Anders Svensson; skillnaderna är inte SÅ stora!

Lyssnade på P3 vid frukosten i morse där de hade en intressant debatt om hur vida Pia Sundhage skulle passa som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Hela diskussionen bottnade i att krönikören Johan Esk föreslog Pia Sundhage som alternativ till den nya förbundskaptenen till det svenska herrlandslaget eftersom Lars Lagerbäck nu slutat. Esks förslag har väckt otroliga reaktioner och på P3 i morse sändes en intervju från Radio sjuhärad i P4 med Anders Svensson (landslaget) som inte alls kunde tänka sig Sundhage som förbundskapten. Han menade på att det är alldeles för stora skillnader mellan damfotboll och herrfotboll och att "det är två helt olika sporter".
Jag har själv spelat fotboll under flera år (givetvis inte på elitnivå) och jag har varit på en och annan allsvensk fotbollsmatch och följer alltid det svenska herrlandslaget under större mästerskap som EM och VM och jag började nästan koka över Svenssons uttalande. Hur korkad får man lov att vara? Visst finns det skillnader mellan dam- vs herrfotboll, exempelvis så är tempot något lägre i damfotboll och alla på planen är kvinnor. Men de är lika många spelare på planen en målvakt och tio utespelare, man spelar med en rund boll i samma storlek, en match spelas under lika lång tid, planen är lika stor, de kör med samma regelverk osv osv.
Att man inte vill se Sundhage som förbundskapten köper jag men att backa upp det med argumentet att det är för stora skillnader mellan dam och herrfotboll går fetbort. Det är ju för f*n inte Sundhage själv som ska springa och prestera på planen utan hon ska coacha spelarna till att prestera, lägga upp/träna på olika taktiker inför matcherna. Nej Anders Svensson, efter ditt uttlande sjönk du likt Titanic för mig..

Anders Svenssons uttalande i radio Sjuhärad 
(lyssna efter 1.23, där ställs frågan om vad Anders Svensson anser om Pia Sundhage som förbundskapten för svenska herrlandslaget).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0