Ny mobil!!

Nu äntligen har jag fått tummen ur och beställt en ny mobil. Jag har varit supernöjd med min Samsung Soul som jag har idag men för drygt en månad sedan började den kärva. Ibland när jag ringer eller tar emot samtal så lägger högtalaren av och den jag pratar med hör inte mig alls trots att jag hör den andre hur bra som helst.
Är lite tveksam till att lämna in den på lagning eftersom jag får stå för kostnaden om det visar sig att det inte är ett fabrikationsfel vilket det sannolikt inte är. Dottern har ju haft den i munnen och kastat med den lite grann så det är väl kanske egentligen inte så konstigt att den gått sönder.
Nu har jag i alla fall beställt en ny mobil som ska komma på onsdag. Även denna gången blir det en Samsung men modellen jag beställt heter Ultra Bar. Den är inte direkt snygg och jag är lite besviken över att jag inte hittade någon mobil som jag ville ha som hade slidefunktion så att tangenterna göms undan. Ville ju som sagt ha en Samsung då de senaste två jag haft varit av deras märke och jag har varit jättenöjd båda gångerna.
Så nu väntar jag med spänning på att posten ska komma nu på onsdag :)


Underbar sommarkväll...

ja, egentligen har hela dagen varit riktigt bra. Redan i morse efter att Niklas stigit upp gick jag ensam ut i trädgården och började rensa ogräs i rabatterna, det var inte en dag för tidigt skulle man kunna säga :) Å andra sidan syns det man gjort mycket tydligare eftersom skillnaden är större! Tog alla rabatterna förutom i söderläge där vi ska ändra om lite grann och därför väntar jag tills "renoveringen" börjar.
På eftermiddagen har vi varit ute i trädgården alla tre. Jag fyllde på med nytt vatten i dotterns pool och sedan har hon plaskat och skvätt vatten på både sin mamma och pappa. Niklas stänkte faktiskt också en del vatten på mig, inte lika gulligt :) Det var otroligt mysigt att sitte ute i gräset tillsammans med Niklas och leka med dottern medan hon badade.
Senare på eftermiddagen var det tänkt att vi skulle åka ut till kaffestugan i Mossby tillsammans med svärmor och sambo, Niklas två kusiner och hans moster men det blev inställt så det blir vid ett senare tillfälle.
Nu i kväll efter att dottern somnade har jag och Niklas suttit där ute och tillsammans målat uterummets utsida. Vi har bara gjort ena långsidan än så länge men det blev ruskigt bra, ett riktigt lyft! Måste säga att det var riktigt romantiskt att sitta där ute tillsammans i sommarkvällen och måla och prata om allt möjligt bara vi två (bildbevis kommer senare).
Tyvärr slutade det inte riktigt lika trevligt då vi skulle gå in och jag (barfota!!!!!) trampade på en bebismördarsnigel. Kände det inte förrän jag av gräsmattan och ut på stenplattorna då det kändes helt klibbigt under foten. När jag tittade ner och såg mördarsnigeln ligga där med inälvorna utanför fick jag panik och sprang in i badrummet. Tror att jag har tvättat foten med tvål säkert fem gånger men det känns ändå som om att snigelslemmet sitter kvar.
Niklas har lovat att så inte är fallet och att det bara är jag som inbillar mig. Ändå kan jag inte hjälpa att jag just nu önskar att man kunde hugga av sin egen fot och stoppa in den i diskmaskinen för att i morgon bitti kunna sätta fast den igen. Usch, en äcklig avslutning på en annars ganska romantisk kväll!
Nu blir det mys framför TVn


Lady Gaga!!!

Har ju helt glömt att berätta att jag och min lillasyster bokade biljetter för att se Lady Gaga i Malmö den 19 november i år :)
Både jag och Elin pratade om att det vore roligt att se henne när hon kommer till Sverige nu i vinter men vi fick båda för oss att hon skulle spela i Stockholm. Vi bestämde oss i alla fall för att kolla upp när hon skulle spela, hur mycket det skulle kosta och framför allt var hon skulle spela. Gissa om vi blev glada när det visade sig att hon skulle spela på Malmö Nya Arena och att det fanns biljetter kvar?! :)
Det fanns inga bra platser kvar så att vi kunde sitta bredvid varandra utan istället kommer vi att sitta på samma stolsnummer men på två rader precis bredvid varandra. Så skulle vi vilja är det ju bara att den ena vänder sig om så kan vi prata i alla fall. Ska bli ruskigt skoj att gå på konsert igen. Det var ju knappast igår om man säger så...
Tror att Lady Gaga kommer att bli en riktigt rolig artist att se på dessutom. Hon brukar ju kunna bjuda på ganska spektakulära och välgenomtänkta shower, vad jag sett i alla fall.
Kul att ha något att se fram emot i vinter :)

 


Bra dag

Idag har det varit en riktigt bra dag. Jag och dottern har varit ute en hel del plus att älskade Niklas körde och handlade mat medan jag och dottern sov, lyx vill jag kalla det :)
Tidigare på förmiddagen träffade jag Å och hennes yngsta son för en promenad i det underbara sommarvädret. Efter rundan vi gick satte vi oss ute på trädäcket hemma hos Å och njöt av vädret medan barnen sprang omkring och lekte. När klockan började närma sig lunchdags gick jag och dottern hem trots att dottern gärna hade stannat kvar en stund till. Hon var allt annat än glad åt att sitta i vagnen så halva vägen växlade hon mellan att gå och att rida på mina axlar vilket blev en grymt bra träning för min nacke märkte jag :)
Innan sambon körde till jobbet tog han ner dotterns pool som vi blåste upp tillsammans. Dottern lekte i poolen redan innan jag hann börja att fylla den på vatten. Använde trädgårdsslangen och trodde därför att hon skulle tycka att det var för kallt för att bada men oj så fel jag hade. Hon sprang omkring naken i trädgården och plaskade i vattnet och sprang och hämtade stenar som hon slängde ner i poolen medan jag satt bredvid i solen och njöt av att se henne leka. Finns det något bättre än att vara mamma?!
Ja, en riktigt bra dag har det alltså varit.
Hoppas att vädret håller i sig och att sommaren är här för att stanna!


Om helgen som var

Det går trögt med bloggandet men jag har i alla fall blivit bättre :)
Helgen som gick bara rusade förbi. Känns inte som om att jag hann fixa något alls här hemma vilket jag planerade att göra. I fredags mådde jag inte särskilt bra plus att jag var riktigt trött. Jag och dottern var i alla fall iväg en liten sväng och handlade lite mat och givetvis glömde jag att köpa det som jag hade tänkt att laga till middag! Kom på det precis efter att jag och dottern delat en glass på parkeringen och jag skulle spänna fast henne i barnstolen för att åka hem. Det var otroligt varmt både ute och i bilen och jag hade redan handlat frysta varor vilket fick mig att ta beslutet att åka hem och hitta på något annat till middag.
Senare under kvällen hände inte särskilt mycket, jag somnade i soffan efter att dottern lagt sig och sedan satt jag uppe en liten stund innan jag gick upp och lade mig.
I lördags åkte sambon iväg redan innan kl 9 eftersom de hade städdag på skytteklubben (ideell förening). Senare på kvällen skulle vi hem till T och C som ganska nyligen köpt hus och därför bjöd in till inflyttningsfest. Vi skulle vara där kl 17 men eftersom vi inte hade köpt någon present var vi tvugna att köra hemifrån ännu tidigare. När klockan var 15.40 orkade jag inte vänta på Niklas längre. Han hade ju givetvis glömt sin mobil här hemma så jag kunde inte nå honom heller. Så jag och dottern körde iväg till grannbyn för att hämta upp C-H och hans dotter för att sedan åka in till Lund och köpa present. När vi var på väg in till Lund och klockan var efter 16 ringde Niklas och undrade vart vi var någonstans. Av någon anledning hade han fått för sig att festen började kl 18 och han hade även helt glömt tiden när han var iväg. Det slutade med att han fick köra in till Malmö i vår andra bil eftersom han skulle duscha och göra sig i ordning. Hur som helst så var det en riktigt trevlig fest både för oss och för dottern. Det var ganska många andra barn där så dottern roade sig tillsammans med dem. Huset de hade köpt var jättefint och kändes mycket större än sina dryga 130kvm. Blev lite inspirerad att börja sätta igång här hemma med alla projekt vi har planerat att göra. Får se när det finns tid och ork att börja sätta igång..


Jag skyller på sommaren

Ja, faktiskt. Sommaren verkar äntligen ha hittat hem så de senaste dagarna har jag och dottern spenderat mycket tid utomhus vilket resulterat i att jag knappt suttit framför datorn, än mindre bloggat.
Vi har varit borta vid 4H-gården flera gånger och tittat på djuren, varit på olika lekplatser och tagit promenader. Idag vaknade Niklas tidigare än vanligt så strax innan kl 10 gick vi bort till 4H-gården hela familjen. Dottern älskar verkligen djur, både att titta, mata och klappa. Hon blev god vän med svinet Rosa som hon matade med maskrosblad till bådas förtjusning.
Jag hoppas innerligt att vädret håller i sig och att det blir en riktit fin sommar. Längtar så tills Niklas ska ha semester så att vi kan hitta på lite saker ihop. Eftersom det är semestertider jobbar han även på tisdagar och ska ev. även börja att jobba på måndagar. Nu den senaste tiden har det varit ganska mycket att göra och därför har han kommit hem ganska sent på nätterna vilket lett till att han sovit längre på förmiddagarna. Sedan åker han ju igen vid 14.30 så det är inte många timmar vi ses.
Svågern har vi inte sett mycket av den senaste tiden, han har inte sovit här sedan i lördags natt efter att vi varit på han och Niklas kusins studentmottagning.
I morgon kommer S hit tillsammans med sin dotter och de ska sova här hela helgen. S ska hjälpa till på en ekologisk festival som hålls här i byn så vi kommer inte att träffas så mycket under dagarna. Ska bli roligt att ses igen hur som helst, blir tyvärr lång tid mellan gångerna.
Nä, jag ska verkligen försöka att blogga lite oftare så hoppas jag att ni alla njuter ute i sommarvädret :)


Hemma igen

För bara några timmar sedan vi hem igen. Hela familjen har ju varit uppe hos mina föräldrar men eftersom sambon jobbar så var han tvungen att åka ner i måndags igen medan jag och dottern stannade tills idag. Vi fick sällskap med oss ner i egenskap av min syster. Hon stannar till på lördag så vi kommer att få umgås i en hel vecka i sträck, inte illa :)
Just nu är vi så trötta så det lär inte hända något speciellt ikväll men vi pratade om att kanske gå på bio i morgon, får se vad vi tar oss för. På fredag är det studentfest i Skurup hos Niklas kusin. Lite trist att han inte själv ska med då han måste jobba.
Trots att vi bara har varit hemma en liten stund så längtar jag redan tillbaka igen... Är alltid så roligt att träffa alla gamla kompisar och träffa familjen vilket på grund av avståndet inte blir särskilt ofta. Å andra sidan hade jag saknat allt här nere om vi hade flyttat upp. Än så länge har vi inga planer på att flytta upp i alla fall, det är ju trots allt inte bara att ta sitt pick och pack och dra. Det är ju så mycket som ska klaffa med jobb, försäljning/köp av hus osv osv. Nä, vi blir nog kvar i Skåne trots allt :)


Skärpning Johanna!!!

Det är inte nådigt vad dålig jag är på att blogga. Till mitt försvar får jag väl skylla på att det fina vädret knappast lockar till att sitta framför datorn. Vad jag kan se på klart.se så verkar det som om att det blir ett par regniga och våta dygn framöver så förhoppningsvis blir det lite fler inlägg.
I fredags var jag och de andra från jobbet bjudna hem till kollegan L-E. Han och hans sambo bjöd på en fantastisk middag som var underbar och inte bara för ögat utan även för synen :) Färgerna, upplägget och skålarna/tallrikarna gjorde sitt kan jag lova. Dottern var med och var vaken hela kvällen trots att vi inte åkte hem förrän efter kl 23. Hon skötte sig exemplariskt och var på bra humör nästan hela tiden förutom när jag råkade klämma hennes finger i vagnen (skäms fortfarande bara jag tänker på det). I lördags styrde hela familjen mot norrare breddgrader hem till mina föräldrar medan svågern var kvar där hemma och passade huset.
Eftersom Niklas jobbar i morgon tog han tåget hem idag medan jag och dottern stannar tills på onsdag. Eventuellt följer min lillasyster med oss ner och stannar i ett par dagar, mysigt!
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, är fruktansvärt trött och ärligt talat lite uttråkad. Hade hoppats på att det skulle gå något bra på TV ikväll men icke. Blir nog till att lägga i sig i sängen och läsa en bra bok istället... natti!


Helt slut

Just nu är jag precis helt slut... skulle nog kunna somna om jag slutade att skriva på tagentbordet :)
I förmiddags så hände väl egentligen ingenting speciellt men nu i eftermiddags har det gått i ett. Först träffade jag Å en liten stund när hon skulle hämta sin stora son från dagis. Jag mötte upp henne och sedan promenerade jag med henne till dagiset och en bit på väg hem. Väl hemma åt dottern mellanmål och sedan bestämde jag mig för att vi två skulle åka in till Lund och handla en keps och solkräm till dottern. Idag har det varit strålande väder som jag absolut inte vill klaga på men då dottern sitter i vagnen behöver hon en keps så hon inte får solen rakt i ögonen. Även om jag försöker att hålla henne från solen kan det ibland bli svårt när hon springer omkring på gräsmattan eller om man är ute och går. Därför ville jag även köpa solskyddskräm till henne.
Sagt och gjort, väl i Lund hittade jag ju såklart mer än vad jag först hade tänkt. Köpte ett par sandaler till dottern så att hon slipper att ha sina sneakers när det är varmt. Jag hittade även lite tunnare sommarkläder som jag inte kunde låta bli att köpa. Hittade en superbillig bh till mig själv och matchande trosor för sammanlagt 158:- vilket jag tyckte var ett kap. Nästan så att man borde köpt ännu fler bhs. Hittade slutligen ett par ganska fina flipflops till mig själv så jag slipper att ha mina halvtrasiga sommarskor.
På vägen hem var jag tvungen att tanka och innan vi kunde lämna Lund försökte jag desperat att fälla ihop den nya sulkyn utan att lyckas. Det slutade med att jag lyfte in hela sulkyn ouppfälld så den tog upp bra med plats i bagaget.
På väg hem var jag också tvungen att handla till middagen så vi kom inte innanför dörren förrän klockan var 17.15 och då var det bara till att ställa sig vid spisen och laga mat.
Efter matlagningen har jag sorterat i dotterns kläder och organiserat i hennes byrå så att alla sommarkläder ligger i den översta lådan och de lite tjockare i lådan under. Ja, egentligen inget superjobbigt men det har verkligen gått i ett hela eftermiddagen så nu ska jag in i duschen och sedan ska jag förmodligen somna framför TVn.
Jobbigt bara att babyvakten inte fungerar och att vi inte fått tag i någon ny än... I morgon har sambon dock lovat att han ska in till IKEA och köpa en ny.


En regnig bra dag

Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen men det har ändå varit en bra dag.
I morse var hela familjen i grannbyn för att uträtta ett ärende. Virrig som jag är var jag helt fel på tiden
och trodde att vi skulle vara där kl 11 medans det i själva verket var kl 10.30. Vi blev en kvart sena
men det gjorde inte särskilt mycket som tur var!
Strax efter lunch var vi nere med dottern på BVC för att väga och mäta henne. Hon hade nästan gått upp 800g sedan sist och väger nu 9250g :) Anledningen till varför vi vägde henne idag grundar sig i att hon sjuk så pass många gånger under våren så att vi skulle kolla att hon hade återhämtat sig även vad gäller vikten, det hade hon!
Efter att sambon körde till jobbet har jag och dottern lekt, busat och lagat mat.
Nu på kvällen fick jag ett sms av C som ville ut och gå på promenad. Trots regnet kände jag att det var lockande så jag satte dottern i vagnen och sedan gick vi en runda. Vi var nog ute i sammanlagt en timme, härligt.
Jag och svågern har precis suttit och tittat på säsongsavslutningen på Desperate Housewives. Så nu är tisdagkvällarna inte längre uppbokade ;)
Nu blir det dock sängen, är trött som bara den. Natti natti


RSS 2.0