg och handla och dessutom skulle jag behöva köpa en present till P som ska fira sin födelsedag på lördag.
Har blivit medbjuden av J på en annan födelsedagsfest nu i slutet på januari och jag tackade givetvis ja! Ska bli kul att komma ut och göra någonting själv och få lite egentid på något annat ställe än på toaletten eller på Willys :)
Jag trivs absolut med att vara föräldraledig men jag känner att jag nog skulle behöva komma iväg lite för mig själv och hitta på något. Ska hur som helst bli jätteroligt att festa lite med J, det var ett tag sedan om man säger så.

Nä, dax att ta tillvara på tiden nu när dottern sover!


flickan som inte ville sova del II

Naiva jag trodde att dottern skulle somna i tid om hon inte sov så sent på eftermiddagen. När hon inte hade somnat när klockan var 17.30 och jag märkte på henne att hon var sjukt trött så bestämde jag att om hon somnade efter 18 så skulle hon bara få sova i 45 minuter i förhoppning om att hon sedan skulle somna relativt tidigt men så fel jag hade. Dottern somnade strax efter 18 men efter ca 20 minuter ringde sambons mobil som låg bara någon meter från dottern. TVn stod på men eftersom sambons ringsignal inte är särskilt mjuk eller hur jag ska uttrycka mig, så vaknade givetvis dottern och kunde sedan inte somna om. Så eftersom hon sov så pass lite under eftermiddagen trodde jag att hon skulle somna tidigt ikväll. Istället blev hon övertrött och hon har fortfarande inte somnat och det känns som att jag har försökt med allt. Jag har haft henne i famneni 58 olika ställningar, både jag och sambon har burit henne, jag har lagt henne i våran säng och släckt ner och lagt mig bredvid henne, jag har lagt henne i sin egen säng, jag har försökt att amma henne till sömn men ingenting har fungerat. Just nu är sambon uppe med henne och försöker att få henne att sova men jag hör hit ner att det inte går särskilt bra eftersom hon skriker. Jag vet ju att hennes tänder är på gång och att det med störst sannolikhet är därför som hon inte kan sova men det är ändå så frustrerande när hon inte kommer till ro, inte minst för henne själv. Nä, i morgon ska jag försöka att få upp henne lite tidigare så att hon inte sover så länge. I morse vaknade hon först närmare 9.30 och somnade första gången först närmare kl 13. Vanligtvis brukar hon sova mellan 11-12 och sedan igen mellan 16-18 ungefär för att sedan somna för kvällen runt 21-tiden.
Hoppas hur som helst att hon sover bra i natt med tanke på hur trött hon måste vara...


Sagan om flickan som inte ville sova



Det var en gång en flicka som inte ens var ett år fyllda. Hon bodde tillsammans med sin mamma och pappa i ett rött hus i en liten by tillsammans med deras tre små katter.
Den lilla flickan var så trött så trött på eftermiddagarna men hon ville inte somna för det hände ju så mycket roligt som hon kunde gå miste om. En dag när klockan började närma sig 18 var den lilla flickan så trött att hon helt enkelt inte orkade hålla sina små söta ögon öppna. Därför blev hon ledsen och frustrerad och började gråta. När hennes mamma tog upp henne i famnen somnade den lilla flickan med en gång.
För att den lilla flickan inte skulle vara uppe hela kvällen och sova dåligt under natten skulle hon bara få sova i 45 minuter men eftersom hon för stunden befann sig i la-la-land och drömde söta drömmar sov hon ovetandes vidare som den lilla prinsessa hennes föräldrar tycker att hon är....

Snipp snapp snut så var sagan slut!


Och så kom måndagen

I morse när dottern vaknade kl 9 kändes det konstigt att inte sambon låg i sängen tillsammans med oss. Vanligtvis händer det bara på fredagar och lördagar varannan vecka då sambon jobbar dag men så började alltså den nya veckan idag. Idag stod ingenting på schemat så jag och dottern tog det lugnt på morgonen och strax efter 11 gick vi ut på en promenad så att hon kunde sova i vagnen. Trots att det snöade och blåste en del var vi ute i närmare en och en halv timme, skönt! Annars har vi inte gjort så mycket idag utan mest slappat. Dottern sov inte ens en timme nu på eftermiddagen och som tur är somnade hon nyss. Hoppas nu bara att hon kan sova för natten så att hon inte vaknar och är pigg om en halvtimme igen.
Har bestämt mig för att åka upp och hälsa på mamma och pappa nu i januari och givetvis åker dottern med. Får se när sambon kommer upp, än så länge är ju allt väldigt oklart med hur hans schema kommer att se ut så vi får väl se om han stannar lika länge som oss eller om han kommer upp till helgen så som vi gjorde sist.
Nä, nu är det dax för lite egentid tillsammans med sambon :)


Sömnbrist men ändå pigg som en lärka

Dottern håller på att få sina första tänder varav den vänstra framtanden syns och har börjat att spricka igenom så att man kan känna den med fingret. Man märker att det kliar i munnen på henne men under dagtid så verkar hon relativt oberörd, värre är det på nätterna då hon absolut inte vill/kan sova i sin egen säng utan ska ligga mellan mig och sambon. De senaste nätterna räcker ens inte det till utan hon vaknar flera gånger på nätterna och är ledsen. För någon vecka sedan antog jag att det berodde på förkylningen och att hon var täppt i näsan och fick andas med munnen men nu när förkylningen nästan är helt borta misstänker jag snarare att tänderna är boven i dramat. Ikväll har hon bara sovit i en timme och vid lunch sov hon också bara en timme, i vanliga fall sover hon omkring tre timmar under en dag. Hur som helst så trodde jag att hon därför skulle somna lite tidigare ikväll men ack så fel jag hade. Strax innan 20 kunde man märka att hon började bli trött, 20.30 höll hon på att somna i min famn framför TVn men hon kom aldrig till ro. Nu, nästan två timmar senare är hon fortfarande vaken och visar inga tecken på att hon tänker sova. Ibland sänker hon ner huvudet mot ens bröst och blundar men lika snabbt öppnar hon ögonen igen och firar av ett leende eller tittar på en med riktigt busig min.
Förhoppningsvis kommer hon att vara riktigt trött när hon väl somnar och därmed kanske hon kan sova lite bättre i natt men någonting inom mig säger att det förmodligen inte kommer att inträffa..
Funderar själv på att snart gå och lägga mig så jag är utvilad tills i morgon. Sambon ska jobba dagtid i morgon något som han inte har gjort på flera år, i alla fall inte på en måndag. Ev. ska han gå över till att bara jobba dagtid men det är inget bestämt än utan han och hans chef ska diskutera saken i morgon så vi får se hur det blir.
Nä, om man skulle försöka att få dottern i säng trots allt...


God fortsättning!!

Det har varit lite torka i bloggen nu ett par dagar men nu är det nytt år och nya tag :)

Nyår firade vi hemma hos T & C som hade ordnat det jättefint med marshaller längs med grusgången och i hallen stod ett bord dukat med champangeglas och en jättegod välkomstdrink. Allt som allt var vi 14st inklusive alla barn. Det bjöds på otroligt god mat och en i sällskapet som arbetar som kock hade gjort helt fantastiskt goda såser till middagen. Till förrätt åt vi avokado fylld med skagenröra och middagen bestod av grillad fläskfilé och oxfilé med fyra olika såser till och en riktigt gräddig potatisgratäng.
När vi ätit middag började vi kvällens aktivitet, sexkamp där första grenen var en fotbollsturnering. Som tur var skulle vi inte briljera med våra egna talanger utan vi spelade bordsspel. Det var första gången jag spelade och i första matchen gjorde jag mål!!! Tyvärr höll turen inte särskilt länge och vi förlorade nästa match. Efter fotbollsspelet gick vi ner i källaren där nästa gren bestod av en bana i minigolf. Jag och sambon som var i samma lag fick båda i bollen på tre slag. Nästa gren var en frågetävling med olika kategorier. En tärning fick avgöra vilken kategori och varje kategori hade sex olika områden där vi själva fick välja vilken vi ville ha. Jag och sambon fick underhållning och valde därefter kategorin kända artister varpå vi skulle svara på tre frågor. Ingen av oss kunde egentligen någon av frågorna men vi lyckades ändå gissa rätt på två av tre :)
Sedan var det dags för att kasta pil vilket jag helt överlät till sambon eftersom jag är riktigt dålig på att kasta.
Nästa gren bestod av att skjuta luftpistol vilket jag själv tyckte var den absolut roligaste grenen. Jag har aldrig skjutit med något vapen men det gick faktiskt rätt skapligt bortsett från två skott som jag sköt helt utanför måltavlan.. Efter att alla skjutit gick vi upp och åt saffransglass som C själv gjort och hallon. När vi ätit upp var klockan så pass mkt att vi inte hann med den sjätte och sista grenen, att sjunga singstar. Ingen var nog gladare än sambon att det aldrig blev av då han aldrig sjunger, i alla fall inte så att någon skulle kunna höra.
Strax innan tolv gick vi ut för att kolla på alla fyrverkerier och fira in det nya året men när alla var ute utom sambon gick jag in för att hämta honom. Det visade sig att dottern vaknat så vi firade in det nya året hela familjen samlade i rummet där hon sov vilket faktiskt var rätt mysigt!
C & T hade massor med godsaker som det bjöds på under kvällen bla. Aladdinask, after eight, godis, chips, salta pinnar men bäst av allt var nog ändå frukterna och chokladfontänen!!!
C hade läst i bloggen att vi missade chokladfontänen på bröllopet vi var på och hade då kommit på att de själva hade en. Jag behöver väl knappast nämna att det var himmelskt gott?! :)
Efter tre begav vi oss hem men kom ändå inte i säng förrän närmare 4.30. Gårdagen spenderades ganska så många timmar i soffan framför TVn eftersom dottern vakande som vanligt vid 9. Som tur var fick jag sovit i någon timme när hon sov på eftermiddagen.
Det blev ett riktigt lyckat nyårsfirande och T & C ska ha ett stort tack som ordnade med allt!!

God fortsättning till er alla


RSS 2.0