Mammafika på konditoriet

Idag kl 11.30 var det tänkt att alla vi mammor skulle träffas nere i byn på det nya konditoriet för att fika och snacka lite skit tillsammans. Eftersom både C och C redan har börjat att jobba så var det länge sedan vi sågs allihop. Eftersom sambon åkte iväg för att tävla i morse och med tanke på att dottern hade feber igår så bestämde jag mig för att stanna hemma. Strax innan lunch fick jag ett sms från en annan tjej som var med i föräldragruppen för oss som fick barn mars/april -09. Hon har inte varit med oss andra på mammaträffarna eftersom man tyvärr inte kunde höra några hjärtljud när hon kommit in till förlossningen. Tydligen dog dottern av plötslig spädbarnsdöd strax innan/i samband med förlossningen. Som tur var blev hon gravid ganska snart igen och nu idag strax innan lunch fick jag ett sms av henne att deras andra dotter nu var född :)
Blev så glad för deras skull och ringde därför till E som jag visste skulle ner till konditoriet. Tänkte att hon kunde förmedla den glada nyheten till de andra. Det visade sig att alla satt nere på konditoriet med sina små förutom jag. Eftersom dottern inte verkade ha feber och var vid gott mod satte jag henne i vagnen och promenerade ner till byn. Vi kom dit ganska sent, strax efter 13 så det blev bara en snabbis eftersom alla redan hade fikat när vi kom. Men det var roligt att träffa alla igen även om det bara blev en kort stund.
Hoppas att vi kan träffas snart igen någon helg då vi är helt friska så att man kan prata lite längre. Blev bara ungefär en halvtimme idag eftersom vi kom så pass sent.

Önskar K och B all lycka till med deras lilla prinsessa.
Så skönt att de fått sin dotter och att alla mår bra!


Jag frisk = dottern sjuk...

Igår hade jag min första feberfria dag!!!! Halsen rosslar fortfarande och jag är snuvig och har huvudvärk ibland men jag har äntligen blivit av med febern så därför beslutade jag mig för att ta med dottern ut på en liten promenad. Vi mötte upp med E och sonen och gick ner till byn och mötte upp med Å och hennes son lite senare. Kändes underbart att vara ute och promenera, särskilt med tanke på solen som sken och fåglarna som kvittrade! När vi kom hem och dottern ätit sin yoggi dröm var det dags för henne att sova och då märkte jag att hon kändes jättevarm , tog tempen som visade att hon hade 39 graders feber.. Bortsett från att hon också blivit förkyld så var hon precis lika glad som vanligt men jättevarm så hon fick Ipren och sedan somnade hon. I natt har hon haft det riktigt jobbigt och sovit i bara blöjan men trots det har hon ändå varit skållhet. Hon fick både Alvedon och vatten men har sovit riktigt oroligt. Misstänker att hon haft feberdrömmar också för hon vaknade upp med ett ryck och började skrika som bara den tills hon helt plötsligt somnade om som om ingenting hade hänt..
Hon har fortfarande feber så ikväll blir vi hemma. Tanken var annars att vi skulle till sambons kusin och hennes kille som firar sina födelsedagar ikväll, eventuellt åker sambon dit själv en stund.

Måste berätta... dottern har krypit upp för hela trappan alldeles själv. Det var inte så hemskt som det låter för jag höll händerna runt henne hela tiden och gick precis bakom henne ifall hon skulle snubbla till och tappa balansen. Hela vägen upp kom hon som sagt så nu blir det till att köpa grind i veckan!


Fortfarande sjuk..

Jag har fortfarande feber och nu orkar jag verkligen inte vara sjuk längre. Ligger bara på soffan hela dagarna och gör ingenting alls. Leker lite med dottern, plockar undan lite, tittar på TV, äter, vilar och så om igen. Jag vill inte vara sjuk längre! Kände att jag var tvungen att komma ut ur huset lite så jag preparerade mig med två alvedon och sedan körde hela familjen och storhandlade på Willys. Kanske inte det roligaste nöjet men det var skönt att få komma ut lite och se något annat än husets alla väggar. Visserligen började Alvedonen inte verka förrän vi var hemma igen så det var egentligen inte särskilt roligt att handla uatn mest svettigt och jobbigt. Men som sagt så uppskattade jag att få komma iväg lite :)
På vägen hem svängde vi inom Mc Donalds och jag köpte mig en Mc Flurry som hela familjen delade på. Dottern var helt salig och tyckte att det var hur gott som helst men eftersom hon fortfarande är relativt liten så fick hon inte så mycket. Finns ju en massa restriktioner om vad barn under ett år inte får äta. Är osäker på om de får äta glass eller inte så därför fick hon bara lite grann.
I morgon ska sambon jobba så jag hoppas att jag är bättre då. Har varit guld värt att han har varit ledig hela veckan eftersom jag inte varit särskilt pigg med tanke på dottern. Jag har ju inte orkat leka/sysselsätta henne någon längre stund så sambon har busat en hel del med henne. Just i skrivande stund hör jag hur de leker i vardagsrummet :)


Näst intill feberfri och Yoggi Dröm

Nu är tempen äntligen på väg ner :)
Borde egentligen ta det lugnt idag så att man blir helt frisk men i morse hade jag oanade krafter och började
dammsuga, diska, tvätta och vattna blommor. Inte för att det kanske är något tungt arbete direkt men det tar ändå lite på krafterna när man inte är helt 100%. Det enda jobbiga just nu är att näsan rinner som en öppen kran, usch!

Igår var vi på BVC med dottern och hon hade visserligen bara gått upp 10g men det viktigaste var ju att hon inte hade gått ner i vikt. Sköterskan tyckte att jag skulle börja ge henne lite fetare yoghurt nu efter magsjukan så att hon kommer i kapp lite snabbare. Efter viktkontrollen körde vi och handlade och jag hittade små Yoggi dröm, inget för den smala kosten precis men jösses vad goda! Dottern fick en yoggi till mellanmål med smaken vit persika och vit choklad och halleluja vilken smaksensation (jag var ju såklart tvungen att smaka en sked och ja, det var faktiskt bara en sked)!!! Med tanke på att jag nu faktiskt har gått ner hela 3kg så känns det ganska klokt om jag kan motstå dessa små yoghurtarna men oj vad frestande det är när man öppnar kylen. Som tur var tyckte dottern att yoggin smakade precis lika gott som jag själv tyckte. Så nu får vi hoppas att den gör sitt så att hon ökar i vikt tills nästa viktkontroll om tre veckor!


Så var det dags....igen!

Tog precis tempen eftersom jag har frusit större delen av kvällen trots att jag har både tjock tröja och tofflor på mig, 38.6 visade den... NÄR ska det ta slut?? Detta är trdje veckan som antingen jag eller dottern är sjuka. Det började när vi skulle bjuda hem P, M och J på middag då dottern fick feber och blev förkyld. När hon återhämtat sig från den fick hon magsjuka veckan där på och dagen efter blev även jag magsjuk. Dottern är fortfarande inte riktigt helt återställd så vi ska ner till BVC i morgon för att kolla så att hon i alla fall går upp i vikt. Nu ikväll har alltså jag blivit sjuk igen...*suck*
Sambon den liraren har klarat sig igenom helt frisk under alla veckorna! Skönt att han inte jobbar förrän på fredag så att han kan ta hand om dottern.

Nu - ett snabbt tillfrisknande över natten!!
Håll tummarna för mig ;)


Avatar



Jag och sambon har precis sett klart filmen Avatar som vi började att se igår, jösses vilken film!!
Givetvis kunde jag inte hålla tillbaka en tår i slutscenen men det är absolut ingen snyftarfilm. Den är extremt välgjord och helt klart en av de bästa filmerna som jag har sett.
Så om ni ska se någon film kan jag starkt rekomendera Avatar. Kan själv ha lite svårt för sci-fi genren men den här filmen är sci-fi på en helt annan nivå än vad jag har sett tidigare!
Den får helt klart tio J av tio möjliga ;)


Äntligen rör det på sig :)



Vågen visar nu på - 2kg
(jag väger absolut mer än vad denna vågen visar men det hade varit
kul om man kunde komma ner till 58...
haha, som om det någonsin skulle hända ;)!!!
Nej det är inte särskilt mycket med tanke på att jag slutat med allt snaskätande redan sedan nyår plus att jag har haft magsjuka. Tror att det är tack vare magsjukan som det började röra på sig för då gick jag ner 1,5kg men så fortsatte det med ytterligare 0,5kg efter att jag varit frisk i ett par dagar. I och med magsjukan så tappade jag helt aptiten för mat i ett dygn men när jag började bli bättre så var jag väldigt noga med att se till att mindre portioner eftersom magsäcken ändå dragit ihop sig lite. Har ju varit frisk i en vecka på onsdag så jag hoppas innerligt att jag kan fortsätta att gå ner i vikt och att jag bara behövde en liten boost, tyvärr i mitt fall så var det i form av magsjuka.
Hela familjen var ute och promenerade igår tillsammans med familjen S och halva familjen T/L. Pratade med C som berättade att hon haft problem med sköldkörteln och tydligen kan det vara rätt vanligt efter en graviditet/förlossning och att matsmältningsprocessen kan försämras och att man därför har svårt att gå ner i vikt eller till och med kan gå upp i vikt. Nu har jag ju inte alls varit och gjort några tester eller så utan inbillar mig istället att det är detta fenomen jag har drabbats av. Hur kan man annars förklara varför jag inte gått ner ett gram trots att jag helt slutat att svulla godis, chips och choklad på helgerna? Någon förändring viktmässigt borde det ju göra. Särskilt med tanke på att sambon som gjort precis samma förändring redan har gått ner 7kg!?!!!


Fint väder

Igår var J här och höll mig sällskap hela dagen vilket var supermysigt. Vi åkte hem till E en sväng och hälsade på och snackade och givetvis var jag tvungen att sjunga lite Lips på X-boxen :)
Dottern somnade strax efter 20 och sedan hade jag lite egentid framför TVn och somnade såklart runt 22.30. Vaknade utvilad av att dottern ville upp och har precis duschat och gjort mig i ordning. Dottern sover just nu men vaknar nog inom 30 minuter så jag funderar på om vi skulle ut och ta en promenad efter att hon ätit lunch. Sambon sover också och lär göra det ett tag till eftersom han tvunget skulle kolla hockey när han kom hem i natt. Han kom inte och lade sig förrän närmare 5 på morgonen så jag räknar inte med att umgås så mycket med honom nu under dagen.
Nä, promenad ute i solen lutar det åt :)


Farmor

Min farmor är 87 år och har alltid varit pigg och mått bra men nu efter nyår började hon att bli glömsk och det har blivit värre på kort tid. Förra veckan beslutades det att hon skulle få hem varm mat två gånger om dagen eftersom hon glömmer att äta. Hemhjälp skulle komma och dela ut hennes mediciner eftersom hon glömmer vilken dag det är, om det är morgon eller kväll och kan därför råka få i sig alldeles för många tabletter. Eftersom hon är så pass förvirrad och med tanke på att det har utvecklats under så pass kort tid ringde jag till henne nu i veckan eftersom vi bor över 180 mil ifrån varandra (hon bor i Gällivare). Vi pratade inte särskilt länge men det märkets tydligt att hon glömmer och får för sig saker som inte alls stämmer.
Igår pratade jag med mina föräldrar och pappa berättade att två av mina fastrar kört farmor till akuten eftersom hon får för sig att hon ska iväg och är svår att hindra. För två veckor sedan hade hon gått hemifrån och satt nere i källaren i någons förråd som hon inte kunde ta sig ut ifrån. Min äldsta faster och hennes man letade efter farmor men efter ett par timmar ringde de till polisen som senare hittade henne i källaren. Farmor själv trodde att hon satt i häktet...
Hoppas nu i alla fall att hon får komma in på något vårdboende eftersom det uppenbarligen inte fungerar för henne att bo själv. Alla mina fastrar har varit hos farmor och sovit över men det är tydligen inte särskilt lätt att få henne att inte bege sig iväg alldeles ensam. Ska ringa pappa ikväll och höra hur det gick igår, håller tummarna för att hon får komma till något boende!


Än är det inte över..

Igår på eftermiddagen kändes det som att vi hade blivit kvitt med magsjukan men ack så jag bedrog mig. Idag på eftermiddagen körde jag iväg själv för att handla, det blev lite väl svettigt mot vad det brukade vara. Jag hade kollat mitt konto innan jag körde iväg och det stod att jag hade 514:- kvar att leva för denna månaden. Eftersom jag inte skulle ha särskilt mycket var jag ganska säker på att pengarna skulle räcka men bara för att valde jag ändå att ta en självscanningskassa. När jag hade en brödpåse kvar att scanna in stod summan på 510:- och med de två kassarna jag hade packat varorna i blev det 513:- så jag fick snällt lägga tillbaka brödpåsen. Så man skulle kunna säga att det var precis på håret att jag hade råd att betala. Tyckte faktiskt att det blev lite pinsamt att jag var tvungen att lägga tillbaka brödet men men, kanske inte borde ha köpt skorna denna månaden?! Nu har vi i alla fall mat fram tills nästa lön-/föräldrapenningsutbetalning!
Det hade ju visserligen ingenting med magsjukan att göra... nåväl, när jag kom hem hade svärmor kommit förbi för att hälsa på sitt barnbarn. Såklart kom hon inte tomhänt utan hade med sig både kläder och en leksakslåda till dottern (första barnbarnet på båda sidor brukar bli bortskämt eller hur är det nu?! ;).
När klockan närmade sig 14.30 gav jag dottern yoghurt och eftersom hon åt på bra fick hon hela burken. Dock hann jag inte mer än att lyfta ut henne ur barnstolen innan hon kräktes upp allt, både på sig och på mig. Hon drack lite vatten och sedan somnade hon. Nu efter att hon sovit ville hon inte ha någon varm mat så istället fick hon en halv burk med yoghurt men direkt efter fyllde hon blöjan, stackars liten.
Hoppas verkligen att hon blir bättre tills i morgon så att hon i alla fall får behålla maten..


Magsjuka

Igår på eftermiddagen märkte vi att dottern var riktigt dålig i magen. Det blev bara värre och värre under eftermiddagen men hon var ändå på bra humör och lekte. Själv började jag få ont i huvudet och frös som bara den så jag satt i soffan med täckte och tofflor medan dottern lekte på golvet med sina leksaker. 
Vi gick upp och lade oss strax efter 20.30 och somnade ganska omedelbart. Under natten har i alla fall jag haft feber och nu på morgonen kände jag mig inte alls särskilt fräsch och magen kändes som en tvättmaskin. Men nu mår jag mycket bättre och jag har faktiskt ätit ett riktigt mål med mat, det första sedan i förrgår. Dottern har däremot ätit hela tiden men hon har dessvärre inte fått behålla något.
Nu i eftermiddags hade vi tid för hälsokontroll på BVC och jag bestämde mig för att gå med ner tillsammans med sambon och dottern eftersom jag kände mig mycket bättre.
Dottern hade tyvärr gått ner 70g sedan åttamånaderskollen men det behövs knappast någon raketforskare för att inse att det berodde på hennes magsjuka. Vi ska därför gå dit igen om en månad för att väga och mäta henne igen.
Sambon jobbar ikväll och jag har laddat upp med Michael Jacksons This is it. Eventuellt blir det kanske lite glass också, man måste ju skämma bort sig lite nu när man är sjuk ;)


Uppskattning

E var nyligen här hemma en kort vända för att lämna en blomma till mig. Hon var glad för att jag lyssnade på henne och försökte förstå, låter kanske skrytigt men det var så hon sa :)
Blev så otroligt rörd så jag fick såklart tårar i ögonen. Innan dottern föddes hade jag inte särskilt lätt för att bli rörd till tårar men det har minst sagt ändrat sig sedan förlossningen..
Hur som helst vill jag bara säga det att visa uppskattning kan betyda så otroligt mycket för den personen som man visar det inför. Det behöver givetvis inte vara med gåvor utan det kan såklart också vara med ord eller handling. Trots att det var snart en timme sedan hon kom förbi blir jag nästan lite tårögd bara jag skriver om det. Idag har jag känt mig lite halvsliten och fantasilös och tråkig men den gesten gjorde verkligen min dag. Blev så otroligt glad för blomman som dessutom passar in perfekt på köksbordet.
Vet att jag själv kan vara dålig på att visa uppskattning och jag behöver absolut tänka på det oftare men jag vill ändå passa på att uppmana er som läser att faktiskt säga till de personer ni håller av vad ni känner, antingen i ord eller genom handling.
Det betyder mycket att få höra att man är uppskattad!


Middag hos grannarna

I kväll var vi bjudna på middag hos grannarna kl 17.30. Vi umgås egentligen inte med varandra men vi pratar om man stöter på varandra ute och kommer över för att låna saker eller be om hjälp osv. Nu sist när vi var uppe hos mina föräldrar hjälpte grannarna till att mata katterna och tömma kattlådan. När de var bortresta nu i somras klippte vi deras gräsmatta så på den nivån är det. Men nu i kväll skulle vi alltså över på middag och det var verkligen supertrevligt. Till en början tyckte jag att det flöt lite trögt med pratet men sambon verkar inte alls ha samma uppfattning så det kanske bara var jag.. Hur som helst så bjöds det på mycket god mat, fläskfilé med bacon och en jättegod sås med pasta till. När vi kom blev vi först bjudna på nachos, mums!! Till efterrätt bjöd de på en jättegod (vad annars?!) kladdkaka med glass och hallon. Nu vid 21.30 började dottern att bli riktigt trött, så trött att hon faktiskt somnade pang boom vilket annars aldrig händer. Nu när hon blivit lite äldre har hon haft jättesvårt att somna om man är borta oavsett hur trött hon än är. Men så kan det också bero på att hon var hjalvvaken mellan kl 03-05.40 i natt så hon var väl trött på grund av det.
Hur som helst hade vi som sagt jättetrevligt och snackade om allt möjligt och lärde känna varandra lite bättre, kul!
Så lite längre fram tänkte vi bjuda hem grannarna på middag här. Nu blir det till att slappa framför TVn innan det är dags för sängen!
Natti natti


Myskväll?!

Igår var tanken att jag och sambon skulle ha en myskväll tillsammans och se filmen District 9 efter att dottern somnat. Det började bra med en god middag vid 19-tiden. Jag var iväg en stund tidigare för att köpa glass och annanas till den stundade fruktsalladen som vi skulle äta till filmen. När klockan var strax efter 21 sov dottern så jag gick upp och lade henne i sin säng och när jag kom ner började vi att titta på filmen.
Eftersom jag var sjukt trött och vi båda två låg i soffan med kuddar och täcke så borde jag kunnat räkna ut att jag skulle somna vilket jag också gjorde. 22.30 vaknade jag av att babyvakten slogs på och dottern grät så jag sprang upp och hoppades att sambon inte skulle märka att jag hade sovit. Dottern somnade om ganska snabbt men låg och vred och vände på sig så jag beslutde mig för att lägga mig i min säng för att vänta tills hon sov ordentligt. Även här kan jag ju tycka att det borde ha varit självklart vad som skulle hända, jag somnade och vaknade inte förrän klockan var precis 00.00. Gjorde mig i ordning för att gå och lägga mig och gick ner för att borsta tänderna. Nere i soffan låg sambon och snarkade för full hals så jag väckte honom och sedan gick vi och lade oss. Så det var våran fredagsmyskväll... :)


Nygamla gardiner




Nu har jag äntligen sett till att byta ut julgardinerna. Kände att det var dags att ta ner dem nu med tanke på att det  är i mitten på februari. Tidigare i förmiddags var vi på banken för att lägga om lånen vilket aldrig blev av eftersom vi hade glömt papprena hemma i grovköket. Dock startade vi upp ett sparkonto till dottern så något fick vi i alla fall uträttat.
Hur som helst, på väg hem sa jag till sambon att jag ville åka och köpa nya gardiner. Han tyckte att det var en galen idé efersom jag har 8 panellängder som ligger i sin förpackning i linneförrådet som jag köpte för över två år sedan. Tanken var att dessa skulle hängas upp i vardagsrummet men när vi kom hem och jag tittade på dem så insåg jag att de kanske skulle bli snygga i köket.
Givetvis var de på tok för långa och detta hushållet saknar en snymaskin så jag nålade gardinerna vilket kanske inte blev jättesnyggt men det syns inte så mkt om man inte tänker på det. Vi har också fått upp de två tavelhyllorna vi köpte på IKEA för några veckor sedan. Tyvärr insåg jag att vi inte har framkallat kort på länge och jag vill gärna rama in något nytaget fint kort som är taget med digitalkameran.


Cellprovtagning

Kl 10.30 idag hade jag tid hos barnmorskan för cellprovtagning. Jag som så många andra, älskar inte direkt att sitta i gynekologstolen. Det är inte så att jag blir nervös och får ångest utan jag tycker bara att det känns lite olustigt att ligga i gynstolen och spreta med benen inför en främmande människa. Barnmorskan som jag träffade idag är iofs inte helt främmande eftersom det var henne vi träffade under graviditeten. På något sätt känns det faktiskt ännu mer olustigt att visa hela "härligheten" för någon som man träffat ett flertal gånger. Hur som helst så var jag och dottern i alla fall där och jag fick gjort det där cellprovet.
I bilen innan vi körde hem gav jag dottern två majskrokar eftersom hon varit så duktig. Tänkte att majskrokarna kunde sysselsätta henne lite, dumma dumma tanke. När jag stannade bilen på garageuppfarten och skulle ta ut dottern log hon med hela ansiktet. I vardera hand hade hon en liten bit majskrok kvar och i hennes vita pälskappa satt merparten. Förmodligen har hon ätit lite på båda majskrokarna och sedan somnat. För er som inte riktigt vet vad majskrokar är kan man bäst beskriva detta fenomen som ostbågar med smak av frigolit och längden som en chilifrukt. När majskrokarna blir blöta blir de alldeles kladdiga vilket även de majskrokar som dottern höll i hade blivit. Ja ja, dottern var nöjd och pälskappan går ju att tvätta, ingen skada skedd :)


Så har man spenderat lite pengar...

För 10 minuter sedan beställde jag ett par nya skor. För ett par år sedan var jag helt hooked på skor och köpte sneakers i alla de färger. Nu kan man väl säga att jag prioriterar lite annorlunda men nyss när jag var inne på sneakersnstuff.com såg jag ett par jag verkligen fastnade för. Jag insåg dessutom att jag faktiskt "behöver" (=vill ha) ett par nya sneakers så jag slog till så inom en vecka är de här :)




Gissa vilken färg jag valde?! :)


om dagen som gick

Idag har jag varit hemma hela dagen och har faktiskt hunnit uträtta en hel del. Bokade in en ny tid för cellprovtagning då jag egentligen skulle ha varit där i går kl 8.50, på tok för tidigt enligt mig. Med tanke på att dottern varit sjuk och haft feber och sovit dåligt på grund av nästäppa så tyckte jag att hon skulle få sova tills hon vaknade själv och avbokade tiden vilket jag gjorde rätt i då hon sov till 8.30.
Annars har dagen mest inneburit vikning av tvätt, lite dammsugning, rengjort badrummet på nedanvåningen och så har en kille varit här och tittat på vad som är fel eftersom vi inte kan se SVT-kanalerna, 4an och 6an på TVn här nere. Enligt killen som kom hit beror det på att signalerna är för svaga så han skulle ut på åkern till någon station de har där och ändra. Hittills har det inte gett något resultat då vi fortfarande inte kan se på dessa kanaler.

Fick höra en trevlig nyhet av min svåger tidigare idag när han ringde. Så nu ska väl allt lösa sig för honom, äntligen :)
Nä, jag tror allt att jag hör sängen ropa på mig.. Natti


Det där med hundbajs



Denna "trevliga" syn möttes vi av nästan överallt nyss när vi i familjen var ute på en promenad. Så fruktansvärt tråkigt att hundägare inte inser att det ser riktigt illa ut med deras hundars visitkort överst på snödrivor eller i kanten eller mitt på gångbanor. Bara för att det är snö ute så betyder det ju inte att man inte behöver plocka upp efter sin hund. Vet att jag skrivit ett inlägg om detta fenomen tidigare men jag blir så arg när jag ser alla hundskitar överallt. VARFÖR kan man inte bara ta sitt ansvar och plocka upp efter sin hund? Jag finner det föga troligt att alla hundskitar som syns där ute skulle bero på att ägarna till hundarna glömt att ta med sig bajspåsar. Visst kan man glömma men då försöker man väl i alla fall att peta undan högen med en pinne eller något så den inte ligger precis intill eller på en gångbana?!


Melodifestivalen

Så var första deltävlingen av melodifestivalen avklarad.
Jag har inte följt melodifestivalen sedan år 2000 och jag tänker förmodligen inte följa tävlingen i år heller men just idag råkade jag se lite och jösses vilket dåligt startfält. Det fanns egentligen ingen låt som jag fastnade för sådär väldigt mycket men tack vare Salem Al Fakirs ödmjuka personlighet så fick han min röst även om jag inte tror att han skulle lyckas något vidare i den internationella tävlingen.
Vet att jag känns lite konservativ och tråkig men jag tycker att melodifestivalen var mycket bättre förr när alla länder sjöng på sina respektive språk och när det inte var så många deltävlingar hit och dit.
Samtidigt kan jag förstå att många ville sjunga på engelska för att nå en bredare publik men jag tycker ändå att det fanns en charm i att höra det sjungas på alla de olika språken..


Joel Kinnaman




För min egen tillfredsställelses skull så känns det tvunget att lägga in en till bild på den enda killen jag vet som är precis lika snygg i rakat, kort som i långt hår. Jag vet att det kan kännas tjatigt för er som inte tycker att hans utseende är lika tilldragande som jag gör men ni kan bara scrolla förbi detta inlägget ;)



Inga middagsgäster

Vi ställde in middagen i kväll vilket kändes som rätt beslut att ta, även om det givetvis hade varit roligt med lite sällskap. Dottern är mycket piggare nu men hennes näsa rinner som bara den och hon hostar och har sig så denna helgen blir en lugn helg med bara familjen. Skönt det med faktiskt med tanke på galejet från förra helgen, hoppas att det blir fest snart igen :)
Har precis ätit världens godaste köttbit som jag handlade på Willys i förra veckan. Det var redan färdigmarinerat så vi (läs sambon) stekte det bara i stekpannan och jösses vad gott det var. Köttbiten var så mör att du knappt kunde känna om det var köttet eller klyftpotatisen du tuggade på. Givetvis blev det Rydbergs Chili Bearnaise till!
Vi hade tänkt att hoppa melodifestivalen ikväll och istället titta på någon film, vilken har vi inte bestämt oss för än. Sambon har som förslag att se någon film om aliens... nja, känner väl mig sådär upprymd.


Middagsplaner

Idag är tanken att J, M och P ska komma över och äta middag men just nu känner vi oss lite osäkra på om vi kanske ska ställa in istället. Vid 14-tiden igår körde jag själv hem till J och snackade lite skit om allt och inget och när jag kom hem så var dottern riktigt förkyld. Det blev värre under kvällen och sedan började hon kännas varm. I natt har hon sovit jättedåligt och varit ordentligt täppt i näsan och haft feber så kl 02 fick hon alvedon och drack massor med vatten. Dessvärre ville hon inte somna om utan blev pigg och glad så vi var uppe till närmare 04.30 innan hon somnade i min famn i soffan där nere framför TVn. Nu verkar hon mycket piggare och har nog ingen feber men hon är ju fortfarande förkyld. Får vänta och se lite hur det utvecklar sig...
Stackaren har redan hunnit vara förkyld 4/5 gånger och hon är inte ens 10 månader. Hoppas att alla förkylningar stärker hennes immunförsvar.


En fundering..

Varför tvättar vissa sina badlakan när de bara använts en gång? Om allt går som det ska är man ju ren efter att man har duschat/badat så varför då slänga badlakanet i tvätten? Eller är det kanske jag som är snuskig?!


Jag gillar snö!!!



Dottern och jag var ute och promenerade ner till byn tidigare idag för att handla till dagens middag. Det är allt en hel del snö här nu, mysigt!! Dock hade de gärna fått ploga gångbanorna lite bättre och kanske tänka på att man någon gång måste lämna gångbanan för att ta sig över andra vägar och att det hade varit bra att slippa plogvallar... Inget måste, men en önskning från en mamma med ett barn som sitter i barnvagn. Inget ont som inte för något gott med sig, det blev ett bra träningspass och snöskottandet gjorde sitt det med :)


Puma har fått tillökning...

Tidigare idag var jag inne i tvättstugan och skulle hämta en ny blöja till dottern. På bänken inne i tvättstugan låg Puma och vilade sig varpå jag satte dottern bredvid så hon skulle kunna klappa katten. Inte helt överraskande hoppade Puma ner när dottern böjde sig fram för att klappa och vad fick jag se?! Jo, två centimeter små vita spagettistrån. Det var inte förrän jag tittade riktigt noga som jag såg att den ena rörde lite på sig och jag insåg direkt att katten fått mask... Så sjukt äcklig och traumatisk upplevelse det var. När jag lyfte ner dottern hittade jag ytterligare en som låg en bit ifrån henne. Usch, får rysningar över hela kroppen bara av att skriva om det. Som tur är har vi avmaskningsmedel här hemma så nu får alla tre katterna genomgå en avmaskningskur.
Ringde till djursjukhuset i Malmö och hon jag talade med verkade tycka att jag var en riktig mes som verkade så hysterisk över några små maskar. Hur som helst så brukar inte maskarna ta sig ut själva utan det kan vara att de fastnar i pälsen när katten gör nr2. Har för säkerhetens skull dammsugit hela nedanvåningen, NOGA! Dörren upp till ovanvåningen är stängd för alla katter fram tills dess att de avmaskats. Skulle förmodligen bryta ihop om jag hittade en mask i sängen.... FY f*n vad äckligt...


Så måste det vara




Alltså helt ärligt, Joel Kinnaman är helt klart en av Sveriges snyggaste män. Så är det bara...


mera snö

Ikväll var jag och dottern över hos C och M eftersom våra karlar skulle iväg och skjuta. Det var kul att träffas igen eftersom det inte blir så ofta numera då C har börjat att jobba. Sambon och T brukar sällan vara tillbaka innan kl 22 och de brukar åka 19.30 men ikväll var de tillbaka redan vid 21. Det visade sig att mannen som har alla pistoler hade kört fast på väg in till skjutbanan så de fick snällt åka tillbaka igen. På vägen hem hjälpte de en yngre kille som kört av vägen i en rondell så de fick bogsera ut honom på vägen igen. Stackaren hade legat och försökt skotta loss bilen med sina bara händer. Han var inte den enda de såg som hade kört av vägen så med andra ord kan man säga att det har kommit en hel del snö idag.
Jag älskar snö och är glad att det blivit en vit vinter istället för en grå och regnig vinter som annars brukar vara ganska vanligt här nere i södern. I morgon blir det allt till att skotta så man får väl lägga sig snart så man är ordentligt utvilad i de stora skottarmusklerna ;)


Om festen i lördags

Det var en riktig kanonkväll i lördags och gårdagens seghet kändes helt okej med tanke på hur roligt vi/jag hade kvällen innan. När vi satt på bussen på väg in till Malmö drack vi cider och snackade en massa, alla vi tre är ju ganska bra på att prata :)
När vi väl kom fram till festen var det inte så många som hade kommit men bara en liten stund efter att vi kommit började det att fyllas på. Som sagt var det en riktigt lyckad kväll och det var superkul att vara ute och festa tillsammans med E & J så det får allt bli fler gånger :)
Igår var jag allt annat än pigg och stundtals kände jag mig faktiskt lite illamående. Det blev ju trots allt en hel del i lördags, mer än vad jag trodde att jag skulle kunna klara av med tanke på att jag faktikst inte festat sedan sommaren -08. Sambon var helt underbar och tog hand om dottern större delen av dagen igår och bakade scones till frukost och gjorde fruktsallad på kvällen, han tog hand om all matlagning under dagen och passade upp mig så jag blev riktigt bortskämd igår. Lördagskvällen hade gått jättebra här hemma och dottern hade varit på riktigt bra humör och somnat i tid, skönt! Får se hur länge det dröjer innan man kommer ut nästa gång... :)


RSS 2.0