Åh du underbara fredag

Idag blir en riktigt bra dag, Niklas har sin första lediga fredag sedan juni, mamma och pappa kommer ner, solen skiner, rabatterna är krattade och jag sprang rundan på 13.43.28!!!!!!!!!! Nytt personbästa.... IGEN!!!
Idag älskar jag livet


Sjuka Keso...

Så avslutadea kvällen med att torka kattkräk... Yummie! Än en gång så är det Keso som är ansvarig. Jag ska villigt erkänna att jag inte gillar att torka kattkräk men jag är inte dummare än att jag fattar att katter kräks....IBLAND! Keso har bara idag kräkt vid tre olika tillfällen. Givetvis började dagen på samma sätt som den avslutades. När jag och barnen gick ner i morse möttes vi av en Keso-kräk på nytvättade mattan i vardagsrummet, jag blev inte glad. Nu i eftermiddags hade han kräkt i köket och nu ikväll var det golvet i datarummet som fick agera kräkpåse. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig har sett honom kräka så mycket som nu ikväll. Veterinären hittade ingenting sist vi var inne med honom men något fel är det. Han är mager som en vinthund dessutom, 2.8kg vägde han in på hos veterinären. Vet att det låter hemskt men jag tror att det är dags för honom att vandra vidare. Han mår ju uppenbarligen inte bra och han går inte upp i vikt heller plus att han är duktigt lös i magen och avföringen stinker. Visserligen äter och dricker han men i övrigt sover han eller skiter. Hur det än är kommer/kan jag aldrig att ta beslutet om att låta honom somna in, det är upp till Niklas. Dock vet jag att han skulle kämpa till sista blodsdroppen för den katten så vi kämpar vidare!

Snälla gode Gud...

Jag hade så gärna velat vinna lite pengar. Si sådär 1,5 miljoner så att jag kan betala av huslånet hade räckt. Inte för att vi inte har råd som det är idag utan för att vi hade kunnat använda de pengarna till något annat, typ kläder och resor... :-)

småirriterad

Pratade precis med mamma i telefonen. Hon och pappa kommer ner hit på fredag och sover över till lördag eftersom jag fyller år. Elin, min syster är i USA med sin pojkvän och hans familj så hon kommer ner senare någon gång i höst.
I går när jag pratade med mamma frågade hon vad vi skulle äta och om hon skulle göra en smörgåstårta varpå jag tackade nej. Men nu under dagen så har jag ändrat mig och ringde därför upp mamma igen nu under kvällen. Hon sa att det inte var några problem att göra en tårta men att hon och pappa handlat mat till oss på lördagen och vi ska grilla. Tanken är god och grillat smakar alltid (så länge det inte är bränt) ljuvligt men nu under sommaren har vi i snitt grillat varje vecka. Nu när jag fyller år vill jag äta något som vi inte brukar äta utan något mer speciellt. Kunde inte med att säga något till henne nu när de handlat och allt. Lite typiskt att inte kolla upp med mig först om vad jag tycker.. Vet att jag låter som en treåring men det är ju faktiskt min födelsedag och då borde jag väl ändå ha en röst i om vad vi ska äta när jag fyller år?!
Börjar tveka på om tårtan kommer att räcka också. Jag kommer äta en bit på morgonen och hade tänkt att vi skulle ha den till senare. Men jag tror att Niklas mamma och Anders kommer och så har Emelie sagt att hon skulle svänga inom efter jobbet, sedan hela familjen Ekblad-Asplund och så mina föräldrar, Monica och henne son. Det är alltså åtta vuxna och två barn. Sedan kanske mina föräldrar, Niklas och barnen också vill ha tårta på morgonen så då får man räkna tre/fyra personer till....
Jag har som tur är inte gått ut med att jag ska ha något kalas i alla fall så det dyker knappast inte upp några fler :)


Kappa

Jag har hittat världens sötaste kappa till dottern. Det enda negativa är väl priset på den eftersom jag inte tror att den kommer bli använd särskilt ofta. Det är nämligen ingen vardagskappa för henne att ha på dagis precis utan en som hon skulle kunna ha på helgerna eller när man går bort på kalas/fest. Får se hur jag gör om jag köper den eller inte, hade det varit en HM-kappa eller åtminstonde HM-pris så hade jag köpt den med en gång men nu råkar det vara en Prada. Smakar det så kostar det eller hur är det man säger?!


Ofrivilligt barnlösa

Såg en dokumentär i SVT 1 tidigare ikväll som handlade om ofrivilligt barnlösa och som jag kände med dessa människor. Jag är ju tack och lov inte barnlös utan mamma till två fantastiska barn men innan jag blev gravid med dottern var jag starkt övertygad om att något var fel på mig eller Niklas och att vi inte skulle kunna få några barn. Eller övertygad är nog fel ord men jag var så rädd för att vi inte kunde få några barn att jag började tänka i banorna att något var fel på oss.
Hur som helst så blev jag gravid med dotter, ett och ett halvt år efter det att jag slutat med mina p-piller. Från den dagen har jag inte ätit hormoner som preventivmedel och planerar inte att göra det heller så länge jag inte är klar med familjebildandet.
Usch, blev så berörd av dessa personers berättelser, försök och längtan efter att bli föräldrar. Känner sådan enorm tacksamhet för att vi fick två vackra, friska och underbara barn
- Mamma älskar er gränslöst!


Rekordtid like damn =)

Ja jäklar! Idag när jag var ute och joggade sprang jag som om det inte fanns någon morgondag.
Redan vid första hålltiden låg jag ca 08 sekunder före men insåg att jag inte skulle orka hålla samma höga tempo hela rundan men ändå sprang jag in på nästan 21 S E K U N D E R snabbare än mitt personbästa!!
Är riktigt glad över tiden och jag som inte ens orkade springa 400 meter tidigare :)
Ska bli spännande och se om jag orkar hålla samma tempo på onsdag.


Förlovningen som inte blev..

Happ, så har jag helt förstört min egen förlovning innan den ens hann äga rum.
Ibland straffar det sig när man är så sjukt nyfiken som jag är.. jä**ar också!


Morgongymnastik!!

Idag har jag börjat dagen med att springa upp och ner i trappor.
Jenny har fått sin nya lägenhet så jag, Jenny, Judith och Jennys pappa har hjälpts åt nu på morgonkvisten med att bära saker. Det gick riktigt bra och när klockan var 09.40 hade vi burit ner så när som på allt i släpet/bilen.
Blev faktiskt lite svettig och jag måste erkänna att det kändes skönt med lite kroppsarbete så här på morgonen.
nu när jag kom hem körde Niklas iväg för hans kulle till klubben och hjälpa till att förbereda inför någon skyttetävling.
Det är ganska mörk färg på himlen just nu så vi får väl se vad dagen har att erbjuda. Sonen sover och snart är det dags för lunch. Sedan behöver nog storasyster också vila lite, hon är grymt trött redan!!


Sömnbrist

Tänkte gå och lägga mig i hopp om att få lite sömn i natt.
Jag ska sluta amma sonen nu eller rättare sagt, jag har slutat att amma nu. Ammade honom sista gången natten mellan söndag/måndag. Innan när han har vaknat på natten har jag bara lagt till honom vid bröstet och sedan somnar vi båda två om ganska snabbt igen, hur smidigt som helst!
Men nu två nätter i rad har han vaknat runt 03.30 och ligger och halvsover, gnyr och gnäller om vartannat.
I natt var det värre än föregående natt. Niklas tog över mellan 05-06 men när Niklas lagt ner honom tog det inte lång stund innan gnällandet började igen. Så från att ha varit vaken från 03.40- 05 så har jag varit vaken sedan 06. Lägg också därtill att jag var uppe en kort stund med sonen vid 01.30 plus att dottern vaknade till vid 03-tiden så jag fick gå in och sitta hos henne i någon minut.
Nej, sova ska jag göra nu för i morgon är det många punkter att bocka av på the to-do-list!
Natti


Produktiv



Ja, detta är dagens projekt. Jag började att rensa bland stenarna igår men hann inte med särskilt mycket.
Jag har trots dagens skörd bara hunnit med en bråkdel av vad som borde göras. Men så ville sonen inte sova i natt utan vaknade cid 03.40 och somnade inte om ordentligt förrän efter 05. Så på schemat idag stod även att jag skulle sova en liten stund. Slumrade nog bara till i 20 minuter eller så, har grymt svårt för att sova på dagen.
Jag hann i alla fall ta det som är mest synligt för på själva parkeringsplatsen håller Niklas på med bilarna så det är lite svårt att komma till, det får helt enkelt bli ett projekt senare i veckan.
Har faktiskt hunnit med att tvätta två maskiner, plockat in/ur diskmaskinen, diskat för hand och lagat mat också. Allt detta sedan klockan 09.10 så jag känner mig rätt nöjd med dagen so far.
Nä, nu blir det till att lägga sig på golvet med lillkillen innan det är dags att hämta storasyster


Har ju glömt..

Herre min je. jag ha ju helt glömt.. Eller glömt har jag knappast gjort men jag har glömt att skriva om det här; Jag har en tid bokad för att göra min första tatuering!!!!!!!!!!!!
Underbara Monica har ordnat en tid hos hennes tatuerare som ska fixa min första tatuering :)
Det är hennes födelsedagspresent till mig, gissa om jag blev glad när hon sa det i lördags?? Idag berättade
hon att hon bokat tid till mig den 2 oktober. Jag vet någon som kommer att räkna ner dagarna!!!
Jag ska skriva barnens namn på höger underarm på undersidan. Håller på att leta efter något bra typsnitt, vill ha något i skrivstil men det ska inte vara allt för snirkligt utan läsbart. Det får inte heller vara för breda bokstäver eftersom jag vill ha det ganska tunnt/smalt.
Åhh, ska bli så spännande =)


Maria Montazami



Kan man något annat än att älska Maria Montazami?? Sitter och kollar på Svenska Hollywoodfruar och kan inget annat än att gilla hennes sätt att prata på och hennes jordnärhet (hmm, säger man så?!). Tycker att hon är störtskön =)

Denna veckan har jag två stora projekt:
1. Få dottern att sova i sin säng istället för att tassa in till oss redan vid 01-tiden (hon är i en period då
    hon kommer över till oss svintidigt. Innan kom hon inte förrän vid 06 ungefär, om hon ens kom över alls..
2. Få sonen att somna om utan att snutta vid bröstet för att somna om

Båda projekten kommer leda till sömnbrist så jag har på förhand bett om ursäkt till Niklas för mitt humör den kommande veckan!


Vilken lördag!

I lördags kan man inte påstå att jag sparade på krutet :)
Jag, Monica, Emelie, Jenny, Judith och Cissi samlades hemma hos Judith som hade ordnat tacos, gott!
Vi skålade i mousserande, sjöng, skålade och tjötade. Inte helt otippat blev jag full ganska tidigt men jag
var faktiskt inte odräglig någon gång under kvällen. Inte heller behövde jag uppsöka en toalett i syfte att tömma maginnhehållet.
Först provade vi Swing In men det stället kommer nog vi alla att bojkotta framöver då Cissi tydligen hade för många tatueringar. So far so good, visst olika ställen har olika policys och klädkoder och det köpte vi nog allihop. Men det var när ägaren kom och berättade för Cissi att hon faktiskt var ful i sina tatueringar som det hela slog över. Vet egentligen inte varför men vi gick ändå in men vi stannade inte länge.
efter fiaskot på Swing In gick vi istället vidare till Harrys där vi stannade till klockan 03 ungefär.
Tror att jag var hemma när klockan var närmare 04 och när jag vaknade på morgonen vid 09 kände jag mig fortfarande onykter så jag tog beslutet att det var bäst att sova lite till. Strax innan 12 vaknade jag och var varken full eller bakfull, stort GILLA!!
Hade en riktigt rolig kväll i lördags och ser fram emot många fler festtillfällen med "tjejerna"!


Som en tonåring

Jag vet, jag beter mig som om jag vore 16 år igen och satt där hemma med mitt falskleg och var helt
uppspelt för att jag skulle gå ut tillsammans med en dåvarande klasskompis och hennes äldre vänner.
Nu är jag ju lite äldre och ska gå ut med mitt eget körkort som legitimation men känner mig ändå helt nipprig. Jag är till och med så pass nipprig att jag har suttit och googlat runt på lite olika uteställen! Mobbat jag vet, haha!
Hur som helst så lutar det nog åt att bli Etage, Hipp eller Wonk. I alla fall om valet är upp till mig.
Annars finns det ju mindre ställen på Lilla Torg som man kan gå ut till men då är det inte så mycket dans.
Nå väl, vi får väl se vart vi hamnar. Ut ska vi i alla fall och jag är sjuuuukt peppad!
 
I'm gonna have the time of my life ;)


Taggad

Nu är jag taggad till tänderna... På lördag då jäklar smäller det bomber. Har planerat in min första utgång sedan jag vet inte när, tillsammans med "tjejerna".
Har ju vetat om det sedan snart en vecka tillbaka men ju närmare lördagen jag kommer ju mer spritter det i hela kroppen. Ska bli så jäkla roligt att festa till det. Kan inte komma ihåg att jag såg fram emot det lika mycket efter att jag slutat amma dottern.
Hur som helst så blir det i alla fall måttliga mängder, kan ju inte gå ut för hårt nu så här första gången och allt :)

Merde

Jag inser att jag nog måste skriva upp saker i almanackan för annars glömmer jag. Som idag när jag skulle börja med lunchen insåg jag att det visst var babyträff som BVC håller i. Det har varit ett uppehåll nu under sommaren och idag drog det igång igen. Sammanlagt är det bara sex träffar och det har redan varit tre eller fyra så det är max två träffar kvar. Blev riktigt irriterad på mig själv för att jag missade det.
Hade varit kul att se alla de andra bebisarnas utveckling och snacka lite skit med de andra mammorna.
Nå väl, får hoppas på att det blir en till träff snart och då får jag inte glömma att skriva upp det!!!

Dunväst

Ligger i min renbäddade säng nu och mår. Känns alltid så mysigt att lägga sig i en renbäddad säng :-) Kom bara att tänka på dunvästen jag köpte från H&M, den blev nog det köpets mest positiva överraskning. Har haft en dunväst för många år sedan och var lite skeptisk till om jag skulle tycka om denna, vilken jag glatt erkänner att jag blivit lite småförälskad i då den får en att se lite mer pigg, hälsosam och fräsch ut! Köpets besvikelse från H&M var så klart treggingsen som var alldeles för stora men dessutom ganska fula. Nu hör jag visst John Blund komma från hörnet, natti!

Trött

Jag är så trött att jag somnade i soffan framför TVn ikväll igen. Likadant var det igår =)
Idag har jag varit igång hela dagen med att tvätta, bädda rent i sängarna, städat toaletten på ovanvåningen men dagens stora projekt har varit att jag rensat bland mina kläder. Jag beställde ju kläder från Lindex som kom för ca en vecka sedan. Nu i början på denna veckan kom kläder som jag beställt från H&M och idag kom de kläder jag beställde i måndags från www.ellos.se!
Allt jag beställt blev bra och passade så ingenting behövde skickas tillbaka. Blev riktigt nöjd med stövlarna som jag köpte så på lördag när det står utgång på schemat ska skorna pryda mina fötter =)
Nu skriker sängen efter mig, är så trött att jag nästan håller på att somna nu igen.
I morgon tänkte jag måla en vända till på "lådan" på huset och piffa till trädgården (vid väder).
Som sagt nu; S Ä N G E N!

Kaos i Båstad

Sitter just nu och tittar på Kaos i Båstad och slås av tanken att det sorgligt nog säkert finns en och annan som under tennisveckorna åker dit och lever låtsasliv.
Det verkar ju onekligen vara hög status på att befinna sig i Båstad just då och det viktigaste verkar vara att se så snygg och dyr ut som möjligt. Kan tänka mig att det finns de som så gärna vill vara någon som sparat ihop pengar i en hel evighet för att kunna se "rätt ut", vaska dyr champange och spenderar alla besparingar under dessa två veckor. Tänk vad tragiskt...

Vill ha!!!!!!!



Kanske egentligen inte särskilt speciella men jag vill ha!!!!!!!!!!
Kostar dessutom bara 499:- på ellos, kan det bli bättre?!
Försökte beställa nu ikväll men det verkar ha blivit något fel för jag kunde inte få någon orderbekräftelse
och inga pengar är dragna från mitt konto.. På lördag är det utgång så det hade varit roligt om jag kunde ha stövlarna tills dess :)

Förresten, känner mig mkt bättre nu och febern verkar ha släppt sitt grepp om mig. Jag är tyvärr fortfarande förkyld och har nu kommit till stadiet där maten smakar ingenting. Ändå äter jag onyttiga kakor och annat, måste vara något fel i huvudet på mig ;)


min tur

Ja, varför skulle jag klara mig undan en rejäl förkylning när båda barnen snorar?!
Det började lite smått under kvällen på fredagen men det var först på lördagsmorgonen jag kände
mig riktigt risig.
Som alltid var det såklart inte läge att bli sjuk just nu men så blev det i alla fall. En av mina bästa kompisar Emelie fyllde 30 år igår och hennes sambo hade ordnat med en överraskningsdag fylld med aktiviteter tillsammans med nära och kära.
Niklas skulle lägligt köra upp till Halmstad och vara med på någon skyttetävling (dessa tävlingar är lite som förkylningar, de kommer så klart när det absolut inte passar) så han körde hemifrån tidigt på morgonen. Som tur var hade älskade Monica lovat att passa barnen så att jag kunde vara med och köra motorcykel som stod som punkt ett på dagens schema.
Eftersom jag bara blev sämre under dagen hoppade jag över go carten och anslöt till middagen men körde hem igen ganska tidigt eftersom jag kände mig febrig.
Hela förmiddagen har jag legat i sängen och sovit och runt lunch bestämde sig Niklas för att köra iväg och fixa med bilen som står kvar på bilprovningen med en fet lapp i rutan som tydligt visar att det är körförbud.
Så under eftermiddagen har jag varit ensam med båda barnen vilket kändes som en mindre briljant idé med tanke på mitt allmäntillstånd. Men eftersom Niklas tycker att jag alltid klagat när han ska fixa med bilen så bestämde jag mig för att bita ihop och låtsas som ingenting i förhoppning om att han själv kanske skulle inse att det var en dålig idé. Men ack nej!
Tacka vet jag panodil, utan det vita pillret hade jag absolut inte orkat ta hand om barnen.
Nu äntligen har Niklas kommit hem och jag tänkte försöka få sonen till att somna och joina honom i vårat sovrum där uppe. Med lite tur har Niklas ordnat mat och plockat undan här nere till dess att jag vaknat ;)

F Ö R K Y L D

Ja, så har det åter igen blivit dags för lite förkylningstider.
En och en halv vecka tog det innan dottern blev förkyld efter att ha börjat
på dagis igen efter sommarledigheten. Givetvis drabbar en förkylning aldrig bara en person i vår familj utan sonen som bara var två dagar gammal första gången, har också drabbats.
Niklas är mer eller mindre alltid lite snuvig/allergisk och jag undkom inte heller denna gången.
Har inte känt av någonting alls förrän nu ikväll. Nu är det en stor snorpropp som bosatt sig långt uppe i näsgången. Känner även av lite halsont men ska försöka råda bot på det genom att dricka lite te med honung nu ikväll.
Får ändå vara tacksam att vi *peppar peppar* inte varit mkt sjuka detta året. När dottern var liten fick hon förkylning på förkylning och under en period gick det aldrig mer än tre veckor innan hon blev förkyld. Detta var ändå innan hon började på dagis. Sonen däremot har klarat sig bättre trots att han blev förkyld första gången när han bara var två dygn, stackaren! Det var inte alls kul. Sedan har han nog bara varit lite förkyld en eller två gånger efter det. Nu för någon vecka sedan fick han feber för första gången någonsin!
Känner att jag spårade ur lite... hur som helst, nu är hela familjen förkyld och jag hoppas att det inte blir något långvarigt!
Nu: fortsätta att titta på Kristallen på kanal 3

Om rutiner..

Ikväll tog det ungefär en och en halv timme innan sonen kom till ro och somnade, puh!
Han var riktigt trött när jag började med att försöka få honom att somna men han vred och vände på sig och vaknade till och gnydde hela tiden. Jag försökte att lägga ner honom i sin säng och buffa honom i rumpan a la Mickan i Solsidan men det fungerade inte det heller. Eller rättare sagt, jag gav upp eftersom han gnydde och höll på och jag ville inte riskera att han väckte dottern!
Nu sover han hur som helst äntligen i sin säng. Han brukar inte vara så här svår att få att somna men jag tror att kvällens oro är ett resultat av alldeles för lite sömn under gårdagen vilket gjort att det blivit lite knasigt idag med.
Dottern däremot somnade snabbt men det har hon faktiskt gjort varje kväll sedan hon började på dagis efter sommarens långa semester.
Idag hade hon inte sovit på dagis men hon har ändå varit på bra humör. Annars kan hon bli lite gnällig och tjurig eftersom hon blir så trött på kvällarna. Idag somnade hon redan innan 19.30 vilket inte hör till vanligheterna. Dessvärre har jag redan varit uppe hos henne två gånger sedan hon somnade eftersom hon sover oroligt och drömmer mycket när hon inte sovit middag och så även ikväll.
Under sommaren har hon för det mesta inte sovit middag vilket har fungerat hur bra som helst. Men så nu när hon börjat på dagis igen har hon sovit middag nästan varje dag. Men så idag bröts den rutinen vilket resulterar i en orolig nattsömn.

Så dagens insikt: Rutiner is the shit, både för mig själv och för barnen!!
Men det är viktigt att komma ihåg att man måste tillåta sig själv att rucka lite på rutinerna för att lämna plats åt lite spontanitet! =)

Trött i kropp och själ

Siktar på att snart gå och lägga mig och hoppas på en bättre morgondag!!

Niklas + mc +regn = sant

Min älskade Niklas, jag tycker verkligen synd om dig!
I slutet av maj köpte jag en ny motorcykel som Niklas erbjöd sig att hämta hem från Västervik. Han tog tåget upp
med en väska där han hade alla mc-kläder osv. På vägen upp fick han byta tåg en gång plus att han fick åka buss den sista biten. So far so good. Jag tror att det är ca 45 mil från Västervik och hem till oss och om jag minns rätt så regnade det ungefär 40 av de milen när Niklas körde hem min motorcykel. När han kom fram var han alldeles blöt och kall in under skinnet. Detta gjorde han då jag helammade sonen plus att vi skulle slippa ta med barnen i bilen och köra hem hojen på släp.
Nu idag frågade jag honom om han kunde köra min motorcykel till besiktningen eftersom det duggade. Jag är nämligen inget fan av att köra hoj när det är blött ute. Har nämligen blivit lite feg av mig och tycker att det känns dumt att riskera att köra omkull på grund av vädret. Så nu för tiden finåker jag bara i soligt/torrt väder :)
Hur som helst så duggade det när Niklas körde iväg och eftersom sonen sov middag och dottern är på dagis ställde jag mig där ute och målade "lådan" på huset som jag började på i går. När jag stått ute i ca en halvtimme började regnat att öka men det var ändå inte så pass mycket att jag tänkte på att gå in. Efter ca 10 minuter så var det som om att himlen öppnat sig och släppte igenom allt regn. Varenda liten droppe måste ha fallit ner för jösses vad det regnade och vart var min älskling? Jo, på min motorcykel på väg hem från besiktningen. Kan meddela att han såg ut som en dränkt katt när han kom hem men ändå har han ett leende på läpparna. Niklas min älskling, du är min hjälte och även om det inte alltid verkar så måste jag berätta att jag är så oerhört stolt över dig!

Kan också flika in att jag satt nytt personbästa idag, 14.06 sprang jag in på idag!

Söndagar kanal 11 kl 22.00



Mitt nya favoritprogram, RuPaul's drag race!
Såg precis mitt absolut första avsnitt någonsin och gissa om jag älskade det.
Det var ett minst sagt underhållande program och alla dessa drags, jesus.
Vissa är riktigt snygga som kvinnor och man kan absolut inte klandra deras kreativitet.
En hel del 'bitchiness' bjöd kvällens avsnitt på också, I like ;)


Shoppinglördag

Nu i eftermiddags åkte hela familjen in till Lund eftersom barnen behövde lite höstnytt i klädväg.
Vi började med att köpa ett par nya skor till dottern då hennes nuvarande börjar bli för trånga. Dessutom behövde hon ett par till som är lite lättare att få på/av. Det blev ett par Puma i svart, vitt och guld!
Träffade på ett par som vi lärade känna från dotterns föräldragrupp. Det visade sig att de väntar barn nummer två till vintern :) Blev så glad över att få höra den underbara nyheten! Tror att det måste vara något fel på mig för när jag såg hennes lilla kula så fick jag en sådan längtan efter att vara gravid igen. Det var ju knappt sju månader sedan och egentligen tycker jag att det är alldeles för tidigt att ens börja tänka på en nummer tre. Vi får se hur det blir när sonen blir äldre. Men jag ska villigt erkänna att jag inte är främmande för tanken. Det största som talar emot är hur vi skulle klara det ekonomiskt..
Hur som helst så gick vi vidare och köpte nya dörrmattor vilket verkligen var på tiden. Vi ärvde nämligen de dörrmattor som paret vi köpte huset av hade.

          

Den svarta har vi i tvättstugan/groventrén där den stilmässigt passade in bäst. Tanken är att vi ska lägga nytt golv och måla väggarna. Just nu är det mycket svart och vitt där inne och mer ska det väl bli :)
Den andra mattan hamnade i uterummet vid skjutpartierna ut till tomten. Vi har ju en entré till men den använder vi mer eller mindre aldrig så en dörrmatta där känns överflödig.
Köpte en ny pärm och register för nu ska alla lösa recept sorteras och sättas in snyggt och prydligt. Jag har ju en viss pärmfetisch och älskar ordning och reda på mina papper!
Sedan skulle vi köpa kläder till barnen men det slutade med att jag hängde tillbaka allt jag hade samlat på mig. Fanns egentligen ingenting som jag egentligen ville ha och det jag ville ha blev alldeles för dyrt just nu. Ska åka in själv någon dag istället eftersom det blir lugnast så. Dottern lekte kurragömma utan vår vetskap och helt plötsligt var hon borta. Det visade sig att hon hade sprungit in i ett provrum och vi sprang runt i butiken och letade. Till slut hörde jag en välbekant röst ropa men tro inte att hon var ledsen, hon tyckte bara att det var roligt när jag kom in i provrummet och hittade henne tryckandes längst in i ett hörn. Världens smile brände hon av när hon såg mig.
Även om vi hittade henne relativt snabbt så hann flera hemska tankar virvla runt i min skalle. Det värsta som kunde hänt hade så klart varit om någon kidnappat henne. Fy f*n.
Efter klädshoppingen som aldrig blev körde vi och handlade mat istället innan vi körde hem.
Idag testade jag på ett nytt recept till middag och det blev riktigt gott, örtmarinerad kyckling med tagliatelle och en mycket god sås till. Blir till att laga fler gånger!



Nu, dags för lite lördagsmys med familjen innan barnen slocknar!

 


Brev till en kär vän

Hej min vän utvilad! Det var nu ganska länge sedan vi sågs och även om jag inte tänker på dig dagligen, saknar jag dig allt mer. För det mesta går allt toppen och jag mår väldigt bra men just idag saknar jag dig. För det första så vill jag träffa dig igen för att jag ska orka med mer och vara på bättre humör. Det gör i förlängningen mina barns tillvaro bättre då deras mammas tålamod blir längre. I övrigt har jag det som sagt väldigt bra men det hade hjälpt mig mycket om vi kunde träffas lite oftare. Jag tycker att vi glidigt tillräckligt långt isär redan.. Hoppas att vi ses under nästa vecka. Du får gärna komma oanmäld, helst under de dagarna då Niklas jobbar. Varma hälsningar från en saknande vän

Paket =)

Idag var jag nere i byn och hämtade hem ett paket från Lindex!
Tro det eller ej, men det är första gången någonsin som jag beställer kläder till mig själv från internet.
Jag har köpt skor på nätet innan plus en tunika från tradera men annars vill jag nog minnas att
det aldrig har hänt innan.
Hur som helst så hade jag ju glömt lite vad det var jag beställt så det var lite extra roligt att öppna paketet.
Det var inte särskilt många plagg, tre tröjor/koftor och ett armband. Alla tröjorna satt bra och var riktigt snygga!
Gillar egentligen inte idén att köpa kläder från internet just för om kläderna inte passar och så ska man returnera och hålla på. Men på Lindex kan man returnera till valfri Lindex-butik (I like a lot) vilket är riktigt bra.

Den här koftan var en chansning som visade sig bli riktigt lyckad. Förmodligen ingenting jag skulle provat i affären men det visade sig att den var riktigt snygg på!


Tröjan som jag blev mest nöjd med var den här. En lite längre modell som passar riktigt bra till mina jeggings. Funderar starkt på om jag ska köpa den här i fler färger. Har en känsla av att det kommer bli ett av höstens mest använda plagg :)

Plagget som jag känner mig lite tveksam till. För det första är det tvärgående ränder vilket jag sällan använder då det tenderar att få en att se större ut (något jag absolut inte strävar efter). Fast det visste jag ju redan när jag beställde den så det var ju väntat. Dock var färgen mer åt bronz-hållet och jag tycker att den ser mer röd ut på hemsidan. Med tanke på min hudfärg undviker jag gärna bruna nyanser. Men både Niklas, Monica och grannen Anna tyckte att den var fin på så den får stanna.

Armbandet jag beställde finns inte kvar på hemsidan längre. Däremot hittade jag ett annat snyggt som jag funderar på att köpa :P

Är ju svag för breda, stela armband och detta föll jag för direkt!
Väntar på ytterligare ett paket från H&M. Hoppas att det kommer i morgon :)


RSS 2.0